Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR412.2 FtUSD401.93 FtCHF439.37 FtGBP490.92 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz hellojoevagyok #31338. hozzászólásáraSzerintem a "támogassuk a fiatal gazdákat és megháromszorozzuk ezen támogatást" alapján sokan pislogunk miért csak ennyi.
Oké, hogy euro árfolyam alapján fizetnek, de a tavalyi 23/ha -hoz és a nagy igéretekhez képest ez lóf.....
Válasz papszi06 #31254. hozzászólásáraÉn is annak tartalak téged.
A szívvel lélekkel képviselésbe hol van a pénz?
Csak az képvisel aki pénzt ad?
Elég anyagias és szerencsétlen lehet az életed.
Gondolom a gyerekeid is aszerint különbözteted meg , hogy melyik ad több pénzt neked.
Vagy a barátaid is az alapján méred meg. Hogy aki sok pénzt ad az haver aki viszont nem tud adni (mert lehet hogy neki sincs) az biztos egy sz@r alak.
A vitát be fejeztem. Mert nagyon el beszélünk egymás mellett. És nem kíváncsi senki erre.
Nálunk a családban kettő személynek a mai nappal státuszváltás az akg-ban, ugyan feldolgozás alatt továbbra is, vagy reménykedsz hogy ez jelent valamit vagy csak ketyeg tovább az idő...
Nekem is megjött a fiatal határozat.
2. éven igenyéltem. Terület ugyanaz mint 2022ben. De idén csak a fiatalnál belekötött 7 ha-ba (tavaly nem volt gond) hogy jogosulatlan igénylés és még beszankcionált mellé 10 ha-nyi büntetéssel...Nem indult vidáman a reggel.
Válasz Zozo198454 #31327. hozzászólásáraA termeléshez kötött anyatehén mindig az utolsó volt, minden évben júniusban kaptam.Az AKG ami viszont 2 hónapot késik a tavalyihoz képest.
Válasz korrektuzlet11 #31309. hozzászólásáraa kormány tagjai számára. és ha nem lesz végrehajtva, te június elsején nem kopoghatsz, hogy lejárt a határidő, fizetési meghagyás, kamat, végehajtás meg akármi. rád, az mákra mindenkire továbbra is júni 30 a hatridő. a komránytagokra vonatkozika szabály, ha nem hajtja végre, akkor se jelentjetes föl, prelheted be, mert neked ehhez semmi közöd nincs. orbán kirúghatja a vargát. ha nem hajtja végre. ennyi értelme van ennek.
Válasz envagyok2 #31303. hozzászólásáraEzt Orbánnal kellene megbeszélned. Főleg ebben a finom úri stílusban.
A kormányhatározat definíciója a Jogelméleti Szemle 2022/3. szám-ból ,
Balássy Ádám Miklós: Kormányhatározat – tanulmány a magyar közigazgatásból ..
"
A kormányhatározatok a kormány akaratának – alaki formáját tekintve írott – megtestesülései, amelyek... kötelező jellegű magatartást előíró jogi normákat tartalmazhatnak.
Jogtörténeti szempontból a kormányhatározat rendeltetése tehát az, hogy a törvények és rendeletek megsértése nélkül lehetősége legyen a kormányzó hatalomnak olyan viszonyokat a szabályozása alá vonni, amelyeket az egész országra kiterjedő hatállyal egységesen nem lehetne szabályozni, anélkül, hogy bizonyos helyi, társadalmi egyéni, természeti és szokási viszonyokat ne vennének figyelembe – azaz egy olyan aktus, amely alkalmas arra, hogy az állam gazdálkodó, kulturális és egyéb szerveire a kormány az igazgatási hatáskörét érvényesítse.
az egyedi kormányhatározat olyan a kormányprogram megvalósulását biztosító (intern) aktus, amely az állami szervek cselekvését konkrét esetben (zárt címzetti körben),determinálja – amelyet egyfajta szolgálati parancsnak is tekinthetünk."
Én továbbra is úgy gondolom, hogy a Kormányhatározat végrehajtása kötelező a Kormány tagjai számra, meg is nevezi a felelős Minisztereket.
Kíváncsi leszek 05.31 után mi fog történni.
Válasz korrektuzlet11 #31300. hozzászólásáraHa a KIT hatálya alá tartoznak, van 2 évük közig. alapvizsgára...nem biztos, hogy ismerik a jogszabályokat. Max az SZMSZ-t. na ezért tart itt a tudomány...mert lasszóval fogják őket az utcáról.
