Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR404.69 FtUSD392.62 FtCHF430.85 FtGBP485.44 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Az előbb hívtam az MVH terület alapúval kapcsolatban hülyének nézett azt mondta biztosan tudja hogy ilyen nem hangzott el és nem is olvashattam hogy az előleget év végéig megkapjuk a teljes összeget pedig várjuk türelemmel juniusig.
Létrehoztak egy igen bonyolult támogatási rendszert amivel úgy látszik Ők sem boldogulnak marad a komunikáció az igérgetés ami jól látható módon csak időhúzásra jó.
Válasz öreghörcsög #12467. hozzászólásáraJa, és azt mondták, mindenki kap aki tejelőre adta be, húsra viszont csak a kvótával rendelkezők kapnak, és azok az újjak akiknek jut az esetlegesen felszabadult kvótából.
Üdv. A magyar közlönyben olvastam, hogy most január folyamán kapni fogunk tejtermelő gazdák levelet, melyben a tejtámogatás iránti kérelem lesz, amit a falugazdászok segítségével kell 3 héten belül visszajuttatni az MVH-nak. jún. 30-ig fizetnek kvóta alapján tejtámogatást.
Ha ezeket kifizették, (köztük Csányi, belga, stb) Akkor nem csoda, hogy nekünk nem jutott tavaly.)
"A támogatások nyilvánvalóan javítják az ágazati vállalkozások pénzügyi helyzetét, és sokat jelenthettek az őszi takarmánybeszerzéseknél is, bár a kifizetések vontatottan indultak. A tejtermelő gazdaságok a területalapú (SAPS) és a zöldítési támogatásokon felül a termeléshez kötött uniós tejhasznú tehéntartási, illetve a kvótabázis-alapú átmeneti nemzeti tejtámogatást kapják meg. Előbbi teljes összege tehenenként 102-103 ezer, utóbbié literenként 6,10 forint, amelynek 70 százaléka járt 2015-ben. Az agrártárca a nemzeti tejtámogatásnál ígéretet tett arra, hogy a fennmaradó 30 százalékot is kifizeti. Emellett a tejágazati vállalkozások még tavaly október 15-e előtt hozzájutottak ahhoz az összesen 1,1 milliárdos összeghez is, amelyet 2014-ben krízistartalékként vontak el tőlük, de Brüsszel utólag engedélyezte a kifizetést, mert a keretet nem kellett felhasználni."
Nem tudjátok hogy ki volt az a felelős értünk munkálkodó kormánytag aki azt igérte hogy a területalapú támogatások 70%-át november 15-ig utalják,vagy 2016 novemberre gondolt???
A kezdetektől kapom a támogatást de ki utalták December 31-íg.A termeléshez kötött támogatásról még papírt se küldtek az eljárást illetve az ellenőrzést el végezték.Kíváncsi leszek mire megy ki az egész.Ha meg tudtok valami érdemlegeset osszátok meg velünk.
Válasz Rambi #12455. hozzászólásáraFeldolgozás alatt... mindegyik. nálam. 3-ból semmi. sem terület sem zöldítés sem termeléshez kötött. de még azt sem tudom hogy kb mennyi. csak azt tudom hogy a gazdák zsebét teletömték...
Válasz Ákos1 #12454. hozzászólásáraItt szerintem nem számít már az előző évek tapasztalata.... itt már minden más.... én még semmi támogatást nem kaptam de már 2-szer ellenőriztek....
Boldog újévet gazda társak.Érdeklődnék hogy a támogatásokat fogják-e utalni. Gyümölcs termeléshez kötött támogatást kapott-e valaki. Köszönöm ha valaki tud valamit kérem írja meg.
Válasz ural #12432. hozzászólásáraA teljes összeg lesz, a határozatban csak annyi van, hogy 80% eus, 20% magyar pénz. Tavaly is kb. ennyi volt, csak sokkal előbb megjött.
Nekem reggel 7 kor jött KAT , egymás után két összegben, de kevesebb mint a számított összeg.Na ezt most tényleg nem értem.Ha egyszer az utalványozott összeg ami a határozatban is szerepel adott, akkor miért nem annyit küldenek, és miért 2 részletben.
Válasz gyorfy10 #12437. hozzászólására1. A 3 év a földműves nyilvántartáshoz kell. Földhasználónak be tudnak jegyezni. Menj be a földhivatalba, töltsd ki a bejelentő nyomtatványt, jogcímként jelöld meg a tulajdonjogon alapuló használatot. Innét letölthető:
http://www.foldhivatal.hu/content/view/23/27/
Lehet, hogy kérnek majd mellé anyukádtól törlési nyomtatványt + közös megegyezést a földhasználat megszüntetéséről is.
