Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR404.69 FtUSD392.62 FtCHF430.85 FtGBP485.44 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Sima saps-ot igényelhetsz, ha máj.15-én bejegyzett lesz a földhasználatod. (tudom, hogy most már más módon is lehet igazolni a jogos használatot, de ez a tuti.) SEM NATURAT, SEM KAT-ot NEM igényelhetsz 2014. évben, mert annak a feltétele, hogy a teljes gazdálkodási évben - 2013.09.01.-2014.08.31. - a használatodban legyen a terület. (Minden egyes napján!!!) Ezt nagyon nézik és előszeretettel ellenőrzés alá is vonják.
250.000 Ft összegig nem igényelheted vissza, 1 millió forint feletti visszaigénylésnél van a 75 nap. 250ezer-1 millió köztinél a 45 nap volt eddig a "szokásos", de nekünk mindig betartották a napokat:)
Még nincs a birtokunkban határozat, így a tartalma és az ok is ismeretlen. Végeken tájékoztatást kérni vagy telefonálgatni fölösleges időtöltés, így jelen pillanatban nem tehetünk mást, mint megvárni a határozatot.
Válasz #8466. hozzászólásra
Mikor a könyvelőd visszaigényli, akkor be kell jelölje, hogy semmilyen adótartózásod nincs, és akkor megkapod 30.-dik napra az áfát. De tényleg ne legyen semmi, mert különben megy a bünti.
Válasz #8462. hozzászólásra
Bocsi de nekem kb 10 éve van áfa visszaigénylésem,de mindig az utolsó nap utaltak,ha ellenőrzés is volt akkor azt az időt is ki maximalizálták.
Lehet a ti megyétekbe utalnak hamarabb is,de itt neeeeeeeem!!!!
Válasz #8458. hozzászólásra
A 75-ik napon utalnak és csak a 76 hatodik nap kapod meg,de ha hétvége jön akkor meg a 78-ik napon jön meg,ebben biztos lehetsz!
áfa visszatérítés a gyakorlatban mennyi időre szokták utalni. Azt tudom, hogy szabály szerint 75 napra nőtt a visszatérítés határideje, de a gyakorlatban is kitartják eddig???
A mai nappal a kifizetési kérelmünk ELUTASÍTOTT státuszra módosult, ennyit a földhasználat igazolásáról alkotott rendeletről. A falugazdász is úgy gondolta, hogy velünk minden rendben lesz ... egyszerű és tiszta eset, korrekt papír és korrekt művelés. A saját maguk által alkotott rendeletet se tartják be. Ennyi.
Ha most kötök haszonbérleti szerződést,és tegyük fel minden rendben lesz a földhivatalba is bejegyzik a földhasználatot akkor májusban arra már igényelhetek területalapút és naturát (natura2000-es rét)?
Válasz #8454. hozzászólásra
Ugyan,látod még a saját maguk által állított határidőket sem tartják be,ez minden,csak nem ügyintézés...milyen dolog az,hogy a gazdák a különböző kötelező!!! érdekképviseletek révén sem juthatnak korrekt,megbízható információhoz??
Akkor minek vannak,kérdem én??
A terület használatának igazolását elküldtem, még 2014.02.26-n átvették a tértivevény szerint. Tegnapi dátummal megjelent a jóváhagyott státusz, de csak a támogatási kérelemnél, a kifizetési kérelem még mindig ellenőrzés alatt. A kifizetésnél az utalványozott összeg sem változott, csak a már megkapott 25 % szerepel ott.
Nagyon lassan megy a munka az MVH-nál.....
Remélem hamarosan megkapom a hátramaradt összeget.
Még mindig azt mondom: katasztrófa az egész ügyintézésük, ha lehet egyáltalán annak nevezni. Érdemben nem...
Szóval...olvasom a "hivatalos közleményt" az ellenőrzésekről...
"aki a keresztellenőrzésről is megkapta már a jegyzőkönyvet,annak 30 napon belül kiutalásra kerül a támogatás összege."
Nos,a jegyzőkönyv a második ellenőrzésről 2104.02.13-án készült,feladva 2014.02.18-án lett.Szerintetek is jogosan kérdem,hol a pénzem??
A hivatalos honlapon megjelent hivatalos közleménynek sem lehet hinni,akkor kinek,vagy minek higgyünk ezek után??
Még jó,hogy szavazás előtt állunk....
Szolnokon ma mondta a falugzdász, hogy akinek föld használat ellenőrzése volt az még várhat egy ideig a pénzére. Mehetünk a bankba hitelért ha akarunk vetni
sziasztok!
