Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR405.84 FtUSD393.39 FtCHF431.97 FtGBP488.04 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz vargasanyiomi #12870. hozzászólására2015 ös Növénybiztosításhoz a díjtámogatást valaki még nem kapta meg?
(Azt dec 31ig meg kellett volna kapnia mindenkinek)
Nekem az össze ügyfelem megkapta
Szevasztok kollegák!
Ma beszéltem az MVH-nál egy ügyintézővel,
állítólag jövő héttől indulnak a zöldítés kifizetések valamint az államilag támogatott biztosítások kifizetései. A SAPS
összesen három részből áll.
De ez személyenként változhat. A fehérjetámogatásról nincs információja.
Ennyit tudtam meg ma, gondoltam megosztom veletek.
2016 ban még nem tudom igênyelni mivel bérbe van adva nyàrig,és bérlô màr igényelte.2017 évre szeretnénk igényelni igy akkor a leirtak alapjàn jövöre kell.
Válasz sipos8512 #12858. hozzászólásáraSzia! Ha már te vagy a bejegyzett földhasználó a földhivatalban, akkor minél hamarabb váltsd ki pl. az őstermelőit, legyél regisztrálva az MVH-nál, és akkor ahogy más kolléga is írta általában április közepétől május közepéig tudod megigényelni a területalapú támogatást a zöldítéssel együtt, már erre az évre. Ennek a megigénylésében segítenek a falugazdászok.
Most tavasszal a 2015-2016-os gazdasági évre fogjuk igényelni.
Válasz sipos8512 #12858. hozzászólásáraÜdv , mi van , ahhoz hogy terület alapút kapj nem kell őstermelői , pár hektár akkor valószínűleg kistermelőit fogsz kapni , ha kérsz, 2016ra is kérhetsz majd április akárhányadikától , május akárhányadikáig , a többit passzolom.
szeretném kérdezni hogy valaki járt igy hogy tavaly fizették az elsőt vagy 40%-át most jött a 20%-a.
A többit mikor küldik
vagy 3részben akarják küldeni?
Tisztel fórumozok. Arról érdeklődnék ha idén váltanám ki az őstermelőit pár hektárra akkor 2017 évre a földalapi támogatást mikor kell igényelni idén még vagy majd jövőre?Gyógynövény termesztésre telepítésre kis traktor vételre esetleg bárhol lehet pénzt támogatást kapni?köszönöm
Amíg a gazdák dolgoznak, szántanak, vetnek, aratnak, állatokat etetnek, eltartják a családjukat, sokáig kuporgatnak, esetleg hitelt vesznek fel, majd vetőmagot, takarmányt, esetleg gépet vásárolnak, addig szép lassan újraformálódik a mezőgazdaság, és sajnos a vesztesei az életvitelszerűen gazdálkodók, nyertesei pedig a befektetési, vagyongyarapítási céllal földet vásárlók szűk köre. A kormány mezőgazdasági és birtokpolitikája megbukott, pontosan az ellenkezőjét teszik, mint amit ígértek. Hol van itt a kis és középgazdaságok megerősítése? Hol tudok én, hol kapok én 80-100 milliós hitelt felvenni egy földlicithez? Még a 10% önerő se jönne össze, nemhogy a strómanok által felvert vételár!
Válasz Mézga #12846. hozzászólásáranekem is volt hogy rámrajzoltak, + blokkot is egy b...om túligényelt semmit nem kaptam róla hogy rendbe de ma a számított összeg megjelent a saps-nál VÉGRE! Én is úgy gondolom az a tulok aki elírta helyrehozta
Válasz Mézga #12846. hozzászólásáraAz volt nekem is. 0,01ha volt 23ha os blokknál amiből 3,68ha az én részem. Évek óta nem volt gond vele ősszel a fömi bekevert... Visszaléptünk december elején. Azóta semmi reakció nem jött rá.
Válasz jamo #12845. hozzászólásáraén nem kalkuláltam vele, mert több helyen rámrajzoltak és volt adategyeztetésem. remélem rendeződött a dolog ha számítottak pézt
Üdvözlök Mindenkit!