2. A támogatást az MVH-nál igényelheted majd májusban, ugyanúgy, ahogy eddig csináltátok. Addig is regisztráltasd magad az ügyfélszolgálatukon!
Válasz gyorfy10 #12437. hozzászólásárasajátot bejegyzik és igényelheted te a támogatást. de egyszerűsített kistermelői támogatást nem kaphatsz, ha az van anyádnak, akkor csak ő kaphatja továbbra is
Segítséget szeretnék kérni!
Eddig Édesanyám igényelte az állami támogatásokat. Én most váltottam őstermelőit.Az lenne a kérdésem hogy jövőre igényelhetem én a támogatást? Illetve be fognak jegyezni földhasználónak úgy hogy nincs még 3 éve őstermelőim? A területeknek én vagyok a tulajdonosa.
Köszönöm a válaszokat!!!
Válasz Pintér Zoltán #12421. hozzászólásáraNekem sem utaltak semmit...de akkor miért kürtölték tele a médiával az ember fejét, vagy már minket magyarokat is bolondnak néznek... Nem értem ...Színjáték az egész.. és az a baj, hogy Mi nemcsak NÉZŐK, hanem Szereplők is vagyunk (főszereplők) Ők vígjátékot írtak de ezen mi azt hiszem nem röhögünk..
Rekordtámogatás és minden eddiginél keményebb feltételek jövőre a környezetvédelemben .Ezek mind együtt kellenek nekünk,hogy pár év múlva megérje Kínából tankhajóval ivóvizet importálni...Ja,témához:remélem,holnap nem kapok zsét a Cégtől...
Válasz Stabi #12425. hozzászólásáraSzerintem Te tévedsz! az adózásnál pénzforgalmi szemlélet van, tehát ha nem érkezik meg legkésőbb dec. 31-én a pénz, akkor nem számít bevételnek!
33764 hozzászólás
Válasz Fekete K #12473. hozzászólásáraigazat mondott. Év végéről szó sem volt, mert november 15 volt.
Majd a választások előtti év decemberében meg fogunk mindent kapni időben SŐT még előbb is.
Aztán megint jönnek majd a sok baromságaikkal meg a magyarázkodásaikkal...
Az tuti hogy megint a legbonyolultabb rendszert választottuk mint más országok, mert mi ilyen f...a gyerekek vagyunk...
Mi megmutatjuk az EUnak hogy mi aztán alaposak vagyunk és jól kicseszünk a gazdákkal... HURRÁ...
Nem lesz itt zsé majd szépen lassan masexpo előtt kicsit kapunk aztán a vetésekre talán a zöldítés és a fiatal gazdám is talán megjön...
Az előbb hívtam az MVH terület alapúval kapcsolatban hülyének nézett azt mondta biztosan tudja hogy ilyen nem hangzott el és nem is olvashattam hogy az előleget év végéig megkapjuk a teljes összeget pedig várjuk türelemmel juniusig.
Válasz mazda 5 #12471. hozzászólására
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Igazad van, bagyon is, csak sajnos ez már rajtunk nem segít![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
Létrehoztak egy igen bonyolult támogatási rendszert amivel úgy látszik Ők sem boldogulnak marad a komunikáció az igérgetés ami jól látható módon csak időhúzásra jó.
Válasz öreghörcsög #12467. hozzászólásáraJa, és azt mondták, mindenki kap aki tejelőre adta be, húsra viszont csak a kvótával rendelkezők kapnak, és azok az újjak akiknek jut az esetlegesen felszabadult kvótából.
Válasz öreghörcsög #12467. hozzászólásáraEzt nem értem. Még egyszer be kell adni az igényt tejelő marha támogatásra?
(nálam október végén voltak ellenőrizni az állományt, és ha már itt voltak, igaz nem ezért jöttek, számbavették a húsállományt is)
Nagy a csend.... senki nem kapott pénzt? Mi kistermelőként egy fillért sem kaptunk még. Pedig 16-án intézkedtek a kifizetésről... a határozat szerint.![smile aikido](/oldforum/images/smiles/aikido.gif)
Üdv. A magyar közlönyben olvastam, hogy most január folyamán kapni fogunk tejtermelő gazdák levelet, melyben a tejtámogatás iránti kérelem lesz, amit a falugazdászok segítségével kell 3 héten belül visszajuttatni az MVH-nak. jún. 30-ig fizetnek kvóta alapján tejtámogatást.![smile pinch](/oldforum/images/smiles/pinch.gif)
Válasz endypapa #12465. hozzászólásáraÜdv.
