Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR413.05 FtUSD403.06 FtCHF439.56 FtGBP492.13 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Csak annyit, hogy gyerekcipőpen jár a rendszer. Megszokhattuk.
De a lényeg, ma lesz telefoncsipogás. Akinek van netbank szolgáltatása máris megnézheti a pénzét, még a csipogás előtt. Én ezt tettem.
Az mit jelent ha az ügyfélkapun nézem az ügyeim állását és ha az összes eddigi beadott kérelmeimet tartalmazó táblázatot nézem akkor azt írja hogy a z "Egységes kérelem 2011 "jóváhagyott" 2011.11.23án. DE ha rákattintok erre a sorra akkor tovább nyílik és ketté osztódik ez ak érelem lesz belőle egy kifizetési kérelem ami ellenőrzés alatt áll és egy támogatási kérelem ami jóváhagyott. Ez mit jelenthet?
Sőt tovább lépek, megnéztem a 201eset is. Ott is ugyanez a helyzet. a kifizetési kérelmem még 2010ben is ellenőrzés alatt áll holott már rég megkaptam a lóvét és a határozatot is.
Hát én nem így számolok, van a tárgyhó utolsó napja, mondjuk dec 31., a bevallásbenyújtásának határideje jan. 20, innetől legalább 20 nap, amíg behívnak (nálam eddig kb ez volt), aztán ha minden rendben, akkor innentől kezdve 30 vagy 45 nap a kiutalás. (mivel havi Áfás vagyok, nálam 45, mivel 1 misi alatt nem is kérhetek kiutalást.) Na akkor dec 31.-től 20+20+45, igazad van 85!
Ellenőrzés: az elején tutira kiszúrnak majd sok embert de, ha folyamatosan visszaigénylő pozícióban leszel és nem lesz kiugróan magas a igénylésed a megszokotthoz képest, majd leszoknak az ellenőrzésről is.
Szerintem a MG vállalkozok kis része értékesít folyamatosan, jellemzőbb a szezon végén, év végén való értékesítés, igy igazából nem oszt szoroz a fordított áfa. Mikor utoljára tankolsz a kombájnba , visszaigényled, mire a gabona ára landol a számládon addigra az ÁFA is fog kb.
ÁFA : 30 nap a kiutalási határidő 500e forint alatt.
45 nap a kiutalási határidő 500e forint felett.
ebbe az időszakba az ellenőrzésnek is bele kell férnie.
Akkor hosszabitható ha te hibád miatt csúszik az ellenőrzés (hiánypótlás , nem jelensz meg stb.)Meg ha nem találnak rendben valamit.
Mááás? Nemond már!
mennyivel lett több hektáronként? 15ezerrel?
Mennyi volt akkor 8éve a gázolaj? 200-220Ft???
mstmeg 450felett. Gáz a szárítóba??? nemistudom hányszorosa. a többit nem sorolom tudjátok azt ti is...
Én nem irigykedek senkire . Pláne nem marakodtam.
Tettem egy megjegyzést.
A fórum arra való, hogy megbeszéljünk dolgokat.
Amíg ez kultúráltan folyik nincs ezzel semmi probléma.
Vagy megbántottam valakit??
Egyébként ami a magyarok széthúzásával és matrakodásával kapcsolatosan írsz, az egy nagy közhely. Külföldi barátaim mondják, hogy ők is mondják ezt magukra.
Látjátok ez a baj, ezért tart itt ez az ország, mert még itt is az azonos területen dolgozók is marjátok egymást, irigykedtek egymásra, hogy neki ezért jobb, neki azért, ez így jár jobban az úgy, ha neki lehet nekem miért nem. Ilyenek vagyunk mi magyarok már a honfoglalás (előtt) óta, sajnos. Aktuális vezetőink ezt tudják és szándékosan hoznak megosztó jogszabályokat, és mindaddig sikerül nekik megosztani a bennünket míg engedjük, mert engedjük és ebben partnerek vagyunk 1 ft-ért eladjuk a becsületet, de ha kell az anyánkat is, megérdemeljük sorsunkat amíg ezen nem változtatunk addig nem is jutunk előrébb, de ne is jussunk mert nem érdemeljük meg
ez a segítség az őstermelőknek. ki ki kell használni, költséget számolhatsz el pluszba amid nincs is, és ez voltaképp azt eredményezi hogy kevesebb az adóalapod.
a 90-et messzire felejtheted
75 csak a kiutalás hat. ideje, előtte még az ellenőrzés...
a fordított áfa plusz forrást igényel, építőiparosok tudnak mesélni
nekünk xarabb lesz,ill. hozzá kell szoknunk,hogy amit csak lehet külföldről vegyünk szintén 0-ás áfával,de talán sok el nem csalt áfától meg dagadna az államkassza,
persze örüljek csak annak hogy hülyének néznek, ne haragudj de ez olyan "ködön át nem látó" szöveg, nemigen nyugtat meg. Részemről a vita lezárva, további hozzászólásom a témához nincs. PONT.
