Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak611 FtBenzin árak600 FtEUR407.17 FtUSD380.08 FtCHF433.84 FtGBP490.68 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
3.1.2 Referencia hízottbika:
háziasított marhafélék
Szarvasmarha és házi bivaly (Bubalus domesticus) fajú.
hímivarú
betöltötte a 9 hónapos kort
Az állat legkésőbb a vágás/export napján betöltötte a 9 hónapos kort!
Itt nem említi ,hogy kizárná a fekete bikát! (még házi bivalyra is igényelhető)
Anyatehén határozat a kézben , már csak annyit kérünk Sapsifülestől, hogy jósolja meg a következő heti lottó számokat , mert eddig minden infója bevált , köszönet érte!!!!!!!!!
Szia.Ma voltunk a falugazdásznál és megmondta tejhasznúra nem jár támogatás"a bikára sem"!A húshasznúra jár min 3db-tól.Elgondolkodtató,megéri-e a feketével foglalkozni
A Fiatal gazda támogatási kérelemnek helyt adó határozat tartalmazta a támogatás összegét is, a határozat meghozatala évének január 1-jén érvényes EKB árfolyamon számítva (2008-ban 253,73 Ft/€ vagy 2009-ben 266,70 Ft/€).
A 10 % a határozatban megjelölt támogatási összegnek a 10 %-a, tehát az akkori árfolyamon számolva.
Szia
Nekem is ugyan így volt hogy se szó se beszéd jött a levél rá pár napra meg a pénz is rajta volt a számlán.Ellenőrzés itt sem volt.Amúgy kerek egy millkacsoki nem sokkkal több
Szia! félre ne érts, nem a zsebedben szeretnék turkálni,
de meg tudnád mondani mennyi is a 10 % Ft-ban? A régi árfolyamon számolnak a fiúk, vagy valami frissebbel..igazából ez érdekelne.
Köszi!
Én is beadtam januárban a 10% ra a kifizetési igényt. Múlt héten megjött rá a határozat hogy jóváhagyták és rá pár napra át is utalták az összeget. Ellenőrzésem eddig még nem volt. :)
Egyelőre többet nem tudok én sem sajnos... jővőhét csütörtökön fogunk leülni a falugazdásszal és megbeszélni az egészet+benyújtani a kérelmet! Majd ha beadtuk és érdekel még akkor is téged utána leírom mit ,hogy csináltunk
Én úgy tudom ha többet írsz be azt nem büntetik ,de ha kevesebbet akkor nem plusszolják meg a kvótádat ,magyarán inkább kettővel többet mint kevesebbet ,de ez nem mvh -s infó csak úgy van!!!
Válasz #3046. hozzászólásra
Szia !
A referencia időszak állatállományát ellenörzik, mit tudsz mi a hibahatár? Nálunk sajnos van egy pár db. amit nem tudom beírhatok-e nem elég eggyértelmű!
Május 15-ig lehet beadni elektronikus úton! Jővőhéten lesz esedékes nálam is a benyújtási kérelem!
Holstein fríz bikáim voltak nekem is illetve magyartarka!
Követelmény ,hogy legalább 1ha földterület legyen amire kapsz támogatást csak ezzel együtt lehet beadni! Az 1 ha lehet bérelt is nem muszáj saját tulajdon legyen ,csak területalapú támogatás legyen rá és ,hogy te használod!Akkor jár meg ha 2010. július 1. és 2011. június 30. között is volt bikád és legalább 2 hónapig a neveden! Annyit mondott még a falugazdász választani kell a nemzeti programon belül és valószínű ha megkapom a támogatást elkell végezni egy tanfolyamot de általában ez is államilag finanszírozott!
ha holsteinfriz van beirva a papirra akkor nem de amugy sem igényelni tudod hanem kvotát adnak rá ha bázis évben adtál el bikát vágásra! pl magyarba vágohidra papirral hivatalosan vagy külföldre hivtalosan papirral! bázis év talán most lesz a 2010.... tol 2011 jun 30 ig ha jol emlékszem de nem biztos! ha akkor volt akkor van esély hogy kapsz ha nem akkor nem kapsz semmit!
