Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR410.68 FtUSD393.86 FtCHF436.49 FtGBP495.05 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Szia ! Ha az Ügyfélkapun, az "elektronikus ügyféltájékoztató"-ban azt látom, hogy az AKG státusza "ellenörzés alatt", akkor nekem nem utaltak még ugye?
A zöldség, gyümölcs és a dohány szerkezetátalakítási programban jóváhagyott támogatási jogosultságok egységértéke:
- zöldség: 836,14 €/ha
- gyümölcs: 1314,69 €/ha
- dohány/Burley: 3544,33 €/ha
- dohány/Virginia: 3951,32 €/ha
Ez a támogatás is EMGA-ból finanszírozott közvetlen kifizetés, így az átváltás mindenkor a támogatási év október 1-jén érvényes EKB árfolyamon történik.
A 2011. évi támogatás igénylése 2011 májusában, az egységes kérelemben történt, 2012. február 15. a programban előírt kötelezettségek teljesítéséről való nyilatkozat beküldésének határideje.
A 2011. évi támogatás tehát a 2011. október 1-jei árfolyamon (292,55 Ft/€) lesz átváltva.
Az lenne a kérdésem, hogy a zöldség-gyümölcs szerkezet-
átalakítási programban résztvevők most melyik évi juró
árfolyamon kaphatják meg a támogatást ?
A támogatott év 2011, az igénylés 2012 februárja.
MVH hozzá állásáról!!! A területalapu támogatás kifizetéssel kapcsolatban mikor elkezdik fizetni az előleget akkor nagy a felhajtás Tv, Rádió,újságok stb,hogy dől a lé ennyi meg ennyivel kapnak többet ,mint előző évben stb.Most Hol Vannak????? Az inditógombot nem Nyomja senki???? Most is kiállhatna valaki!!!!
Válasz #2106. hozzászólásra
Megtaláltam a 2010 évi natura kifizetési határozatot amit 2011 márciusában hoztak, a 2011 január 1.-i árfolyamon. Szóval igazad van, sanszos, hogy akiknek nem dúrják ki az idén a határozatot, azoknak 2012-es árfolyam dukál, így jól járhatnak.
Bár azt hiszem, épp ezért a hivatal igyekszik kiszórni az összest, nehogy egyesek többe legyenek az államnak.
Neked volt igazad!Utána néztem,és valóban nem január 1.én volt 300 az árfolyam,hanem február végefelé.Elnézést kérek,igazad volt.Ezek szerint ha 2012 január 01.én ha 300 lesz az árfolyam,akkor egy év mulva úgy váltják? (ha megérjük)
Milyen képzésen kell részt venni?
Ha pl jún 13.-án jönnek saps-ot ellenőrizni, amire gondolom kicsi az esély, akkor azt látják, hogy nem művelem a területet, pedig a N2000 miatt nyilván nem kaszálhatok
Szia!
Mi már évek óta benne vagyunk a programban, ezekkel egészíteném ki:
-Képzésen kellett résztvenni,
-Gazdálkodási Naplót kell vezetni a gazdaság teljes területéről
-a kaszálást jún. 15-e után lehet végezni, középről spirális alakban kifelé, hogy a vadak tudjanak menekülni.
-műtrágyázás, vegyszerezés tilos
-invazív fajok irtása kötelező
-égetés tilos
-a gyepfelszínt nem szabad károsítani.
Mi e-mailban szoktuk bejelenteni a kaszálás tervezett időpontját az illetékes nemzeti parknak.
"(1) Az 1698/2005/EK rendelet mellékletében említett
összegek esetében, és az 1257/1999/EK rendelet alapján jóváhagyott
intézkedésekkel kapcsolatos olyan összegek esetében,
amelyek kedvezményezetteknek történő kifizetését az
1698/2005/EK rendelet által jóváhagyott vidékfejlesztési programok
biztosítják, az árfolyamok meghatározó ügyleti ténye
azon év január 1-je, amely év során a támogatás odaítélésére
vonatkozó határozatot meghozták.
