Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR414.08 FtUSD401.61 FtCHF440.53 FtGBP496.28 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #bandi #5140. hozzászólásáraAmúgy a kb 5,4 ha-os búzában a vetőgép nem vettet ki 0,3 ha-t(üresen maradt) oda most árpát húztunk ne maradjon üresen. Így elfogadják ha ellenőrzése lenne?
Olyan kérdésem lenne hogy bevállaltam az 5 ha-os felosztást de az egyik búzatábla pár tizeddel több lett mint 5 ha mit csináljak? Sajnálom kitárcsázni nagyon szép.
Válasz cimbike. #5135. hozzászólásáraIgen a lucerna megfelel. Viszont ha fel akarod törni pl a lazítás kötelezetség miatt, azt a területet ne add be EFÁra.
Válasz MrPoke #5134. hozzászólásáraEnnyi lucerna és zöldugar mellett nem volt szükségem Efára. Ha minden igaz, akkor az akg-s zöldtrágyázás alól nem ad felmentést az idei könnyítés, ugye?
Pl nálam nem lesz meg a zöldugar, viszont az 5 hekis parcellára azt mondták, hogy a művelőút nyoma megfelel. Őszi kalászosokat jóval hamarabb elvetettem, mint ahogy megjelent a kiírás és pl alig van fémzárolt számlám……
Új akg-s kérdés:
Teljesítem a 15 százalék lucernát. Létezhet, hogy ezt a lucernát az új akg-ban nem tudom elszámolni zöldítésnek? (Tudom h idén nem kell zöldíteni, de valszeg jövőre már igen)
Válasz Sz_Pisti #5129. hozzászólásáraPl. Hogy vessek lucernát szegélybe vagy ne, hagyjak 5ha közöket vagy ne, tehát elég égető lenne, ha nem bírálják el nem vetek, ha igen akkor már jó lenne tudni....
Válasz MrPoke #5123. hozzászólásáraNem köré menne, hanem mellé és kb 2,5 ha. Ez nem stikli, szerintem mindegy hogy hol van a zöldugar tábla. Így legalább egy helyen kell kaszálni.
Válasz céges #5118. hozzászólásáraKülön rendelet jött ki rá 6 éve.
De én biztosra mentem. Szegély zöldugar lucerna, bíborhere, vöröshere. Kössenek bele....
21. § (1) * Magyarország bármely MePAR-ban támogatható területén elhelyezkedő, a 2. mellékletben vagy a (2) bekezdésben meghatározott növényfajokból önállóan vagy azokból készített magkeverékkel vagy a 2. melléklet szerinti nitrogénmegkötő növény és nem nitrogénmegkötő növény keverékével bevetett földterület vehető figyelembe ökológiai jelentőségű területként.
(2a) * Ha az ügyfél nem vagy hiányosan vezeti a gazdálkodási naplót, vagy annak tartalmával nem tudja egyértelműen bizonyítani a nitrogénmegkötő növény 50%-os csíraszám arányának meglétét vagy az (5) bekezdésben leírt termelési időszakok tartását, vagy nem igazolható, hogy az (1) bekezdésben előírt időszak teljes egészében betartotta a nitrogénkötő növényekkel bevetett terület teljes egészén az (1) bekezdésben előírt növényvédő szer és csávázószer mentességi előírást, akkor a földterület nem fogadható el nitrogénmegkötő növényekkel bevetett ökológiai jelentőségű területként.
Válasz Gerle #5105. hozzászólásáraNálam is ugyanez a helyzet, csak én Ökoban indultam, aki rám rajzolt Kft az pedig AKG ban.
Szintén áll a helyzet 03.29 óta.
Holnap indul a beadó felület, de még azt sem tudom mit vessek, mert nem mindegy hogy nyertem vagy nem.Április végét hallottam én is de nem értem miért kell addig elhúzni.
Válasz nils holgerson #5104. hozzászólásáraIgen a miénk és egy Kft. akivel szomszédos pár KET-ünk. MIvel véletlenül 1 táblában ránk rajzoltak február elején volt helyszini ellenőrzés így a sor végére kerültünk...
Válasz zoli.ficze #5089. hozzászólásáraÉn a szálas pillangósnál tudok ilyesmiről,pl.a lucerna 16kg/ha a minimum amit fémzárolt számlával igazolni kell.A többi kultúránál nem tudok ilyenről.
Válasz endypapa_20120 #5100. hozzászólásáraMinden 5 ha kap külön azonosítót. De az független a talajmintától.
Talajmintánál csak a ket azonosító kell.
Hiszen akár év közben is változhat a tábla azonosító. Pl a lucerna terület lehet nagyobb mint 5 ha, de ha feltöröd akkor már külön kell bontani.
