Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak655 FtBenzin árak636 FtEUR414.77 FtUSD402.09 FtCHF439.56 FtGBP489.72 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Nem volt ellenőrzés se másról nem tudok egy blokkváltozás vezetési kérelmünk volt amit elbíráltak jóváhagytak, kipostáztak már régen. Legalábbis erről tudok. Lehet ez miatt csúszik.
Gondolm ha benne vagy túligényelt blokkban akkor mint lehetséges hunyónak visszatartják az esetleges maximális büntetésed amíg nem tisztázódik a helyzet. Én tavaly így voltam legalább is, 3 részletbe jött a lé.
A gazdálkodók 280 milliárd forint SAPS támogatást kapnak az idei évre, ami több mint 50 milliárd forinttal több, mint tavaly. Ennek az összegnek a felét, vagyis durván 135 milliárd forintot mától kezdik folyósítani - mondta Fazekas Sándor, a Vidékfejlesztési Minisztérium és a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal közös sajtótájékoztatóján.
169 ezer termelő 5 millió hektárra nyújtott be támogatási igényt, tehát hektáronként 56 ezer forint lesz a terület alapú támogatás idén, ez 20 százalékkal több a tavalyinál. Magyarország a májusi fagykárra tekintettel elsőként kérte az Európai Bizottságot, hogy a SAPS pénzek 50 százalékát már október 16-tól kifizethesse a gazdáknak. A költségvetés nehéz helyzete ellenére a kormány lehetővé tette, hogy a kifizetések rendben elindulhassanak - emelte ki a miniszter.
A SAPS támogatás kifizetéséről a Közös Agrárpolitika rendelkezik, amely jelentősen megváltozik 2014-től. A KAP reformcsomagot október 12-én mutatta be a Bizottság. A dokumentum kidolgozásához a magyar elnökség alatt elfogadott elnökségi következtetések adták meg az iránymutatást - olvasható a kormány honlapján.
Támogatást olyan szántókra, gyepterületekre, szőlőkre és gyümölcsösökre igényelhetnek, amelyek 2003. június 30-án megfelelően művelt állapotban voltak. A miniszter hangsúlyozta, hogy a jelenleginél jobban célzott, a tagállamok, a termelők és az egyes szektorok között méltányosabban elosztott közvetlen jövedelemtámogatások jelentik a Közös Agrárpolitika legújabb reformjának egyik kulcselemét.
Repülőterek, vasúti társaságok, ingatlancégek, sportlétesítmények üzemeltetői és más mezőgazdasági tevékenységet egyáltalán nem végző társaságok a jövőben nem kaphatnak a közvetlen agrártámogatásokból. A támogatások célzottabb felhasználását szolgálja majd az „aktív gazdálkodó” meghatározása is, akinek tényleges mezőgazdasági tevékenységet kell majd folytatnia.
Az EU tervezi a direkt támogatások felső határának megszabását a legnagyobb kedvezményezetteknél. A nemzeti boríték 5 százalékát a nehéz természeti viszonyok között gazdálkodó termelők számára lehet elkülöníteni. 2 százalékot a fiatal pályakezdő agrártermelők kaphat majd a tevékenységük beindításához. A teljes keret 10 százalékát a kistermelők kapják, egy egyszerűsített rendszeren keresztül, ami kivált majd minden direkt támogatást.A csomag egyik legfontosabb eleme a közvetlen kifizetések országok, termelők és szektorok közötti jelenleginél igazságosabb elosztása lesz.
Az MVH elnöke az eredményekről elmondta, hogy több mint 500 falugazdászt és tanácsadót képeztek ki, ennek hatására, zökkenőmentesebb volt a benyújtási időszak és 25 százalékkal csökkent a problémás esetek száma.
A helyszíni ellenőrzések 2011. július 5-szeptember 23. között zajlottak. Az adategyeztetések után mintegy 7000 gazdálkodó előlegfizetési kérelmét utasította el a hivatal. A leggyakoribb ok az volt, hogy az igénylő nem felelt meg a SAPS-ra vonatkozó követelményeknek, vagy nem teljesítette a kölcsönös megfeleltetés szabályait.
A támogatás második felének kifizetése 2011. december 1. és 2012. június 30. között esedékes, de a tárca mindent megtesz azért, hogy a gazdák minél hamarabb hozzájussanak a pénzhez.
A miniszter a tájékoztató után két termelőnek átnyújtotta a területalapú támogatások kifizetéséről szóló határozatot, majd az MVH rendszerén egy gombnyomással elindította a kifizetéseket.
jaja, tudtam/gondoltam.
remélem nem valami c64/atari szgéppel tolják, hanem ennél valami nagyobb teljesítményűvel, aztán sorra kerülünk mi is... tavaly okt. végén jöttek át a kisebbek, a nagyobb meg még később, hát most jöhetne korábban, sose árt, ha itt van...
Válasz #1588. hozzászólásra
nektek milyen banknál van a számlátok?
Nekünk takszövnél van de itt mindig 1 nappal később van rajt a pénz mint azoknak akiknek nagyobb banknál van a számlájuk.