Szerintem ez a mi érdekünk is, valahogy nem tudok megbékülni azzal a rendszerrel, hogy 0-val számlázok, de mindenre fizetem a 27% áfát, aztán egy ellenőrzés meg 90 nap múlva esetleg visszakapom az általam kifizetett ÁFA összegét.
33573 hozzászólás
Válasz #2572. hozzászólásra
Szerintem most hiába kérdezed ,mert mint ahogy pár napja írta 19-28 között külföldön siel.
Hello!Kedves SAPSifüles!Megérzéseid csalhatatlanok.Erdőtelepitési támogatást várok SZ-SZ-B megyébe.Tudnál segíteni mikor várható?
Válasz #2569. hozzászólásra
Ne legyél telhetetlen.
Sziasztok!
Megérkezett!!! 28920 Ft/ha
sziasztok
megérkezett itt is,esetleg nem tudjátok mikor küldik a tejkvóta támogatást?
Hála az égnek .Ide is megjött.:)
Ide is megérkezett!
SAPSi-nál a pont. Ismét pontosan jósolt!
Válasz #2561. hozzászólásra
Csip csip csóka!! Na lehet költeni jön a vásár!!
bingó
Válasz #2561. hozzászólásra
29029 ft-al számolva jött meg.
eddig azt hittem 8.00-kor írodik jóvá,de igy még jobb
Csirip :-)
Csip-csip
Jó a banknet szolgáltatás! Megjött a zsozso!
Jött a lééé jeee!!!
Jó ez a net-bank szolgáltatás, igen érkezett!!!!!!!!!!!
Itt a tavasz??? Vagy mi ez a csicsergés? Barázdabillegető???
Csipogott!!!
Válasz #2552. hozzászólásra
Csak annyit, hogy gyerekcipőpen jár a rendszer. Megszokhattuk.
De a lényeg, ma lesz telefoncsipogás. Akinek van netbank szolgáltatása máris megnézheti a pénzét, még a csipogás előtt. Én ezt tettem.
Az mit jelent ha az ügyfélkapun nézem az ügyeim állását és ha az összes eddigi beadott kérelmeimet tartalmazó táblázatot nézem akkor azt írja hogy a z "Egységes kérelem 2011 "jóváhagyott" 2011.11.23án. DE ha rákattintok erre a sorra akkor tovább nyílik és ketté osztódik ez ak érelem lesz belőle egy kifizetési kérelem ami ellenőrzés alatt áll és egy támogatási kérelem ami jóváhagyott. Ez mit jelenthet?
Sőt tovább lépek, megnéztem a 201eset is. Ott is ugyanez a helyzet. a kifizetési kérelmem még 2010ben is ellenőrzés alatt áll holott már rég megkaptam a lóvét és a határozatot is.
A 2009es jóvá van hagyva teljesen. Hála az égnek!
Válasz #2550. hozzászólásra
De ez nem igy van . a 45 nap nem a behívástól ketyeg hanem 20. tól. Vagy attól amikor beadod, ha késve adod be.
Hát én nem így számolok, van a tárgyhó utolsó napja, mondjuk dec 31., a bevallásbenyújtásának határideje jan. 20, innetől legalább 20 nap, amíg behívnak (nálam eddig kb ez volt), aztán ha minden rendben, akkor innentől kezdve 30 vagy 45 nap a kiutalás. (mivel havi Áfás vagyok, nálam 45, mivel 1 misi alatt nem is kérhetek kiutalást.) Na akkor dec 31.-től 20+20+45, igazad van 85!
Ellenőrzés: az elején tutira kiszúrnak majd sok embert de, ha folyamatosan visszaigénylő pozícióban leszel és nem lesz kiugróan magas a igénylésed a megszokotthoz képest, majd leszoknak az ellenőrzésről is.
Szerintem a MG vállalkozok kis része értékesít folyamatosan, jellemzőbb a szezon végén, év végén való értékesítés, igy igazából nem oszt szoroz a fordított áfa. Mikor utoljára tankolsz a kombájnba , visszaigényled, mire a gabona ára landol a számládon addigra az ÁFA is fog kb.
ÁFA : 30 nap a kiutalási határidő 500e forint alatt.
45 nap a kiutalási határidő 500e forint felett.
ebbe az időszakba az ellenőrzésnek is bele kell férnie.
