Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak644 FtBenzin árak625 FtEUR415.97 FtUSD403.23 FtCHF443.85 FtGBP501 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #2029. hozzászólásra
Nem egyszerű ma a helyzet gyerekek, pláne, hogy az EU néhány hónap múlva küldi meg ezt a "lóvét" az országnak.
Legyünk türelmesek...
Ugye a rafinéria ott van ,hogy ez a határozat a 2011 jan elsejei árfolyamon számol ,így a költségvetés megtakarít rajtunk ,de ha így akarják ám legyen lehet jobban jön a lé most mint márciusban .
A 12 jan elsejei árfolyam még nem ismert de szerintem eurónként 25-30 ft elvész, ki ki át tudja számolni az én gazdaságomat 2-3 százezres nagyságrendben érinti.
Ma reggel a Kossuth Rádióban Palkovics Péter MVH elnök személyesen azt nyilatkozta, hogy:
- SAPS második fele január 15-20. között
- kárenyhítési juttatás miniszteri jóváhagyásra vár, azt követően amikor a forrást is megkapják fizetik, legkésőbb március 15-ig
Levélben kapott válasz a jogcímekre: SAPS második fele, AKG, "EMVA nem termelői beruházás", 2011 évi tavaszi fagykár előleg.
"Megkeresésével kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy jelenleg még nem indult el egyetlen jogcím kifizetése sem. Hivatalunk mindent megtesz a mielőbbi teljesítés érdekében.
Kérjük szíves türelmét a kérelmek lezárásáig és kifizetéséig."
Gondolj amire akarsz, így 2012 junius 30-ig, ez mindig elrebeghető
A területalapú (SAPS) támogatások első felét október közepétől kezdődően utalta az MVH. A második rész, aminek összege 135 milliárd forint, kifizetését január második felében kezdi meg a hivatal. Az állatalapú támogatások pontos mértékét meghatározó támogatási rendelet információnk szerint hamarosan megjelenik.
forrás:http://www.szabadfold.hu/gazdanet/ezekre_a_tamogatasokra_palyazhatsz_jovore
Sose leszünk azok. Mindig is lepratelepe voltunk Európának. Lerakóhely kellett az élelmiszeripari melléktermékeknek, meg a silány árunak. Az osztrák csokiban 3 E betűt találtam és csak A,CH,D felségjelzés volt. A Magyarországon kaphatón meg 11 E betűt találtam és a 12 keleti tagállam felségjele volt rajta.
Olyat kell(ene) termelni, amivel nem vagyunk kiszolgáltatva a támogatásnak.
Csatlakozom, ki tud többet a fagykár előleg kifizetéséről? Legalább az általunk befizetett pénzt osztanák szét, a természeti csapást szenvedett termelők között, mert az nem az állam kasszát terhelné, az gondolom másként is szerepel, nem állambácsi bevétel!!
pl. onnan, hogy az októberben kifizetett, a kincstár által megelőlegezett ~140 milliárd Ft-ot az EU január első felében téríti meg. Azt visszaforgatva tudják kifizetni a második 50 %-ot, ami majd márciusban térül az EU-tól.
Ő átszámolja 292-n, és amit kap euroban azt akkor váltja forintra, amikor 315 lesz.
így egy hektárra kap kb. 186 euro-t, kifizet 54.500-al, és ő meg kap érte 58.700-at, a szaldója hektáronként kb. 4200 Ft, ami országos szinten kb. 18 mrd Ft....
ennyi pénzért neki megéri lesz.patni a parasztokat, most úgysem tüntetnek, meg nem védi őket senki...
Teljesen mindegy,mert az árfolyam már megvan Akármikor fizetik az 290 ft-OS áron teszik Nekünk nem mindegy mikor kapjuk,mert a magyar műtrágyát is az árfolyamhoz igazítják .
Válasz #1996. hozzászólásra
Én is nagyon szeretném,hallani pl Tomasz véleményét,hisz nagyon sok pozitív változást igért,most pedig csend van . Nem tudom ki emlékszik még azokra a dolgokra
A FIDESZ is eljátszotta ezt tavaly. Első és második részlet, ráadásul a második a két ünnep között, vagyis aki ezáltal "bajba" jutott, agyalhatott a pénz elköltésén.
A legnagyobb baj az, hogy nagy a bizonytalanság.: Sohasem tudhatjuk, hogy épp adott adóévben másfél évi, vagy épp félévi támogatást kapunk. Hogy őszintén fogalmazzak: Mikor a q-va É-be fogják rendszeressé tenni a kifizetéseket?! Emlékeztetőül: Azt igérték a csatlakozás előtt, hogy ezekkel a pénzekkel legalábbis előre kalkulálhatunk. Na ez azóta sem igaz. Még mindig nem vagyunk az UNIO-nak elég uniósak......
Mert zsiványok. Nekem aztmondzál az MVHba hogy ha az összes előleg ki lesz fizetve akkor tudják visszaosztani a maradék lét. És ez januárra várható. És hozzátették halkan hogy amúgy is üres a kassza tehát nem tudnak fizetni.
