Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR413.74 FtUSD401.77 FtCHF440.14 FtGBP494.56 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Olvastam, hogy a trágyázást ill. a mélylazítást 15 napon be kell jelenteni.
De hol?
Végignyálaztam az e-felületet, de nem találtam semmi err utalom menüpontot.
Válasz mtarka #4381. hozzászólásáraKöszönöm a pontosítást! Nem volt ott az ipari, és félreértettem, aztán félrebeszéltem.
Itt is azt írja, hogy minden esetben csatolni kell a minimum vetőmag-mennyiséget igazoló dokumentumokat, amiben vagy fémzárolt, vagy minősített vetőmag szerepel.
Válasz Istvánxxx #4382. hozzászólásáraIgen jött a határozat. Nem voltam tőle feldobva.
Igencsak olvasgatnom kellett mire rájöttem, hogy mit rejtenek a számok és a betűk, pedig elvileg magyarul írták...
Szóval ki lehetett belőle számítani, hogy mennyit adtak EUR/ha. Ez egyértelműen az ÖKO-szántóföldi növény támogatása (242 EUR) volt minden egyes táblára (már, amit elfogadtak).
Azt nem tudom idézni, hogy mit mondtak a helyi exMVH-s kirendeltségen, mert a semmit nem lehet idézni (pedig nem az ügyféltérbe járok érdeklődni). Nulla információ, mert mindent Budapesten ügyintéznek.
Úgy mellesleg megemlítették, hogy a pesti központban is a köztisztviselői bértábla alapján kapják a bért, ami helyben se sok, de pesti viszonylatban közelít a nulla felé. Szóval kevesen vannak, az a kevés szakember pedig folyamatosan morzsolódik. Magyarul szakmailag ne várjak semmi jót...
Helyszíni ellenőrzések helyett a FÖMI "távérzékeléssel" (légifotók analizálásával) végez ellenőrzéseket a szintén budapesti légkondis irodából. Ezekről az ellenőrzésekről nincs külön jegyzőkönyv, találja ki minden ügyfél magától, hogy mi történt.
Akinek volt már gondja a FÖMI munkájával, az tudja, erőteljesen problémás időszak elé nézünk..
Válasz mtarka #4381. hozzászólásáraÉn úgy tudom, hogy ÖKO-nál nem kell külön jelölni, hogy szántóföldi növény, vagy szántóföldi zöldség növény, hanem a hasznosítási kód alapján automatikusan azt fizetik, amelyikre jogosult vagy.
Azt honnan tudod, hogy minden táblára ugyanazt fizették, jött már határozat a tavalyi ÖKO támogatásról?
Válasz Akta@ #4376. hozzászólásáraA tavaszi zöldborsó (PIL07) ipari zöldségnövény, nem pillangós.
Fémzárolt vetőmag felhasználása esetében minden további nélkül jár rá a termeléshez kötött ipari zöldségnövény támogatás a 9/2015. (III. 13.) FM rendelet 4. számú melléklete alapján.
Ha esetleg valakit részletesebben érdekel:
https://net.jogtar.hu/jr/gen/getdoc2.cgi?dbnum=1&docid=A1500009.FM&cel=P(16)
A SAPS mellékletében lévő "hasznosítási kódtár" nevű Excel táblázat is ÖKO-zöldségnövény kategóriában jelöli.
Válasz .Feco. #4377. hozzászólásáraA zöldségnövény támogatást természetesen megkaptam rá. Ez rendben volt.
De ÖKO-támogatásnál hogyan lehet jelölni? Csak az ÖKO-SZÁNTÓ jön fel, nincs olyan lehetőség, hogy ÖKO-ZÖLDSÉG...
Válasz mtarka #4374. hozzászólásáraSzia!
Ez sajna nem ilyen egyszerű.
