Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR413.05 FtUSD403.06 FtCHF439.56 FtGBP492.13 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
1xűn nem értem, hogy egy ilyenért miért kell még(a meglévő 100ezer csillag mellé) 1 csillagot felvarrni és ekkora szenzációs hírré reklámozni.............
Hm,megjött,hála érte viktornak:
VItyánk, aki a mennyekben vagy,
szenteltessék meg a te neved;
jöjjön el a te országod;
legyen meg a te akaratod,
amint a mennyben, úgy a földön is.
Mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma;
és bocsásd meg vétkeinket,
miképpen mi is megbocsátunk
az ellenünk vétkezőknek;
és ne vígy minket kísértésbe,
de szabadíts meg a gonosztól!
(Mert tiéd az ország, a hatalom és a dicsőség
mindörökké.) Ámen.
No meg mi lesz akkor ha hozzánk vágják nov-dec.-ben az ideit teljesen úgy 320-as €-nál átszámolva.........ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
Ha jól hallottam akkor mi 1x fogunk annyit kapni mint ők, 2013ban. Utána már ők is annyit fognak kapni mint mi azaz valahol euróárfolyamtól függően 40000ft körül fog beállni szántóra a területalapú. Azt is jó lenne tudni hogy mik lesznek a feltételek. Ne 2014be tudjuk meg hogy 2012volt a "bázisév" vagy valami hasonló.
Túligénylés miatt nem jött meg.márc. vége ápr. elejére mondják az ellenőrzés lezárását.
Történt egyáltalán valamerre még ilyen hogy a FÖMI kivett területeket támogathatóság alól, év közben, egész blokkot vagy blokknak nagy részét. => több 10 ha-os túligénylések keletkeztek. Áll mindenkinek az egész támogatása aki a blokkban benn van. A rendszer meg nem tudja hogy miért áll csk azt hogy nincs annyi terület (emiatt) mint amire igénylés van.
Január 19-től utalja a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal a 2011. évi területalapú támogatás második részletét, így hamarosan a támogatás teljes összege a gazdálkodókhoz kerül.
Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter és Palkovics Péter a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal elnöke közösen tartott sajtótájékoztató keretében, az etyeki Ödön majorból indította el a 2011-es területalapú támogatás (SAPS) végkifizetését.
A 2011-es területalapú támogatásra szánt teljes keret eléri a 280 milliárd forintot. Minden korábbinál nagyobb összeg áll most rendelkezésre, hiszen a támogatások 30%-kal nőttek.
Január 19-étől mintegy 142 milliárd forint kifizetése indul meg.
Az Unió által jóváhagyott 4,829 millió hektár SAPS bázisterületet figyelembe véve a támogatás összege hektáronként 56 911 forint.
A SAPS támogatás meghatározó része annak a támogatásnak, amely a magyar gazdák tevékenységét, segíti és hozzájárul versenyképességük növekedéséhez.
Így több mint 50 jogcímen közel 280 milliárd forint érkezik márciusig a termelőkhöz. Többek között agrár-környezetgazdálkodási programra 33 milliárd, Natura 2000 területek támogatására 2 milliárd, míg kedvezőtlen adottságú területek támogatására 2,5 milliárd forint támogatást utal a hivatal. Hamarosan érkezik a tejtermelőkhöz a nemzeti tejtámogatás összesen 8 milliárdos összege is, kárenyhítésre pedig 4,2 milliárd forintot juttat el a gazdálkodók részére az MVH.
Az előzőekhez képest összegben ugyan kevesebb, ám nagyon fontos a tanyaprogramra biztosított 175 millió forintos előleg, amit szintén az első negyedévben kapnak meg az érintettek.
nem vagyok az ,csak azért kérdeztem mert amit itt tegnap linkeltek többen is ott mintha azt írták volna,hogy a "tejtermelőket segítő támogatás második felét is ma utalja az MVH" ebből gondoltam,hogy az esetleg a kvóta támogatás lesz
33571 hozzászólás
Válasz #2620. hozzászólásra
1xűn nem értem, hogy egy ilyenért miért kell még(a meglévő 100ezer csillag mellé) 1 csillagot felvarrni és ekkora szenzációs hírré reklámozni.............