[b]Mindazonáltal azokban az esetekben, amikor a közösségi szabályok
értelmében az első albekezdésben említett összegek kifizetése
több éven át elhúzódik, az éves részletekre vonatkozó árfolyam
meghatározó ügyleti ténye azon év január 1-je, amely évre
a szóban forgó részletet folyósítják[/b]"
Nem tudom sikerült e kiemelnem a 2. részt, de a lényeg, hogy azért ez a mondat jogilag alapot ad szerintem, hogy a 2011-es AKG-sok, ha 2012-ben kapják is a határozatot, akkor is a többiekhez hasonlóan a 2011 jan. 1.-jei árfolyamon juthassanak hozzá az összeghez. Persze majd kiváncsi leszek a tényekre, várom majd januárban azok írását akik akkor kapnak határozatot. Enyém ma megjött, a pénz remélem januárra csúszik.
Van az új bérleményben 3 ha Natura2000-es terület. SAPS és a Natura2000-es támogatást szeretném pályázni, próbáltam utánaolvasni, h mire kell figyelnem, légyszíves egészítsetek már ki, ha valami hiányzik vagy rosszul tudom:
-kaszálási időpont bejelentése min 5 nappal az illetékes NP-nál
- vadriasztó lánc használata
-max 30 napom van, h letakarítsam a földet
-min 5, max 10% váltakozva kaszálatlanul kell hagynom
Milyen gyakran fordul elő az, h nem engedik a kaszálást, vagy miben húzhatják ezt keresztül?
Köszönöm a segítségeteket és Békés Karácsonyt kívánok!
Lehet,hogy tévedek de a határozatod az lehet idei ,és lehet csak jövőre kapod kézhez ,hisz volt már olyan ,hogy a határozat egy hónappal a pénz után jött.
Azt rendkívül furcsállanám ha valaki ugyanarról az évről más árfolyamon kapna támogatást!!???
Olyat el tudok képzelni ,hogy mondjuk ellenőrzés miatt átcsúszik valaki a jövő évre (mint én tavaly), és amiatt kap későn határozatot!!
Viszont ha idén nem csipog az android-fon, és nincs határozat sem, akkor 2012 január 20 után már nem 278-al váltja át a kúrmány az eurot, hanem azzal az árfolyammal, ami január elsején lesz. Ergo: ha jan. elsején az ojró lesz vagy 310HUF, akkor komoly összeg nyerhető plusszban. Márha jól értelmezem amit írtál.
Többünknek megjött tegnap és én már cserélem is a Csepel bicajt egy komoly Tundra-ra, hogy a csajok komolyabban vegyenek...
A zöldség-gyümölcs szerkezetátalakítási támogatáshoz a teljesítési/nem teljesítési nyilatkozatok beküldési határideje febr. 15., és azokat még fel is kell dolgozni.
A napokban a rádióban Palkovics Péter MVH elnök azt nyilatkozta, hogy a június 30-i határidős támogatásoknál április 30. határidőt vállalnak. Áprilisnál előbb ne nagyon számíts rá.
Biztosan állítom, hogy mindig így volt, erről Te is meggyőződhetsz bármelyik SAPS határozatodból. A határozat tartalmazta az átváltási árfolyamot, az pedig ellenőrizhető az EKB honlapján.
De Szeni, látod milyen csalóka az emlékezet? 273 Ft-tal 2006-ban váltották a támogatást, és kifizetéskor, 2006 decemberében, az árfolyam 252-254 Ft között mozgott.
242,83 Ft 2008-ban volt az árfolyam. Abban az évben decemberben, a kifizetéskor 265-268 Ft között volt az árfolyam. Tehát egyik esetben sem 300 fölött.
Most keltem fel ,jó korán mi?, de félre a tréfával.
Első dolgom a számla megtekintése Sapsifüles barátunknak megint különb infói vannak mint bárkinek mert , ahogy megjósolta a Nat2000 pénz a számlán van .
