Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR403.06 FtUSD389.11 FtCHF426.08 FtGBP483.79 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Miért nem ülsz motorra? Nekem az is régi vágyam, de mindig húzódik... Eddig életemben összesen annyit motoroztam, amennyi alatt a korlátlan jogsit megcsináltam... kicsit vicces is volt először a rutinpályán: még biciklin sem ültem az azt megelőző 5 évben, motoron meg soha!
Egyszer már a rendelésig is eljutottam egy FZ6-al, de aztán meggondoltam magam...
én Quadra is csak 2-300e között szánok, csak arra kell, hogy néha megnézzem vele a földekt, meg most felméricskéljem őket...
yamaha Grizzly. Anno én ezt vettem volna, amikor quadot akartam. Aztán motor lett belőle, amit nem bántam meg..............kb 3 hétig.
Azóta megfogadtam h többet nem ülök mocira.
Nem áll szándékomban fizetni érte senkinek!
De most komolyan, azért lettem annó agrármérnök, hogy nekem fizessenek ilyenekért, nem hogy még én tejeljek minden kis sz@rságért!
Az agrár-környezetgazdálkodási támogatásra benyújtott kérelmek rangsorolásáról
Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból nyújtott agrár-környezetgazdálkodási támogatások igénybevételének részletes feltételeiről szóló 61/2009. (V. 14.) FVM rendelet 37. § (4) bekezdése alapján, az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága közzéteszi az agrár-környezetgazdálkodási támogatás intézkedésre beérkezett kérelmek adminisztratív, formai és tartalmi ellenőrzéseinek elvégzése után, akérelmek egyes célprogramok közti megoszlása alapján meghatározott minimum pontszámokat:
Hallod engem ennyi pénzért 10 évig szaktanácsolnak perm naplóval előrejelzéssel,tápanyaggazdálkodási tervvel,annélkül,hogy fájna a fejem bármelyik miatt is.
Most olvastam el az mvh kérdezz-felelek rovatát : a lent említett hirdetmény világosan fogalmaz az új ponthatárok alapján átdolgozásra kerülnek a pályázatok és január hónapban mindenki értesítést kap !Lásd mvh főoldal kérdezz -felelek jan 20 9óra 16 perc válasz: utóirat:44,2pont és csak az int szántónál van ponthatár, ebből következik a többi célprogram nyert!
Nyertes túzokosoknak egy kis érdekesség így a területazonosítás elvégzése előtt:
A területek beazonosítása
41. §...
(3) A 3. § (1) bekezdés a) pont ad) alpontjának 1. és 4. pontjaiban meghatározott célprogramok esetében az évelő
szálas pillangós takarmánynövénnyel és a vegyes szántóföldi növénnyel borított területeket külön
kötelezettségvállalással érintett egybefüggő területként kell kimérni.
"meg kell erősíteni a pályázatot,30 napon belül,és lesznek olyanok akik visszalépnek,vagy kevesebb területet igazolnak le!"
Üdv! Erről a 30 napon belüli megerősítésről tudtok valamit? Én kérdeztem a pályázatírómat, ő csak a 90 napos területbeazonosítási határidőről tud! Ha mégis van ilyen, nem jó lenne kifutni belőle.
A részben elfogadó azt jelenti,hogy aki több célprogramban pályázott ,de nem nyert mindegyik az részben elfogadó határozatot kap: pl az int szántó kiesik ,de a gyep célprogram nyer!
Mai infó . az mvh nál már tisztán nyertes pályázat nincs , tehát részben elfogadó határozatot még kaphatunk, de nekem is négy célprogramra van benn a pályázatom , az int szántó már elúszott, a zónális programok még esélyesek ,de egyre lehangolóbb a várakozás.
6746 hozzászólás
Válasz #892. hozzászólásra
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
hát én úgy egy 0-val kevesebbet szánok rá....
Miért nem ülsz motorra? Nekem az is régi vágyam, de mindig húzódik... Eddig életemben összesen annyit motoroztam, amennyi alatt a korlátlan jogsit megcsináltam... kicsit vicces is volt először a rutinpályán: még biciklin sem ültem az azt megelőző 5 évben, motoron meg soha!
Egyszer már a rendelésig is eljutottam egy FZ6-al, de aztán meggondoltam magam...
én Quadra is csak 2-300e között szánok, csak arra kell, hogy néha megnézzem vele a földekt, meg most felméricskéljem őket...
Válasz #893. hozzászólásra
![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
Ebben a megy bordóban nem is rossz....... Igaz van vagy 2,5 misi.......
Válasz #891. hozzászólásra
A 879-es hsz-ban lévő állomás erre alkalmas ????????
Asszem Yamaha..........
![smile w00t](/oldforum/images/smiles/w00t.gif)
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
yamaha Grizzly. Anno én ezt vettem volna, amikor quadot akartam. Aztán motor lett belőle, amit nem bántam meg..............kb 3 hétig.
Azóta megfogadtam h többet nem ülök mocira.
Válasz #889. hozzászólásra
még nincs, de már rajta van a listán...