Érdeklődnék megtudná-e valaki mondani h hizobika ill. anyatehén támodatasnál melyik évet veszik bázis évnek. Az egyik ismerösöm szerint 2011-12 lesz a bázis év a bikánál ill. az anyatehénél . A birkánál meg a 14-es.
A válaszokat előre is köszönöm.
Hasonlóan én sem kaptam semmit, még választ sem. A tértivevény már rég visszaérkezett.
Én még előleget is csak 25 % ot kaptam ezidáig.
Remélem hamarosan megjön a maradvány is....
Érdeklődnék,hogy a 8 napos hiánypótlás visszaküldése után,kapott-e már valaki vmi tájékoztatást,esetleg pénzt,és ha kapott kb hány napra?Én beküldtem a papírokat ma épp két hete,de még csak csend,ahhoz képest hogy miniszter Úr megigérte ,hogy minden becsületes gazda pénzéhez jut tavaszra én még csak az első felét kaptam meg.Ha ez így megy vagy géept kell eladnom,vagy hitelt venni fel.
Meg tudná valaki azt mondani, hogy hogy lehet az , hogy az ősök a második földalapú kiutalásánál sem kapták meg a teljes összeget????
(Lehetséges az, hogy azért, mert a bekért igazolások nem a 8 napon belüli határidőn belül érkeztek be??)
Akinek majött mailben falugzdikhoz,hogy a multhétenküldött Földhivatali érkeztetett fénymásoltpapirokat nemfogadjákel????????? Bár csak nevet telefonszámotkaptak!!!! Azt,hogy mi hunyó,azt nem!!! Elméletileg bejelentett földhasználattalrendelkezünk,ami a támogatás alapfeltétele!!!!! A bejelentett a törvényben, amit igazolhatsz tértivevénnyelis!!!!!!!!! Vagy Földhivatali érkeztetettel!!!! Ha Földhivatalnak leadatm. innétkezdve 1 hivatlnak tudomásavnróla? Közig törvény idevágó paragrafusait lehetlinkelni!!!! Szomszéd vagy kamarai földbizottság igazolását azonnalra összeszedni képtelenség, főleg ha többtelepülésedvan!!!!!
Valaki leírná részletesen, hogy Natura 2000 es oktatás díját hogyan tudom visszaigényelni? Ügyfélkapum van!Számlák is meg vannak, és ha minden igaz márc 1 és 31 között tudom ezt megtenni.
Megfejtettem , hogy miért van eltérés az összegekben , most kaptam egy végzést és abban benne van ,hogy az unió 2,45%-ot elvesz (majdnem) minden támogatásból és mivel ez %-os levonás minél nagyobb az összeg ez annál több!!
Én már megkaptam a második részletet is engem is felszólítottak földhasználat igazolására ez megtörtént miután visszaküldtem pár napra megkaptam a pénzt,sőt tegnap küldték a határozatot is de az ügyfélkapun még mindig ellenőrzés alatt álok,(bár csak 66-ot)!
Akkor most hogy van ez?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
33764 hozzászólás
Sima saps-ot igényelhetsz, ha máj.15-én bejegyzett lesz a földhasználatod. (tudom, hogy most már más módon is lehet igazolni a jogos használatot, de ez a tuti.) SEM NATURAT, SEM KAT-ot NEM igényelhetsz 2014. évben, mert annak a feltétele, hogy a teljes gazdálkodási évben - 2013.09.01.-2014.08.31. - a használatodban legyen a terület. (Minden egyes napján!!!) Ezt nagyon nézik és előszeretettel ellenőrzés alá is vonják.
250.000 Ft összegig nem igényelheted vissza, 1 millió forint feletti visszaigénylésnél van a 75 nap. 250ezer-1 millió köztinél a 45 nap volt eddig a "szokásos", de nekünk mindig betartották a napokat:)
Válasz #8463. hozzászólásra
Még nincs a birtokunkban határozat, így a tartalma és az ok is ismeretlen. Végeken tájékoztatást kérni vagy telefonálgatni fölösleges időtöltés, így jelen pillanatban nem tehetünk mást, mint megvárni a határozatot.
Moderálási elveink miatt törölve.
Bakayd (3932)
2014-08-25 15:26:22
Válasz #8467. hozzászólásra
![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
Semmilyen tartozásom nincs, az biztos. Remélem ő is így tudja, és jön a lé 3 hét múlva, de inkább megpróbálom nem beleélni magam
Köszi a segítséget!
Válasz #8466. hozzászólásra
Mikor a könyvelőd visszaigényli, akkor be kell jelölje, hogy semmilyen adótartózásod nincs, és akkor megkapod 30.-dik napra az áfát. De tényleg ne legyen semmi, mert különben megy a bünti.
Köszönöm!
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Éves voltam, de most negyedéves leszek!
