Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Jules75 #29918. hozzászólásáraIlyen szemétség is csak a magyar agrárközigazgatásban van...ez olyan, mintha nem számolnék el a szép kártya összeggel, vagy az útiköltséggel, s nem kapnék fizetést júniusig...na szép is lenne.
Válasz Jules75 #29916. hozzászólásáraAzért erre is van ellenpélda idénről.
Az egyik ismerősömnek én segítek a kérelme beadásánál és a papírmunkában.
Ellenőrzése van, igaz nem AKG, hanem öko.
Öko-előleget vagy részfizetést nem kapott, amely valamilyen szinten logikusnak tűnhet, bár szerintem ez is hihetetlen ostobaság. Utólag úgyis kiderül, hogy minden rendben van az esetek 99%-ban. Ezek alapján sosem értettem, hogy miért is annyira egyértelmű, hogy az ellenőrzésre kijelöltek "kimaradnak" az előlegfizetésből vagy a részfizetésekből...
Viszont még az ismerősöm is megkapta rendben a BISS-CRISS előlegeket, részfizetéseket.
Válasz Jules75 #29916. hozzászólásáraTavaly 2 ellenőrzésem volt, Jauárban, utána Februárban, minden rendben volt, és Júniusban fizettek, addig 1 ft sem kaptam.
Válasz Jules75 #29918. hozzászólásáraSzerintem ebben sincs összefüggés.
Ismerősnek volt Akg ellenőrzése és 3 hete a támogatási határozatot is kapott igaz még nem utaltak neki.
Válasz ritter78 #29917. hozzászólásáraSemmit. Mondták is az ellenőrök, hogy május előtt ne is várjak. Elvileg AKG ellenőrzés, de biztos ami biztos, semmit nem küldtek.
Attól, hogy valakit nem értesítenek az ellenőrzésről, még megtörténhet. Én is csak onnan tudom, hogy találkoztam az ellenőrökkel, mikor mérték a területeimet. Ők mondták, hogy ki vagyok jelölve. Január 31. után, ha beérkeznek a gazdálkodási naplók, várhatóak az adminisztratív ellenőrzések...aztán hipp-hopp itt a június...
Válasz paprikamágus #29907. hozzászólásáraHa 2024 június 30. után kapod meg a 2023-ban igényelt támogatást, akkor majd értelmet nyer a kérdésed. Addig nem késett semmi!
Semmi támogatás 0ft Bács-Kiskun Vármegye,csak pénzügyi fegyelem visszatérítés 10.03!
Semmiféle ellenörzés (tudomásom szerint).Alaptámogatás 12.01 státusszal.Gondolom erre az évre ennyi!
Válasz envagyok2 #29903. hozzászólásáraHát hogy lenne? Az AÖP teljesen más. Támogatás igényléskor mit ixeltél? BISS+CRISS-t vagy egybe, vagy két rublikába, meg volt teljesen külön az AÖP amit vagy vállaltál vagy nem.
Nem tudom mi van most de eddig mindig fizettek, emlékszem választások előtt még decemberben az anyatehenet is, most meg egy nagy 0, inkább erről kellene prédikálni a Kossuth……..rádióban nem a sok agyatlanságról mert már unalmas!
Nincs pénz vmi? Ezt már Brüsszel rég elutalta vagy nem érkezet meg! Nem azért taposom a szart!!!
Jó reggelt,egy kis segitséget szeretnék kérni,az ügyféltájékoztatási rendszerben megjelent,agro-ökológai program,LÉTREHOZOTT,2023.12.20-án,ez mit jelent? A gazdálkodási naplót beadtuk, köszönöm a válaszokat!