Válasz MrPoke #5099. hozzászólásáraTehát az öt ha-ra darabolt részek, nem kapnak igényléskor külön azonosítót (ha azonos kultúra van bennük)? Falugazdász, tanácsadó azt mondta, hogy minden darab, külön parcella számot kap. Szerinted a ket azonosító viszont azonos lesz minden parcellára táblán belül?
Válasz endypapa_20120 #5097. hozzászólásáraMikor leadtátok az igénylést minden körberajzolt terület kapott egy azonosító számot az a ket azonosító. 5ha onként kell egy minta és az nem kell ugyanúgy ahogy darabolni fogod.
Területalapú támogatáskor a tábla sorszámok lesznek, az nem kell a mintához.
Szép napot!
Hogyan oldottátok meg a föld minta ket azanosítását?
Fel kell osztanunk a jelenlegi területet. Ennek viszont egy ket azonosítója van. A felosztás után 3-nak kellene lenni. Falugazdász viszont azt mondja, a rendszer csak támogatás igénylésekor fogja autómatikusan megadni a parcellák ket azonosítóját. Esetleg elfogadják majd ellenőrzéskor, ha mind a 3 mintának egy azonosítója van a talajvizsgálati jegyzőkönyvben, de az igénylésen már 3 külön azonosító lesz?
Válasz Gofri #5094. hozzászólásáraNem mérhetsz ki földet. Azt csak földmérő teheti meg. Ha csak számítógépen lett megcsinálva abban bizony lehetnek nagyon nagy bukások..... Foldút, csatorna, fasor stb.....
Sziasztok, mobilgazda alkalmazással kitudom karózni a pontokat ha megvan az shp file? Merthogy a földmérő cég számítógépen mérte csak ki és most megint fizetnem kéne hogy ujra kijöjjenek mivel kikell karózni...
Üdv Mindenkinek!
Zöldugar és pillangós tak.növ. vetőmagot keresek.
Ha tud valaki valami olcsóbb lehetőséget kérem szóljon!
Zöldugar 1250kg+fa
Lucerna 2450kg+fa
Én ennyiért tudok!
6641 hozzászólás
Válasz #bandi #5140. hozzászólásáraAmúgy a kb 5,4 ha-os búzában a vetőgép nem vettet ki 0,3 ha-t(üresen maradt) oda most árpát húztunk ne maradjon üresen. Így elfogadják ha ellenőrzése lenne?
Válasz Traktoros Jani #5139. hozzászólásáraHúzz a közepébe egy csíkot a robikapával :D
Olyan kérdésem lenne hogy bevállaltam az 5 ha-os felosztást de az egyik búzatábla pár tizeddel több lett mint 5 ha mit csináljak? Sajnálom kitárcsázni nagyon szép.
Válasz cimbike. #5135. hozzászólásáraIgen a lucerna megfelel. Viszont ha fel akarod törni pl a lazítás kötelezetség miatt, azt a területet ne add be EFÁra.
Nem ad mentességet, mert az más kategória.
Válasz ..,-:) #5136. hozzászólásáraHa jól tudom évi 5%-ot szoktak ellenőrizni,már konkrét helyszini ellenőrzésre gondolok.
Lehet készülni az óriási ellenőrzésekre……MVH meghirdette az új állásokat…….
Válasz MrPoke #5134. hozzászólásáraEnnyi lucerna és zöldugar mellett nem volt szükségem Efára. Ha minden igaz, akkor az akg-s zöldtrágyázás alól nem ad felmentést az idei könnyítés, ugye?
Válasz cimbike. #5131. hozzászólásáraLucerna megfelel. Viszont van egy fontos dolog.
EFA területre nem lehet lejelenteni akg kötelezetség vállalást.
Pl ha idén ugye a búzát adod le EFA ra akkor nem jelenthetsz le, szármaradvány bedolgozást, zöldítést, szervestrágyázást, lazítást arra a területre.
Mekkorák a szankciók, hogy most mindenki agyal !?
Pl nálam nem lesz meg a zöldugar, viszont az 5 hekis parcellára azt mondták, hogy a művelőút nyoma megfelel. Őszi kalászosokat jóval hamarabb elvetettem, mint ahogy megjelent a kiírás és pl alig van fémzárolt számlám……
Válasz cimbike. #5131. hozzászólásáraDe, eltudod.Az előző AKG-ban nekem is volt ilyen vállalásom és ezzel teljesítve is volt a zöldítés.