33622 hozzászólás
Válasz #1610. hozzászólásra
Bezzeg most jók!!! Ha viszont tudnák mennyire köpködöl rájuk biztosan te lennél az utolsó az utalásban!!!!!!
Elintézzem????????
Nem volt ellenőrzés se másról nem tudok egy blokkváltozás vezetési kérelmünk volt amit elbíráltak jóváhagytak, kipostáztak már régen. Legalábbis erről tudok. Lehet ez miatt csúszik.
Válasz #1617. hozzászólásra
Gondolm ha benne vagy túligényelt blokkban akkor mint lehetséges hunyónak visszatartják az esetleges maximális büntetésed amíg nem tisztázódik a helyzet. Én tavaly így voltam legalább is, 3 részletbe jött a lé.
Válasz #1610. hozzászólásra
Válasz #1616. hozzászólásra
mi is a multhéten még egyeztettünk a blokkokkra,és mára megjött
Ide is megjött.de csak 22200 Ft-re jön ki!ez miért lehet , nem mindenki a felét kapja?
Válasz #1614. hozzászólásra
Akinek túligénylése, vagy ellenőrzése volt az később kapja. Sajnos az eddigi gyakorlat szerint nagyon-nagyon késve kapta.
"Isten malmai, ha lassan is, de őrölnek."
Most felgyorsul az MVH. Ezt ígérik, és reméljuk be is tudják tartani az ígéretüket.
Válasz #1608. hozzászólásra
27991,36 Ft/ha, szerintem kb ennyinek kéne lenni mindenkinek.
Látjátok csak nem olyan ezek!
Csak annak nem küldenek aki néha védi őket :(((((
Nah mind1 majd meg jön.
Moderálta: (575) 2011-10-19 16:24:15
Szerintem a "kicsik" még ebben az évben meg fogják kapni.
Az előző kormány idején is így volt.
Most meg pláne, ki fogják fizetni.
Ha gondolod Jakab Úrtól meg kérdezhetem, hogy mire számítsunk.
Válasz #1611. hozzászólásra
Miért húznák el?
Nem fogják, mert velünk vannak.
Ez tényleg meglepően hamar jött!
A második fele vajon mikor jöhet, lehet hogy azt meg most elhúzzák jövő nyárig?
tettek a számlára zsét
Sziasztok,ide is megjött.:)
Ide is. (Nógrád).
27607ft/ha jön ki.
Ide is megérkezett (Veszprém megye, Pápa környéke).
Ide is megérkezett!
Én is most kaptam meg az előleget.
Most tekintettem meg a számlaegyenlegemet ,igen rajta van , apró örömök az életben!
Válasz #1602. hozzászólásra
Így szebb.
http://www.agroinform.com/forumok/A-"Nemzeti-videkstrategia-2020"-munkaanyaga/t2513
A Balmazújvárosi fórumon egyértelmű volt a Miniszter úr válasz, hogy lesz előleg.
http://www.agroinform.com/forumok/A-"Nemzeti-videkstrategia-2020"-munkaanyaga/t2513
"Lesz-e október 15 után SAPS előleg. Ez 2008-ben 80% volt, az elmúlt évben 50, most úgy tűnik nem lesz, ez a likviditás miatt nagy baj.
Lesz"
Válasz #1600. hozzászólásra
A barom paneleseknek de jól hangzik ez a + 20 %.............ilyen barmokat/szarkeverőket mint a firkászok még nem látott a világ
2011.10.18.
A gazdálkodók 280 milliárd forint SAPS támogatást kapnak az idei évre, ami több mint 50 milliárd forinttal több, mint tavaly. Ennek az összegnek a felét, vagyis durván 135 milliárd forintot mától kezdik folyósítani - mondta Fazekas Sándor, a Vidékfejlesztési Minisztérium és a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal közös sajtótájékoztatóján.
169 ezer termelő 5 millió hektárra nyújtott be támogatási igényt, tehát hektáronként 56 ezer forint lesz a terület alapú támogatás idén, ez 20 százalékkal több a tavalyinál. Magyarország a májusi fagykárra tekintettel elsőként kérte az Európai Bizottságot, hogy a SAPS pénzek 50 százalékát már október 16-tól kifizethesse a gazdáknak. A költségvetés nehéz helyzete ellenére a kormány lehetővé tette, hogy a kifizetések rendben elindulhassanak - emelte ki a miniszter.
A SAPS támogatás kifizetéséről a Közös Agrárpolitika rendelkezik, amely jelentősen megváltozik 2014-től. A KAP reformcsomagot október 12-én mutatta be a Bizottság. A dokumentum kidolgozásához a magyar elnökség alatt elfogadott elnökségi következtetések adták meg az iránymutatást - olvasható a kormány honlapján.
Támogatást olyan szántókra, gyepterületekre, szőlőkre és gyümölcsösökre igényelhetnek, amelyek 2003. június 30-án megfelelően művelt állapotban voltak. A miniszter hangsúlyozta, hogy a jelenleginél jobban célzott, a tagállamok, a termelők és az egyes szektorok között méltányosabban elosztott közvetlen jövedelemtámogatások jelentik a Közös Agrárpolitika legújabb reformjának egyik kulcselemét.