segítsen nekem valaki ...... inditanék egy mg válalkozást..... milyen pályázatokon tudok pénzt szerezni.... őstermelőként vagy mg válalkozóként jobb ha másodállásba csinálnám? Aki tud ilyenbe seíteni írjon lécci! új gép ---- régi gép.... új eszközök---- használt eszközök.... bérmunka----- saját.... 30-50 ha megművelése a cél és pénz:PP
az érdekes lesz technikailag. nálunk a földhivatalban 4-en csinálták a földügyeket. leépítés volt és hármat kibaxtak. szerintem az egy meg örül, hogy lyuk van a fenekén
Nem tudja valaki véletlenül hogy a fiatalgazdáknak járó 10% igénylésével mi a helyzet?Mert januárba beadtuk és érdeklődtünk telefonon de semmit nem tudtak mondani se hogy elfogadták,se azt hogy feldolgozás alatt van,se hogy majd valami ellenőrzés lesz aztán lesz belőle valami semmi ...
szia, előfordulhat, hogy a tavalyi évről a területalapú kifizetésről még nem jött határozat? könyvelő keresi, én nem nem találom, és nem szoktam ilyet elveszteni...
A kérelmeket a földhivatali földhasználati nyilvántartással júniusig biztosan nem vetik össze.
Viszont a kérelmeket monitoringozzák, ahol "egymásra rajzolást" észlelnek, ott értesítik a területileg illetékes falugazdászt, hogy még a módosítási időszakon belül lehetőség legyen korrekcióra, ne kelljen később adategyeztetési eljárást lefolytatni.
Tisztelt Sapsi! Olyat hallotam, hogy június fele az MVH leelenőrzi az igényelt és a földhasználatra bejelentett területet, hogy nincs-e túligénylés igaz ez? Vagy erről nem lehet információt kiadni? Köszönöm!
32923 hozzászólás
Válasz #3072. hozzászólásra
Szorítok nektek,de ha van valami fejlemény akkor okvetlen szólj légyszíves.köszi
A falugazdász megcsinálta területalapú igénylésével együtt beadtuk , majd eldől mi lesz....
Válasz #3067. hozzászólásra
Lett volna itt nekem jó pár,amire igényeltem volna!!!De mondták sajnos nem tartozik bele a tejhasznú!
Válasz #3067. hozzászólásra
Akkor itt Sárbogárdi falugazdász ezek szerint rosszul tudja!!!!Most akkor ilyenkor mit lehet tenni?????
Válasz #3068. hozzászólásra
Ide is megérkezett tegnap.
Válasz #3066. hozzászólásra
ide még nem jött de bízunk
Válasz #3064. hozzászólásra
3.1.2 Referencia hízottbika:
háziasított marhafélék
Szarvasmarha és házi bivaly (Bubalus domesticus) fajú.
hímivarú
betöltötte a 9 hónapos kort
Az állat legkésőbb a vágás/export napján betöltötte a 9 hónapos kort!
Itt nem említi ,hogy kizárná a fekete bikát! (még házi bivalyra is igényelhető)
Válasz #3065. hozzászólásra
Anyatehén határozat a kézben , már csak annyit kérünk Sapsifülestől, hogy jósolja meg a következő heti lottó számokat , mert eddig minden infója bevált , köszönet érte!!!!!!!!!
Válasz #3059. hozzászólásra
megintcsak tökéletesek voltak az infóid, itt ma megkaptuk a határozatot
pedig volt kicsi para, mert a termékenyítési jegyeket csak utólag hiánypótlással küldtük meg, eddig sosem kérték, de ezek szerint elfogadták
most már csak a lóvé jöjjön
Válasz #3043. hozzászólásra
Szia.Ma voltunk a falugazdásznál és megmondta tejhasznúra nem jár támogatás"a bikára sem"!A húshasznúra jár min 3db-tól.Elgondolkodtató,megéri-e a feketével foglalkozni
Válasz #3062. hozzászólásra
Üdv!Tudomásom szerint 3 alkalommal
Sziasztok!
Ugyan az a növény kultura hányszor vethető egymás után támogatásra? Kukoricára gondolok 3-4-5?
