Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak644 FtBenzin árak625 FtEUR415.45 FtUSD402.41 FtCHF443.07 FtGBP501 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Valaki tudja-e hogy van naturás gyepem mellett nem naturás szántom elakarom gyepesiteni.Ilyen esetben jár-e a naturás támogatás erre a területre is? Mert ez évtől ahogy néztem a szomszédos területre is jár a naturás támogatás ha nem több mint a naturás terúlet 50%-a.És ez évtől 20000Ft lesz hektáronkét,ki mit tud erről?
Valaki tudja-e hogy van naturás gyepem mellett nem naturás szántom elakarom gyepesiteni.Ilyen esetben jár-e a naturás támogatás erre a területre is? Mert ez évtől ahogy néztem a szomszédos területre is jár a naturás támogatás ha nem több mint a naturás terúlet 50%-a.És ez évtől 20000Ft lesz hektáronkét,ki mit tud erről?
Vicc az egész ősszel utalják az őszi munkákra a gazdáknak, aztán tavasszal érkezik a támogatás a tavaszi munkák segítségére ... Aztán örüljünk ha megjön az aratásra a Nagy 70% vagy 10xi részletbe csöpögteteve hogy nehogy kiszámíthatón várjon rá a gazda !!!!!Kritikán aluli!!!!!!
Válasz tarka129 #13499. hozzászólásáraA kárenyhítések kifizetésének határideje március 31. Eszerint jövő hét közepéig jön egy kis pénzecske. Én azt hallottam hogy a határozatban szereplő pénzösszeg 40%-át fizetik, ami nem is lenne rossz.
Tudja valaki, hogy az előzetesen beharangozott "várhatóan 70880 Ft/ha" (SAPS + zöldítés) mennyi lett? Nálunk igencsak eltér az összeg. A 70880 Ft helyett 65805 Ft lett. Másnál is???
Válasz tarka129 #13499. hozzászólásáraNébihtől már eddig 2 elismerő határozat, %-ok rendben, lagalább is a nébih szerint. Várom már nagyon, de csend van.....
Alap kb 60%, zöldítés 0% ! Státusz 2015. 10 .22. feldolg. alatt!
A termény árak zuhannak, mondhatom "szép" kilátások!
De a gazdákhoz dől a pénz,még az a szerencse!!
Válasz mjm #13492. hozzászólásáraAkkor nem értem mi a szisztéma mert az asszony is 50 heki alatti és ő már 1 hónapja megkapta... én azért gondoltam hogy nem mert több 100 heki... DE azt azért nem hiszem el hogy levél nem jön hogy valami nem okés de amúgy nem is fizetnek.. szóval kilóg a lóláb...
Válasz Bakonyi85 #13454. hozzászólásáraakkor neked már megjelent összeg a gyümölcstermesztésnél?akkor nemsokára jön a pénz.tudsz másokról is akiknek már kiirták az összeget errefelé még nem hallottam h valakinek ki lenne irva Szabolcsba.
Ehhez mit szóltok? Most hallottam a rádióban, hogy a nébih kölcsönnel pótolja a szabálytalanságok miatt visszatartott eu-s támogatások kifizetését. Remélem megfelelnek a hitelbírálaton! Ez most csak elterelés, porhintés?
Válasz John Deere Power Shift #13474. hozzászólásáraNagyon sokat.Az életkorral nem lesz gond,mert még most telepítem,a tőszám volt a lényeg,mert 500 tő/Ha -t gondoltunk.De ez így jó lesz.Köszönöm a segítséget.
Minim.: 0,3 ha
3 alapfeltétel:- életkor
- fix,telepített öntözés megléte
- ültetvény esetében 85%-os tőszámbeállottság ! ebből a 3 alapkövetelményből legalább 2 teljesítése.
