Hirdetés
Fórum
Cikkajánló
Hirdetés
Minden jog fenntartva.
© 2024 Agroinform Média Kft.
688 hozzászólás
Válasz Maszek Zs #537. hozzászólásáraNem birja ki. 5év után biztos'hogy egy olyan helyen szopat meg ahol nix aki megbikázza. Inditáskor csett és ott maradsz a sötétben. Ebben biztos lehetsz!
Válasz A.I. #534. hozzászólásáraMost beszerzek 1L azt következőre azzal töltöm fel.
A Renault autómban is 7 éves az aksi.
Minden évben kiveszem egyszer feltöltöm.
De,ha a sav szintet is rendbe tartom hátha tovább bírja.
Most beszart az aksi töltő (Lidl) még azt is kell venni.
Válasz Matyi50 #533. hozzászólásáraEbbe teljesen igazad van. De a szóban forgó aksi kb 6 éves, és továbbra is jó maradjon.
Válasz A.I. #534. hozzászólásáraólom,amin spórolnak,nameg rengeteg a szennyezett ,ujrahasznosított ólom már az akksi celláiban.
Meg kell mérni mérlegen egy 20éves perion akksit,meg egy mai akkut. Nem a technológia fejlődött,a cella falainak vastagsága és minősége ami csökkent.
Csepptöltés oké arra idő kell,meg töltő,de jó generátor és fesszabályzó nem fog csepptölteni,ha kell odarakja neki az ampert ..vagy egy klíma,vagy munkalámpák is jócskán igénybe veszik a cellákat egy mai gépen azok meg omlanak szét az öntési szennyezőséstől meg zárványosodástól,mint a sajtos tallér.
Válasz Maszek Zs #529. hozzászólásáraSoha nem kérem a sav fokát, de ha alacsony a szint mindig savval töltök rá!
Tudom, ezért sokan a hajukat tépik lehet, mert a víz párolog el, de 3-4 évet kibír traktorokban, kombájnban!
Hol van már az ami 20 éve volt vagy 7-8 évad, és kutya baja nem volt(savval utántöltve), asszem perion, vagy mi volt!
Értéket látva, amit mérték simán savat toltam volna, abból is 32st!
Válasz Maszek Zs #531. hozzászólásáraTraktor,kombájn a mai papírvékony cellás akksik 4év max ...már a banner sem a régi... a többiről meg nem is beszélve...
Válasz Sk Laci #530. hozzászólásáraNálam a zöld daewo aksi túl van a nagykorúságon, és még simán bírja.
Válasz Sk Laci #530. hozzászólásáraEddig én se néztem. De ez segítené hosszabbra az élet tartamát annak örülnék. Milyen jó lenne minden akkum kibírna 15 évet.
Hátha ez segíti őket hozzá!
Válasz Maszek Zs #529. hozzászólásáraMostan tél előtt mérted a savat?
Az igazat megmondva én sohase nézem a sav sürüségét. Csak kinyitom megnézni, a cellák el e vannak lepve folyadékkal, nehogy szárazak legyenek.
Az egyik akumlátorom egy hónapja esett ki 14 év és 9 hónap szolgálat után. Ha a párja kibírja március elejét, akkor meglessz a 15 év szolgálat. Ezt se tudja mindegyik aksi.
Meg néztem egy aksimba a savat.
Jó így vagy legközelebb töltsek rá savat??
Válasz oprita #526. hozzászólásáraNagyon alacsony töltő árammal töltsd,napokig!!!
Válasz oprita #526. hozzászólásáraNekemmar többször volt hogy bekapcsolva hagyott GPS, vagy rajtafelejtett gyújtás nullára leszivta és hetek, hónapok múlva lett eszrevéve következő inditaskor. Töltöttük és mentünk tovább meg egyél se volt gond pedig 4db is van a portán. 5-6 éves lehet a legoregebb. Valahol azt olvastam régebb hogy egyedül a tultoltessel lehet agyon verni csak intelligens töltő el tölthető hagyományosnak nem.
Van egy 12 V 50 Ah-s Optima Red Top,ami egy őrbódéban ,nyáron egy rádiót meg egy 20W-os ventilátort szolgált ki.Utóbbi bekapcsolva maradt,nullára lekapta az akksit.Úgy is maradt pár hónapra.Most képtelenség fullra feltölteni.Kuka?Egy éves a battery...
Válasz *** HM *** #523. hozzászólásáraÉn nagyobbat tettem egyszer, még lezáródott a tető, csak a kábelt kell figyelni, hogy rendesen elérjen.