BAZ megye, őszintén megmondva számítottam rá, hogy utolsó napon kapom meg a pénzt, pedig lenne helye hamarabb is
Attól is függ, hogy havi, negyedéves vagy éves áfabevalló vagy -e
Válasz #8462. hozzászólásra![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
Bocsi de nekem kb 10 éve van áfa visszaigénylésem,de mindig az utolsó nap utaltak,ha ellenőrzés is volt akkor azt az időt is ki maximalizálták.
Lehet a ti megyétekbe utalnak hamarabb is,de itt neeeeeeeem!!!!
Válasz #8457. hozzászólásra
Miért utasítottak el? mi volt az indoklás?
Válasz #8461. hozzászólásra
30 napra is utalnak, és a 30.-ik napon számlán van a pénz
Válasz #8458. hozzászólásra
A 75-ik napon utalnak és csak a 76 hatodik nap kapod meg,de ha hétvége jön akkor meg a 78-ik napon jön meg,ebben biztos lehetsz!
Válasz #8457. hozzászólásra Tavaly voltam így.....,tudom mit jelent,nem jó!
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy ez a E-monitoring adatszolgáltatás kikre vonatkozik konkrétan? "Sima" őstermelőkre is?
Nem teljesen idevág, de:
áfa visszatérítés a gyakorlatban mennyi időre szokták utalni. Azt tudom, hogy szabály szerint 75 napra nőtt a visszatérítés határideje, de a gyakorlatban is kitartják eddig???
Köszönöm a segítséget!
A mai nappal a kifizetési kérelmünk ELUTASÍTOTT státuszra módosult, ennyit a földhasználat igazolásáról alkotott rendeletről. A falugazdász is úgy gondolta, hogy velünk minden rendben lesz ... egyszerű és tiszta eset, korrekt papír és korrekt művelés. A saját maguk által alkotott rendeletet se tartják be. Ennyi.![smile mad](/oldforum/images/smiles/mad.gif)
Ha most kötök haszonbérleti szerződést,és tegyük fel minden rendben lesz a földhivatalba is bejegyzik a földhasználatot akkor májusban arra már igényelhetek területalapút és naturát (natura2000-es rét)?![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Válasz #8454. hozzászólásra
![smile karateka](/oldforum/images/smiles/karateka.gif)
Ugyan,látod még a saját maguk által állított határidőket sem tartják be,ez minden,csak nem ügyintézés...milyen dolog az,hogy a gazdák a különböző kötelező!!! érdekképviseletek révén sem juthatnak korrekt,megbízható információhoz??
Akkor minek vannak,kérdem én??
még nekem sem jött meg a területalapú teljesen, nulla akg.:(
Állítólag a hónap utolsó hetében kiküldik.
Válasz #8452. hozzászólásra
Ugyan az a helyzet, csak előleg 50%....
A terület használatának igazolását elküldtem, még 2014.02.26-n átvették a tértivevény szerint. Tegnapi dátummal megjelent a jóváhagyott státusz, de csak a támogatási kérelemnél, a kifizetési kérelem még mindig ellenőrzés alatt. A kifizetésnél az utalványozott összeg sem változott, csak a már megkapott 25 % szerepel ott.
Nagyon lassan megy a munka az MVH-nál.....
Remélem hamarosan megkapom a hátramaradt összeget.
Még mindig azt mondom: katasztrófa az egész ügyintézésük, ha lehet egyáltalán annak nevezni. Érdemben nem...
Szóval...olvasom a "hivatalos közleményt" az ellenőrzésekről...![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
"aki a keresztellenőrzésről is megkapta már a jegyzőkönyvet,annak 30 napon belül kiutalásra kerül a támogatás összege."
Nos,a jegyzőkönyv a második ellenőrzésről 2104.02.13-án készült,feladva 2014.02.18-án lett.Szerintetek is jogosan kérdem,hol a pénzem??
A hivatalos honlapon megjelent hivatalos közleménynek sem lehet hinni,akkor kinek,vagy minek higgyünk ezek után??
Még jó,hogy szavazás előtt állunk....
Szolnokon ma mondta a falugzdász, hogy akinek föld használat ellenőrzése volt az még várhat egy ideig a pénzére.
Mehetünk a bankba hitelért ha akarunk vetni![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Üdv!
![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
És azt meg tudja-e mondani valaki, hogy mikor lesz az anyatehén támogatásból utalás is?
Válasz #8447. hozzászólásra
Én úgy hallottam,hogy nem lesz bázisév.
sziasztok!
Érdeklődnék megtudná-e valaki mondani h hizobika ill. anyatehén támodatasnál melyik évet veszik bázis évnek. Az egyik ismerösöm szerint 2011-12 lesz a bázis év a bikánál ill. az anyatehénél . A birkánál meg a 14-es.