Akkor hosszabitható ha te hibád miatt csúszik az ellenőrzés (hiánypótlás , nem jelensz meg stb.)Meg ha nem találnak rendben valamit.
A 90, meg a 75 napok, kamuk.
Válasz #2545. hozzászólásra
198al vették át és 316al adták át a szocik.
Válasz #2523. hozzászólásra
Mááás? Nemond már!
mennyivel lett több hektáronként? 15ezerrel?
Mennyi volt akkor 8éve a gázolaj? 200-220Ft???
mstmeg 450felett. Gáz a szárítóba??? nemistudom hányszorosa. a többit nem sorolom tudjátok azt ti is...
Válasz #2543. hozzászólásra
Más irányba kell terelni a birka népet, mert nagyon középpontban voltak.........új csontot kaptunk.......
Válasz #2539. hozzászólásra
ez tünt fel nekem is ,tavaly nem volt ekkora hirverés,enternyomás ,élő közvetités a kifizetésről..stb
Válasz #2541. hozzászólásra
Akkor majd a Fazekas reggel megrezegteti!
Rátettem
Válasz #2538. hozzászólásra
Tedd rezgőre !!
Válasz #2537. hozzászólásra
Esküszöm, jobban várjuk, mint gyerekkorunkban a Jézuskát!
Ugyan miért???
Bár már hallanám olyan rég csipogott hogy azt sem tudom milyen
Válasz #2535. hozzászólásra
Erre kell az ország !!!!!
Az esti M1 híradóban is bejelentették,hogy megkezdték a terület alapú támogatás 2.felének kifizetését!
Válasz #2534. hozzászólásra
Majd holnap reggel. De akkor egész csicsrgés lesz. Nem csipogás!
Akkor ma csipogott valakinek a SAPS
Válasz #2530. hozzászólásra
Én nem irigykedek senkire . Pláne nem marakodtam.
Tettem egy megjegyzést.
A fórum arra való, hogy megbeszéljünk dolgokat.
Amíg ez kultúráltan folyik nincs ezzel semmi probléma.
Vagy megbántottam valakit??
Egyébként ami a magyarok széthúzásával és matrakodásával kapcsolatosan írsz, az egy nagy közhely. Külföldi barátaim mondják, hogy ők is mondják ezt magukra.
Egyszerű régi római mondás, "oszd meg és uralkodj"..
Látjátok ez a baj, ezért tart itt ez az ország, mert még itt is az azonos területen dolgozók is marjátok egymást, irigykedtek egymásra, hogy neki ezért jobb, neki azért, ez így jár jobban az úgy, ha neki lehet nekem miért nem. Ilyenek vagyunk mi magyarok már a honfoglalás (előtt) óta, sajnos. Aktuális vezetőink ezt tudják és szándékosan hoznak megosztó jogszabályokat, és mindaddig sikerül nekik megosztani a bennünket míg engedjük, mert engedjük és ebben partnerek vagyunk 1 ft-ért eladjuk a becsületet, de ha kell az anyánkat is, megérdemeljük sorsunkat amíg ezen nem változtatunk addig nem is jutunk előrébb, de ne is jussunk mert nem érdemeljük meg
Válasz #2528. hozzászólásra
Én nem lehetek őstermelő
Válasz #2498. hozzászólásra
ez a segítség az őstermelőknek. ki ki kell használni, költséget számolhatsz el pluszba amid nincs is, és ez voltaképp azt eredményezi hogy kevesebb az adóalapod.
Válasz #2524. hozzászólásra
a 90-et messzire felejtheted
75 csak a kiutalás hat. ideje, előtte még az ellenőrzés...
a fordított áfa plusz forrást igényel, építőiparosok tudnak mesélni
Válasz #2524. hozzászólásra
nekünk xarabb lesz,ill. hozzá kell szoknunk,hogy amit csak lehet külföldről vegyünk szintén 0-ás áfával,de talán sok el nem csalt áfától meg dagadna az államkassza,
Válasz #2523. hozzászólásra
persze örüljek csak annak hogy hülyének néznek, ne haragudj de ez olyan "ködön át nem látó" szöveg, nemigen nyugtat meg. Részemről a vita lezárva, további hozzászólásom a témához nincs. PONT.
Válasz #2522. hozzászólásra
Szerintem ez a mi érdekünk is, valahogy nem tudok megbékülni azzal a rendszerrel, hogy 0-val számlázok, de mindenre fizetem a 27% áfát, aztán egy ellenőrzés meg 90 nap múlva esetleg visszakapom az általam kifizetett ÁFA összegét.