Repülőterek, vasúti társaságok, ingatlancégek, sportlétesítmények üzemeltetői és más mezőgazdasági tevékenységet egyáltalán nem végző társaságok a jövőben nem kaphatnak a közvetlen agrártámogatásokból. A támogatások célzottabb felhasználását szolgálja majd az „aktív gazdálkodó” meghatározása is, akinek tényleges mezőgazdasági tevékenységet kell majd folytatnia.
Az EU tervezi a direkt támogatások felső határának megszabását a legnagyobb kedvezményezetteknél. A nemzeti boríték 5 százalékát a nehéz természeti viszonyok között gazdálkodó termelők számára lehet elkülöníteni. 2 százalékot a fiatal pályakezdő agrártermelők kaphat majd a tevékenységük beindításához. A teljes keret 10 százalékát a kistermelők kapják, egy egyszerűsített rendszeren keresztül, ami kivált majd minden direkt támogatást.A csomag egyik legfontosabb eleme a közvetlen kifizetések országok, termelők és szektorok közötti jelenleginél igazságosabb elosztása lesz.
Az MVH elnöke az eredményekről elmondta, hogy több mint 500 falugazdászt és tanácsadót képeztek ki, ennek hatására, zökkenőmentesebb volt a benyújtási időszak és 25 százalékkal csökkent a problémás esetek száma.
A helyszíni ellenőrzések 2011. július 5-szeptember 23. között zajlottak. Az adategyeztetések után mintegy 7000 gazdálkodó előlegfizetési kérelmét utasította el a hivatal. A leggyakoribb ok az volt, hogy az igénylő nem felelt meg a SAPS-ra vonatkozó követelményeknek, vagy nem teljesítette a kölcsönös megfeleltetés szabályait.
A támogatás második felének kifizetése 2011. december 1. és 2012. június 30. között esedékes, de a tárca mindent megtesz azért, hogy a gazdák minél hamarabb hozzájussanak a pénzhez.
A miniszter a tájékoztató után két termelőnek átnyújtotta a területalapú támogatások kifizetéséről szóló határozatot, majd az MVH rendszerén egy gombnyomással elindította a kifizetéseket.
Forrás: OrientPress Hírügynökség
Válasz #1597. hozzászólásra
a próféta szóljon belőled!
20-án áfa, tánya, akkor 21-én jöhet visszafelé.
Válasz #1596. hozzászólásra
A C-64-t a 80évek végén 90évek elején hordtuk Bécsből, busz számra.
Válasz #1596. hozzászólásra
Reggel néztem a híreket, állítólag péntekig mindenki megkapja az előleget.
Válasz #1595. hozzászólásra
jaja, tudtam/gondoltam.
remélem nem valami c64/atari szgéppel tolják, hanem ennél valami nagyobb teljesítményűvel, aztán sorra kerülünk mi is... tavaly okt. végén jöttek át a kisebbek, a nagyobb meg még később, hát most jöhetne korábban, sose árt, ha itt van...
Válasz #1594. hozzászólásra
Délkelet, majdnem viharsarok.
Válasz #1593. hozzászólásra
hát persze, mindig keleten pirkad előbb...
Reggel rajta volt.
még én sem de ami késik nem múlik
remélem
ide megérkezett... egy része
győr megye
Válasz #1588. hozzászólásra
nektek milyen banknál van a számlátok?
Nekünk takszövnél van de itt mindig 1 nappal később van rajt a pénz mint azoknak akiknek nagyobb banknál van a számlájuk.
Válasz #1585. hozzászólásra
Háj!
50%-át. 27.991,-Ft-ot/hektár
Válasz #1582. hozzászólásra
Az enyémnek most jó pár hónapig nem :o)
Viszont a földalapú, az megjött.
Válasz #1585. hozzászólásra
állítólag igen
Üdv! Hány százalékát küldik? A felét?
Itt is van valami.
Válasz #1582. hozzászólásra
...................ha el nem baxod...........
Válasz #1581. hozzászólásra
az asszonynak is meg szokott, minden hónapban
megérkezett:)
Válasz #1566. hozzászólásra
Angyal!
Válasz #1578. hozzászólásra
nem, csak ma, csak nekünk...
Válasz #1566. hozzászólásra
és az enyémen is?
Válasz #1576. hozzászólásra
tehát akkor csak nekünk, csak ma?
hmmmm.
Válasz #1574. hozzászólásra
Ez csak ma, csak nektek ...
Válasz #1573. hozzászólásra
sör be van hűtve, szőke fel van melegítve, kulcs a lábtörlő alatt...
Válasz #1569. hozzászólásra
Üdv!
Te tudod hogy megy ez az előleg fizetés? Mennyi az átfutási idő míg mindenki megkapja legrosszabb esetben?
Válasz #1572. hozzászólásra
Azért vagyunk itt hogy segítsük egymást ahogy tudjuk.