Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR413.05 FtUSD403.06 FtCHF439.56 FtGBP492.13 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Most már megy, de tele van hazugsággal, mi az hogy 80%-ot fizet az EU????? Hol van akkor a 20%-os nemzeti kiegészítés a szántóföldi növényekre???? Elárulom: kuróferkó bandája elvette, akkor hangosan verte a mellét a fityesz, hogy majd őőőőőőő viszajuttatja, csak azóta valahogy eeeeefelejtette mit ígért
Ez így teljesen értelmetlen lenne. Tudtommal csak az áfa visszaigénylésre jogosult személyek ill. cégek esetében lesz fordított áfa. Aki nem igényel vissza áfát, az megkapja az áfát is, aki kompis az meg a kompit. Aki nem áfakörös, az megveszi bruttóban az input anyagokat, eladáskor meg nem kapja meg az áfát? Ilyen nincs. Aki áfa körös, és az input anyag áfáját visszakapja, az nem kapja meg értékesítéskor a rá eső áfát. A végeredmény ugyanaz lesz mint eddig, csak máshogy forog a pénz. Nyilván állambácsi jár jól.
Baz.. mostmár nem megy.Az elöbb még dzsanázott.A lényege az volt,hogy egy állattartó telepen nyomták meg a gombot ami inditotta a lóvét,és megy ezzel vmi tejes lóvé is.
Mondjuk, az nem igaz, hogy az őstermelő nem adózik. Ha végig gondolod, a komp felár 7/12 %, az ÁFA 27. Ha számlára vásárol becsengeti azt a 20/15% forgalmi adó különbözetet. De felénk a kamarai funkcionáriusok úgy nyilatkoztak a múlt héten, hogy jövőre megszüntetik. Én nem tudom mennyi valóságalapja van a kijelentésnek?!
Értem én, hogy családi gazdálkodás, meg ilyesmi, de én egyéni vállalkozóként miért vagyok adó szempontjából rosszabb helyzetben, mint egy őstermelő aki gyakorlatilag nem adózik??
nem tudom hogy jött az be. én el tudtam olvasni a cikket, igaz nem link a hozzászólás, hanem be kell másolni a böngészősávba. Jelöld ki azt www.... tal kezdődő 2 sort és másold be egy új ablakba aztán enter.
Szia!
Csak a terményértékesítésnél vezetnék be a fordított adózást. Neveztesen te nettó áron adod el a terményedet és a vevő fogja az áfát megfizetni utána. Ezt az input anyagokra (vetőmag, műtrágya vagyszer) nem vontakozik.
Egyébként uniós engedély kell ennek a bevezetéséhez ami folyamatban van- majd.... jó pár hónap múlva.
off a dolog, de itt sok hozzaerto ember van azert irok ide. Ki mit hallott arrol, hogy tervbe van a termenyek, vetomagok afajanak eltorlese?
Gondlom valahogyan azert beepitenek az arba, de el akarjak kerulni az afaval valo visszaeleseket.
A 25/2011. (IV. 7.) VM rendelet szerint az anyajuhtartás támogatásra bejelentett állatokról szóló döntést az MVH 2012. január 15-ig közli, a támogatási összeg 2012. április 30-ig kerül kifizetésre. [24. § (4)-(5) bekezdés] A támogatás kifizetését januárra tervezték.
Ennek a támogatásnak a forrása a VM fejezetében szereplő "Folyó kiadások és jövedelemtámogatások" jogcímcsoport. A 2012. évi költségvetési törvény 78. § (1) c) pontjában a Kormány felhatalmazást kap arra, hogy rendeletben állapítsa meg e jogcímcsoport felhasználásának részletes szabályait. Sajnos ez a kormányrendelet még nem jelent meg, ezért a kifizetés valószínűleg csúszni fog.
A kárenyhítési juttatás kifizetésének jogszabályi határideje március 15., de van esély a februári kifizetésre is.
A mértéke valóban 32 % lesz. Az elutasító határozatok már kimentek. Akinek az MgSzH javasolta a kifizetést, és a hozzájárulást határidőben befizette, szinte biztos, hogy kap pénzt.
33571 hozzászólás
Válasz #2519. hozzászólásra
Nem vezették be jan 1-től a fordított áfát, maradt minden a régi!!