Ellenben az akg határozatot tegnap kézhez vettem, viszont annak a pénze még nincs a számlán de majd lesz!!!
És ha csak januárban jön a saps pénz addig se halunk már éhen, elkölteni meg bármikor el lehet!!!
"Tehát, ha valakinek szerencséje van, és csak január 3-án csipog a 150.000ft-os okostelefon az AKG-val, az könnyen nyer vagy 5-600.000Ft-ot?"
Szerintem a határozat hozatal idején levó árfolyammal számolják. A kamat ebben az esetben nem jár, mert idejében fizetik. Amúgy sem jellemzo, csak ha nekünk kell fizetni.
"A 2011. évi AKG-t ha idén fizetik, akkor a 2011.01.01-én érvényes EKB árfolyamon (277,95 Ft/€) számolják, ha csak jövőre, akkor a 2012.01.01-én érvényes EKB árfolyamon (???). (Ez igaz minden EMVA-ból finanszírozott támogatásra.)"
Tehát, ha valakinek szerencséje van, és csak január 3-án csipog a 150.000ft-os okostelefon az AKG-val, az könnyen nyer vagy 5-600.000Ft-ot?
Remélem egyszer bemegy valaki a hivatalba egy Heckler und Koch MP5-el, és vérfürdőt rendez. Aztán jöhetnek a képviselők is.
Megint beadják a cumit nekünk.Elhintik,h. nem fizetnek,aztán mégis kinyomják a pénzt.A barátom főállású őstermelő.Azt mondta neki a könyvelő,amennyivel +ba lesz,annak a 43% át kell befizetni.Ebben nagy szerepe van annak is,h. a Tb az idén másfélszeresére ugrott.Így nem tudja a paraszt kiszámolni,mennyit kell még ebben az évben elkölteni,és beleszalad egy pár milliós adóba.
33532 hozzászólás
Válasz #2131. hozzászólásra
Ha utaltak volna, akkor legkésőbb ma megkaptad volna (feltéve, hogy a bankszámlával minden rendben).
Válasz #2130. hozzászólásra
Szia ! Ha az Ügyfélkapun, az "elektronikus ügyféltájékoztató"-ban azt látom, hogy az AKG státusza "ellenörzés alatt", akkor nekem nem utaltak még ugye?
Válasz #2129. hozzászólásra
Ma már nincs utalás.
Válasz #2128. hozzászólásra
Vagy még esetleg ma is?
Válasz #2127. hozzászólásra
Ez mit jelent? Tegnap utaltak AKG?
Válasz #2126. hozzászólásra
Vége van a "Karácsony"-nak, idén nem lesz több kifizetés.
Itt is megjött az AKG. Várható a területalapú is?
Válasz #2124. hozzászólásra
Szintén zenész AKG
Most érkezett az AKG pénz.
Válasz #2119. hozzászólásra
Köszönöm a választ.
volt szó a ZGYD szerkezetátalakítás újranyitásáról, arról van valamilyen hír?
Ma nem jött semmi! Majd 30-án!
Válasz #2119. hozzászólásra
Utaltak ma valamilyen támogatást?
Válasz #2118. hozzászólásra
A zöldség, gyümölcs és a dohány szerkezetátalakítási programban jóváhagyott támogatási jogosultságok egységértéke:
- zöldség: 836,14 €/ha
- gyümölcs: 1314,69 €/ha
- dohány/Burley: 3544,33 €/ha
- dohány/Virginia: 3951,32 €/ha
Ez a támogatás is EMGA-ból finanszírozott közvetlen kifizetés, így az átváltás mindenkor a támogatási év október 1-jén érvényes EKB árfolyamon történik.
A 2011. évi támogatás igénylése 2011 májusában, az egységes kérelemben történt, 2012. február 15. a programban előírt kötelezettségek teljesítéséről való nyilatkozat beküldésének határideje.