33537 hozzászólás
Válasz #2030. hozzászólásra
én is a húgomnak dolgozok...
ehhh
Válasz #2026. hozzászólásra
Ha tudnád, hogy milyen bombázó a húga.
És ennyi pénzzel kitömve?...
Válasz #2033. hozzászólásra
Az biztató, nekem még az sem, de dünnyögés nélkül várom...
Válasz #2025. hozzászólásra
A SAPS-ot tudom: szeptember 30. EUR/HUF
Ne dünnyögj!
AKG határozat nekem is megérkezett.
Válasz #2029. hozzászólásra
Nem egyszerű ma a helyzet gyerekek, pláne, hogy az EU néhány hónap múlva küldi meg ezt a "lóvét" az országnak.
Legyünk türelmesek...
Válasz #2030. hozzászólásra
AUDI
Melyik is ez a márka??
Válasz #2028. hozzászólásra
De az a lényeg, hogy csorog.
Majd sorra kerülök én is:-)))
Szerintem is...
Válasz #2024. hozzászólásra
Az nem lehet kevés Tibi:-)))
Válasz #2024. hozzászólásra
Nah, ebből Q5-ös lesz!
Ugye a rafinéria ott van ,hogy ez a határozat a 2011 jan elsejei árfolyamon számol ,így a költségvetés megtakarít rajtunk ,de ha így akarják ám legyen lehet jobban jön a lé most mint márciusban .
A 12 jan elsejei árfolyam még nem ismert de szerintem eurónként 25-30 ft elvész, ki ki át tudja számolni az én gazdaságomat 2-3 százezres nagyságrendben érinti.
Válasz #2023. hozzászólásra
AKG ma érkezett a húgomnak.
Fórumozók!
Ha valaki "járt" még úgy, mint KULAKMAN, kérlek jelezzétek!!
Válasz #2015. hozzászólásra
Úgy legyen! Ámen!
Most jövök a postáról, kezemben a következő MVH-s határozattal AKG pályázat 2010-11 évi kifizetési határozat .
Igaz ,hogy ez kicsi termelő Kb 600 eu-ról szól de megkezdődött ha , majd a pénz is megjön rögtön ideírom!!
Válasz #2019. hozzászólásra
Válasz #2018. hozzászólásra
Nem az volt kérdés h hányan kapnak.
Válasz #2017. hozzászólásra
10-20
Meg tudná valaki saccolni kb.hány termelő /nem a több 100ha-os/ várt karácsony előtt erre a pénzre?
Válasz #2015. hozzászólásra
végre valami konkrétum
Válasz #2014. hozzászólásra
Ma reggel a Kossuth Rádióban Palkovics Péter MVH elnök személyesen azt nyilatkozta, hogy:
- SAPS második fele január 15-20. között
- kárenyhítési juttatás miniszteri jóváhagyásra vár, azt követően amikor a forrást is megkapják fizetik, legkésőbb március 15-ig
Levélben kapott válasz a jogcímekre: SAPS második fele, AKG, "EMVA nem termelői beruházás", 2011 évi tavaszi fagykár előleg.
"Megkeresésével kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy jelenleg még nem indult el egyetlen jogcím kifizetése sem. Hivatalunk mindent megtesz a mielőbbi teljesítés érdekében.
Kérjük szíves türelmét a kérelmek lezárásáig és kifizetéséig."
Gondolj amire akarsz, így 2012 junius 30-ig, ez mindig elrebeghető
Nekem is ez volt a válasz
Válasz #2011. hozzászólásra
Most hívtam az MVH és azt mondták Január második felében lesz kifizetés de még pontos infót nem tud adni az időpontról
A területalapú (SAPS) támogatások első felét október közepétől kezdődően utalta az MVH. A második rész, aminek összege 135 milliárd forint, kifizetését január második felében kezdi meg a hivatal. Az állatalapú támogatások pontos mértékét meghatározó támogatási rendelet információnk szerint hamarosan megjelenik.
forrás:http://www.szabadfold.hu/gazdanet/ezekre_a_tamogatasokra_palyazhatsz_jovore
Válasz #2009. hozzászólásra
Remélem isten szól belöled,mert kellene mint a manna.
Válasz #2008. hozzászólásra
December 20-ra vannak a feltöltések, azért szokták utána utalni.
Válasz #1977. hozzászólásra
Már utalják a területalapú támogatásokat 2008. december 15. 12:50:00 trakkis küldte be 2008-12-15 22:15:51-kor
A fidesz alatt volt annyi támagotás a nemzet pénzéből mint most az EU-s ból borda77 küldte be 2009-12-30 13:19:44-ko
Ma megjött a lové gazsi 1 küldte be 2009-12-30 16:34:44-kor
Nekem volt túligényelt blokkom,és ma megjött a teljes összeg. Mf-es küldte be 2010-12-27 07:45:41-kor
Ma reggel érkezett, hajrá FIDESZ. Bankós István küldte be 2010-12-27 08:30:13-kor
2011?