Hm,megjött,hála érte viktornak:
VItyánk, aki a mennyekben vagy,
szenteltessék meg a te neved;
jöjjön el a te országod;
legyen meg a te akaratod,
amint a mennyben, úgy a földön is.
Mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma;
és bocsásd meg vétkeinket,
miképpen mi is megbocsátunk
az ellenünk vétkezőknek;
és ne vígy minket kísértésbe,
de szabadíts meg a gonosztól!
(Mert tiéd az ország, a hatalom és a dicsőség
mindörökké.) Ámen.
Válasz #2617. hozzászólásra
No meg mi lesz akkor ha hozzánk vágják nov-dec.-ben az ideit teljesen úgy 320-as €-nál átszámolva.........ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
Válasz #2617. hozzászólásra
Én meg hozzá szoktam a júniusi érkezéshez, így most nem tudok vele mit kezdeni........
Válasz #2616. hozzászólásra
Én a mostani utalásnak jobban örülök!!
Válasz #2615. hozzászólásra
Mert csak most jött meg..............
Válasz #2614. hozzászólásra
Miért is?????
Válasz #2596. hozzászólásra
Szerintem ezért is fletóék a hibásak..............
Válasz #2611. hozzászólásra
Dedilis!
Válasz #2600. hozzászólásra
Ha jól hallottam akkor mi 1x fogunk annyit kapni mint ők, 2013ban. Utána már ők is annyit fognak kapni mint mi azaz valahol euróárfolyamtól függően 40000ft körül fog beállni szántóra a területalapú. Azt is jó lenne tudni hogy mik lesznek a feltételek. Ne 2014be tudjuk meg hogy 2012volt a "bázisév" vagy valami hasonló.
Ez egy szerencsés nap, megjött a saps, a mamának meg most megy el a megjött...
úgy látom ez a "megjött" kifejezés nem túl jó szó erre az alkalomra
Válasz #2607. hozzászólásra
Hogy a mamának megjött az még hagyján...
de neked is?
Válasz #2607. hozzászólásra
Mamának is?????
meg jött a családban mind kettönknek
Válasz #2604. hozzászólásra
kovács, megyó, német trió!!
Válasz #2604. hozzászólásra
Egyébként ma beesett a SAPS második részlete.
Kovács Laci bátyád tárgyalta le az EU-s csatlakozás mezőgazdasági fejezetét.
Nála reklamálj!
Válasz #2602. hozzászólásra
Akkor ennyit az esélyegyenlőségről.
Én azt gondolom hogy soha nem lesz annyi, mert akkorra az eu-nak kampec!!
SZERINTED????????
Válasz #2599. hozzászólásra
Ahol még nem záródtak le az ellenörzések KM vagy túligénylés miatt, ott lehet gond szerintem a kifizetéssel!
Válasz #2596. hozzászólásra
Ha majd annyit kapunk, mint az "igazi" EU-s gazdák, majd akkor ;)
Válasz #2574. hozzászólásra
K betűs, és megjött! Szerintem rohadtul semmi köze a névsornak. Gyanítom ez bankfüggő is. Melyik, mennyit csücsül rajta!
Válasz #2597. hozzászólásra
Neked minek az MTZ ennyi kerék, ezzel hengerezed a gabonát???
ÉS KIJÖTT VALAKINEK A TÁMOGATÁS ÖSSZEGE? mert mi 3-at is néztünk és nemhogy nem egyformára jött ki leosztva de 53.000 ft körüli-t adtak csak ki.
Hamár így van lé mindenhol, akkor remélem nem szidjátok 1 darabig a kormányt!!!!
Válasz #2594. hozzászólásra
Sőőt még az Sz-nél is...
A G betűnél is jártak.
Válasz #2592. hozzászólásra
Hozzánk is. Szintén "P".
Egyébként mint eddig még sosem, most sincs semmi köze a kiutalás időpontjának a betűrendhez.
Én P betűs vagyok és már reggel hétre megjött az átutalás.
Túligénylés miatt nem jött meg.márc. vége ápr. elejére mondják az ellenőrzés lezárását.