Nem áll szándékomban fizetni érte senkinek!
De most komolyan, azért lettem annó agrármérnök, hogy nekem fizessenek ilyenekért, nem hogy még én tejeljek minden kis sz@rságért!
Mi az a Grizly?
Válasz #885. hozzászólásra
Meg bele tehetted volna a géptámogatásba is.
Hát itt a helyi ilyennel foglalkozó emberke már kopogtat az ajtókon, hogy szerződni kell az előre jelzésekre vele !!!!!
Az előző AKG-ban azt is elfogadták amikor a Bayer küldte az sms-eket.....
Nincs állomásod ??????
Összkerék, felező, difizár, tolatás legyen benne.
Irgalmatlan nagyot lehet fikázni vele
grizzly!!!
Válasz #884. hozzászólásra
A növényvédelmi előrejelzésre gondolsz? Szerintem én magam... meg pl. a Syngenta honlapján szokott is lenni ilyen funkció....
De még annyira nem mélyedtem bele, most még pénzügyekkel foglalkozom...
Más: ki használ Quadot? most akarok venni egyet, és érdekelnének vélemények, tapasztalatok...
.Fecó. !!!
Az előrejelzést hogy oldod meg ??????
Vagy mások, hogy oldják meg ???
Mindenki jattol valakinek ???
Az agrár-környezetgazdálkodási támogatásra benyújtott kérelmek rangsorolásáról
Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból nyújtott agrár-környezetgazdálkodási támogatások igénybevételének részletes feltételeiről szóló 61/2009. (V. 14.) FVM rendelet 37. § (4) bekezdése alapján, az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága közzéteszi az agrár-környezetgazdálkodási támogatás intézkedésre beérkezett kérelmek adminisztratív, formai és tartalmi ellenőrzéseinek elvégzése után, akérelmek egyes célprogramok közti megoszlása alapján meghatározott minimum pontszámokat:
Célprogram
minimum pontszám
Szántóföldi agrár-környezetgazdálkodási célprogram csoport:
integrált szántóföldi növénytermesztési célprogram
44,2
tanyás gazdálkodás célprogram
-
ökológiai szántóföldi növénytermesztési célprogram
-
szántóföldi növénytermesztés túzok élőhely-fejlesztési előírásokkal célprogram
-
szántóföldi növénytermesztés vadlúd- és daruvédelmi előírásokkal célprogram
-
szántóföldi növénytermesztés madár- és apróvad élőhely-fejlesztési előírásokkal célprogram
-
szántóföldi növénytermesztés kék vércse élőhely-fejlesztési előírásokkal célprogram
-
vízerózió elleni célprogram
-
szélerózió elleni célprogram
-
Gyepgazdálkodási agrár-környezetgazdálkodási célprogram csoport:
extenzív gyepgazdálkodási célprogram
-
ökológiai gyepgazdálkodási célprogram
-
gyepgazdálkodás túzok élőhely-fejlesztési előírásokkal célprogram
-
gyepgazdálkodás élőhely-fejlesztési előírásokkal célprogram
-
környezetvédelmi célú gyeptelepítés célprogram
-
természetvédelmi célú gyeptelepítés célprogram
-
Ültetvényekre vonatkozó agrár-környezetgazdálkodási célprogram csoport:
integrált gyümölcs- és szőlőtermesztés célprogram
-
ökológiai gyümölcs- és szőlőtermesztés célprogram
-
hagyományos gyümölcstermesztés célprogram
-
Vizes élőhely földhasználathoz kapcsolódó agrár-környezetgazdálkodási célprogram csoport:
nádgazdálkodás célprogram
-
természetes vizes élőhelyek mocsarak, zsombékok, sásos területek gondozása célprogram
-
vizes élőhelyek létrehozása és kezelése célprogram
-
Forrás: FVM - Agrár-vidékfejlesztési Főosztály
Válasz #881. hozzászólásra
Nem tudom próbáld meg az MVH.-t megkérdezni.
Válasz #880. hozzászólásra
Téged lehet, de nekem ez nagy üzlet lenne, ha egy ilyen alkalmas a dologra !!!!!!!!!
Itt is van bőven !
Válasz #879. hozzászólásra
Hallod engem ennyi pénzért 10 évig szaktanácsolnak perm naplóval előrejelzéssel,tápanyaggazdálkodási tervvel,annélkül,hogy fájna a fejem bármelyik miatt is.
Válasz #878. hozzászólásra
Az alábbi vacak nem jó erre ?????????
Állomás
Válasz #877. hozzászólásra
Persze /ha/év,Fuzárium fertőzés várható,kukbogár,stb ezek nem komoly dolgok,főleg időjárásra és évjáratra alpozzák.
Válasz #876. hozzászólásra
Mit jelez ????
Gondolom ez /ha.
Válasz #875. hozzászólásra
Nekem 2 van taljvédelmi és növ.véd.,darabja kb 5-500 huf.
Válasz #874. hozzászólásra
Mi pénz egy ilyen szaktanácsosdi ?????
Tokkal-vonóval !!!