Válasz korrektuzlet11 #31300. hozzászólásáratényleg nem értünk egyet. mert ez nem kormány rendelet, hanem kormány határozat. stimmt? határozat. jogforrások környékén érdemes keresgélni.
egyébként meg mennyire vicces, hogy földalapú meg állatlapú támogatások. nincs ilyen. pláne a joglakotásban nincs ilyen, ahol minden betűnek jelentősége van.
biss criss meg aöp meg nyatehén meg juh meg termeéshez kötött meg tudja a tököm mik vannak. földalapú meg állatlapú nincs. csakhogy tutti biztos legyen, hogy totál kamu ez a határozat. totálisan kamu, ennyire vesznek mindegyikőtöket hülyére.
Válasz envagyok2 #31285. hozzászólásáraNem értünk egyet.
Létezik jogszabály hierarchia. Egy Kormányrendelet magasabb szintű jogszabály mint egy AM rendelet.
Tehát szerintem most ezt kellene figyelembe venni, ez a releváns és hatályos, mármint a Kormányrendelet.
Másik, már bemásoltam a jogszabályt, hogy a Kincstárat a Pénzügyminiszter felügyeli.
Tehát a rendelet a Kincstár valódi főnökének ír elő kötelezettséget. Szerintem ez teljesen rendben van.
Az már nagyon nincs, hogy ügyintézők, akik jogalkalmazói munkakörben "dolgoznak", fingjuk sincs a rendeletről, ez alapján alkalmatlan a munkakör betöltésére.
Mert ha valaki jogalkalmazó, az a minimum, hogy ismerje a munkaköréhez tartozó jogszabályokat.
Meg is kérem azokat akik a fórumba leírták az eseteket, és ha tudják a neveket, hogy az illetékes miniszternél tegyenek panaszt.
Nem derült ki számomra ugyanis, hogy kormányhivatali, vagy Kincstári dolgozóról van szó.
Előbbi esetben Navracsics, utóbbi esetben Varga a főnök.
A Kormányrendeletet OV írta alá, remélem nem fogja hagyni, hogy semmibe vegyék.
33596 hozzászólás
Válasz hellojoevagyok #31338. hozzászólásáraEz melyik fiatal gazda?
területalapú kiegészítés, amit 5 évig adnak?
Válasz Halika21 #31344. hozzászólásáraKirály van számított?
ÖKO most lett jóváhagyott!
Válasz erzsii408 #31342. hozzászólására61 euró
Válasz CirokMan #31341. hozzászólásáraAz most mennyi amúgy ?
Válasz hellojoevagyok #31338. hozzászólásáraAz AÖP hektaronkenti osszege is nevetseges...
Válasz Zozo198454 #31327. hozzászólására mennyi 1 -re a támogatás még most kapok először köszönöm a választ
Válasz hellojoevagyok #31338. hozzászólásáraSzerintem a "támogassuk a fiatal gazdákat és megháromszorozzuk ezen támogatást" alapján sokan pislogunk miért csak ennyi.
Oké, hogy euro árfolyam alapján fizetnek, de a tavalyi 23/ha -hoz és a nagy igéretekhez képest ez lóf.....
A fiatal gazda 38500/ha jóval kevesebb a vártnál....vagy lemaradtam valamiről?
Én még nem kaptam határozatot , 05.25 volt státusz változás.....
Válasz papszi06 #31254. hozzászólásáraÉn is annak tartalak téged.
A szívvel lélekkel képviselésbe hol van a pénz?
Csak az képvisel aki pénzt ad?
Elég anyagias és szerencsétlen lehet az életed.
Gondolom a gyerekeid is aszerint különbözteted meg , hogy melyik ad több pénzt neked.
Vagy a barátaid is az alapján méred meg. Hogy aki sok pénzt ad az haver aki viszont nem tud adni (mert lehet hogy neki sincs) az biztos egy sz@r alak.
A vitát be fejeztem. Mert nagyon el beszélünk egymás mellett. És nem kíváncsi senki erre.
Válasz Füle #31335. hozzászólásáraNálunk pl a család másik kettő tagjánál semmi sem változott, ráadásul pont náluk vannak a nagyobb területek...
Van olyan itt akinek nem váltott az AKG a hétvégén?Mert nekünk nem válott
Nálunk a családban kettő személynek a mai nappal státuszváltás az akg-ban, ugyan feldolgozás alatt továbbra is, vagy reménykedsz hogy ez jelent valamit vagy csak ketyeg tovább az idő...
