Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR407.83 FtUSD393.55 FtCHF432.15 FtGBP488.04 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
ezzel a tcs-vel szoptam be, de mi köze van a környezetgazdálkodáshoz. a fiatal gazdából meg kiestem, mert annó fasz voltam és saját nevemen kezdtem. aranykalászos van, a szaktanácsadói az egy nagy humbuk(van itt az mindenkinek), nét is van és elöző akg is.
gázos. Én elvégeztem egy fősulit, de még nem diplomáztam le(már kb 3 éve), így gyorsan megcsináltam egy aranykalászost, és megcsináltam a fiatal gazdát.
A mepar jobb menüjében van blokk-kereső. Ide beírod a blokkazonosítót, így a mepar odaugrik. bekapcsold, hogy mutassa a blokkhatárokat, majd rákattintol magára a blokkra.
Ekkor felugrik egy ablak, amiben van egy gomb ilye felirattal: "részletes blokkadatok"
Ha rákattintol, egy ehhez hasonló oldal fog feljönni:
https://www.mepar.hu/tobbeves/index.php?tipus=azon&blokkazon=L2TYA-3-07&evjarat=2009
itt van minden kategóriáról, jelzés, hogy bele tartozik-e, vagy sem. (ez pl. egyikbe sem)
A MEPAR-nak kell megadni a blokkazonosítót, és ott lesz, hogy milyen besorolású a blokk. majd összeadni hogy mely kategóriába mennyi terület van, és ez hány %-a a teljes igénylésnek.
Én benne voltam. Pontosabban a kft-m az 2006ban alakult, így az csak átvett akg-s földeket, és átvállalta az akg-t. A másikom az nekem is kisebb, de annak is olyan 47-48 pontja lehet. Lehet h kijövök a fülig érő trutyiból???
nincs, de az kisebb, ha csak az nem lesz meg, azt is elfogadom....
de ugye ez meredek volt, mert én nem voltam benne a korábbiban sem, meg a két kutya sem számít állatnak (meg a gazdájuk sem), így iszonyat sok pont hiányzott...
Mai napon mi is, vagyis a cégünk megkapta a kérelemnek helyt adó határozatot. Madaras cp, 14 a ponthatár, 41-et kaptunk. Remélem magánszemélyként is ez fog otthon várni
hát, nem a legigazságosabb, az biztos. Amúgy meg az EU tagállamai verik a mellüket h környezetvédelem így, környezetvédelem úgy, erre meg pont az akg-ra nincs elég pénz! Röhej.
Nem is ezen van a hangsúly. Korábban apám nevén futott minden, de ő készül a nyugdíjra, így ő nem is pályázott, hanem hogy ne kelljen szétszedni mindent, néhány éve alapítottunk egy KFT-t, és azóta minden fejlesztést az csinál, minden földet az bérel, stb. Ez viszont fiatalabb, mintsem hogy pályázhatott volna az előző AKG-ra....
Ez egy természetes folyamat, de sajnos felénk az állam bünteti a jó szándékot...
6686 hozzászólás
Válasz #284. hozzászólásra
Ez a fiatal gazda, ez nem az induló, hanem egy pályáza, amivel megszerzed a Fiatal Gazda minősítést. Az indulóra én sem pályázhattam volna már.
Válasz #283. hozzászólásra
Mi is fiatal gazda,terület 100%-a bevíve,szaktanácsadó,tcs tagság...
Válasz #282. hozzászólásra
ezzel a tcs-vel szoptam be, de mi köze van a környezetgazdálkodáshoz. a fiatal gazdából meg kiestem, mert annó fasz voltam és saját nevemen kezdtem. aranykalászos van, a szaktanácsadói az egy nagy humbuk(van itt az mindenkinek), nét is van és elöző akg is.
Válasz #280. hozzászólásra
gázos. Én elvégeztem egy fősulit, de még nem diplomáztam le(már kb 3 éve), így gyorsan megcsináltam egy aranykalászost, és megcsináltam a fiatal gazdát.
Válasz #281. hozzászólásra
tcs, szaktan. szez, végzettség, előző akg, hátrányos térség, 100%os területbevitel, némi kat, nét
Válasz #257. hozzászólásra
mikből jött össze neked a nyerés? én akárhogy számolom nincs több 34-nél
Nekünk az a baj,hogy nemvoltunk az előző 5 évben benne,így nem jár a +9 pont.Kb.40 pontot számoltam,de a remény hal meg utoljára.
Válasz #278. hozzászólásra
áh, az NDP-ben úgyis vállaltam mindenféle közösségi szerepvállalást, ezt is annak tudom be.
Válasz #277. hozzászólásra
nagyon vágjuk már ezt.. te cimbi, nem kellene ezért lassan pénzt kérnünk? online tanácsadás...
Válasz #275. hozzászólásra
1 pont
Válasz #275. hozzászólásra
Akkor a 6 pont 1/6-a, azaz 1 pont...
Válasz #274. hozzászólásra
Nekem a beadott terület 1/6-része natura 2000.Mennyi plussz pont jár ?Hátrányos települések listája hol olvasható?
Válasz #271. hozzászólásra
integrált szántóföldiben nem. van, amiben igen...
Válasz #270. hozzászólásra
mvh.gov.hu honlapján a mepar blokkeresőben tudod megkeresni a blokkjaid, és ott írja h milyen pluszpontos a területed.
Válasz #270. hozzászólásra
A mepar jobb menüjében van blokk-kereső. Ide beírod a blokkazonosítót, így a mepar odaugrik. bekapcsold, hogy mutassa a blokkhatárokat, majd rákattintol magára a blokkra.