Válasz #2004. hozzászólásra
...meg azonos kultúrkörből minimálbéres ,,török".
Na most akkor lesz lóvé vagy sem?? Mert most azért sokunkra ráférne a támogatás..
Válasz #2000. hozzászólásra
Ki a rák menne tüntetni ilyen gázolajárakkal?
Válasz #1990. hozzászólásra
Sose leszünk azok. Mindig is lepratelepe voltunk Európának. Lerakóhely kellett az élelmiszeripari melléktermékeknek, meg a silány árunak. Az osztrák csokiban 3 E betűt találtam és csak A,CH,D felségjelzés volt. A Magyarországon kaphatón meg 11 E betűt találtam és a 12 keleti tagállam felségjele volt rajta.
Olyat kell(ene) termelni, amivel nem vagyunk kiszolgáltatva a támogatásnak.
Csatlakozom, ki tud többet a fagykár előleg kifizetéséről? Legalább az általunk befizetett pénzt osztanák szét, a természeti csapást szenvedett termelők között, mert az nem az állam kasszát terhelné, az gondolom másként is szerepel, nem állambácsi bevétel!!
Válasz #2001. hozzászólásra Akg és fagykár (mértékéről)kifizetéséről,lehet tudni valamit??
Válasz #1998. hozzászólásra
pl. onnan, hogy az októberben kifizetett, a kincstár által megelőlegezett ~140 milliárd Ft-ot az EU január első felében téríti meg. Azt visszaforgatva tudják kifizetni a második 50 %-ot, ami majd márciusban térül az EU-tól.
Válasz #1999. hozzászólásra
pontosan ezért.
Ő átszámolja 292-n, és amit kap euroban azt akkor váltja forintra, amikor 315 lesz.
így egy hektárra kap kb. 186 euro-t, kifizet 54.500-al, és ő meg kap érte 58.700-at, a szaldója hektáronként kb. 4200 Ft, ami országos szinten kb. 18 mrd Ft....
ennyi pénzért neki megéri lesz.patni a parasztokat, most úgysem tüntetnek, meg nem védi őket senki...
Válasz #1998. hozzászólásra
Teljesen mindegy,mert az árfolyam már megvan Akármikor fizetik az 290 ft-OS áron teszik Nekünk nem mindegy mikor kapjuk,mert a magyar műtrágyát is az árfolyamhoz igazítják .
csak egy kérdés,ha azt mondják üres a kassza januárban mitöl lenne benneszerintem megint várják hogy 315 legyen juró és azzal akarnak kifizetni minket
Válasz #1996. hozzászólásra
Én is nagyon szeretném,hallani pl Tomasz véleményét,hisz nagyon sok pozitív változást igért,most pedig csend van . Nem tudom ki emlékszik még azokra a dolgokra
Válasz #1994. hozzászólásra
Én magamtól mentem. Ha jól emlékszem semmi olyat nem kértek kértünk, amit maguktól nem adtak volna meg.
Igen érdekes végig hallgatni, végignézni, az ígéret földjét. Csak azokat sajnálom, akik ezeket elhitték.
Ha valaki közel kerül a húsos fazékhoz az le....ja a messze lévőket!
Akkor,most ki képviseli a termelők érdekeit?Pár évvel ezelőtt ilyen helyzetben a gazdákat az utcára vitték.
A GMO ügynél megszólaltak? Én felhívtam őket, hagy ne mondjam a reakciójukat, mennyire gazdapártiak.
Ne viccelj, ha a szocik lesznek hatalmon, max akkor.
Jakab Úr mikor szólal meg?
A FIDESZ is eljátszotta ezt tavaly. Első és második részlet, ráadásul a második a két ünnep között, vagyis aki ezáltal "bajba" jutott, agyalhatott a pénz elköltésén.
A legnagyobb baj az, hogy nagy a bizonytalanság.: Sohasem tudhatjuk, hogy épp adott adóévben másfél évi, vagy épp félévi támogatást kapunk. Hogy őszintén fogalmazzak: Mikor a q-va É-be fogják rendszeressé tenni a kifizetéseket?! Emlékeztetőül: Azt igérték a csatlakozás előtt, hogy ezekkel a pénzekkel legalábbis előre kalkulálhatunk. Na ez azóta sem igaz. Még mindig nem vagyunk az UNIO-nak elég uniósak......
Válasz #1988. hozzászólásra
Ez parasztvakítás.Mindenki jól tudja,hogy ez nem igaz.
Válasz #1986. hozzászólásra
Mert zsiványok. Nekem aztmondzál az MVHba hogy ha az összes előleg ki lesz fizetve akkor tudják visszaosztani a maradék lét. És ez januárra várható. És hozzátették halkan hogy amúgy is üres a kassza tehát nem tudnak fizetni.