A válaszokat előre is köszönöm.
Válasz #8444. hozzászólásra
Semmi.
Válasz #8444. hozzászólásra
Hasonlóan én sem kaptam semmit, még választ sem. A tértivevény már rég visszaérkezett.
Én még előleget is csak 25 % ot kaptam ezidáig.
Remélem hamarosan megjön a maradvány is....
Sziasztok!
Ha ez így megy vagy géept kell eladnom,vagy hitelt venni fel.
Érdeklődnék,hogy a 8 napos hiánypótlás visszaküldése után,kapott-e már valaki vmi tájékoztatást,esetleg pénzt,és ha kapott kb hány napra?Én beküldtem a papírokat ma épp két hete,de még csak csend,ahhoz képest hogy miniszter Úr megigérte ,hogy minden becsületes gazda pénzéhez jut tavaszra én még csak az első felét kaptam meg.
Sziasztok!
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
A héten az első ügyfelek megkapták a Állami díjtámogatott növénybiztosításra a díjtámogatást. 65%ot!!!!
Válasz #8440. hozzászólásra
Nálam december 20-án lezárták natura-történetet de utalás az nincs!!!
Válasz #8440. hozzászólásra
Én se kaptam még Natura2000-et.
Válasz #8437. hozzászólásra
Nálam a Natura 2000 és KAT státusz ellenőrzőttről ellenőrzőttre változott február 20.-án de még nem kaptam meg.
Mindenki megkapta rajtam kívül ezek szerint?
Válasz #8438. hozzászólásra![smile blink](/oldforum/images/smiles/blink.gif)
Lehet, a határidő az határidő!! Szerinted nem??????
Üdv..
Meg tudná valaki azt mondani, hogy hogy lehet az , hogy az ősök a második földalapú kiutalásánál sem kapták meg a teljes összeget????
(Lehetséges az, hogy azért, mert a bekért igazolások nem a 8 napon belüli határidőn belül érkeztek be??)
Köszönöm a válaszokat...
Én múlthéten kaptam meg a naturát, a katot még decemberben!
NATURA 2000 és KAT kifizetésről nem tudtok? Kapott már valaki?
Akinek majött mailben falugzdikhoz,hogy a multhétenküldött Földhivatali érkeztetett fénymásoltpapirokat nemfogadjákel????????? Bár csak nevet telefonszámotkaptak!!!! Azt,hogy mi hunyó,azt nem!!! Elméletileg bejelentett földhasználattalrendelkezünk,ami a támogatás alapfeltétele!!!!! A bejelentett a törvényben, amit igazolhatsz tértivevénnyelis!!!!!!!!! Vagy Földhivatali érkeztetettel!!!! Ha Földhivatalnak leadatm. innétkezdve 1 hivatlnak tudomásavnróla? Közig törvény idevágó paragrafusait lehetlinkelni!!!! Szomszéd vagy kamarai földbizottság igazolását azonnalra összeszedni képtelenség, főleg ha többtelepülésedvan!!!!!
Persze bemegyek, remélem mondanak valamit, mert ha nem rájuk XXXXXXXXXX!![smile angry](/oldforum/images/smiles/angry.gif)
Moderálta: (575) 2014-03-05 14:07:55
Válasz #8430. hozzászólásra
Szerintem nagyon gyorsan menyél be az mvh-hoz személyesen!
E-mailben sem jött semmi.
Válasz #8426. hozzászólásra
Van kifizetési kérelemre időszak, de a közleményben benne szokott lenni milyen időszakban elvégzett oktatás igényelhető vissza.
Válasz #8427. hozzászólásra
Emailbe?
Nem kaptam semmilyen levelet az Mvh-tól, ezért nem is értem miért utasították el.
Valaki leírná részletesen, hogy Natura 2000 es oktatás díját hogyan tudom visszaigényelni? Ügyfélkapum van!Számlák is meg vannak, és ha minden igaz márc 1 és 31 között tudom ezt megtenni.
Köszönöm!
Válasz #8424. hozzászólásra![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Faxa!
Válasz #8423. hozzászólásra
Megfejtettem , hogy miért van eltérés az összegekben , most kaptam egy végzést és abban benne van ,hogy az unió 2,45%-ot elvesz (majdnem) minden támogatásból és mivel ez %-os levonás minél nagyobb az összeg ez annál több!!
Én már megkaptam a második részletet is engem is felszólítottak földhasználat igazolására ez megtörtént miután visszaküldtem pár napra megkaptam a pénzt,sőt tegnap küldték a határozatot is de az ügyfélkapun még mindig ellenőrzés alatt álok,(bár csak 66-ot)!![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Akkor most hogy van ez?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????