Válasz #3060. hozzászólásra
pár nélkül :)
Válasz #3055. hozzászólásra
Szia!
A maradék tíz százalék pár 1millió párezer forint.
Válasz #3056. hozzászólásra
Az anyatehéntartás támogatás kifizetési határozatait a a jövő hét elejéig postázzák, remélhetőleg a hónap közepéig a pénz is követi.
Válasz #3055. hozzászólásra
A Fiatal gazda támogatási kérelemnek helyt adó határozat tartalmazta a támogatás összegét is, a határozat meghozatala évének január 1-jén érvényes EKB árfolyamon számítva (2008-ban 253,73 Ft/€ vagy 2009-ben 266,70 Ft/€).
A 10 % a határozatban megjelölt támogatási összegnek a 10 %-a, tehát az akkori árfolyamon számolva.
Válasz #3054. hozzászólásra
Szia
Nekem is ugyan így volt hogy se szó se beszéd jött a levél rá pár napra meg a pénz is rajta volt a számlán.Ellenőrzés itt sem volt.Amúgy kerek egy millkacsoki nem sokkkal több
Szia SAPSifüles.
Érdeklődnék nem-e lehet hallani valamit az anyatehéntámogatásról?!A válaszodat előre is köszönöm.
Válasz #3054. hozzászólásra
Szia! félre ne érts, nem a zsebedben szeretnék turkálni,
de meg tudnád mondani mennyi is a 10 % Ft-ban? A régi árfolyamon számolnak a fiúk, vagy valami frissebbel..igazából ez érdekelne.
Köszi!
Válasz #3030. hozzászólásra
Szia!
Én is beadtam januárban a 10% ra a kifizetési igényt. Múlt héten megjött rá a határozat hogy jóváhagyták és rá pár napra át is utalták az összeget. Ellenőrzésem eddig még nem volt. :)
Válasz #3052. hozzászólásra
Köszi,de úgy néz ki én már szerdán bent leszek az illetékesnél!
Válasz #3048. hozzászólásra
Szia!
Egyelőre többet nem tudok én sem sajnos... jővőhét csütörtökön fogunk leülni a falugazdásszal és megbeszélni az egészet+benyújtani a kérelmet! Majd ha beadtuk és érdekel még akkor is téged utána leírom mit ,hogy csináltunk
Válasz #3047. hozzászólásra
Köszönöm a választ. Én is néztem a tavalyit, akkor május 16-án érkezett a pénz.
Válasz #3041. hozzászólásra
Köszönöm a választ.
Válasz #3048. hozzászólásra
Én úgy tudom ha többet írsz be azt nem büntetik ,de ha kevesebbet akkor nem plusszolják meg a kvótádat ,magyarán inkább kettővel többet mint kevesebbet ,de ez nem mvh -s infó csak úgy van!!!
Válasz #3046. hozzászólásra
Szia !
A referencia időszak állatállományát ellenörzik, mit tudsz mi a hibahatár? Nálunk sajnos van egy pár db. amit nem tudom beírhatok-e nem elég eggyértelmű!
Válasz #3040. hozzászólásra
Üdv! Sapsi korábban irta Április határozat,Kifizetés Májustól!
Megnéztem a tavalyit:határozat április 28!
Május 15-ig lehet beadni elektronikus úton! Jővőhéten lesz esedékes nálam is a benyújtási kérelem!
Holstein fríz bikáim voltak nekem is illetve magyartarka!
Követelmény ,hogy legalább 1ha földterület legyen amire kapsz támogatást csak ezzel együtt lehet beadni! Az 1 ha lehet bérelt is nem muszáj saját tulajdon legyen ,csak területalapú támogatás legyen rá és ,hogy te használod!Akkor jár meg ha 2010. július 1. és 2011. június 30. között is volt bikád és legalább 2 hónapig a neveden! Annyit mondott még a falugazdász választani kell a nemzeti programon belül és valószínű ha megkapom a támogatást elkell végezni egy tanfolyamot de általában ez is államilag finanszírozott!