Én se,sajnos...
Valahogy a Br.40 Ft-os tejár meg hideg vízre sem elég...
Válasz endypapa #12464. hozzászólásáraMert, hogy én egy vasat se kaptam tejelőre az tuti.(
Ha ezeket kifizették, (köztük Csányi, belga, stb) Akkor nem csoda, hogy nekünk nem jutott tavaly.)
"A támogatások nyilvánvalóan javítják az ágazati vállalkozások pénzügyi helyzetét, és sokat jelenthettek az őszi takarmánybeszerzéseknél is, bár a kifizetések vontatottan indultak. A tejtermelő gazdaságok a területalapú (SAPS) és a zöldítési támogatásokon felül a termeléshez kötött uniós tejhasznú tehéntartási, illetve a kvótabázis-alapú átmeneti nemzeti tejtámogatást kapják meg. Előbbi teljes összege tehenenként 102-103 ezer, utóbbié literenként 6,10 forint, amelynek 70 százaléka járt 2015-ben. Az agrártárca a nemzeti tejtámogatásnál ígéretet tett arra, hogy a fennmaradó 30 százalékot is kifizeti. Emellett a tejágazati vállalkozások még tavaly október 15-e előtt hozzájutottak ahhoz az összesen 1,1 milliárdos összeghez is, amelyet 2014-ben krízistartalékként vontak el tőlük, de Brüsszel utólag engedélyezte a kifizetést, mert a keretet nem kellett felhasználni."
Moderálási elveink miatt törölve: 2016-01-07 10:12:18
Nem tudjátok hogy ki volt az a felelős értünk munkálkodó kormánytag aki azt igérte hogy a területalapú támogatások 70%-át november 15-ig utalják,vagy 2016 novemberre gondolt???![smile pimp](/oldforum/images/smiles/pimp.gif)
Moderátor által módosítva: 2016-01-04 11:39:30
Moderálási elveink miatt törölve: 2016-01-04 06:10:55
A kezdetektől kapom a támogatást de ki utalták December 31-íg.A termeléshez kötött támogatásról még papírt se küldtek az eljárást illetve az ellenőrzést el végezték.Kíváncsi leszek mire megy ki az egész.Ha meg tudtok valami érdemlegeset osszátok meg velünk.
bocs elírtam. csak azt tudom, hogy a gázszerelők zsebét teletömték..
Válasz Rambi #12455. hozzászólásáraFeldolgozás alatt... mindegyik. nálam. 3-ból semmi. sem terület sem zöldítés sem termeléshez kötött. de még azt sem tudom hogy kb mennyi. csak azt tudom hogy a gazdák zsebét teletömték...
Válasz Ákos1 #12454. hozzászólásáraItt szerintem nem számít már az előző évek tapasztalata.... itt már minden más.... én még semmi támogatást nem kaptam de már 2-szer ellenőriztek....
![smile sneaky](/oldforum/images/smiles/sneaky.gif)
Boldog újévet gazda társak.Érdeklődnék hogy a támogatásokat fogják-e utalni. Gyümölcs termeléshez kötött támogatást kapott-e valaki. Köszönöm ha valaki tud valamit kérem írja meg.
Előző évek tapasztalata alapján mondom hogy január 15 után várható utalás.
Válasz Szőlős #12451. hozzászólásáraSzerintem meg december32-én.....![smile angry](/oldforum/images/smiles/angry.gif)
Válasz Milou #12450. hozzászólásáraCsak nem a 2017-es évről beszélsz ?![smile laugh](/oldforum/images/smiles/laugh.gif)
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
dec 31. én kaptam tuti infót: "Ha ma nem érkezik meg ,akkor már csak jövőre várható".
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
AZ első megbízható információ, igy ennek is örülni kell
Válasz bojoba #12449. hozzászólásáraNyugi, december 31-ig kifizetik.![smile devil](/oldforum/images/smiles/devil.gif)
BÚÉK!!!..de fizessenek már!!!!