Azt külön be kell pipálni a parcellánál, hogy kérsz zöldségnövény-támogatást, de ez rád nem illik, mert a zöldborsó nem zöldség, hanem pillangós. Erre max szemes fehérjetakarmány-támogatást lehetne kérni, de az se a zöldborsó lenne, hanem a sárgaborsó, csicseri borsó, takarmányborsó vagy a mezei borsó, és csak akkor, ha minimum egy hektáros a terület. Gondolom, ezért nem hozta fel kék hibának a rendszer, amikor adtad be a támogatást. (Egy hektár alatt is felajánlja, de nem érdemes bedőlni neki.)
Ezekhez is meg kell lennie a minimum vetőmag mennyiségnek, amit elvetsz, fémzárolt vetőmag legyen, és meg legyen róla a számla, mert csatolni kell a kérelem mellé.
Sziasztok!
ÖKO-támogatásnál azt írják a felhívásban, hogy lehet szántó esetében az egyik évben szántóföldi növénytermesztés utáni támogatást (242 EUR) igényelni, míg a másik évben a zöldségtermesztés utáni támogatást (516 EUR).
Nálam tritikálé-zöldborsó vetésforgó van, de minden táblára ugyanazt fizették, és persze nem a zöldségtermesztés után járó támogatást
Hogyan kell azt jelölni, hogy a magasabb összeget kérem?? Másnál volt ilyen gond?
Válasz Ádám05 #4367. hozzászólásáraEzt a Ket. 37. § (1) bekezdése expressis verbis ki is mondja, amikor úgy rendelkezik, hogy: „A kérelmet tartalma szerint kell elbírálni akkor is, ha az nem egyezik az ügyfél által használt elnevezéssel.”
Válasz dekrecius89 #4368. hozzászólásáraAttól függ hogy érted. Mert a lényeg az évente kifejezésen van, tehát 100 hektár esetében is meg kell lenni az évi 15+5%-nak (tehát 75 hektár pillangósnak és 25 hektár zöldugarnak), de ha 4 év alatt akarod teljesíteni, akkor (100x0,15x5)/4=18,75 hektár, 3 év esetén 25 hektár kell ÉVENTE. Zöldugarnak pedig 3 egymást követő évben kell meglennie.
Aki vállalta a
"A vetésszerkezetben évente legalább 15 % szálas
pillangós takarmánynövény, valamint legalább 5 %
zöldugar tartása (Az előírással érintett 100 ha és az
alatti területek esetén 5 év alatt, 100 ha felett pedig
évente kell teljesíteni). " előírást és 100 hektár alatt van, neki is be kell kalkulálnia minden évben a vetésforgóba 15% tak.pillangós + 5% zöldugart?
Válasz Hogel #4366. hozzászólásáraKöszi a biztatást!:)..
Amúgy mely jogszabály írja elő ezt ha megtudod adni?
Tudom sok leszek mára de aki későn ébred.
Válasz Ádám05 #4365. hozzászólásáraNem lehet gond.
Jogszabály írja elő, hogy a beadványokat a tartalma alapján kell besorolni és elbírálni, nem pedig a megnevezése alapján.
Válasz Hogel #4362. hozzászólásáraköszönöm,
de hibát ír ki a nyomtatványok megnyitására 404-es. mondjuk akg/öko pályázatban látom ott van a zip-ben
beadtam felületen őket a Jogorvoslat menüt (fellebbezés, kifogás)
Sziasztok, segítséget kérnék:
AKG kifizetési kérelem jóváhagyása megjött.
Problémám van így reklamálnék. Ezt írja a szöveg:
" A kifogást a Magyar Államkincstár honlapján (www.allamkincstar.gov.hu) keresztül, ügyfélkapus bejelentkezést követoen elérheto elektronikus kérelem
benyújtását lehetové tevo felületen található KIFOGÁS NYOMTATVÁNY kitöltését követoen, kizárólag elektronikus úton lehet benyújtani. A kifogást annak
benyújtója az elektronikus alkalmazáson keresztül mindaddig visszavonhatja, amíg a kifogást elbíráló szerv azt érdemben el nem bírálta. A visszavont
kifogást újból eloterjeszteni nem lehet."