Nekem is megjött a fiatal határozat.
2. éven igenyéltem. Terület ugyanaz mint 2022ben. De idén csak a fiatalnál belekötött 7 ha-ba (tavaly nem volt gond) hogy jogosulatlan igénylés és még beszankcionált mellé 10 ha-nyi büntetéssel...Nem indult vidáman a reggel.
Válasz CornHunter #31331. hozzászólására38 300 Ft
Válasz Gabor125 #31329. hozzászólásáraMennyire jön ki az összeg /ha?
Válasz Gabor125 #31329. hozzászólásáraNekem ma 0:50-kor.
Fiatalgazda határozat tegnap 20:10-kor megjött.
Válasz Zozo198454 #31327. hozzászólásáraA termeléshez kötött anyatehén mindig az utolsó volt, minden évben júniusban kaptam.Az AKG ami viszont 2 hónapot késik a tavalyihoz képest.
Termeléshez kötött anyatehèn stàtuszt váltott tavaly július óta először, hihetetlen gyorsak a hivatalban
Válasz korrektuzlet11 #31309. hozzászólásáraa kormány tagjai számára. és ha nem lesz végrehajtva, te június elsején nem kopoghatsz, hogy lejárt a határidő, fizetési meghagyás, kamat, végehajtás meg akármi. rád, az mákra mindenkire továbbra is júni 30 a hatridő. a komránytagokra vonatkozika szabály, ha nem hajtja végre, akkor se jelentjetes föl, prelheted be, mert neked ehhez semmi közöd nincs. orbán kirúghatja a vargát. ha nem hajtja végre. ennyi értelme van ennek.
In Situ tegnap státusz váltás, ma számított összeg !
Megmozdult az anyatehén vonal is !
Még nem jóváhagyott , de tavaly 07 óta csak állt!
Válasz Dávid06 #31320. hozzászólásáraAz nagyon kevés!!
Minimum 50-60nak kéne lennie
Hol van ez attól, hogy arról volt szó megháromszorozzák
Válasz Dávid06 #31320. hozzászólásáraMeglepően kevés, szivás aki megfinansziroztatta 50.000ft/hektárral.
Válasz Dávid06 #31316. hozzászólásáraSzia
Hol lehet lehet megnézni a statusztváltozást ??
Válasz nemesjozsef73 #31319. hozzászólására38500ft/ha -ra jön ki ,meg is lepődtem rajta.
Válasz Dávid06 #31316. hozzászólásáraSzia! Mennyi lett hektáronként ha meg szabad kérdezni?
Válasz én 11 #31314. hozzászólásáraÖkológiai gazdálkodás (ÖKO-VP) is mai nappal
Válasz Dávid06 #31316. hozzászólásáraItt is a mai nappal jóváhagyott ???? határozat még nem jött
Mennyire jön ki /ha?
Fiatal gazda ,a mai nappal jóváhagyott számított összeggel
Válasz én 11 #31314. hozzászólásáraItt is!
Válasz Bakonyalja #31313. hozzászólásáraNálunk is,végre.
AKG Státusz váltott talán a jövő héten jön valami.
Válasz jozzshi #31311. hozzászólásáraNekünk csak a fiatal gazda válott délelőtt,délutánra jóváhagyott lett!Az AKG semmi!
Válasz Tom250 #31307. hozzászólásáraNekem a mai nap akg és fiatal gazda státusz változás igaz még mindig feldolgozás alatt ????
Válasz nemerdőmérnök #31278. hozzászólásáraNekem is most jött Criss határozat. Én még 3.500ft-ot kapok..
Válasz envagyok2 #31303. hozzászólásáraEzt Orbánnal kellene megbeszélned. Főleg ebben a finom úri stílusban.
A kormányhatározat definíciója a Jogelméleti Szemle 2022/3. szám-ból ,
Balássy Ádám Miklós: Kormányhatározat – tanulmány a magyar közigazgatásból ..
"
A kormányhatározatok a kormány akaratának – alaki formáját tekintve írott – megtestesülései, amelyek... kötelező jellegű magatartást előíró jogi normákat tartalmazhatnak.