Válasz colizoli #29888. hozzászólásáraZoli! Pl itt lett 2,8t/ha azt "elvileg" toxinos, ki tudja kié volt toxinos, lehet az enyém lehet mindenkié, lehet az enyém épp nem... Amíg ki nem "bukott" ez a toxinfaszság vették is 1xx áron, de ez nem egy nagy idő intervallum volt. 51ért, bírtunk eladni belőle
Válasz barazdabetyar. #29887. hozzászólásáraEzen gondolkoztam én is. Tavaly meg aszálykárra kaptam 8000 Ft/ha 0 termés mellett. Itt meg 10x kapják, mert számitó modón betárolták a kukoricát-volt mit-, hogy majd aranyárban tavasszal eladják, csak beszopták az ukrán termény miatt. Gondolom valami neres köcsög is beszopták volna, de nem hagyták az út szélén.
Válasz Georgosz #29885. hozzászólásáraPontos részletre nem emlékeztem,de tudtam róla.Lényeg,most is az igazságtalan jogalkotás,pénzosztás.És akinek semmi nem termett,és ezért nem értékesített?Az miért nem kapott??0,4 tonnával nem volt értékesítés.
a 2022. évi egységes kérelme alapján véglegessé vált döntéssel lezárt, legfeljebb 500 hektár jóváhagyott mezőgazdasági területtel rendelkezik, és ezen belül legfeljebb 100 hektár kukorica (KAL21) termőterület után részesült támogatásban,
a TEÁOR'08 alá tartozó tevékenységet folytató vállalkozás részére a 2023. május 15. napjától a 2023. szeptember 15. napjáig terjedő időszakban legalább 10 tonna mennyiségű kukoricát értékesített."
Válasz :X) #29881. hozzászólásáraEgészen pontosan 81.087,- Ft/ha. Ma jött fél 1 körül a mail, most töltöttem le tárhelyről a határozatokat! Megérte az a kis papírmunka!
33530 hozzászólás
Válasz Jules75 #29918. hozzászólásáraIlyen szemétség is csak a magyar agrárközigazgatásban van...ez olyan, mintha nem számolnék el a szép kártya összeggel, vagy az útiköltséggel, s nem kapnék fizetést júniusig...na szép is lenne.
A méhész szerint,soha nem látott mennyiségű pénzt kaptak idén a gazdák!!Kik? Lölő bácsiék?Sanyibácsiék?
Válasz kori01 #29926. hozzászólásáraEz az un. krízistartalék, amelyet az előző évi kifizetésekből vonnak el. Ezt adják vissza októberben.
Válasz kori01 #29926. hozzászólásáraAzt nem tudom,mi olyat nem kaptunk,ebben nem tudok segíteni.
Válasz Ildikok531 #29925. hozzászólásáraPénzügyi fegyelem visszatérítés van csak.
Az mit jelent?
Válasz kori01 #29924. hozzászólásáraSzívesen.
Válasz Ildikok531 #29923. hozzászólásáraKöszönöm
Válasz kori01 #29922. hozzászólásáraÁltalános ügyintézésre kattintás,azon belül,ügyféltájékoztatási rendszer, és ügyek,ott tudod megnézni!
Szeretném kérdezni hogyan tudom megnézni az mvh oldalán bejelentkezve a támogatás státuszát?
Válasz Jules75 #29916. hozzászólásáraAzért erre is van ellenpélda idénről.
Az egyik ismerősömnek én segítek a kérelme beadásánál és a papírmunkában.
Ellenőrzése van, igaz nem AKG, hanem öko.
Öko-előleget vagy részfizetést nem kapott, amely valamilyen szinten logikusnak tűnhet, bár szerintem ez is hihetetlen ostobaság. Utólag úgyis kiderül, hogy minden rendben van az esetek 99%-ban. Ezek alapján sosem értettem, hogy miért is annyira egyértelmű, hogy az ellenőrzésre kijelöltek "kimaradnak" az előlegfizetésből vagy a részfizetésekből...
Viszont még az ismerősöm is megkapta rendben a BISS-CRISS előlegeket, részfizetéseket.
Válasz Jules75 #29916. hozzászólásáraTavaly 2 ellenőrzésem volt, Jauárban, utána Februárban, minden rendben volt, és Júniusban fizettek, addig 1 ft sem kaptam.
Válasz Jules75 #29918. hozzászólásáraSzerintem ebben sincs összefüggés.