Új akg-s kérdés:
Teljesítem a 15 százalék lucernát. Létezhet, hogy ezt a lucernát az új akg-ban nem tudom elszámolni zöldítésnek? (Tudom h idén nem kell zöldíteni, de valszeg jövőre már igen)
Válasz Sz_Pisti #5129. hozzászólásáraPl. Hogy vessek lucernát szegélybe vagy ne, hagyjak 5ha közöket vagy ne, tehát elég égető lenne, ha nem bírálják el nem vetek, ha igen akkor már jó lenne tudni....
Válasz nils holgerson #5128. hozzászólására Tudom, hogy jó lenne már tudni, de amúgy miben hátráltat, hogy nem tudod?
Válasz Manfanatics #5127. hozzászólásáraKíváncsi leszek ezt még meddig húzzák, vonják.... mi lesz ebből április 30???
Válasz nils holgerson #5106. hozzászólásáraNálam is 03.29., feldolgozás alatti.....................
Válasz Selvin #5125. hozzászólásáraAkkor mehet mellé, csak ne kaszáld egybe.
Válasz MrPoke #5123. hozzászólásáraNem köré menne, hanem mellé és kb 2,5 ha. Ez nem stikli, szerintem mindegy hogy hol van a zöldugar tábla. Így legalább egy helyen kell kaszálni.
Válasz MrPoke #5123. hozzászólásáraNekem mellette van nem körül.A múlt ciklusban is így volt.Nincs ilyen tíltás tudomásom szerint.
Válasz Selvin #5120. hozzászólásáraAz ilyen lépések kb olyanok. Mintha a hivatalnak írnál ajánlott levelet ide egyertek ellenőrizni !!!!
Én igyekszek kerülni mindenféle stiklit ami már papíron kiszúrja a hivatal szemét. De szerintem nem is lehet zöldugar lucerna körül.
Válasz Selvin #5120. hozzászólásáraMehet.Nekem pillangósként szarvaskerep van ,mellette a zöld ugar közvetlenül.Nem hagytam ki semmit.
Válasz céges #5118. hozzászólásáraAhhoz tiszta vetés kell.
Lucerna tábla szélébe mehet zöldugar tábla? 51% lucerna van abban is. Kell valami elválasztás? Valami csík vagy közé más kultúra?
Válasz céges #5118. hozzászólásáraKülön rendelet jött ki rá 6 éve.
De én biztosra mentem. Szegély zöldugar lucerna, bíborhere, vöröshere. Kössenek bele....
Válasz MrPoke #5116. hozzászólásáraSzálasfehérje támogatást kizárja a fű.
Válasz MrPoke #5116. hozzászólásáraÉn is látok rá esélyt, mert a jogszabály így fogalmaz:
21. § (1) * Magyarország bármely MePAR-ban támogatható területén elhelyezkedő, a 2. mellékletben vagy a (2) bekezdésben meghatározott növényfajokból önállóan vagy azokból készített magkeverékkel vagy a 2. melléklet szerinti nitrogénmegkötő növény és nem nitrogénmegkötő növény keverékével bevetett földterület vehető figyelembe ökológiai jelentőségű területként.
(2a) * Ha az ügyfél nem vagy hiányosan vezeti a gazdálkodási naplót, vagy annak tartalmával nem tudja egyértelműen bizonyítani a nitrogénmegkötő növény 50%-os csíraszám arányának meglétét vagy az (5) bekezdésben leírt termelési időszakok tartását, vagy nem igazolható, hogy az (1) bekezdésben előírt időszak teljes egészében betartotta a nitrogénkötő növényekkel bevetett terület teljes egészén az (1) bekezdésben előírt növényvédő szer és csávázószer mentességi előírást, akkor a földterület nem fogadható el nitrogénmegkötő növényekkel bevetett ökológiai jelentőségű területként.
Üdv: Érdeklődő
Válasz Spice007 #5115. hozzászólásáraHa megvan 50% lucerna akkor igen. Előző időszakban így volt.
Válasz erdeklodo2222 #5114. hozzászólásáraA fű miatt nem.
Sziasztok!
Nitrogénmegkötő EFA-ként elszámolható-e az alábbi zöldugar keverék?
Zöldugar-51% Lucernás keverék - 51% lucerna, 25% angolperje, 14% csomós ebír, 10% olaszperje
A vetőmagnorma: 30kg/ha, tehát a lucerna mennyisége eléri a 15 kg/ha-t.
Üdv! Erdeklodo
Zöldugarnál mennyi a vetőmag-követelmény?
Ma AKG-éztam egy kicsit.Elvetettem a pillangóst,zöldugart és a 3m-es szegélyt.Ha minden igaz szombaton megázik,és ez már sínen van.