Tudja-e valaki, hogy gyümölcsösben a termeléshez kötött támogatást mikor fizetik "elvileg"?
Mennyi összeg várható per hektár?
Köszönöm.
Válasz Mézga #12840. hozzászólásáraSzintén.Az egys. területa.-nál az eddigi kifizetett 25 500/ ha helyet kb. 42 000/ha jelent meg. Státuszok változatlanul feld. alatt,dátumok is változatlanok.
Nekem ma megjelent a területalapú számított összegénél egy kis lé. A kalkuláltnak kb 15%a. felcsillant a szemem, hogy akkor talán a héten rajta lesz a számlámon is. De akkor ne számítsak rá?
Válasz Szabolcs80 #12829. hozzászólásáraEz megy itt minden területen, számon kérhetőség nincs, dobálóznak szóban a milliárdokkal. Ez az igazi Észak-koreai agitációs (esetleg Kósa Lajos-féle) propaganda, bármiről csak a jót, a pozitívat nyilatkozzák, kiemelik a szövegkörnyezetből a jól csengő részeket. Aki nincs benne a mezőgazdaságban, annak ez a nyilatkozat azt sugallja, hogy itt soha nem látott összegek lettek kifizetve a gazdáknak, és hogy minden jobb, gyorsabb.
Akinek még nem jött támogatás, annak kitartást kívánok, a szállítóktól, bankoktól megértést és türelmet kérek.
"Jó hír a gazdáknak! - Gőzerővel fizet az MVH
A közvetlen agrártámogatásra szánt tavalyi összegek több mint felét, 240 milliárd forintot már kiutalt a gazdáknak a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH), és a nyár elejéig mindenki megkapja a támogatást. 2015-ban rekordnak számító összeget, 800 milliárd forintot fizetett ki az MVH.
Az úgynevezett közvetlen kifizetésekre minden eddiginél több, 35 jogcím áll rendelkezésre – mondta az M1 aktuális csatornán Gyuricza Csaba, az MVH elnöke. Az előleget november 30-áig mindenkinek elutalták és megkezdték a részletfizetések folyósítását is."
Válasz jocek26 #12810. hozzászólásáraÜdv!
2015.12.31-ig lehetett belépni akár az AKG, akár az öko gazdálkodási programba. Ne keseredj el, 2017-től újra lesz lehetőség belépni valamelyikbe. Addig van időd jól átnézni a támogatási rendszert, a szempontokat, és el tudod dönteni, hogy van e értelme belépned. Javaslom, hogy egy szaktanácsadóval beszéld át a lehetőségeket.
Persze, nem olyanok miatt nyitják ki 2017-ben, mint te, (mármint akik elfelejtették, lemaradtak), hanem azoknak, akik most vásárolnak be ezer hektárokat befektetési és földhalmozási céllal és a profit kimaxolása a céljuk, nem a gazdálkodás (művelés helyett igénylés a mottójuk) Azoknak, mire minden papír rendben lesz, eltelik ez az év. NA nekik csinálták ezt a lehetőséget, de ezért neked is lesz alkalmad belépni. Személy szerint javaslom, mert nem vállalhatatlanok a feltételek, de azért 5 év az 5 év:)
33764 hozzászólás
Válasz mgbiztositas #12872. hozzászólásáraÉn sem kaptam még. Igazából még semmit sem kaptam, miért pont ez jött volna meg?![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Ma jött valami,de hogy mi gőzöm sincs.
Válasz mgbiztositas #12872. hozzászólásáraÉn nem kaptam még meg!![smile karateka](/oldforum/images/smiles/karateka.gif)
Válasz vargasanyiomi #12870. hozzászólására2015 ös Növénybiztosításhoz a díjtámogatást valaki még nem kapta meg?![smile huh](/oldforum/images/smiles/huh.gif)
![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
(Azt dec 31ig meg kellett volna kapnia mindenkinek)
Nekem az össze ügyfelem megkapta
Válasz vargasanyiomi #12870. hozzászólására
köszönöm a többiek nevében is, remélem igazad lessz
azt nem modták mennyi a saps zöldítés nélkül és, hogy mennyi a zöldítés![smile drool](/oldforum/images/smiles/drool.gif)
Szevasztok kollegák!