Ismerősnek volt Akg ellenőrzése és 3 hete a támogatási határozatot is kapott igaz még nem utaltak neki.
Válasz ritter78 #29917. hozzászólásáraSemmit. Mondták is az ellenőrök, hogy május előtt ne is várjak. Elvileg AKG ellenőrzés, de biztos ami biztos, semmit nem küldtek.
Válasz Jules75 #29916. hozzászólásáraAkkor ezekszerint ott sem fizettek semit?
Attól, hogy valakit nem értesítenek az ellenőrzésről, még megtörténhet. Én is csak onnan tudom, hogy találkoztam az ellenőrökkel, mikor mérték a területeimet. Ők mondták, hogy ki vagyok jelölve. Január 31. után, ha beérkeznek a gazdálkodási naplók, várhatóak az adminisztratív ellenőrzések...aztán hipp-hopp itt a június...
Válasz ritter78 #29913. hozzászólásáraNálunk is ugyan ez
Válasz paprikamágus #29907. hozzászólásáraHa 2024 június 30. után kapod meg a 2023-ban igényelt támogatást, akkor majd értelmet nyer a kérdésed. Addig nem késett semmi!
Semmi támogatás 0ft Bács-Kiskun Vármegye,csak pénzügyi fegyelem visszatérítés 10.03!
Semmiféle ellenörzés (tudomásom szerint).Alaptámogatás 12.01 státusszal.Gondolom erre az évre ennyi!
Válasz Tom250 #29905. hozzászólásáraahha, mindkettő címen jött kifizetés, és nem kevés...
Válasz envagyok2 #29903. hozzászólásáraHát hogy lenne? Az AÖP teljesen más. Támogatás igényléskor mit ixeltél? BISS+CRISS-t vagy egybe, vagy két rublikába, meg volt teljesen külön az AÖP amit vagy vállaltál vagy nem.
Sziasztok. Nekem még csak biztosítási díj támogatás jött, azon kívül semmi. H.B vármegye.
Válasz barazdabetyar. #29900. hozzászólásáraSziasztok Aöp csak tavasszal várható fizetés...A Kincstárnál,azt mondták..
Válasz Gazdász35 #29906. hozzászólásáraÉn inkább már csak abban reménykedek,hogy januárba löknek valamit.Nem csak március-április végkifizetés lesz.
Válasz Gazdász35 #29906. hozzászólásáraNekem sem jött még semmi....
Nem tudjátok, kamatot fizetnek a késésért esetleg?
Nem tudom mi van most de eddig mindig fizettek, emlékszem választások előtt még decemberben az anyatehenet is, most meg egy nagy 0, inkább erről kellene prédikálni a Kossuth……..rádióban nem a sok agyatlanságról mert már unalmas!
Nincs pénz vmi? Ezt már Brüsszel rég elutalta vagy nem érkezet meg! Nem azért taposom a szart!!!
Válasz envagyok2 #29903. hozzászólásáraMár a CRISS-t is küldték? Nekem egyelőre még csak BISS előleg jött.
AÖP elvileg majd csak valamikor tavasszal lesz.
Válasz Ildikok531 #29895. hozzászólásáraNálam is 20-án jön létre.
Válasz subikiss #29901. hozzászólásáratehát amit biss meg criss címen küldtek, ebbe nincs benne az aöp?
Válasz barazdabetyar. #29900. hozzászólásáraElméletileg nem. És legjobb tudomásom szerint 22000-23000ft között lesz. Falzgazdászok ennyit tudnak.
Válasz barazdabetyar. #29899. hozzászólásáraKAP ST-DP01 - A fenntarthatóságot elősegítő, alapszintű jövedelemtámogatás-BISS
KAP ST-DP02 - A fenntarthatóságot elősegítő, átcsoportosítással nyújtható kiegészítő jövedelemtámogatás-CRISS
Az AÖP az teljesen más téma, szerintem azt még senkinek nem fizettek. Az összegek neten valahol megtalálhatóak, de korábban is linkelték már
Válasz barazdabetyar. #29899. hozzászólásáraAÖP-re küldenek előleget?