ha holsteinfriz van beirva a papirra akkor nem de amugy sem igényelni tudod hanem kvotát adnak rá ha bázis évben adtál el bikát vágásra! pl magyarba vágohidra papirral hivatalosan vagy külföldre hivtalosan papirral! bázis év talán most lesz a 2010.... tol 2011 jun 30 ig ha jol emlékszem de nem biztos! ha akkor volt akkor van esély hogy kapsz ha nem akkor nem kapsz semmit!
szerintem azt már elküldték még a tavasszal a bikatámogatással együtt!már csak jelentkezés lesz rá juliusban!
sziasztok! érdeklödnék hogy HF bikákra tudnék-e igényelni valami támogatást??
segítsen nekem valaki ...... inditanék egy mg válalkozást..... milyen pályázatokon tudok pénzt szerezni.... őstermelőként vagy mg válalkozóként jobb ha másodállásba csinálnám? Aki tud ilyenbe seíteni írjon lécci! új gép ---- régi gép.... új eszközök---- használt eszközök.... bérmunka----- saját.... 30-50 ha megművelése a cél és pénz:PP
Szia!Ebben neked csak a SAPSfüles tud tájékoztatást adni!
Üdv. mindenkinek!
A termeléshez kötött anyatehéntartás támogatásának kifizetésével kapcsolatban esetleg van valakinek friss infója?
Válasz #3017. hozzászólásra
Most az optimistább előrejelzésem jön be.
Az MVH április végéig utalja a területalapú támogatáshoz kapcsolódó elkülönített cukortámogatást
Válasz #3025. hozzászólásra
Mai újsághír az öntözésfejlesztési pályázatról
Válasz #3034. hozzászólásra
Ez lenne ám az igazi "Sapsi füles" ....de milyen lehet a "valódi"???
te meg nagyon kiváncsi vagy. biztos vaj van a füled mögött
az érdekes lesz technikailag. nálunk a földhivatalban 4-en csinálták a földügyeket. leépítés volt és hármat kibaxtak. szerintem az egy meg örül, hogy lyuk van a fenekén
Válasz #3033. hozzászólásra
Igen arra , mért minden évben van egy ilyen füles?
Válasz #3032. hozzászólásra
Arra gondolsz,hogy kaptál egy fülest idén összevetik mindenki földhasználatát a földalapuval?
Válasz #3026. hozzászólásra
És Június után?
Válasz #3028. hozzászólásra
ohhh, akkor keresem tovább... thx
Nem tudja valaki véletlenül hogy a fiatalgazdáknak járó 10% igénylésével mi a helyzet?Mert januárba beadtuk és érdeklődtünk telefonon de semmit nem tudtak mondani se hogy elfogadták,se azt hogy feldolgozás alatt van,se hogy majd valami ellenőrzés lesz aztán lesz belőle valami semmi ...
Válasz #3027. hozzászólásra
Bemész személyesen a megyei irodába és öt perc alatt kinyomtatnak neked egy másolatott amíg kitöltöd az ezirányú kérelmet...
Válasz #3027. hozzászólásra
Előfordulhat, de te megkaptad, kézbesített 2012.01.27-én.
Válasz #3026. hozzászólásra
szia, előfordulhat, hogy a tavalyi évről a területalapú kifizetésről még nem jött határozat? könyvelő keresi, én nem nem találom, és nem szoktam ilyet elveszteni...
Válasz #3025. hozzászólásra
A kérelmeket a földhivatali földhasználati nyilvántartással júniusig biztosan nem vetik össze.
Viszont a kérelmeket monitoringozzák, ahol "egymásra rajzolást" észlelnek, ott értesítik a területileg illetékes falugazdászt, hogy még a módosítási időszakon belül lehetőség legyen korrekcióra, ne kelljen később adategyeztetési eljárást lefolytatni.
Válasz #3019. hozzászólásra
Kösz az infot.
Esetleg arról hallott valaki valamit, hogy a tavaly őszi öntözéses pályázaton mikor lesz döntéshozatal?
Eltelt fél év..
Tisztelt Sapsi! Olyat hallotam, hogy június fele az MVH leelenőrzi az igényelt és a földhasználatra bejelentett területet, hogy nincs-e túligénylés igaz ez? Vagy erről nem lehet információt kiadni? Köszönöm!