Ma beszéltem az MVH-nál egy ügyintézővel,
állítólag jövő héttől indulnak a zöldítés kifizetések valamint az államilag támogatott biztosítások kifizetései. A SAPS
összesen három részből áll.
De ez személyenként változhat. A fehérjetámogatásról nincs információja.
Ennyit tudtam meg ma, gondoltam megosztom veletek.
Válasz SCHLEPPER #12868. hozzászólásárahttp://mfor.hu/cikkek/makro/Barcza__ezert_csokkent_hatalmasat_az_adossag.html cikk lemaradt
Lehet hogy ezért nincs saps kifizetés????![smile surrender](/oldforum/images/smiles/surrender.gif)
Válasz Attikaa #12866. hozzászólásáraLeh.nem igényelte de 2016 évben még szòl a bérleti szerzôdés vele. :(
Válasz sipos8512 #12865. hozzászólásáraA bérlő még nem igényelte 2016-ra mivel nem is lehet még. Valószínű hogy próbál megvezetni...
2016 ban még nem tudom igênyelni mivel bérbe van adva nyàrig,és bérlô màr igényelte.2017 évre szeretnénk igényelni igy akkor a leirtak alapjàn jövöre kell.
Válasz Sanci61 #12862. hozzászólásáraYesssss....mint a mesében..![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
![smile mad](/oldforum/images/smiles/mad.gif)
Válasz sipos8512 #12858. hozzászólásáraSzia! Ha már te vagy a bejegyzett földhasználó a földhivatalban, akkor minél hamarabb váltsd ki pl. az őstermelőit, legyél regisztrálva az MVH-nál, és akkor ahogy más kolléga is írta általában április közepétől május közepéig tudod megigényelni a területalapú támogatást a zöldítéssel együtt, már erre az évre. Ennek a megigénylésében segítenek a falugazdászok.
Most tavasszal a 2015-2016-os gazdasági évre fogjuk igényelni.
Üdv
Válasz sipos8512 #12858. hozzászólásáraPerzse, bárhol csak a szádat kell kinyitni és már adják is.
Válasz sipos8512 #12858. hozzászólásáraÜdv , mi van , ahhoz hogy terület alapút kapj nem kell őstermelői , pár hektár akkor valószínűleg kistermelőit fogsz kapni , ha kérsz, 2016ra is kérhetsz majd április akárhányadikától , május akárhányadikáig , a többit passzolom.
ahogy számolom eddig negyven valamennyi ezret fizettek ki.
szeretném kérdezni hogy valaki járt igy hogy tavaly fizették az elsőt vagy 40%-át most jött a 20%-a.
A többit mikor küldik
vagy 3részben akarják küldeni?
Tisztel fórumozok. Arról érdeklődnék ha idén váltanám ki az őstermelőit pár hektárra akkor 2017 évre a földalapi támogatást mikor kell igényelni idén még vagy majd jövőre?Gyógynövény termesztésre telepítésre kis traktor vételre esetleg bárhol lehet pénzt támogatást kapni?köszönöm
Múlt héten kaptam 21900 ft/ha területalapút. Többi jogcímemhez (zöldítés, fiatal gazda) októbertől nem nyúltak hozzá. Eddig kétszer is ellenőriztek.