A "KIFOGÁS NYOMTATVÁNY" a gyakorlatban mit jelent a felületen?:)
Válasz Manfanatics #4358. hozzászólásáraMost a pályázati kiírásban keresd.
Nekem az előző AKG ciklusból is hiányzik, mert ellenőrzés volt és nem értünk egyet az MVH-val.
Dr közben lehet hogy meg is küldték, mert arról kaptunk papírt, hogy nekünk van igazunk.
A pénzt meg úgy küldözgetik, hogy ember legyen a talpán, aki el tudja dönteni, hogy mi hiányzik még és mennyi a járandóságból.
Válasz Ádám05 #4356. hozzászólásáraNem e lehet, hogy azon KET ek esetében a visszavonással érintett terület belefér a később pufferként meghatározott toleranciába?
Sziasztok, AKG ÉS ÖKO pályázat Támogatói Okiratok jöttek-jönnek a február végi vismaior történetek miatt.
Viszont vannak olyan KET-ek ahol:
"Elutasítás indoklása" :
A Pályázati Felhívás 3.4.1.1. IV. Általános követelmények (2) pontjának módosítása alapján a vis maiorral érintett visszavonási kérelme nem került feldolgozásra.
Natura besorolású területek legeltetését be kell jelenteni az illetékes Nemzeti Parkhoz? Kaszálást természetesen lejelentjük, de kell a legeltetést is?
Válasz Bigyófelügyelő #4350. hozzászólásáraVoltam bent kérdeztem én is, de még ők sem tudják mikor lesz, még az sincsen kijelölve, hogy ki, hol fogja tartani. (Még lehet az is, hogy idén is elmarad)
6641 hozzászólás
Sziasztok
Olvastam, hogy a trágyázást ill. a mélylazítást 15 napon be kell jelenteni.
De hol?
Végignyálaztam az e-felületet, de nem találtam semmi err utalom menüpontot.
Válasz sixx #4391. hozzászólásáraegyszer sem, bocs
Válasz Hogel #4389. hozzászólásáraIgen, de abban az esetben, ha 5 év alatt egyszer teljesíted, akkor kizárnak...
Én is 3 % szankiorol tudok, de én ugy tudom, hogy az ötödik évi támogatásbol veszik el.
hol lehet megnézni pontosan?
Válasz sixx #4388. hozzászólásáraNem.Adott évre vonatkozóan 3-5 % szankció.
Szankciós táblázat 40. sor S8 illetve S9 szankció
Válasz KZS12 #4387. hozzászólásáraKizárnak a támogatásból.
És mi történik akkor, ha valaki 100 ha alatt van és a zöldugart és minden mást teljesit. A pillangost viszont nem, mi lehet ennek a következménye?
Válasz mtarka #4381. hozzászólásáraKöszönöm a pontosítást! Nem volt ott az ipari, és félreértettem, aztán félrebeszéltem.
Itt is azt írja, hogy minden esetben csatolni kell a minimum vetőmag-mennyiséget igazoló dokumentumokat, amiben vagy fémzárolt, vagy minősített vetőmag szerepel.
Válasz .Feco. #4377. hozzászólásáraKöszönöm a pontosítást!
Válasz mtarka #4383. hozzászólásáraAz átállási időszak mikor indult nálad?
Válasz Istvánxxx #4382. hozzászólásáraIgen jött a határozat. Nem voltam tőle feldobva.
Igencsak olvasgatnom kellett mire rájöttem, hogy mit rejtenek a számok és a betűk, pedig elvileg magyarul írták...
Szóval ki lehetett belőle számítani, hogy mennyit adtak EUR/ha. Ez egyértelműen az ÖKO-szántóföldi növény támogatása (242 EUR) volt minden egyes táblára (már, amit elfogadtak).
Azt nem tudom idézni, hogy mit mondtak a helyi exMVH-s kirendeltségen, mert a semmit nem lehet idézni (pedig nem az ügyféltérbe járok érdeklődni). Nulla információ, mert mindent Budapesten ügyintéznek.