Moderátor által módosítva: 2016-01-04 11:40:41
Válasz majdnem #12409. hozzászólásáraNem "mennyire királyok", hanem szinte ők a "mennyei királyok" A saját szemszögükből nézve persze......![smile pimp](/oldforum/images/smiles/pimp.gif)
Válasz Milou #12439. hozzászólásáraKöszönöm szépen a válaszodat !! :)
Válasz Mézga #12438. hozzászólására10 hektár lenne ugyhogy semmiképp se kistermelői :) köszönöm a választ :)
Válasz ural #12432. hozzászólásáraA teljes összeg lesz, a határozatban csak annyi van, hogy 80% eus, 20% magyar pénz. Tavaly is kb. ennyi volt, csak sokkal előbb megjött.
16-án intézkedtek a kifizetésről.... kistermelő vagyok.... máig nem érkezett meg.... szerintem gyalog ideértek volna vele
Nekem reggel 7 kor jött KAT , egymás után két összegben, de kevesebb mint a számított összeg.Na ezt most tényleg nem értem.Ha egyszer az utalványozott összeg ami a határozatban is szerepel adott, akkor miért nem annyit küldenek, és miért 2 részletben.
Válasz Milou #12440. hozzászólásáraAz is jó,mikor pénzt vársz,és helyette Tündike küldi az sms-t,hogy vegyél akciós műtrágyát.
Kapom reggel 7-kor az SMS-t, boldogan nyitom meg, vigyor az arcomon...erre... kamatot írtak jóvá.
Natura még sehol.
Válasz gyorfy10 #12437. hozzászólására1. A 3 év a földműves nyilvántartáshoz kell. Földhasználónak be tudnak jegyezni. Menj be a földhivatalba, töltsd ki a bejelentő nyomtatványt, jogcímként jelöld meg a tulajdonjogon alapuló használatot. Innét letölthető:
http://www.foldhivatal.hu/content/view/23/27/
Lehet, hogy kérnek majd mellé anyukádtól törlési nyomtatványt + közös megegyezést a földhasználat megszüntetéséről is.
2. A támogatást az MVH-nál igényelheted majd májusban, ugyanúgy, ahogy eddig csináltátok. Addig is regisztráltasd magad az ügyfélszolgálatukon!
Válasz gyorfy10 #12437. hozzászólásárasajátot bejegyzik és igényelheted te a támogatást. de egyszerűsített kistermelői támogatást nem kaphatsz, ha az van anyádnak, akkor csak ő kaphatja továbbra is
Segítséget szeretnék kérni!
Eddig Édesanyám igényelte az állami támogatásokat. Én most váltottam őstermelőit.Az lenne a kérdésem hogy jövőre igényelhetem én a támogatást? Illetve be fognak jegyezni földhasználónak úgy hogy nincs még 3 éve őstermelőim? A területeknek én vagyok a tulajdonosa.
Köszönöm a válaszokat!!!
Reggel 6:49-kor KAT megérkezett :)
Válasz t pisti #12434. hozzászólásáraNyugi,még az elsőt se utalták.
mikor kezdik a második felét utalni???
Nekem meg még kistermelőként semmit sem utaltak.....![smile angry](/oldforum/images/smiles/angry.gif)
Válasz Gergo55 #12415. hozzászólásáraEz a teljes összeg vagy előleg mi van a határozatban?
Válasz Pintér Zoltán #12421. hozzászólásáraNekem sem utaltak semmit...de akkor miért kürtölték tele a médiával az ember fejét, vagy már minket magyarokat is bolondnak néznek... Nem értem ...Színjáték az egész.. és az a baj, hogy Mi nemcsak NÉZŐK, hanem Szereplők is vagyunk (főszereplők) Ők vígjátékot írtak de ezen mi azt hiszem nem röhögünk..![smile bored](/oldforum/images/smiles/bored.gif)
Válasz endypapa #12429. hozzászólásáraBocs nem fele, hanem mind megjött.
Dolgozgatnak!
Natura 2000 fele most jött a számlára.
Rekordtámogatás és minden eddiginél keményebb feltételek jövőre a környezetvédelemben .Ezek mind együtt kellenek nekünk,hogy pár év múlva megérje Kínából tankhajóval ivóvizet importálni...Ja,témához:remélem,holnap nem kapok zsét a Cégtől...
Válasz Stabi #12425. hozzászólásáraÉn is így tudom,ami az "adott" évben jött az az "adott" adóév. Szerintem mindig is így volt.
Válasz Stabi #12425. hozzászólásáraSzerintem Te tévedsz! az adózásnál pénzforgalmi szemlélet van, tehát ha nem érkezik meg legkésőbb dec. 31-én a pénz, akkor nem számít bevételnek!