Válasz Szabolcs80 #12854. hozzászólásáraEz is igaz, de lopni sem szabad mégis lopnak...(ez is a törvényben van rögzítve)
Moderátor által módosítva: 2016-01-27 09:37:11
Amíg a gazdák dolgoznak, szántanak, vetnek, aratnak, állatokat etetnek, eltartják a családjukat, sokáig kuporgatnak, esetleg hitelt vesznek fel, majd vetőmagot, takarmányt, esetleg gépet vásárolnak, addig szép lassan újraformálódik a mezőgazdaság, és sajnos a vesztesei az életvitelszerűen gazdálkodók, nyertesei pedig a befektetési, vagyongyarapítási céllal földet vásárlók szűk köre. A kormány mezőgazdasági és birtokpolitikája megbukott, pontosan az ellenkezőjét teszik, mint amit ígértek. Hol van itt a kis és középgazdaságok megerősítése? Hol tudok én, hol kapok én 80-100 milliós hitelt felvenni egy földlicithez? Még a 10% önerő se jönne össze, nemhogy a strómanok által felvert vételár!![Az 50 legbefolyásosabb.....](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20160127085141_agr1_page_001.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20160127085156_agr2_page_001.jpg)
Válasz Pintér Zoltán #12853. hozzászólásáraAzt valóban nem. Azt viszont igen hogy van még törvény adta idejük bőven.![smile karateka](/oldforum/images/smiles/karateka.gif)
Válasz Szabolcs80 #12852. hozzászólásáraSzia
Csak azt nem mondták melyik nyárra.:(
Válasz gazda001 #12839. hozzászólásáraAzt mondták hogy nyár elejéig mindent ki akarnak fizetni. Ez egy elég pontos időpont, nem?![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Válasz SzTeam #12836. hozzászólásárakérek kölcsön a ci...yoktól...cserébe felszántom nekik a kertet, hogy később kapálhassanak....;)![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Moderátor által módosítva: 2016-04-29 13:54:19
Válasz SzTeam #12836. hozzászólásáraMár a lóf@szt megküldték, csak a többit kell beszereznie .![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Válasz borda77 (Joe) #12848. hozzászólásáranálam többen voltak és nem tudom, hogy tudták volna helyrehozni. nekem volt bejelentett földhasználatom, nekik nem volt
Válasz Mézga #12846. hozzászólásáranekem is volt hogy rámrajzoltak, + blokkot is egy b...om túligényelt semmit nem kaptam róla hogy rendbe de ma a számított összeg megjelent a saps-nál VÉGRE! Én is úgy gondolom az a tulok aki elírta helyrehozta
Válasz Mézga #12846. hozzászólásáraAz volt nekem is. 0,01ha volt 23ha os blokknál amiből 3,68ha az én részem. Évek óta nem volt gond vele ősszel a fömi bekevert... Visszaléptünk december elején. Azóta semmi reakció nem jött rá.
Válasz jamo #12845. hozzászólásáraén nem kalkuláltam vele, mert több helyen rámrajzoltak és volt adategyeztetésem. remélem rendeződött a dolog ha számítottak pézt
Válasz Mézga #12844. hozzászólásáraHát ez az... én meg kalkuláltam vele...![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Válasz jamo #12842. hozzászólásáravagy gyün, vagy nem gyün. a nem a héten, akkor a jövő héten. vagy később![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Üdvözlök Mindenkit!
Tudja-e valaki, hogy gyümölcsösben a termeléshez kötött támogatást mikor fizetik "elvileg"?
Mennyi összeg várható per hektár?
Köszönöm.
Válasz cfan01 #12841. hozzászólásáraNálam is ugyanez van. Lehet hogy lesz ebből a héten lé?![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Válasz Mézga #12840. hozzászólásáraSzintén.Az egys. területa.-nál az eddigi kifizetett 25 500/ ha helyet kb. 42 000/ha jelent meg. Státuszok változatlanul feld. alatt,dátumok is változatlanok.
Válasz jamo #12838. hozzászólásáranekem is a számított összegnél kb. 50%-al magasabb összeg van, mint a múlt héten volt
Válasz Szabolcs80 #12837. hozzászólásárazöldítés, szemes fehérje mikor várható?
