Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR413.74 FtUSD401.45 FtCHF440.33 FtGBP493.83 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Sziasztok!
Nem tudja valaki véletlenül, hogy az előírt állategység minimum sűrűséget (pl. öko legelő esetében 0,3 AE/ha) hogyan számolják?
Az év minden napján meg kell legyen a 0,3 AE/ha?
Vagy elegendő éves átlagban hozni?
Vagy csak a ténylegesen legeltetéssel töltött napokon?
Vagy csak a ténylegesen legeltetéssel töltött időszak átlagában?
Ez abszolút nem úgy van, nagyobb kereslet van rá mint bármire csak azt az egyik legnehezebb megcsinalni fenntarthatoan mert nagyon hosszú a tenyészidő így fokozottan gyomosit. Mégis valyon mit esznek a Bük állatok? 10.000 Ft-os tonkolybuzat? Kukoricát, árpát, tritikalet, itt volt bio szója is, abból bármennyit el lehetne adni mert gyakorlatilag nincs.
A rózsa Péter gazdasága egy vicc, az csak kirakat és a támogatások látványos lenyúlásan kívül semmit nem csinál. Szakmailag egy vicc csak mindig dörgölőzik az aktuális vezetéshez...
Válasz Radocz #4327. hozzászólására1-1 kamion kukorica is elmegy bióból, van arra is piac, nekem meg a vetésforgó miatt tetszik, de lehet borsó lesz helyette, csak trágyázás után a borsó nem tudom mit szól.
Nálunk biogazdaság helyett kilátók épülnek, nagyot néztem én is, amikor egyszer csak kinőttek a földből...
http://24.hu/belfold/2017/06/30/tyukod-a-kilatonagyhatalom-sehol-ennyi-penzt-nem-adott-erre-az-unio/
Válasz JD 4630 #4324. hozzászólásáraOK. Ezt szeretném én is. Egyet látni.
Csak azt írjátok már le légyszi, hogy HOL, melyik városban, melyik cégnél.
De nehogy dunántúli példát hozzatok
Válasz .Feco. #4320. hozzászólásáraÉn az északkeleti országszélen nem látok ilyet. Pedig szeretnék, ha esetleg van tippetek szívesen venném. Persze nem 1-2 hektárra gondolok.
Olyat ismerek, aki öko-gazdálkodik, de azért a műtrágyát is, a gyomirtót is és a gomba elleni vegyszert is kiszórja. Persze így sikerül megközelítenie a "normál" gazdálkodás eredményeit.
Válasz mtarka #4318. hozzászólásáraMiért ne lehetne bioban ilyesmit csinálni? Itt a környéken van sok biotermelő a kukoricatol a brokkoliig mindent megtermelnek, igen jó eredményekkel. Szakmailag komoly kihívás az okogazdalkodas de meg lehet csinálni...
Válasz JD 4630 #4317. hozzászólásáraNem akartam okoskodni, miből gondoltad ezt?
A környékemen nem biózik sem kicsiben, sem nagyban senki.
Nem válaszoltál arra, hogy miképpen oldod meg a búza esetében a gomba elleni védekezést vegyszer nélkül. Tényleg érdekelne. És szerintem nemcsak engem érdekel ez a kérdés.
Egyébként Te kezdtél írtad azt, hogy Te képes vagy nyereséggel aratni. Akkor miért gond az, ha más visszakérdez?
Válasz JD 4630 #4315. hozzászólásáraBúzát és kukoricát? Műtrágya és vegyszer nélkül??
Mekkora területen?
Milyen fajta búzát? Gombabetegségek (pl. fuzárium) ellen hogyan védekezel?
Kukorica nálunk még "hagyományos" termelésben is kockázatos...
Válasz JD 4630 #4312. hozzászólásáraMit termelsz az ÖKO-területeiden, amit kombájnolni lehet?
Nálam a szálas-takarmánynövények (lucerna, vöröshere, szarvaskerepes fű) mellett csak a tritikálé működik. Ez sem száz hektárokon...
Válasz rongyos #4310. hozzászólásáraEz a második kőrben beadottakra vonatkozik, és ezzel is késésben voltak-vannak, mert aki nem fog nyerni, potyára tartotta be az AKG korlátozásokat, ami bevételcsökkenéssel jár .