Válasz #2516. hozzászólásra
Most már megy, de tele van hazugsággal, mi az hogy 80%-ot fizet az EU????? Hol van akkor a 20%-os nemzeti kiegészítés a szántóföldi növényekre???? Elárulom: kuróferkó bandája elvette, akkor hangosan verte a mellét a fityesz, hogy majd őőőőőőő viszajuttatja, csak azóta valahogy eeeeefelejtette mit ígért
Válasz #2496. hozzászólásra
Ez így teljesen értelmetlen lenne. Tudtommal csak az áfa visszaigénylésre jogosult személyek ill. cégek esetében lesz fordított áfa. Aki nem igényel vissza áfát, az megkapja az áfát is, aki kompis az meg a kompit. Aki nem áfakörös, az megveszi bruttóban az input anyagokat, eladáskor meg nem kapja meg az áfát? Ilyen nincs. Aki áfa körös, és az input anyag áfáját visszakapja, az nem kapja meg értékesítéskor a rá eső áfát. A végeredmény ugyanaz lesz mint eddig, csak máshogy forog a pénz. Nyilván állambácsi jár jól.
Válasz #2515. hozzászólásra
Jóvammánamitkellitcsinálni!A http-t beirta a linkelt szöveg végére és azért nem talál ilyen oldalt!
Nyomkodhatná, egy kicsit sűrűbben a Fazekas miniszter a számítógép billentyűzetét!!
http://www.szabadfold.hu/gazdanet/perceken_belul_elindul_140_milliard_forint_180_ezer_szamlara
Válasz #2508. hozzászólásra
megy a Rabi Ádám faxát megy, de nekem mindegy, csak a lóvé jőjjön
Válasz #2513. hozzászólásra
Köszi!
Válasz #2511. hozzászólásra
Megy az A 404 hiba alatt a Gazdanet feliratra kell kattintani és ott van az összes mai fontos hír között
Válasz #2511. hozzászólásra
az jó! Reggel majd nézem!
Válasz #2510. hozzászólásra
Baz.. mostmár nem megy.Az elöbb még dzsanázott.A lényege az volt,hogy egy állattartó telepen nyomták meg a gombot ami inditotta a lóvét,és megy ezzel vmi tejes lóvé is.
Válasz #2509. hozzászólásra
A gugliba másold be a www.agro........ helyére és ugy nekem megy,kattra tényleg nem
Válasz #2508. hozzászólásra
valamio nem ok. 404 oopps!
http://www.szabadfold.hu/gazdanet/perceken_belul_elindul_140_milliard_forint_180_ezer_szamlarahttp://
Válasz #2506. hozzászólásra
Mikor berakod az "új link" ablakba, megjelenik alatta egy " beillesztés" gomb. azt nyomd meg!
Válasz #2504. hozzászólásra
Miért nem megnyitható linkként jeleníti meg a rendszer?
Válasz #2502. hozzászólásra
Én se vagyok őstermelő, és nem is értek egyet a rendszerrel, mert sok visszaélésre ad lehetőséget.
Válasz #2492. hozzászólásra
http://www.szabadfold.hu/gazdanet/perceken_belul_elindul_140_milliard_forint_180_ezer_szamlara
Válasz #2501. hozzászólásra
Van olyan is. Egyre kevesebb, de létezik.
Válasz #2500. hozzászólásra
Ne értsd félre, nem ellenük vagyok, de sajátos egy rendszer az biztos. Amúgy én alacsonyabb maximum árbevételhez kötném.
Válasz #2500. hozzászólásra
Így is lehet nézni, meg úgy is, hogy az ÁFA körösök se mindig értékesítettek számlával!
Válasz #2499. hozzászólásra
Ha számlára vásárol.
Válasz #2498. hozzászólásra
Mondjuk, az nem igaz, hogy az őstermelő nem adózik. Ha végig gondolod, a komp felár 7/12 %, az ÁFA 27. Ha számlára vásárol becsengeti azt a 20/15% forgalmi adó különbözetet. De felénk a kamarai funkcionáriusok úgy nyilatkoztak a múlt héten, hogy jövőre megszüntetik. Én nem tudom mennyi valóságalapja van a kijelentésnek?!
Értem én, hogy családi gazdálkodás, meg ilyesmi, de én egyéni vállalkozóként miért vagyok adó szempontjából rosszabb helyzetben, mint egy őstermelő aki gyakorlatilag nem adózik??