Úgy mellesleg megemlítették, hogy a pesti központban is a köztisztviselői bértábla alapján kapják a bért, ami helyben se sok, de pesti viszonylatban közelít a nulla felé. Szóval kevesen vannak, az a kevés szakember pedig folyamatosan morzsolódik. Magyarul szakmailag ne várjak semmi jót...
Helyszíni ellenőrzések helyett a FÖMI "távérzékeléssel" (légifotók analizálásával) végez ellenőrzéseket a szintén budapesti légkondis irodából. Ezekről az ellenőrzésekről nincs külön jegyzőkönyv, találja ki minden ügyfél magától, hogy mi történt.
Akinek volt már gondja a FÖMI munkájával, az tudja, erőteljesen problémás időszak elé nézünk..
Válasz mtarka #4381. hozzászólásáraÉn úgy tudom, hogy ÖKO-nál nem kell külön jelölni, hogy szántóföldi növény, vagy szántóföldi zöldség növény, hanem a hasznosítási kód alapján automatikusan azt fizetik, amelyikre jogosult vagy.
Azt honnan tudod, hogy minden táblára ugyanazt fizették, jött már határozat a tavalyi ÖKO támogatásról?
Válasz Akta@ #4376. hozzászólásáraA tavaszi zöldborsó (PIL07) ipari zöldségnövény, nem pillangós.
Fémzárolt vetőmag felhasználása esetében minden további nélkül jár rá a termeléshez kötött ipari zöldségnövény támogatás a 9/2015. (III. 13.) FM rendelet 4. számú melléklete alapján.
Ha esetleg valakit részletesebben érdekel:
https://net.jogtar.hu/jr/gen/getdoc2.cgi?dbnum=1&docid=A1500009.FM&cel=P(16)
A SAPS mellékletében lévő "hasznosítási kódtár" nevű Excel táblázat is ÖKO-zöldségnövény kategóriában jelöli.
Válasz csoppika #4378. hozzászólásáraOlajretek kiesett.
Válasz .Feco. #4377. hozzászólásáraA zöldségnövény támogatást természetesen megkaptam rá. Ez rendben volt.
De ÖKO-támogatásnál hogyan lehet jelölni? Csak az ÖKO-SZÁNTÓ jön fel, nincs olyan lehetőség, hogy ÖKO-ZÖLDSÉG...
Válasz .Feco. #4377. hozzászólásáraOlajretekre van még kiegészítő támogatás?
Válasz Akta@ #4376. hozzászólásáraA zöldbprsó szántóföldi zöldségnövény és jár rá a kiegészítő támogatás. csak jelölni kell persze!
Válasz mtarka #4374. hozzászólásáraSzia!
Ez sajna nem ilyen egyszerű.
Azt külön be kell pipálni a parcellánál, hogy kérsz zöldségnövény-támogatást, de ez rád nem illik, mert a zöldborsó nem zöldség, hanem pillangós. Erre max szemes fehérjetakarmány-támogatást lehetne kérni, de az se a zöldborsó lenne, hanem a sárgaborsó, csicseri borsó, takarmányborsó vagy a mezei borsó, és csak akkor, ha minimum egy hektáros a terület. Gondolom, ezért nem hozta fel kék hibának a rendszer, amikor adtad be a támogatást. (Egy hektár alatt is felajánlja, de nem érdemes bedőlni neki.)
Ezekhez is meg kell lennie a minimum vetőmag mennyiségnek, amit elvetsz, fémzárolt vetőmag legyen, és meg legyen róla a számla, mert csatolni kell a kérelem mellé.
Válasz sixx #4373. hozzászólásáraígy már jó a számítás.
Sziasztok!
ÖKO-támogatásnál azt írják a felhívásban, hogy lehet szántó esetében az egyik évben szántóföldi növénytermesztés utáni támogatást (242 EUR) igényelni, míg a másik évben a zöldségtermesztés utáni támogatást (516 EUR).