A 2011. évi támogatás tehát a 2011. október 1-jei árfolyamon (292,55 Ft/€) lesz átváltva.
Válasz #2117. hozzászólásra
Mennyi volt a tavaly kifizetett támogatás 1 ha gyümölcsösre?
Az lenne a kérdésem, hogy a zöldség-gyümölcs szerkezet-
átalakítási programban résztvevők most melyik évi juró
árfolyamon kaphatják meg a támogatást ?
A támogatott év 2011, az igénylés 2012 februárja.
MVH hozzá állásáról!!! A területalapu támogatás kifizetéssel kapcsolatban mikor elkezdik fizetni az előleget akkor nagy a felhajtás Tv, Rádió,újságok stb,hogy dől a lé ennyi meg ennyivel kapnak többet ,mint előző évben stb.Most Hol Vannak????? Az inditógombot nem Nyomja senki???? Most is kiállhatna valaki!!!!
kapot e valaki valamijen jog cimen tamogatast ma
Válasz #2112. hozzászólásra
OK.
Megtaláltam a 2010 évi natura kifizetési határozatot amit 2011 márciusában hoztak, a 2011 január 1.-i árfolyamon. Szóval igazad van, sanszos, hogy akiknek nem dúrják ki az idén a határozatot, azoknak 2012-es árfolyam dukál, így jól járhatnak.
Bár azt hiszem, épp ezért a hivatal igyekszik kiszórni az összest, nehogy egyesek többe legyenek az államnak.
Válasz #2111. hozzászólásra
A 2012. évi AKG-t, ha jövő év végén fizetik, akkor igen, a 2012.01.01-i árfolyamon fogják váltani.
(Az előbb túl korán küldtem el a hsz-t )
Válasz #2109. hozzászólásra
Mint írtam, eltérő módon váltják a SAPS-ot (mint EMGA-ból finanszírozott támogatást), és az AKG-t (mint EMVA-ból finanszírozott támogatást).
A 2012. évi SAPS-ot a 2012. október 1-jén érvényes EKB árfolyamon fogják váltani, nem a január 1-jén érvényesen.
Válasz #2101. hozzászólásra
1-2 ilyen mai megmozdulás jan.1.-ig még segíthet a jobb szorzóhoz !!!!!!!!
Neked volt igazad!Utána néztem,és valóban nem január 1.én volt 300 az árfolyam,hanem február végefelé.Elnézést kérek,igazad volt.Ezek szerint ha 2012 január 01.én ha 300 lesz az árfolyam,akkor egy év mulva úgy váltják? (ha megérjük)
Válasz #2107. hozzászólásra
Köszi a gyors választ!
Milyen képzésen kell részt venni?
Ha pl jún 13.-án jönnek saps-ot ellenőrizni, amire gondolom kicsi az esély, akkor azt látják, hogy nem művelem a területet, pedig a N2000 miatt nyilván nem kaszálhatok
Válasz #2103. hozzászólásra
Szia!
Mi már évek óta benne vagyunk a programban, ezekkel egészíteném ki:
-Képzésen kellett résztvenni,
-Gazdálkodási Naplót kell vezetni a gazdaság teljes területéről
-a kaszálást jún. 15-e után lehet végezni, középről spirális alakban kifelé, hogy a vadak tudjanak menekülni.
-műtrágyázás, vegyszerezés tilos
-invazív fajok irtása kötelező
-égetés tilos
-a gyepfelszínt nem szabad károsítani.
Mi e-mailban szoktuk bejelenteni a kaszálás tervezett időpontját az illetékes nemzeti parknak.
Válasz #2105. hozzászólásra
Megvan még a 2010. évi AKG határozatod? Nézd meg a dátumát, és az átváltási árfolyamot.
