Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak658 FtBenzin árak640 FtEUR408.33 FtUSD388.8 FtCHF429.37 FtGBP485.44 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Nekem mindíg azon a napon fordúl "jóváhagyottba" státusz amikor a pénz is jön. Most még nem is jött, és ellenőrzés alatt van a kifizetési kérelem. Az igénylés jóváhagyott már sok hónapja. Utalványt nem is látok, a kifizetési kérelem alatt szerepel a kifizetett előleg. Szerintem nem túl egyértelmű az MVH rendszere, de mióta van nekem így működik.
A kamarának így is úgy is fizetni kell. Másrészt mi köze a kamarának az MVH-hoz. Ha te tartozol a Pistának egy fröccsel, akkor már én meg sem hívhatlak egy körre?
Ez eddig is így volt, csak nem ellenőrizték, legfeljebb szúrópróba szerűen.
De nekem úgy rémlik, hogy valami FM-s nagykutya még decemberben azt nyilatkozta, hogy lezajlottak az ellenőrzések, akinél nem találtak hibát az január elején megkapja a lét. Erre most azt mondják, hogy még mindig ellenőriznek... kamuznak össze vissza.
Harmadrészt pedig valószínű ha ma felhívod megint az mvh-t egy másik ügyintéző teljesen mást fog mondani. Nálam legalább is ez az elmúltévek tapasztalata.
Itt csak Sapsi szavára lehetett adni. De sajnos Ő már nem elérhető.
Válasz #4049. hozzászólásra
na de honnan tudja az mvh hogy ki használja a földet? én halottam olyanról hogy a tulaj ki adta a földjét szóba, a támogatást meg a tulaj veszi föl tehát olyan mintha a tulaj művelné
Az ellenőrzés alatt állóknak egy kis segítség. Én is hasonló cipőben járok, így felhívtam az illetékeseket. Válaszuk a következő: Az idei évben a területalapú támogatást csak a ténylegesen (földhivatalba) bejegyezett földhasználatokra lehetett beadni, így a kiutalás előtt ezeket ellenőrzi az MVH.
Ha a földhasználattal minden rendben, akkor 20. után indul a kifizetés.
Ha nincs rendben a földhasználat = olyan földre igényelsz amit használsz, de a földhivatalba nem jelentetted be a használatodat, akkor ki tudja mikor kapsz pénzt.
Remélem segít valamit.
Válasz #4040. hozzászólásra
Ma felhívott a falubakanője és még ma 1600-ig rendezni kell valamit. Mi van, ha az ország másik végében vagyok? Azt kellett csinálni, hogy a referenciaidőszak+ a 2012-es év értékesítési bizonylatait 1x le kellett másolni. Utána ráírni, hogy az eredetivel megegyező , utána ezeket így lemásolni 2x.
Ezt bevinni és azt, amit már az ősszel aláírtunk újra kinyomtatva aláírni. Ezért basztam el egy egész napot,miközben 3 napra való vágott fám van és ma azt akartam kuglizni. Az már csak poén, hogy krumplit 30 forint/kiló áron számolják és sütőtöknek 45 mázsa/hektáros megyei referencia termésátlaggal számolják. Nagyon sok embert el tudtak ijeszteni és mindenki megszivatása a 2012-es kárenyhítési rendszer.
Mindenesetre most jól jött az a kis pénz amit a bank felajánlott folyószámlahotelt, mert anélkül szarban lettem volna. Decemberben nagyon számítottam a Natura 2000 és KAT kifizetésére, de nem jött meg. Ráadásul lehet hogy a SAPS 2. fele is késik.
De nem értem. Az előleg megjött az első percben, semmiféle adategyeztetés vagy hasonló nem volt. Utánaérdeklődtem, tudtommal nincs túligénylés egyik blokkombam sem mégis még ellenőrzés alatt állok. Holott azt mondták hogy akiknél rendben vannak a dolgok ott le vannak zárva már a kérelmek. Na majd meglátjuk...
Azért az xopás lesz ha márciusban küldik a lóvét...
Nálunk is 3 kérelem még elleneőrzés alatt, ezek szerint lehet hogy megjön??
adtál egy kis reményt, de valaki előrébb azt mondta hogy aki ellenőrzés alatt van addig ne is várja
Nekem se jött meg, és a tájékoztatási rendszerben ellenőrzés "alatt állok". De egyszer régen sapsi aztmnodta hogy ez nem mérvadó mert ezt a tájékoztatási rendszert még az mvh-nál se értik hogyan működik. Akkor volt aki ellenőrzés alatt állt és megkapta a lóvét és az utalványozott meg még nem. Szóval ha azóta nem komolyítottak a rendszeren akkor ez ma se biztos hogy mérvadó. Van erről valakinek valami infója?