Nálam tritikálé-zöldborsó vetésforgó van, de minden táblára ugyanazt fizették, és persze nem a zöldségtermesztés után járó támogatást
Hogyan kell azt jelölni, hogy a magasabb összeget kérem?? Másnál volt ilyen gond?
Válasz Wilde #4371. hozzászólásáraPillangós 15 ha
Zöldugar 5 ha
Az 5 év alatt 5x15(75 ha) pillangós és 5x5(25 ha) zöldugar.
Válasz Ádám05 #4367. hozzászólásáraEzt a Ket. 37. § (1) bekezdése expressis verbis ki is mondja, amikor úgy rendelkezik, hogy: „A kérelmet tartalma szerint kell elbírálni akkor is, ha az nem egyezik az ügyfél által használt elnevezéssel.”
Válasz sixx #4370. hozzászólására100 hektárnak nem 20ha a 15+5 %-a?
Válasz dekrecius89 #4368. hozzászólásáraAttól függ hogy érted. Mert a lényeg az évente kifejezésen van, tehát 100 hektár esetében is meg kell lenni az évi 15+5%-nak (tehát 75 hektár pillangósnak és 25 hektár zöldugarnak), de ha 4 év alatt akarod teljesíteni, akkor (100x0,15x5)/4=18,75 hektár, 3 év esetén 25 hektár kell ÉVENTE. Zöldugarnak pedig 3 egymást követő évben kell meglennie.
Válasz dekrecius89 #4368. hozzászólásáraNem.
Sziasztok.
Aki vállalta a
"A vetésszerkezetben évente legalább 15 % szálas
pillangós takarmánynövény, valamint legalább 5 %
zöldugar tartása (Az előírással érintett 100 ha és az
alatti területek esetén 5 év alatt, 100 ha felett pedig
évente kell teljesíteni). " előírást és 100 hektár alatt van, neki is be kell kalkulálnia minden évben a vetésforgóba 15% tak.pillangós + 5% zöldugart?
Válasz Hogel #4366. hozzászólásáraKöszi a biztatást!:)..
Amúgy mely jogszabály írja elő ezt ha megtudod adni?
Tudom sok leszek mára de aki későn ébred.
Válasz Ádám05 #4365. hozzászólásáraNem lehet gond.
Jogszabály írja elő, hogy a beadványokat a tartalma alapján kell besorolni és elbírálni, nem pedig a megnevezése alapján.
Válasz Ádám05 #4364. hozzászólásáraoké, megvan, támogatói okiratban.
most már csak tényleg az a kérdésem:
ha nem az akg/öko formanyomtatványon adom be a Kifogást, az ne legyen már nekik gond!
Válasz Ádám05 #4363. hozzászólásáramost nagy probléma, hogy nem a "Kifogás" dokumentumot töltöttem fel a megjelölt felületre?
Még egy kérdés: mi az a PROJEKTAZONOSÍTÓ akg/öko esetében? 10 karakteres
Válasz Hogel #4362. hozzászólásáraköszönöm,
de hibát ír ki a nyomtatványok megnyitására 404-es. mondjuk akg/öko pályázatban látom ott van a zip-ben
beadtam felületen őket a Jogorvoslat menüt (fellebbezés, kifogás)
Válasz Ádám05 #4361. hozzászólásárahttps://www.mvh.allamkincstar.gov.hu/fooldal?p_p_id=101&p_p_lifecycle=0&p_p_state=maximized&refererPlid=20185&controlPanelCategory=current_site.content&_101_struts_action=%2Fasset_publisher%2Fview_content&_101_assetEntryId=3460360&_101_type=document
és ezt feltöltöd az e kerelem felületén
Sziasztok, segítséget kérnék:
AKG kifizetési kérelem jóváhagyása megjött.