Ekkor felugrik egy ablak, amiben van egy gomb ilye felirattal: "részletes blokkadatok"
Ha rákattintol, egy ehhez hasonló oldal fog feljönni:
https://www.mepar.hu/tobbeves/index.php?tipus=azon&blokkazon=L2TYA-3-07&evjarat=2009
itt van minden kategóriáról, jelzés, hogy bele tartozik-e, vagy sem. (ez pl. egyikbe sem)
Magas természeti értékű terület(EMVA)(zóna:D).Erre jár + pont??
Válasz #269. hozzászólásra
És ezt hogy tudom megcsinálni?
Válasz #268. hozzászólásra
A MEPAR-nak kell megadni a blokkazonosítót, és ott lesz, hogy milyen besorolású a blokk. majd összeadni hogy mely kategóriába mennyi terület van, és ez hány %-a a teljes igénylésnek.
Válasz #267. hozzászólásra
Elővetted a blokktérképeket és az alapján próbáltad besorolni?
Válasz #266. hozzászólásra
nincs levezetve, csak amiket én számolgattam a táblázatból.
Válasz #265. hozzászólásra
Arról van infód,hogy milye megosztásban jött össze a kellő pontszám?
Válasz #264. hozzászólásra
átvállalt akg-val igen.
Válasz #260. hozzászólásra
Az előző AKG-ben benn voltál?
Válasz #262. hozzászólásra
Én benne voltam. Pontosabban a kft-m az 2006ban alakult, így az csak átvett akg-s földeket, és átvállalta az akg-t. A másikom az nekem is kisebb, de annak is olyan 47-48 pontja lehet. Lehet h kijövök a fülig érő trutyiból???
Válasz #261. hozzászólásra
nincs, de az kisebb, ha csak az nem lesz meg, azt is elfogadom....
de ugye ez meredek volt, mert én nem voltam benne a korábbiban sem, meg a két kutya sem számít állatnak (meg a gazdájuk sem), így iszonyat sok pont hiányzott...
Válasz #259. hozzászólásra
Gratula!!!
A neccesről nincs hír???
Válasz #258. hozzászólásra
intergált szf cp
Válasz #257. hozzászólásra
Akkor most megírom...
az a cég, amelyiket magasabbnak számoltam, az jött meg, 46,4 pont, NYERT!!!
Válasz #253. hozzászólásra
Melyiket?
Válasz #256. hozzászólásra
igen, megkaptam a határozatot. Épp transzban vagyok.
A másikra még várom a határozatot, de az szntem simább ügy.
Remeg a kezem. Írd meg amint megjött!!!!
Mármint határozatot is kaptál róla?
huhh
idegességembe kiszámoltam területarányosan a részpontokat. Ahhogy féltem is tőle, pont a határon mozgok.
Az egyik pályázathoz 44,3 pontot számoltam, a másikhoz 46,1...
Szerintem kiülök a kispadra, és várom a postást....
Válasz #254. hozzászólásra
tom!!!
De a másikra még várok!!!
drakulálok, ügyes vagy
az egyikkel megkaptam!
Válasz #251. hozzászólásra
A haverom nyert gyepben és integráltban is. Tényleg 45 a ponthatár.
Mai napon mi is, vagyis a cégünk megkapta a kérelemnek helyt adó határozatot. Madaras cp, 14 a ponthatár, 41-et kaptunk. Remélem magánszemélyként is ez fog otthon várni
Válasz #249. hozzászólásra
Ez tévedés!!! Az is átvállalhatta, aki nem is volt a programban! Személyes tapasztalat.
Válasz #243. hozzászólásra
nem, nem is vállalhattam át AKG-s területet, mert átvállalni is csak az tudott, aki benne volt már eredetileg is a programban...
(ezt is megtapasztaltuk)
Válasz #219. hozzászólásra
hogy jön össze neked a 41 pont?
Válasz #246. hozzászólásra
igen. 0,2 áe/ha
Válasz #239. hozzászólásra
hekinként kell meglennie a 0.2 állategységnek? és akkor van a 12 pont?
Válasz #244. hozzászólásra
oh, tényleg.
Válasz #239. hozzászólásra
Sertésre nem kapja meg mert csak legeltethető allatfajokra jár,szarvasmarha, ló, szamár meg ilyenek.
Válasz #238. hozzászólásra
de ha időben átvett akg-s területeket átvállalással, akkor megkapja a pluszpontot.
Válasz #237. hozzászólásra
Vásárhelyi-terv továbbfejlesztése, asszem.
Válasz #235. hozzászólásra
A blokktérképeken szerepelnek ezek az infók.
Válasz #233. hozzászólásra
hát, nem a legigazságosabb, az biztos. Amúgy meg az EU tagállamai verik a mellüket h környezetvédelem így, környezetvédelem úgy, erre meg pont az akg-ra nincs elég pénz! Röhej.
Válasz #232. hozzászólásra
szntem ha megvan a 0,2 állategység, akkor megkapod a 12 pontot.
Válasz #236. hozzászólásra
Nem is ezen van a hangsúly. Korábban apám nevén futott minden, de ő készül a nyugdíjra, így ő nem is pályázott, hanem hogy ne kelljen szétszedni mindent, néhány éve alapítottunk egy KFT-t, és azóta minden fejlesztést az csinál, minden földet az bérel, stb. Ez viszont fiatalabb, mintsem hogy pályázhatott volna az előző AKG-ra....
Ez egy természetes folyamat, de sajnos felénk az állam bünteti a jó szándékot...
mi az a VTT térszint?