Válasz Zoli 63 #4309. hozzászólásárarohadtul nem értem a logikát...még azt sem fizették ki, amit az első körben levő nyerteseknek jár....mire ez a pörgetés..?
pl. én öko szántóban vagyok....2016.01.01 óta betartom az előírásokat...eddig több százezer ft. ellenőrzési díjat fizettem...de még semmit se kaptam...Azóta 2x arathattam volna...
"A Miniszterelnökség közleménye szerint több mint 4400 támogatási kérelem érkezett be, amelyek forrásigénye közel 80 milliárd forint volt. Bár megduplázni nem tudták a keretösszeget, hogy minden igényt kielégítsenek, így is a kérvényezők 92 százaléka, azaz 3900 kérelem kap pozitív elbírálást. A nyertes pályázók kérelmei az ügyfélkapujukon hamarosan a „jóváhagyott” státuszba kerülnek, és a támogatói okiratokat elektronikus úton folyamatosan fogják megkapni "
Üdv! Tavasszal elvetettem a kötelező méhlegelőt, évelő keverékkel.
Le lehet valamikor kaszálni, vagy szórja el a magját? Gyakorlatilag mindig virágzik benne valami, dongják is rendesen.
6641 hozzászólás
Válasz rilex #4333. hozzászólására
Segítenél? Mi semmit nem látunk még! Köszi szépen
Válasz .Feco. #4341. hozzászólásáraJó hír. Köszi.
Válasz mtarka #4340. hozzászólásáraÉves átlagos állományú létszám osztva területalapúban szereplő területtel.
Sziasztok!
Nem tudja valaki véletlenül, hogy az előírt állategység minimum sűrűséget (pl. öko legelő esetében 0,3 AE/ha) hogyan számolják?
Az év minden napján meg kell legyen a 0,3 AE/ha?
Vagy elegendő éves átlagban hozni?
Vagy csak a ténylegesen legeltetéssel töltött napokon?
Vagy csak a ténylegesen legeltetéssel töltött időszak átlagában?
https://www.agroinform.hu/palyazatok/figyelem-modosult-a-vp-akg-2015-palyazati-felhivas-33558-001
Akkor ezek szerint már 6m a tolerancia ????
Mi meg 10 cm ért újramérettünk mindent?
Válasz kevesa #4337. hozzászólásáraKultúra - Fenofázis:
Szőlő - Teljes virágzásban (termőhajtásról)
Mintavétel helye: a fürttel szembeni, ép, fajtára jellemző levél
Levélanalízist szőlő esetében meddig kell elvégezni azt hallottam a héten meg kell hogy legyen?
A közel 100 oldal AKG kiírás melyik részén található: a leírás a megnyert terület csökkentésére vonatkozóan.
Tudomásunk szerint a KET nem csökkenhet.
ha egy KET kiesik akkor több mint felével csökkenne a megnyert AKG terület.
Valahonnan rémlik hogy XY százaléknál nagyobb mértékben nem csökkenhet.
Jó lenne az aktuális kiírás csak ezen részét figyelmesen elolvasni!
Válasz .Feco. #4334. hozzászólásáraNem kaptál még semmit, vagy netalán elutasított?
Válasz rilex #4333. hozzászólásárahát miután írtad úgy megörültem hogy végre csinálnak valamit! Kitartott az örömöm egészen addig amíg megnlztem...
Ügyfélkapun lehet keresni az újabb akg-val kapcsolatos döntést.
Válasz Radocz #4331. hozzászólásáraAz Offtopi/.... gondoltam.
https://www.agroinform.hu/forum/Offtopic-Kocsma-chat-minden-egyeb-resze/t1135
https://www.agroinform.hu/forum/Offtopic-Kocsma-chat-minden-egyeb-resze/t1135
Inkább itt folytassuk.
https://www.agroinform.hu/forum?act=addAddon&tid=1135
https://www.agroinform.hu/forum?act=addAddon&tid=1135
Válasz Radocz #4327. hozzászólására"Szerintem a BIO kukoricát nem keresi a piac"
Ez abszolút nem úgy van, nagyobb kereslet van rá mint bármire csak azt az egyik legnehezebb megcsinalni fenntarthatoan mert nagyon hosszú a tenyészidő így fokozottan gyomosit. Mégis valyon mit esznek a Bük állatok? 10.000 Ft-os tonkolybuzat? Kukoricát, árpát, tritikalet, itt volt bio szója is, abból bármennyit el lehetne adni mert gyakorlatilag nincs.