Problémám van így reklamálnék. Ezt írja a szöveg:
" A kifogást a Magyar Államkincstár honlapján (www.allamkincstar.gov.hu) keresztül, ügyfélkapus bejelentkezést követoen elérheto elektronikus kérelem
benyújtását lehetové tevo felületen található KIFOGÁS NYOMTATVÁNY kitöltését követoen, kizárólag elektronikus úton lehet benyújtani. A kifogást annak
benyújtója az elektronikus alkalmazáson keresztül mindaddig visszavonhatja, amíg a kifogást elbíráló szerv azt érdemben el nem bírálta. A visszavont
kifogást újból eloterjeszteni nem lehet."
A "KIFOGÁS NYOMTATVÁNY" a gyakorlatban mit jelent a felületen?:)
Sziasztok! Valaki le tudná írni nekem, hogy az agrotechnikai műveletek bejelentését hol kell megtenni? Nagyon köszönöm a segítséget.
Válasz Manfanatics #4358. hozzászólásáraMost a pályázati kiírásban keresd.
Nekem az előző AKG ciklusból is hiányzik, mert ellenőrzés volt és nem értünk egyet az MVH-val.
Dr közben lehet hogy meg is küldték, mert arról kaptunk papírt, hogy nekünk van igazunk.
A pénzt meg úgy küldözgetik, hogy ember legyen a talpán, aki el tudja dönteni, hogy mi hiányzik még és mennyi a járandóságból.
Nem tudja valaki, hogy melyik az a jogszabály, amelyik az AKG kifizetés határidejét írja le?
Válasz Ádám05 #4356. hozzászólásáraNem e lehet, hogy azon KET ek esetében a visszavonással érintett terület belefér a később pufferként meghatározott toleranciába?
Sziasztok, AKG ÉS ÖKO pályázat Támogatói Okiratok jöttek-jönnek a február végi vismaior történetek miatt.
Viszont vannak olyan KET-ek ahol:
"Elutasítás indoklása" :
A Pályázati Felhívás 3.4.1.1. IV. Általános követelmények (2) pontjának módosítása alapján a vis maiorral érintett visszavonási kérelme nem került feldolgozásra.
most mi van????
Válasz Krisz_B #4354. hozzászólásáraDokumentálod a legeltetési naplóban.
Nem kell külön bejelenteni.
Natura besorolású területek legeltetését be kell jelenteni az illetékes Nemzeti Parkhoz? Kaszálást természetesen lejelentjük, de kell a legeltetést is?
Válasz Bigyófelügyelő #4350. hozzászólásáraVoltam bent kérdeztem én is, de még ők sem tudják mikor lesz, még az sincsen kijelölve, hogy ki, hol fogja tartani. (Még lehet az is, hogy idén is elmarad)
Sajnos én sem tudom mikor és hol indul!
Válasz szenteviki #4348. hozzászólásáraKöszi szépen a választ! Annyi kérdésem lenne még, hogy ezt hol látod? Én az ügyfélkapun ilyet sem látok!
Tudja e valaki hogy AKG s képzés, vagy tanfolyam vagy mineknevezzem lesz e idén, mert ugyebár tavaly elmaradt....
Válasz h.kinga245 #4345. hozzászólásáraVálasz jött tőlük, hogy szoftverfejlesztés miatt a támogatói okirat módosítására van szükség.
Kb 2015 közepén írták ki a pályázatot, ehhez képest 2 év nem volt elegendő számukra, hogy a szoftvert lefejlesszék.
se jóváhagyás, se kifizetés tőlük mindez júl 31-én
Válasz h.kinga245 #4345. hozzászólásáraSziasztok! Jóváhagyott a rendszerben, de támogatói okirat nem érkezett.
Sziasztok!
Akg talajlazítást szeretném bejelenteni.
Valaki leírná részletesen, hogy miképpen kell?
Válasz h.kinga245 #4345. hozzászólásáraIgazán nincs mit.
Nekünk semmi nem jött még, azért köszönöm! Többieknek?
Válasz h.kinga245 #4343. hozzászólásáraMás forrást én sem tudok....
Mo.hu - ügyfélkapu - beérkezett levelek.
Ott érkezett a jóváhagyó határozat.