Válasz #873. hozzászólásra
Van növ.véd szaktanácsadóm ő intézi,sztem internetes oldalkról.
AKG-ba az előre jelzéseket hogy vagy kivel oldjátok meg ????????????
(Kötelező)
Itt is lehet nézelődni.
http://3rpsystem.uw.hu/
Válasz #868. hozzászólásra
akkor a 44 pontosok idegesek nagyon. én ismerek olyat
nekem csak 40 van
Az igazán szomorú az ,hogy saját számításom szerint 42 pontom van na ez a méreg!![smile closedeyes](/oldforum/images/smiles/closedeyes.gif)
Most olvastam el az mvh kérdezz-felelek rovatát : a lent említett hirdetmény világosan fogalmaz az új ponthatárok alapján átdolgozásra kerülnek a pályázatok és január hónapban mindenki értesítést kap !Lásd mvh főoldal kérdezz -felelek jan 20 9óra 16 perc válasz: utóirat:44,2pont és csak az int szántónál van ponthatár, ebből következik a többi célprogram nyert!![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
44,2 Ez már biztos!!!
Itt az IH közleménye:
http://www.fvm.hu/main.php?folderID=2103&articleID=15318&ctag=articlelist&iid=1
Válasz #864. hozzászólásra
én 44,2-t tudok.
Ha megkapom a határozatot lehet fellebezni(van értelme)?
Válasz #864. hozzászólásra
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Akkro a 30-ammal még mindig nem vaghyok nyerő
Biztos infó szerint az új határ 44,7 pont szántónál.
![smile wink](/oldforum/images/smiles/wink.gif)
Nem megerősítve 44,0.
Válasz #862. hozzászólásra
A támogatási határozat a kézhezvételtől számítva 15 napra emelkedik jogerőre. Én legalábbis így emlékszem. Majd innét kell számítani a 90 napot is.
Válasz #860. hozzászólásra
a 30 napra emelkedik jogeröre a nyertes határozat!!
a 90 napon belül pedig kötelezö felmérni a táblákat!!
Nyertes túzokosoknak egy kis érdekesség így a területazonosítás elvégzése előtt:
A területek beazonosítása
41. §...
(3) A 3. § (1) bekezdés a) pont ad) alpontjának 1. és 4. pontjaiban meghatározott célprogramok esetében az évelő
szálas pillangós takarmánynövénnyel és a vegyes szántóföldi növénnyel borított területeket külön
kötelezettségvállalással érintett egybefüggő területként kell kimérni.
Válasz #482. hozzászólásra
"meg kell erősíteni a pályázatot,30 napon belül,és lesznek olyanok akik visszalépnek,vagy kevesebb területet igazolnak le!"
Üdv! Erről a 30 napon belüli megerősítésről tudtok valamit? Én kérdeztem a pályázatírómat, ő csak a 90 napos területbeazonosítási határidőről tud! Ha mégis van ilyen, nem jó lenne kifutni belőle.
A részben elfogadó azt jelenti,hogy aki több célprogramban pályázott ,de nem nyert mindegyik az részben elfogadó határozatot kap: pl az int szántó kiesik ,de a gyep célprogram nyer!
Válasz #847. hozzászólásra
Mit jelent,hogy részben elfogadó határozat?
Válasz #856. hozzászólásra
Elgondolkodtató.Alundni kell rá párat.
Válasz #855. hozzászólásra
Nagyon jónak találom,figyelmeztet minden kitöltési hibára, az aktuálisan be adandó dolgokra és az ára sem vészes.
Válasz #854. hozzászólásra
Nem rossz,gyülnek az infók úgylátom.
Nézzétek meg ezt az honlapot.http://www.akg-info.hu
http://www.air.gov.hu/dokumentum.php?dokumentum_id=1682
Válasz #851. hozzászólásra
http://gtr.uw.hu/rendelet.htm
http://www.mezogazdasag.info/index.php/Reszletek-megtekintese/FORMANYOMTATVANYOK/66-Gazdalkodasi-naplo.html
http://www.google.hu/search?q=gazd%C3%A1lkod%C3%A1si+napl%C3%B3+2009&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:hu:official&client=firefox-a
Válasz #850. hozzászólásra
http://www.air.gov.hu/dokumentum.php?dokumentum_id=1681
Válasz #849. hozzászólásra
![smile blink](/oldforum/images/smiles/blink.gif)
Hol találtál ????
Találtam én is 1-2 javaslatosat de forognak a szemeim !!
Nézegetem az új G-naplót meg a terület beazonosítás részleteit,vannak érdekességek.
Válasz #847. hozzászólásra
Milyen szép is lenne, ha a 80% túzokos szántóval nyernénk...
Mai infó . az mvh nál már tisztán nyertes pályázat nincs , tehát részben elfogadó határozatot még kaphatunk, de nekem is négy célprogramra van benn a pályázatom , az int szántó már elúszott, a zónális programok még esélyesek ,de egyre lehangolóbb a várakozás.![smile closedeyes](/oldforum/images/smiles/closedeyes.gif)