Milyen néven küldik,a földalapút,meg az aöp pénzeket?BISS+CRISS igénylésre mennyi várható?AÖP ebbe benne?
Válasz Ildikok531 #29895. hozzászólásáraEzt hol találom meg az ügyféltájékoztatási rendszerben?
Válasz Ildikok531 #29895. hozzászólásáraNálam is 20.án létrehozott.
Válasz Ildikok531 #29895. hozzászólásáraNálam is 20-án jelent meg.
Jó reggelt,egy kis segitséget szeretnék kérni,az ügyféltájékoztatási rendszerben megjelent,agro-ökológai program,LÉTREHOZOTT,2023.12.20-án,ez mit jelent? A gazdálkodási naplót beadtuk, köszönöm a válaszokat!
Csipp-Csipp!
BISS előleg és a biztosítási díjtámogatás.
Remélhetőleg megy majd másoknak is a héten!
Válasz raczerzsi1964 #29891. hozzászólásáraNem, ez egy külön történet.
100 millió eurós támogatás.
Válasz colizoli #29888. hozzászólásáraPontosan ez a lényeg.
Válasz Georgosz #29885. hozzászólásáraEzt a karenyhitesi alapból kapjátok?
Válasz colizoli #29888. hozzászólásáraZoli! Pl itt lett 2,8t/ha azt "elvileg" toxinos, ki tudja kié volt toxinos, lehet az enyém lehet mindenkié, lehet az enyém épp nem... Amíg ki nem "bukott" ez a toxinfaszság vették is 1xx áron, de ez nem egy nagy idő intervallum volt. 51ért, bírtunk eladni belőle
Válasz colizoli #29877. hozzászólásáraKöszönöm szépen
Válasz barazdabetyar. #29887. hozzászólásáraEzen gondolkoztam én is. Tavaly meg aszálykárra kaptam 8000 Ft/ha 0 termés mellett. Itt meg 10x kapják, mert számitó modón betárolták a kukoricát-volt mit-, hogy majd aranyárban tavasszal eladják, csak beszopták az ukrán termény miatt. Gondolom valami neres köcsög is beszopták volna, de nem hagyták az út szélén.
Válasz Georgosz #29885. hozzászólásáraPontos részletre nem emlékeztem,de tudtam róla.Lényeg,most is az igazságtalan jogalkotás,pénzosztás.És akinek semmi nem termett,és ezért nem értékesített?Az miért nem kapott??0,4 tonnával nem volt értékesítés.
Válasz Georgosz #29883. hozzászólásáraÉn sem akartam hinni a szememnek de nagyon örülök neki!
Válasz barazdabetyar. #29884. hozzászólásáraIdézem:
"A támogatás igénybevételére az a mezőgazdasági termelő (kukoricatermelő) jogosult, aki vagy amely
a 2022. évi egységes kérelme alapján véglegessé vált döntéssel lezárt, legfeljebb 500 hektár jóváhagyott mezőgazdasági területtel rendelkezik, és ezen belül legfeljebb 100 hektár kukorica (KAL21) termőterület után részesült támogatásban,
a TEÁOR'08 alá tartozó tevékenységet folytató vállalkozás részére a 2023. május 15. napjától a 2023. szeptember 15. napjáig terjedő időszakban legalább 10 tonna mennyiségű kukoricát értékesített."
1. cikk
2. cikk
Válasz Georgosz #29883. hozzászólásáraÉs kik kaphatták?
Válasz :X) #29881. hozzászólásáraEgészen pontosan 81.087,- Ft/ha. Ma jött fél 1 körül a mail, most töltöttem le tárhelyről a határozatokat! Megérte az a kis papírmunka!
Válasz ZsocaJD #29880. hozzászólásáraHello!
Most nézem, nekem is ez van!
Válasz ZsocaJD #29880. hozzászólásáraAkkor várd a jóváhagyó határozatot!.)) Nekünk most jött meg. 81.000 Ft / ha a kifizetésre kerülő összeg.