A rózsa Péter gazdasága egy vicc, az csak kirakat és a támogatások látványos lenyúlásan kívül semmit nem csinál. Szakmailag egy vicc csak mindig dörgölőzik az aktuális vezetéshez...
Válasz Radocz #4327. hozzászólására1-1 kamion kukorica is elmegy bióból, van arra is piac, nekem meg a vetésforgó miatt tetszik, de lehet borsó lesz helyette, csak trágyázás után a borsó nem tudom mit szól.
Válasz mtarka #4325. hozzászólásáraA tanusító cégtől kérjél infót kihez érdemes menni a környékeden okosodni.
Válasz mtarka #4321. hozzászólására"Itt a környéken van sok biotermelő a kukoricatol a brokkoliig mindent megtermelnek, igen jó eredményekkel."
A fenti terület Hajdúböszörmény.
Újvároson RP is termel szántóföldön BIO-t.
Szerintem a BIO kukoricát nem keresi a piac.
Azt esetleg felejtsd el.
20 éves vetésforgó.
Búza, mustár olajretek, búza, ZTN,
Búza, ZTN
Búza, ZTN.
stb.
A búza fajtája tönke, vagy tönköly.
Ez Hernádkak településen van.
És 20 éve nincs szántva a terület.
Ha van egy kamion tétel a föld végéről el is viszik.
A dolog működik, csak nem "dicsekszik" vele sok ember.
Nálunk biogazdaság helyett kilátók épülnek, nagyot néztem én is, amikor egyszer csak kinőttek a földből...
http://24.hu/belfold/2017/06/30/tyukod-a-kilatonagyhatalom-sehol-ennyi-penzt-nem-adott-erre-az-unio/
Válasz JD 4630 #4324. hozzászólásáraOK. Ezt szeretném én is. Egyet látni.
Csak azt írjátok már le légyszi, hogy HOL, melyik városban, melyik cégnél.
De nehogy dunántúli példát hozzatok
Válasz .Feco. #4322. hozzászólásáraItt is van közel 20 éve működő 2-300 ha biogazdaság, sokat lehet tőlük tanulni.
Válasz mtarka #4318. hozzászólásáraEz egy komplex rendszer, nem leírható pár sorban, keress egy mentort ha érdekel komolyan a dolog.
És hidd el megoldható szinte minden bióban, ha a szervestrágyázás megy, akkor hosszútávon is müködőképes a dolog.
Válasz mtarka #4321. hozzászólásáraItt a városban művelnek vagy 250-300 hektárt bioban, a szomszédos településeken szinten...
Válasz .Feco. #4320. hozzászólásáraÉn az északkeleti országszélen nem látok ilyet. Pedig szeretnék, ha esetleg van tippetek szívesen venném. Persze nem 1-2 hektárra gondolok.
Olyat ismerek, aki öko-gazdálkodik, de azért a műtrágyát is, a gyomirtót is és a gomba elleni vegyszert is kiszórja. Persze így sikerül megközelítenie a "normál" gazdálkodás eredményeit.
Válasz mtarka #4318. hozzászólásáraMiért ne lehetne bioban ilyesmit csinálni? Itt a környéken van sok biotermelő a kukoricatol a brokkoliig mindent megtermelnek, igen jó eredményekkel. Szakmailag komoly kihívás az okogazdalkodas de meg lehet csinálni...
Válasz mtarka #4318. hozzászólásáraOkosodni
Válasz JD 4630 #4317. hozzászólásáraNem akartam okoskodni, miből gondoltad ezt?
A környékemen nem biózik sem kicsiben, sem nagyban senki.
Nem válaszoltál arra, hogy miképpen oldod meg a búza esetében a gomba elleni védekezést vegyszer nélkül. Tényleg érdekelne. És szerintem nemcsak engem érdekel ez a kérdés.
Egyébként Te kezdtél írtad azt, hogy Te képes vagy nyereséggel aratni. Akkor miért gond az, ha más visszakérdez?
Válasz mtarka #4316. hozzászólásáratöbb mint 30 ha
műtrágya vegyszer nélkül, idén a nyereségből trágyáztatok bérbe a kuki alá,
A fajta szakmai titok, de sok múlik rajta.