Alma: 400 min tő/ Ha
Szilva: 400 min. tő/ Ha és mindkettőnél a max. életkor 20 év
Remélem tudtam segíteni és ami ennél is fontosabb, hogy hamarosan meg is érkezik a támogatásod!
ma reggel hízott bika támogatás megjött. kiváncsi vagyok a többi mikor jön,van még elmaradás de nálam mindig dobnak valamennyit. volt már aki háromszor kapott zöldítést? havernak ma is küldtek és kapott határozatot is
33549 hozzászólás
Válasz Szabolcs80 #13507. hozzászólásáraMég semmit nem kaptam bak..,még határozat sincs!!
Korábban már novemberben megkaptam az alapút!..bakk!
Válasz klaricsillag #13501. hozzászólásáraÁllítólag (ha valaki még hisz az MVH-nak) a támogatások 85-90%-át fizetik és majd egyszer csak lesz egy végkifizetés
Itt még a 0 forint hogy nem tudom mire várnak de náluk többen vannak igy hogy egy filért sem kaptak!!
Vicc az egész ősszel utalják az őszi munkákra a gazdáknak, aztán tavasszal érkezik a támogatás a tavaszi munkák segítségére ... Aztán örüljünk ha megjön az aratásra a Nagy 70% vagy 10xi részletbe csöpögteteve hogy nehogy kiszámíthatón várjon rá a gazda !!!!!Kritikán aluli!!!!!!
Válasz klaricsillag #13501. hozzászólásáraNálam a zöldítés egyelőre 0 Ft/ha.
Válasz tarka129 #13499. hozzászólásáraA kárenyhítések kifizetésének határideje március 31. Eszerint jövő hét közepéig jön egy kis pénzecske. Én azt hallottam hogy a határozatban szereplő pénzösszeg 40%-át fizetik, ami nem is lenne rossz.
Válasz klaricsillag #13501. hozzászólásáraÉn is ennyit kaptam eddig. + tejelő tehén + natura 2000.
Fehérje, anyatehén még semmi.
Tudja valaki, hogy az előzetesen beharangozott "várhatóan 70880 Ft/ha" (SAPS + zöldítés) mennyi lett? Nálunk igencsak eltér az összeg. A 70880 Ft helyett 65805 Ft lett. Másnál is???
Válasz tarka129 #13499. hozzászólásáraNébihtől már eddig 2 elismerő határozat, %-ok rendben, lagalább is a nébih szerint. Várom már nagyon, de csend van.....
üdv,fórumozók!
olyan kérdésem lenne,hogy milyen hírek vannak az aszálykár felöl,mert felénk nagy a csend.
Moderálási elveink miatt törölve: 2016-03-20 11:09:43
Gyümölcs többletre nekünk is van számított összeg Bács-Kiskunban. Zöldség többletre még mindig semmi.
Alap kb 60%, zöldítés 0% ! Státusz 2015. 10 .22. feldolg. alatt!
A termény árak zuhannak, mondhatom "szép" kilátások!
De a gazdákhoz dől a pénz,még az a szerencse!!
A fű zöld az őszi munkák már befejeződtek de a számlám még mindig nem zöld.Mit várnak hogy kölcsönt vegyek fel?
Válasz gazda001 #13460. hozzászólásáraSenki és semmit.
Válasz mjm #13492. hozzászólásáraAkkor nem értem mi a szisztéma mert az asszony is 50 heki alatti és ő már 1 hónapja megkapta... én azért gondoltam hogy nem mert több 100 heki... DE azt azért nem hiszem el hogy levél nem jön hogy valami nem okés de amúgy nem is fizetnek.. szóval kilóg a lóláb...
Válasz borda77 (Joe) #13483. hozzászólására50 ha alatti
Válasz tucu #13484. hozzászólásáraNekünk is tegnapelőtt jelent meg az összeg a gyümölcstermesztésnél. Szabolcs megye.
Válasz pari ati #13488. hozzászólásáraOh, tényleg. Pedig már kezdtem reménykedni:(
Válasz tucu #13484. hozzászólásáraNekem jelent meg! Egyébként Szabolcsi vagyok!