Ezek szerint sok újdonságot tartogat a 2012-es év!!
Válasz #2494. hozzászólásra
Sehogy. A felárat most azért kapod, mert őstermelő vagy.
Ha másoknak sem lesz ÁFA-, neked sem jár a felár.
Válasz #2494. hozzászólásra
Őstermelőkre ez nem vonatkozik, csak áfa körös gazdálkodókra. Bár állítólag meg vannak számlálva az őstermelői státusz napjai.
Válasz #2485. hozzászólásra
Azt már értem hogy NETTÓ áron értékesitek..De akkor hogy kapom majd meg a 12% felárat??
ez a fordított áfa , hogyan lessz az őstermelői kompenzációs felárra ha bevezetik
ez is megszünik???????
Válasz #2489. hozzászólásra
várj még jobb. Kijelöl és jobb egérgomb megnyitás új ablakban.
Válasz #2489. hozzászólásra
nem tudom hogy jött az be. én el tudtam olvasni a cikket, igaz nem link a hozzászólás, hanem be kell másolni a böngészősávba. Jelöld ki azt www.... tal kezdődő 2 sort és másold be egy új ablakba aztán enter.
Válasz #2488. hozzászólásra
Hát baxdmeg ez egy 404-es számú hibakódot hoz be, ha erre alapozzuk a kifizetést akkor nagy gáz van
Válasz #2487. hozzászólásra
lásd: 2479-es hozzászólás
most akkor nyomtak "entert" vagy nem nyomtak???????
koszi, igy mar tisztabban latok
robi
Válasz #2484. hozzászólásra
Szia!
Csak a terményértékesítésnél vezetnék be a fordított adózást. Neveztesen te nettó áron adod el a terményedet és a vevő fogja az áfát megfizetni utána. Ezt az input anyagokra (vetőmag, műtrágya vagyszer) nem vontakozik.
Egyébként uniós engedély kell ennek a bevezetéséhez ami folyamatban van- majd.... jó pár hónap múlva.
sziasztok,
off a dolog, de itt sok hozzaerto ember van azert irok ide. Ki mit hallott arrol, hogy tervbe van a termenyek, vetomagok afajanak eltorlese?
Gondlom valahogyan azert beepitenek az arba, de el akarjak kerulni az afaval valo visszaeleseket.
udv
robi
Válasz #2475. hozzászólásra
......a válóper.
Válasz #2481. hozzászólásra
ez hihetetlen, ennyire nem lehetnek böszmék...
ennél nagyobb segget nem lehetne neki keríteni?????
déli hirado m1 kezték utalni a támogatást hurá
Épp ideje lesz már a gombnyomkodásnak...
Válasz #2478. hozzászólásra
A földalapú támogatás indult?
Válasz #2476. hozzászólásra
Szerinted?
Ha te a vonatot várod akkor nézz ki az állomásra!
Válasz #2475. hozzászólásra
micsoda?
a mozdony?
és megállni meg tud, vagy végiggurul a sínen? :)
ELINDULT!!
Válasz #2473. hozzászólásra
Köszönöm az infot! Akkor várjuk a zsét!!
Válasz #2467. hozzászólásra
A 25/2011. (IV. 7.) VM rendelet szerint az anyajuhtartás támogatásra bejelentett állatokról szóló döntést az MVH 2012. január 15-ig közli, a támogatási összeg 2012. április 30-ig kerül kifizetésre. [24. § (4)-(5) bekezdés] A támogatás kifizetését januárra tervezték.
Ennek a támogatásnak a forrása a VM fejezetében szereplő "Folyó kiadások és jövedelemtámogatások" jogcímcsoport. A 2012. évi költségvetési törvény 78. § (1) c) pontjában a Kormány felhatalmazást kap arra, hogy rendeletben állapítsa meg e jogcímcsoport felhasználásának részletes szabályait. Sajnos ez a kormányrendelet még nem jelent meg, ezért a kifizetés valószínűleg csúszni fog.
Válasz #2459. hozzászólásra
A kárenyhítési juttatás kifizetésének jogszabályi határideje március 15., de van esély a februári kifizetésre is.
A mértéke valóban 32 % lesz. Az elutasító határozatok már kimentek. Akinek az MgSzH javasolta a kifizetést, és a hozzájárulást határidőben befizette, szinte biztos, hogy kap pénzt.