"(1) Az 1698/2005/EK rendelet mellékletében említett
összegek esetében, és az 1257/1999/EK rendelet alapján jóváhagyott
intézkedésekkel kapcsolatos olyan összegek esetében,
amelyek kedvezményezetteknek történő kifizetését az
1698/2005/EK rendelet által jóváhagyott vidékfejlesztési programok
biztosítják, az árfolyamok meghatározó ügyleti ténye
azon év január 1-je, amely év során a támogatás odaítélésére
vonatkozó határozatot meghozták.
[b]Mindazonáltal azokban az esetekben, amikor a közösségi szabályok
értelmében az első albekezdésben említett összegek kifizetése
több éven át elhúzódik, az éves részletekre vonatkozó árfolyam
meghatározó ügyleti ténye azon év január 1-je, amely évre
a szóban forgó részletet folyósítják[/b]"
Nem tudom sikerült e kiemelnem a 2. részt, de a lényeg, hogy azért ez a mondat jogilag alapot ad szerintem, hogy a 2011-es AKG-sok, ha 2012-ben kapják is a határozatot, akkor is a többiekhez hasonlóan a 2011 jan. 1.-jei árfolyamon juthassanak hozzá az összeghez. Persze majd kiváncsi leszek a tényekre, várom majd januárban azok írását akik akkor kapnak határozatot. Enyém ma megjött, a pénz remélem januárra csúszik.
Sziasztok!
Mennyi volt a zöldség-, gyümölcs-, dohány szerkezet... támogatás mértéke gyümölcsre 2010-ben?
Sziasztok!
Félig off...
Van az új bérleményben 3 ha Natura2000-es terület. SAPS és a Natura2000-es támogatást szeretném pályázni, próbáltam utánaolvasni, h mire kell figyelnem, légyszíves egészítsetek már ki, ha valami hiányzik vagy rosszul tudom:
-kaszálási időpont bejelentése min 5 nappal az illetékes NP-nál
- vadriasztó lánc használata
-max 30 napom van, h letakarítsam a földet
-min 5, max 10% váltakozva kaszálatlanul kell hagynom
Milyen gyakran fordul elő az, h nem engedik a kaszálást, vagy miben húzhatják ezt keresztül?
Köszönöm a segítségeteket és Békés Karácsonyt kívánok!
Lehet,hogy tévedek de a határozatod az lehet idei ,és lehet csak jövőre kapod kézhez ,hisz volt már olyan ,hogy a határozat egy hónappal a pénz után jött.
Azt rendkívül furcsállanám ha valaki ugyanarról az évről más árfolyamon kapna támogatást!!???
Olyat el tudok képzelni ,hogy mondjuk ellenőrzés miatt átcsúszik valaki a jövő évre (mint én tavaly), és amiatt kap későn határozatot!!
Válasz #2095. hozzászólásra
Viszont ha idén nem csipog az android-fon, és nincs határozat sem, akkor 2012 január 20 után már nem 278-al váltja át a kúrmány az eurot, hanem azzal az árfolyammal, ami január elsején lesz. Ergo: ha jan. elsején az ojró lesz vagy 310HUF, akkor komoly összeg nyerhető plusszban. Márha jól értelmezem amit írtál.
Többünknek megjött tegnap és én már cserélem is a Csepel bicajt egy komoly Tundra-ra, hogy a csajok komolyabban vegyenek...
Válasz #2098. hozzászólásra
Hali!
A gyümölcs fagykárt nemtudod, mikor fizetik???
Válasz #2093. hozzászólásra Köszönöm a választ,remélem így lesz!
Válasz #2097. hozzászólásra
Általánosságban: KAT-ban sincs még vége a Karácsonynak
Konkrétan: e-mailre (ld. adatlap) küldött reg.szám alapján
Hoppá csak nekem pittyent a KAT AZ asszonynak meg nem SAPSifüles,szerinted ő is megkapja az idén?
Megjött a KAT
Válasz #2086. hozzászólásra
Ilyen szerencséje nem lesz senkinek.
Akinek AKG ügyben dec. 29-ig nem csipog a telefonja, annak jan. 20. előtt nem is fog.