Jogtörténeti szempontból a kormányhatározat rendeltetése tehát az, hogy a törvények és rendeletek megsértése nélkül lehetősége legyen a kormányzó hatalomnak olyan viszonyokat a szabályozása alá vonni, amelyeket az egész országra kiterjedő hatállyal egységesen nem lehetne szabályozni, anélkül, hogy bizonyos helyi, társadalmi egyéni, természeti és szokási viszonyokat ne vennének figyelembe – azaz egy olyan aktus, amely alkalmas arra, hogy az állam gazdálkodó, kulturális és egyéb szerveire a kormány az igazgatási hatáskörét érvényesítse.
az egyedi kormányhatározat olyan a kormányprogram megvalósulását biztosító (intern) aktus, amely az állami szervek cselekvését konkrét esetben (zárt címzetti körben),determinálja – amelyet egyfajta szolgálati parancsnak is tekinthetünk."
Én továbbra is úgy gondolom, hogy a Kormányhatározat végrehajtása kötelező a Kormány tagjai számra, meg is nevezi a felelős Minisztereket.
Kíváncsi leszek 05.31 után mi fog történni.
Válasz Tom250 #31307. hozzászólásáraElmennek a p.ba, nekem a türelmem már januárban elfogyott!!!
Válasz nils holgerson #31306. hozzászólásáraEzt egy bankos papíron találtam a napokban..
Válasz én 11 #31302. hozzászólásáraJó esetben???? Ez viccnek is rossz. És nem jó estben??? Hát ez már egy kabaré...
Válasz korrektuzlet11 #31300. hozzászólásáraHa a KIT hatálya alá tartoznak, van 2 évük közig. alapvizsgára...nem biztos, hogy ismerik a jogszabályokat. Max az SZMSZ-t. na ezért tart itt a tudomány...mert lasszóval fogják őket az utcáról.
Válasz Bakonyalja #31299. hozzászólásáraaöpöt, állatokat megkaptad, vagy te se semmit?
Válasz korrektuzlet11 #31300. hozzászólásáratényleg nem értünk egyet. mert ez nem kormány rendelet, hanem kormány határozat. stimmt? határozat. jogforrások környékén érdemes keresgélni.
egyébként meg mennyire vicces, hogy földalapú meg állatlapú támogatások. nincs ilyen. pláne a joglakotásban nincs ilyen, ahol minden betűnek jelentősége van.
biss criss meg aöp meg nyatehén meg juh meg termeéshez kötött meg tudja a tököm mik vannak. földalapú meg állatlapú nincs. csakhogy tutti biztos legyen, hogy totál kamu ez a határozat. totálisan kamu, ennyire vesznek mindegyikőtöket hülyére.
Válasz Bakonyalja #31299. hozzászólásáraDe igen ,azt mondták jó esetben junius 30-ig fizetik .
Válasz Bakonyalja #31299. hozzászólásáraarról kussolnak mint szar a gazban
Válasz envagyok2 #31285. hozzászólásáraNem értünk egyet.
Létezik jogszabály hierarchia. Egy Kormányrendelet magasabb szintű jogszabály mint egy AM rendelet.
Tehát szerintem most ezt kellene figyelembe venni, ez a releváns és hatályos, mármint a Kormányrendelet.
Másik, már bemásoltam a jogszabályt, hogy a Kincstárat a Pénzügyminiszter felügyeli.
Tehát a rendelet a Kincstár valódi főnökének ír elő kötelezettséget. Szerintem ez teljesen rendben van.
Az már nagyon nincs, hogy ügyintézők, akik jogalkalmazói munkakörben "dolgoznak", fingjuk sincs a rendeletről, ez alapján alkalmatlan a munkakör betöltésére.
Mert ha valaki jogalkalmazó, az a minimum, hogy ismerje a munkaköréhez tartozó jogszabályokat.
Meg is kérem azokat akik a fórumba leírták az eseteket, és ha tudják a neveket, hogy az illetékes miniszternél tegyenek panaszt.
Nem derült ki számomra ugyanis, hogy kormányhivatali, vagy Kincstári dolgozóról van szó.
Előbbi esetben Navracsics, utóbbi esetben Varga a főnök.
A Kormányrendeletet OV írta alá, remélem nem fogja hagyni, hogy semmibe vegyék.
Válasz én 11 #31298. hozzászólásáraAKG ról nem esett szó?
Válasz kiscsillag05 #31297. hozzászólásáraTegnap Nak fórumon mondták fiatal g.kifizetések val.szeg jövő héten.
Államkincstár: "Criss kifizetések folyamatban, fiatal gazda rész- remélhetőleg hamarosan".....sokkal előrébb nem jutottam