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
![smile helpsmilie](/oldforum/images/smiles/helpsmilie.gif)
Nekem ma megjelent a területalapú számított összegénél egy kis lé. A kalkuláltnak kb 15%a. felcsillant a szemem, hogy akkor talán a héten rajta lesz a számlámon is. De akkor ne számítsak rá?![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Az MVH tájékoztatása szerin a héten nem lesz kifizetés. Elvileg a jövő héten folytatják
(vagy nem)
Válasz rongyos #12835. hozzászólására
ez poénos volt
de egy kérdés
miből veszel lovat?![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Válasz Milou #12831. hozzászólásáraAddig hibernaljuk magunkat...es szantunk loval...
Aztán van e köztetek olyan aki tudja hogy mennyi pénze van még bent az előleg kapcsán kifizetett részletek miatt ... mert én nem ?![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Válasz Szabolcs80 #12829. hozzászólásáraÜdv![smile censored](/oldforum/images/smiles/censored.gif)
Ez tényleg jó hír lenne ha november óta valami változott volna , de minden a régiben van.
Válasz Szabolcs80 #12829. hozzászólásáraEz megy itt minden területen, számon kérhetőség nincs, dobálóznak szóban a milliárdokkal. Ez az igazi Észak-koreai agitációs (esetleg Kósa Lajos-féle) propaganda, bármiről csak a jót, a pozitívat nyilatkozzák, kiemelik a szövegkörnyezetből a jól csengő részeket. Aki nincs benne a mezőgazdaságban, annak ez a nyilatkozat azt sugallja, hogy itt soha nem látott összegek lettek kifizetve a gazdáknak, és hogy minden jobb, gyorsabb.
Akinek még nem jött támogatás, annak kitartást kívánok, a szállítóktól, bankoktól megértést és türelmet kérek.
Válasz Szabolcs80 #12829. hozzászólásáraMajd nyár elejéig.![smile thumbdown](/oldforum/images/smiles/thumbdown.gif)
Ez a propaganda...![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Göbbels a kanyarba sincs....
Moderátor által módosítva: 2016-01-25 15:40:42
"Jó hír a gazdáknak! - Gőzerővel fizet az MVH
![smile thumbdown](/oldforum/images/smiles/thumbdown.gif)
A közvetlen agrártámogatásra szánt tavalyi összegek több mint felét, 240 milliárd forintot már kiutalt a gazdáknak a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH), és a nyár elejéig mindenki megkapja a támogatást. 2015-ban rekordnak számító összeget, 800 milliárd forintot fizetett ki az MVH.
Az úgynevezett közvetlen kifizetésekre minden eddiginél több, 35 jogcím áll rendelkezésre – mondta az M1 aktuális csatornán Gyuricza Csaba, az MVH elnöke. Az előleget november 30-áig mindenkinek elutalták és megkezdték a részletfizetések folyósítását is."
És aki még egy fillért nem kapott az egy senki???
Válasz jocek26 #12810. hozzászólásáraÜdv!
Személy szerint javaslom, mert nem vállalhatatlanok a feltételek, de azért 5 év az 5 év:)
2015.12.31-ig lehetett belépni akár az AKG, akár az öko gazdálkodási programba. Ne keseredj el, 2017-től újra lesz lehetőség belépni valamelyikbe. Addig van időd jól átnézni a támogatási rendszert, a szempontokat, és el tudod dönteni, hogy van e értelme belépned. Javaslom, hogy egy szaktanácsadóval beszéld át a lehetőségeket.
Persze, nem olyanok miatt nyitják ki 2017-ben, mint te, (mármint akik elfelejtették, lemaradtak), hanem azoknak, akik most vásárolnak be ezer hektárokat befektetési és földhalmozási céllal és a profit kimaxolása a céljuk, nem a gazdálkodás (művelés helyett igénylés a mottójuk) Azoknak, mire minden papír rendben lesz, eltelik ez az év. NA nekik csinálták ezt a lehetőséget, de ezért neked is lesz alkalmad belépni.
Válasz sixx #12820. hozzászólásáraNe erölködj, van akinek személyi edzője van, és van akinek privát szaktanácsadója !![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Válasz Hogel #12825. hozzászólásáraKöszönöm, majd utánajárok !![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)