Válasz #2085. hozzászólásra
SAPS-ot biztosan nem fizetnek az idén, AKG-t sem mindenkinek. Az itteni reakciókból nekem úgy tűnik, hogy aki megkapta, az örült neki.
Válasz #2082. hozzászólásra
A zöldség-gyümölcs szerkezetátalakítási támogatáshoz a teljesítési/nem teljesítési nyilatkozatok beküldési határideje febr. 15., és azokat még fel is kell dolgozni.
A napokban a rádióban Palkovics Péter MVH elnök azt nyilatkozta, hogy a június 30-i határidős támogatásoknál április 30. határidőt vállalnak. Áprilisnál előbb ne nagyon számíts rá.
Válasz #2080. hozzászólásra
Biztosan állítom, hogy mindig így volt, erről Te is meggyőződhetsz bármelyik SAPS határozatodból. A határozat tartalmazta az átváltási árfolyamot, az pedig ellenőrizhető az EKB honlapján.
De Szeni, látod milyen csalóka az emlékezet? 273 Ft-tal 2006-ban váltották a támogatást, és kifizetéskor, 2006 decemberében, az árfolyam 252-254 Ft között mozgott.
242,83 Ft 2008-ban volt az árfolyam. Abban az évben decemberben, a kifizetéskor 265-268 Ft között volt az árfolyam. Tehát egyik esetben sem 300 fölött.
Sziasztok! Jött KAT!!!!!!!!
Nálam is jött Natura, és AKG is várható még az éven, igaz? (az állam számára kedvezőbb átváltás miatt)
Most keltem fel ,jó korán mi?, de félre a tréfával.
Első dolgom a számla megtekintése Sapsifüles barátunknak megint különb infói vannak mint bárkinek mert , ahogy megjósolta a Nat2000 pénz a számlán van .
Ellenben az akg határozatot tegnap kézhez vettem, viszont annak a pénze még nincs a számlán de majd lesz!!!
És ha csak januárban jön a saps pénz addig se halunk már éhen, elkölteni meg bármikor el lehet!!!
"Tehát, ha valakinek szerencséje van, és csak január 3-án csipog a 150.000ft-os okostelefon az AKG-val, az könnyen nyer vagy 5-600.000Ft-ot?"
Szerintem a határozat hozatal idején levó árfolyammal számolják. A kamat ebben az esetben nem jár, mert idejében fizetik. Amúgy sem jellemzo, csak ha nekünk kell fizetni.
Kiszámoltam ,nekem is 277,95ft-al számolták .
"A 2011. évi AKG-t ha idén fizetik, akkor a 2011.01.01-én érvényes EKB árfolyamon (277,95 Ft/€) számolják, ha csak jövőre, akkor a 2012.01.01-én érvényes EKB árfolyamon (???). (Ez igaz minden EMVA-ból finanszírozott támogatásra.)"
Tehát, ha valakinek szerencséje van, és csak január 3-án csipog a 150.000ft-os okostelefon az AKG-val, az könnyen nyer vagy 5-600.000Ft-ot?
Remélem egyszer bemegy valaki a hivatalba egy Heckler und Koch MP5-el, és vérfürdőt rendez. Aztán jöhetnek a képviselők is.
Megint beadják a cumit nekünk.Elhintik,h. nem fizetnek,aztán mégis kinyomják a pénzt.A barátom főállású őstermelő.Azt mondta neki a könyvelő,amennyivel +ba lesz,annak a 43% át kell befizetni.Ebben nagy szerepe van annak is,h. a Tb az idén másfélszeresére ugrott.Így nem tudja a paraszt kiszámolni,mennyit kell még ebben az évben elkölteni,és beleszalad egy pár milliós adóba.
Ma reggel hozta a póstás az AKG túzokos határozatomat,10 órakor mentem a takarékba pénzt felvenni,erre meglepődtem h már ott is volt a pénz .
Ha valóban így van az AKG-nál az EURÓ árfolyam, akkor a két ünnep között biztos kifizetik...