33674 hozzászólás
Válasz #4066. hozzászólásra
ERRŐL VAN SZÓ.
Az osztatlan közösöket földmérővel ki kell méretni,az elkésziti a vázrajzot és az alapján adod le a földhasználatot.
Nekem mindíg azon a napon fordúl "jóváhagyottba" státusz amikor a pénz is jön. Most még nem is jött, és ellenőrzés alatt van a kifizetési kérelem. Az igénylés jóváhagyott már sok hónapja. Utalványt nem is látok, a kifizetési kérelem alatt szerepel a kifizetett előleg. Szerintem nem túl egyértelmű az MVH rendszere, de mióta van nekem így működik.
Válasz #4054. hozzászólásra
Óvatosan a felajánlással, mert apuci gyorsan rendel 1 kamion műtrágyát, ha már úgyis te fizetsz a mai napon.
Itt is csipogtak reggel.
Válasz #4063. hozzászólásra
A kamarának így is úgy is fizetni kell. Másrészt mi köze a kamarának az MVH-hoz. Ha te tartozol a Pistának egy fröccsel, akkor már én meg sem hívhatlak egy körre?
Nincs összefüggés mert én tegnap fizettem be az ötezret,a támogatás második felét ma megkaptam.
Ide is megérkezett (tak.szöv).
Válasz #4060. hozzászólásra
ki az a Vincent?
nem
Támogatás még nem jött meg. de tegnap emlent az utolsó törlesztőrészlet is.Már hitelmentesek vagyunk.Legalábbis egyenlőre...
Ha nem fizettem be az Agrárkamarának a regisztrációs díjat, akkor a támogatás másik felét majd csak márciusban kapom meg?
Nekem tegnap küldték, de sms nem jött.
Szerintem nézzétek meg neten ti is!
Válasz #4060. hozzászólásra
?????????????
Válasz #4059. hozzászólásra
Örülünk, Vincent!!!
itt is csipogott végre
Válasz #4043. hozzászólásra
Ez lehet valami szívatás,hiszen hiánypótlásra nincs lehetőség.
Sz-Sz-B, ma reggel itt is csip-csip.
Borsod. Ma reggel.
Válasz #4042. hozzászólásra
Nem még mindig nem érkezett meg!
Mindenkinek olyan jó reggelt kívánok,mint nekem van!!!
Nálunk ma én fizetek...
Válasz #4048. hozzászólásra
Ez eddig is így volt, csak nem ellenőrizték, legfeljebb szúrópróba szerűen.
De nekem úgy rémlik, hogy valami FM-s nagykutya még decemberben azt nyilatkozta, hogy lezajlottak az ellenőrzések, akinél nem találtak hibát az január elején megkapja a lét. Erre most azt mondják, hogy még mindig ellenőriznek... kamuznak össze vissza.
Harmadrészt pedig valószínű ha ma felhívod megint az mvh-t egy másik ügyintéző teljesen mást fog mondani. Nálam legalább is ez az elmúltévek tapasztalata.
Itt csak Sapsi szavára lehetett adni. De sajnos Ő már nem elérhető.
Kiváncsi vagyok mit kezdenek az osztatlan közösökkel, ahol szokáselv alapján többen is művelnek egy hrsz-on lévő táblát.
Nem tesz jót ez az izgalom évente több alkalommal is. Minden évben új szokások, új szabályok...
Válasz #4049. hozzászólásra
na de honnan tudja az mvh hogy ki használja a földet? én halottam olyanról hogy a tulaj ki adta a földjét szóba, a támogatást meg a tulaj veszi föl tehát olyan mintha a tulaj művelné
Ez aztán az örömteli hír, ezt nem nagyon értem, hisz eddig is csak azokra lehetett, és ezt az mvh-nál mondták Neked? Akkor az nem lesz 20.-ára.
Ki mit gondol erről?
Az ellenőrzés alatt állóknak egy kis segítség. Én is hasonló cipőben járok, így felhívtam az illetékeseket. Válaszuk a következő: Az idei évben a területalapú támogatást csak a ténylegesen (földhivatalba) bejegyezett földhasználatokra lehetett beadni, így a kiutalás előtt ezeket ellenőrzi az MVH.