Válasz nils holgerson #5104. hozzászólásáraÉn vissza léptem egy KET-el.. Azzal tökölhetnek, egyszer már volt elfogadott is pedig... :D
Válasz Földönfuto #5103. hozzászólására15kg/ha a lucerna minimum vetőmagigénye a szálas fehérjetakarmány támogatásnál.
Válasz Gerle #5105. hozzászólásáraNálam is ugyanez a helyzet, csak én Ökoban indultam, aki rám rajzolt Kft az pedig AKG ban.
Szintén áll a helyzet 03.29 óta.
Holnap indul a beadó felület, de még azt sem tudom mit vessek, mert nem mindegy hogy nyertem vagy nem.Április végét hallottam én is de nem értem miért kell addig elhúzni.
Válasz Földönfuto #5103. hozzászólásárahttps://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=a1500009.fm
Válasz nils holgerson #5106. hozzászólásáraÁprilis második fele!
Válasz Gerle #5105. hozzászólásáraNálam is ugyanez a helyzet, utoljára 03.29én volt valami mozgás de azóta semmi.... meddig húzzák el a döntést?
Válasz nils holgerson #5104. hozzászólásáraIgen a miénk és egy Kft. akivel szomszédos pár KET-ünk. MIvel véletlenül 1 táblában ránk rajzoltak február elején volt helyszini ellenőrzés így a sor végére kerültünk...
Rajtam kívül van még feldolgozás alatti státuszban? Szerintetek mikorra várható hogy mindegyiket elbírálják?
Válasz zoli.ficze #5089. hozzászólásáraÉn a szálas pillangósnál tudok ilyesmiről,pl.a lucerna 16kg/ha a minimum amit fémzárolt számlával igazolni kell.A többi kultúránál nem tudok ilyenről.
Válasz MrPoke #5101. hozzászólásáraKöszönöm!
Válasz endypapa_20120 #5100. hozzászólásáraMinden 5 ha kap külön azonosítót. De az független a talajmintától.
Talajmintánál csak a ket azonosító kell.
Hiszen akár év közben is változhat a tábla azonosító. Pl a lucerna terület lehet nagyobb mint 5 ha, de ha feltöröd akkor már külön kell bontani.
Válasz MrPoke #5099. hozzászólásáraTehát az öt ha-ra darabolt részek, nem kapnak igényléskor külön azonosítót (ha azonos kultúra van bennük)? Falugazdász, tanácsadó azt mondta, hogy minden darab, külön parcella számot kap. Szerinted a ket azonosító viszont azonos lesz minden parcellára táblán belül?
Válasz endypapa_20120 #5097. hozzászólásáraMikor leadtátok az igénylést minden körberajzolt terület kapott egy azonosító számot az a ket azonosító. 5ha onként kell egy minta és az nem kell ugyanúgy ahogy darabolni fogod.
Területalapú támogatáskor a tábla sorszámok lesznek, az nem kell a mintához.
Válasz endypapa_20120 #5097. hozzászólására5 ha -ról kell minta nem érdekes a ket a bővitett két minta .
Szép napot!
Hogyan oldottátok meg a föld minta ket azanosítását?
Fel kell osztanunk a jelenlegi területet. Ennek viszont egy ket azonosítója van. A felosztás után 3-nak kellene lenni. Falugazdász viszont azt mondja, a rendszer csak támogatás igénylésekor fogja autómatikusan megadni a parcellák ket azonosítóját. Esetleg elfogadják majd ellenőrzéskor, ha mind a 3 mintának egy azonosítója van a talajvizsgálati jegyzőkönyvben, de az igénylésen már 3 külön azonosító lesz?
Válasz zoli.ficze #5089. hozzászólásáraÉn még ilyennel nem találkoztak.
Annyit kell vetni ami szakmailag indokolt.
Válasz Gofri #5094. hozzászólásáraNem mérhetsz ki földet. Azt csak földmérő teheti meg. Ha csak számítógépen lett megcsinálva abban bizony lehetnek nagyon nagy bukások..... Foldút, csatorna, fasor stb.....
Sziasztok, mobilgazda alkalmazással kitudom karózni a pontokat ha megvan az shp file? Merthogy a földmérő cég számítógépen mérte csak ki és most megint fizetnem kéne hogy ujra kijöjjenek mivel kikell karózni...
Válasz Blahoncio #5092. hozzászólásáraValamint még az is érdekelne hogy mennyi a zöldugarnak a vetőmagszükséglete?
Üdv Mindenkinek!
Zöldugar és pillangós tak.növ. vetőmagot keresek.
Ha tud valaki valami olcsóbb lehetőséget kérem szóljon!
Zöldugar 1250kg+fa
Lucerna 2450kg+fa
Én ennyiért tudok!