Válasz boncso #13479. hozzászólásáraHali! A nébihnek semmi köze a földalapú támogatásokhoz más támogatásrol lehetett szó!
Válasz 72 #13486. hozzászólására30 euró körül
Válasz Bakonyi85 #13485. hozzászólásáraÉn is vàrom a naturàt meg a többi is!
Naturàra mennyit fizetnek?
Válasz tucu #13484. hozzászólásáraÉn legelőre várom a naturát és a katot.
Válasz Bakonyi85 #13454. hozzászólásáraakkor neked már megjelent összeg a gyümölcstermesztésnél?akkor nemsokára jön a pénz.tudsz másokról is akiknek már kiirták az összeget errefelé még nem hallottam h valakinek ki lenne irva Szabolcsba.
Válasz mjm #13481. hozzászólására100 HA alatti vagy vagy feletti?
Válasz tucu #13480. hozzászólásáraVeszprém megye
nekünk 2 napja jött a határozat zöldítésről , és ma reggel pénz a számlára . (23763 /ha )
Válasz Bakonyi85 #13454. hozzászólásáraSzia te hová valósi vagy ?
Ehhez mit szóltok? Most hallottam a rádióban, hogy a nébih kölcsönnel pótolja a szabálytalanságok miatt visszatartott eu-s támogatások kifizetését. Remélem megfelelnek a hitelbírálaton! Ez most csak elterelés, porhintés?
Válasz John Deere Power Shift #13474. hozzászólásáraNagyon sokat.Az életkorral nem lesz gond,mert még most telepítem,a tőszám volt a lényeg,mert 500 tő/Ha -t gondoltunk.De ez így jó lesz.Köszönöm a segítséget.
Válasz Pinga #13476. hozzászólásáraKb egy hete.
Aki ma kapott zöldítést, volt számított összege?
Ma érkezett a tört. bázis hízott bika. 33000Ft/db
Minim.: 0,3 ha
3 alapfeltétel:- életkor
- fix,telepített öntözés megléte
- ültetvény esetében 85%-os tőszámbeállottság ! ebből a 3 alapkövetelményből legalább 2 teljesítése.
Alma: 400 min tő/ Ha
Szilva: 400 min. tő/ Ha és mindkettőnél a max. életkor 20 év
Remélem tudtam segíteni és ami ennél is fontosabb, hogy hamarosan meg is érkezik a támogatásod!
Érdeklődöm,valaki biztosan tudja.Mennyi tőszám szükséges hektáronként alma,szilva gyümölcsösnél az emelt támogatáshoz?
Válasz T180 #13471. hozzászólásáraSzerintem meg nem.
Borsodban ma zöldítést megkaptam (talán egyedüliként)
Nekem semmi a zöldítésnél... nagy szemétségek mennyek itt...
Válasz falugazdász22 #13456. hozzászólásáraMVH gov.hu ügyfél tájékoztatási rendszerben, egységes kérelem, gyümölcstermesztés támogatása 2015 alatt konkrét összeg jelent meg! Ennyit látok!
ma reggel hízott bika támogatás megjött. kiváncsi vagyok a többi mikor jön,van még elmaradás de nálam mindig dobnak valamennyit. volt már aki háromszor kapott zöldítést? havernak ma is küldtek és kapott határozatot is
Aki Szeged környéki és még nem kapott támogatást, kérem írjon nekem az agrartam@indamail.hu-ra. Cikket szeretnék írni erről.
Válasz Iceman86 #13457. hozzászólásáraItt is
Ez egy kiba@ott bonyolult, átláthatalan, sokrétű rendszer.
Válasz Cumiló #13462. hozzászólásáraÉn a tejhasznukra még tavaly meg kaptam ! A Kettős hasznukra anyatehenekre semmi !
Válasz Cumiló #13462. hozzászólásáraSemmi.
Kérdezném tőletek hogy kapott-e már valaki anyatehén, vagy tejhasznosítási szarvasmarha támogatást ?
Válasz gazda001 #13460. hozzászólásáraSzerintem még senki.