Ha a földhasználattal minden rendben, akkor 20. után indul a kifizetés.
Ha nincs rendben a földhasználat = olyan földre igényelsz amit használsz, de a földhivatalba nem jelentetted be a használatodat, akkor ki tudja mikor kapsz pénzt.
Remélem segít valamit.
Válasz #4046. hozzászólásra
nem vagytok egyedül
Válasz #4045. hozzászólásra
Máma már nem hasad tovább... Én is kimaradtam a szórásból.
kapott valaki estefelé sms-t?
Olvasom, hogy van aki várja a Naturát. Én a két ünnep között megkaptam!
Válasz #4040. hozzászólásra
Ma felhívott a falubakanője és még ma 1600-ig rendezni kell valamit. Mi van, ha az ország másik végében vagyok? Azt kellett csinálni, hogy a referenciaidőszak+ a 2012-es év értékesítési bizonylatait 1x le kellett másolni. Utána ráírni, hogy az eredetivel megegyező , utána ezeket így lemásolni 2x.
Ezt bevinni és azt, amit már az ősszel aláírtunk újra kinyomtatva aláírni. Ezért basztam el egy egész napot,miközben 3 napra való vágott fám van és ma azt akartam kuglizni. Az már csak poén, hogy krumplit 30 forint/kiló áron számolják és sütőtöknek 45 mázsa/hektáros megyei referencia termésátlaggal számolják. Nagyon sok embert el tudtak ijeszteni és mindenki megszivatása a 2012-es kárenyhítési rendszer.
Válasz #4041. hozzászólásra
és most már megjött? mármint a Kat és a natura, mert itt még nem.
Mindenesetre most jól jött az a kis pénz amit a bank felajánlott folyószámlahotelt, mert anélkül szarban lettem volna. Decemberben nagyon számítottam a Natura 2000 és KAT kifizetésére, de nem jött meg. Ráadásul lehet hogy a SAPS 2. fele is késik.
Válasz #4039. hozzászólásra
Aszálykárokban van valaki érintett?
Válasz #4035. hozzászólásra
fene se tudja, hogy intézik ezek a dolgokat. de bizony örülnék neki ha már jönne....
Válasz #4035. hozzászólásra
Nem akarok hamis reményeket kelteni senkiben.
De nem értem. Az előleg megjött az első percben, semmiféle adategyeztetés vagy hasonló nem volt. Utánaérdeklődtem, tudtommal nincs túligénylés egyik blokkombam sem mégis még ellenőrzés alatt állok. Holott azt mondták hogy akiknél rendben vannak a dolgok ott le vannak zárva már a kérelmek. Na majd meglátjuk...
Azért az xopás lesz ha márciusban küldik a lóvét...
Válasz #4019. hozzászólásra
61e-ben ne reménykedj, 59744 lesz az összeg, mivel van egy visszaosztás, a több mint 5 millió ha-ra való igénylés miatt, ez kb. 2%
Válasz #4033. hozzászólásra
Nálunk is 3 kérelem még elleneőrzés alatt, ezek szerint lehet hogy megjön??
adtál egy kis reményt, de valaki előrébb azt mondta hogy aki ellenőrzés alatt van addig ne is várja
Nekem sem ért még ide.
Válasz #4029. hozzászólásra
most, hogy mondod mintha tavaly ugyanez zajlott volna le nálam... Ellenőrzés alatt és közben már rég megjött a pénz. Én sem értem!
Csip, csip, csip
Válasz #4030. hozzászólásra
szar lehet ha valaki pont számított rá
Nekem semmi. Pedig eddig pontosan jött :-(
Üdv!
Nekem se jött meg, és a tájékoztatási rendszerben ellenőrzés "alatt állok". De egyszer régen sapsi aztmnodta hogy ez nem mérvadó mert ezt a tájékoztatási rendszert még az mvh-nál se értik hogyan működik. Akkor volt aki ellenőrzés alatt állt és megkapta a lóvét és az utalványozott meg még nem. Szóval ha azóta nem komolyítottak a rendszeren akkor ez ma se biztos hogy mérvadó. Van erről valakinek valami infója?
BAKKER!
Válasz #4026. hozzászólásra
Ne.
Addig ne is várjam?
Válasz #4022. hozzászólásra
Itt 3 kérelem is