Keres olyat aki a környéken nagyban biózik hosszú ideje és hozzá menj ne itt akarj okosodni.
Válasz JD 4630 #4315. hozzászólásáraBúzát és kukoricát? Műtrágya és vegyszer nélkül??
Mekkora területen?
Milyen fajta búzát? Gombabetegségek (pl. fuzárium) ellen hogyan védekezel?
Kukorica nálunk még "hagyományos" termelésben is kockázatos...
Válasz mtarka #4313. hozzászólásárabúzát, jövőre kukit,
Válasz Zoli 63 #4311. hozzászólásáraÉn inkább a pozitívumokat nézem. 92%-a nyert.
Válasz JD 4630 #4312. hozzászólásáraMit termelsz az ÖKO-területeiden, amit kombájnolni lehet?
Nálam a szálas-takarmánynövények (lucerna, vöröshere, szarvaskerepes fű) mellett csak a tritikálé működik. Ez sem száz hektárokon...
Válasz rongyos #4310. hozzászólásáraÉn ökos lettem a területem felén, de tudok aratni termelni nyereséggel, nálad mi a gond?
Válasz rongyos #4310. hozzászólásáraEz a második kőrben beadottakra vonatkozik, és ezzel is késésben voltak-vannak, mert aki nem fog nyerni, potyára tartotta be az AKG korlátozásokat, ami bevételcsökkenéssel jár .
Válasz Zoli 63 #4309. hozzászólásárarohadtul nem értem a logikát...még azt sem fizették ki, amit az első körben levő nyerteseknek jár....mire ez a pörgetés..?
pl. én öko szántóban vagyok....2016.01.01 óta betartom az előírásokat...eddig több százezer ft. ellenőrzési díjat fizettem...de még semmit se kaptam...Azóta 2x arathattam volna...
"A Miniszterelnökség közleménye szerint több mint 4400 támogatási kérelem érkezett be, amelyek forrásigénye közel 80 milliárd forint volt. Bár megduplázni nem tudták a keretösszeget, hogy minden igényt kielégítsenek, így is a kérvényezők 92 százaléka, azaz 3900 kérelem kap pozitív elbírálást. A nyertes pályázók kérelmei az ügyfélkapujukon hamarosan a „jóváhagyott” státuszba kerülnek, és a támogatói okiratokat elektronikus úton folyamatosan fogják megkapni "
Válasz stefi69 #4306. hozzászólásáraCsak sikerült ! /mindig változtatnak valamit /
Válasz Istvánxxx #4304. hozzászólásáraKöszönöm szépen a segítségeteket!
Válasz BB1002 #4305. hozzászólásáraÜdv. Kérdezni szeretném hogyan találok oda ahol meg lehet nézni a pillanatnyi állapotot ?
AKG 06.28. dátummal jóváhagyott!
Válasz bendix #4301. hozzászólásáraElszámolható, nem üti egymást.
Válasz subikiss #4302. hozzászólásáraIgen arra gondoltam.
Válasz bendix #4301. hozzászólásáraAz az EFA elem vagymi amiből bizonyos %-kell? mert abban minden további nélkül.
Üdv.!
A pillangós szálas takarmánynövény (lucerna) elszámolható a zöldítésben ökológiai célterületnek vagy a kettő üti egymást?
Üdv! Tavasszal elvetettem a kötelező méhlegelőt, évelő keverékkel.
Le lehet valamikor kaszálni, vagy szórja el a magját? Gyakorlatilag mindig virágzik benne valami, dongják is rendesen.
Túzokosom van, elfogadottra váltott délután, és lett teljes összeg .
Válasz Földönfuto #4296. hozzászólásáraRendben!Koszonom!
Válasz Zleo85 #4295. hozzászólásáraTúzokosban be kell jelenteni a jul31 előtti kaszálást-zúzást, a nemzeti parkhoz .
Válasz Zleo85 #4295. hozzászólásáraHello.Nem bejelentésköteles művelet.
Sziasztok!
Érdeklődöm,hogy a zöldugar kaszálását is be kell jelenteni agrotechnikai műveletként vagy elég, ha fel lesz tüntetve a gazdálkodási naplóban.
Előre is köszönöm a válaszokat.
Üdv
Válasz én 11 #4286. hozzászólásáraszintén 0 Ft előleg, 0 Ft végkifizetés eddig