Történt egyáltalán valamerre még ilyen hogy a FÖMI kivett területeket támogathatóság alól, év közben, egész blokkot vagy blokknak nagy részét. => több 10 ha-os túligénylések keletkeztek. Áll mindenkinek az egész támogatása aki a blokkban benn van. A rendszer meg nem tudja hogy miért áll csk azt hogy nincs annyi terület (emiatt) mint amire igénylés van.
Jelentem megérkezett a SAPS
Tisztelt Asszonyom / Uram!
Kifizetési dömping az MVH-nál
Január 19-től utalja a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal a 2011. évi területalapú támogatás második részletét, így hamarosan a támogatás teljes összege a gazdálkodókhoz kerül.
Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter és Palkovics Péter a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal elnöke közösen tartott sajtótájékoztató keretében, az etyeki Ödön majorból indította el a 2011-es területalapú támogatás (SAPS) végkifizetését.
A 2011-es területalapú támogatásra szánt teljes keret eléri a 280 milliárd forintot. Minden korábbinál nagyobb összeg áll most rendelkezésre, hiszen a támogatások 30%-kal nőttek.
Január 19-étől mintegy 142 milliárd forint kifizetése indul meg.
Az Unió által jóváhagyott 4,829 millió hektár SAPS bázisterületet figyelembe véve a támogatás összege hektáronként 56 911 forint.
A SAPS támogatás meghatározó része annak a támogatásnak, amely a magyar gazdák tevékenységét, segíti és hozzájárul versenyképességük növekedéséhez.
Így több mint 50 jogcímen közel 280 milliárd forint érkezik márciusig a termelőkhöz. Többek között agrár-környezetgazdálkodási programra 33 milliárd, Natura 2000 területek támogatására 2 milliárd, míg kedvezőtlen adottságú területek támogatására 2,5 milliárd forint támogatást utal a hivatal. Hamarosan érkezik a tejtermelőkhöz a nemzeti tejtámogatás összesen 8 milliárdos összege is, kárenyhítésre pedig 4,2 milliárd forintot juttat el a gazdálkodók részére az MVH.
Az előzőekhez képest összegben ugyan kevesebb, ám nagyon fontos a tanyaprogramra biztosított 175 millió forintos előleg, amit szintén az első negyedévben kapnak meg az érintettek.
forrás: MVH
Válasz #2579. hozzászólásra
támogatom!
Válasz #2571. hozzászólásra
nem vagyok az ,csak azért kérdeztem mert amit itt tegnap linkeltek többen is ott mintha azt írták volna,hogy a "tejtermelőket segítő támogatás második felét is ma utalja az MVH" ebből gondoltam,hogy az esetleg a kvóta támogatás lesz
Válasz #2585. hozzászólásra
Az nem, csak amit vehetsz rajta!!
Válasz #2579. hozzászólásra
Pénz nem boldogít,csak,ha van.
Már Ö betűhöz is jött
Menni kell a k az elég elöl van!! Közel vagyunk egymáshoz kezdőbetűben.
Ideért a támogatás. Bár az AKG még úszik............
sajna B betűs de még semmi tud valaki hogy hogy van ez.
Megjött, már nem a csajenak, hanem a suska gyütt meg.
Válasz #2569. hozzászólásra
Örök nagy igazság!A pénzből sosem elég!Küldhetnék az anyatehént is akkor már,nem ám aprózzák!!!
sziasztok!
A bece nevem:kollár.
én még új vagyok itt.
k betűs a nevem és már megkaptam a saps második felét !!
Igen. Én már megkaptam meg a fater is.
Hurrá!ide is megérkezett!!!!!!!!!
Válasz #2550. hozzászólásra
a 45-ből lett 75 idén jan. 1-től törvényileg.
tehát a 85-ből akkor 115 lesz.
ehhhh, lekapartam én is...
k betüs kapta már meg valaki?
Válasz #2572. hozzászólásra
Szerintem most hiába kérdezed ,mert mint ahogy pár napja írta 19-28 között külföldön siel.
Hello!Kedves SAPSifüles!Megérzéseid csalhatatlanok.Erdőtelepitési támogatást várok SZ-SZ-B megyébe.Tudnál segíteni mikor várható?