Ha úgy érted, hogy erősebb mehet-e, igen, az csak jobb ha nem köhög
Válasz *** HM *** #523. hozzászólásáraUgyanakkora méretű(hossz x szél x mag),de az elérhető legnagyobb teljesítményű akksi biztos mehet.
Kocsiba mennyivel lehet nagyobb aksit tenni?
Válasz medikus #517. hozzászólásáraPár éve láttam valahol a diskoverin,hogy a halottakat a gangesz(vagy valami hasonló volt neve)partján égetik el,de terhes nőket leprásokat stb,csak egy követ kötnek rájuk és beledobják pár méterre a partól.És utána abból a folyóból isznak.Inkább az akkumulátor savat lélegezném.
Valahol itt is meglesz.
Válasz Hogel #503. hozzászólásáraJönnek ezek, nemsokára Európában is lesz javítóbázisuk!:):):)
Válasz Matyi50 #519. hozzászólásáraEzért van ott mindenféle betegség,amibe az Európai ember belehal!Valahogy nem kívánkozok Nagylak-on tűlra!!!
Válasz medikus #517. hozzászólására
Válasz medikus #517. hozzászólására
Válasz Sk Laci #515. hozzászólásáraNem tudod?Indiában 1.2 milliárd ember él!Ebből 300 milliónak van WC!!!A többi ott intézi ahol van!!Ezért állítólag kaki szag van!!
Válasz Sk Laci #515. hozzászólásáraMég nem Uniosak? Szelektiven gyűjthetnek'a Rasid kertyibe mindent.
Válasz .Richard. #514. hozzászólásáraNagyon fura nemzetek vannak arrafelé. Nézzed meg Indiában milyen mocskos városok vannak, és mit szállitanak a folyóik. Abból halásznak, majd eszik a halat. Igaz régebben a kultúrájukból hoztak hozzánk is az elődeik. Látni mi van körülöttük ahol élnek. 2 hete voltam szolgáltatásban egy olyan falu mellet ahol az "Indiából bevándoroltak" utódai élnek. Az a hatalmas szemét ami ott van a házaik mellett, te jó ég, megáll az eszem, és még az a büz..... még jó hogy a kritikus helytől majd 2 km-re kellett tárcsáznom.
Válasz medikus #511. hozzászólásáraKilöttyinti a retket a placcra. Beszarás. Faxa homokon hamar leér a vizükbe. Mikor ezek kutat furnak csak homokot szed ki. Ha ezt évtizedekig csinálják akkor már abba sem kell hagyni . Mindenhol jelen lesz ebből valami a vizben.
Válasz _NB_ #497. hozzászólásáraBizony voltak ilyen aksik anno!
Válasz Gepi #508. hozzászólásáraIsmertem anno egy emberkét aki hasonlóan javította az aksikat. Sajnos már nem él de azt gondolom a végére maradt egy kis vér nála a savban amit beszedett a javítás közepette a sok sok javítás közepette!
Válasz Sk Laci #509. hozzászólásáraEzek még nem hallottak az ólom mérgezésről!Évente jártunk vizsgálatra!
Válasz Hogel #503. hozzászólásáraEz se él sokáig... az a sok ólomgőz,meg savgőz amit beszív vegyi fegyvernek elég volna.
A mai akkumulátorok,pláne a nóname fajták már fele annyi ólmot tartalmaznak,mint régebben. Meg is látszik. Traktorban ha 3évet bír,már sok.
Válasz Hogel #503. hozzászólásáraMeg kell hagyni, hogy ügyes
Válasz Hogel #503. hozzászólásáraCsinálná meg valaki ezt az üzletet magyar honban. Nem vinné sokáig mert le csórósodna olyan árak lennének pláne ha nav is felkeresi, aki meg azt mondaná nem igaz keressen meg és nézzen a szemebe és mondja azt hogy nem igaz
Válasz lac* #506. hozzászólására10 év már nagyon jónak számit...
Válasz jozef19 #505. hozzászólásáranálam a zöld daewoo a 17-ik évébe lép,és még tökéletesen indít
Válasz Hogel #503. hozzászólásáraVan egy kicsi baj,a gengszterek nem akarnak jobb akkumulátorokat gyártani,de már régen tudnának..
Válasz Hogel #503. hozzászólásáraPakisztánban sok mindent megoldanak mivel a szükség nagy úr.
Nézzétek már mit találtam, ez a pofa 3 óra alatt felújítja az aksit papucsba
https://www.youtube.com/watch?v=afwO_MZjRjA
Válasz Sanyee #500. hozzászólásáraMinimum egy ruha eldobást!
Kérdések
A használt savat, meg alkoholt hova teszed?
Az új sav meg a sok alkohol mennyibe kerül?
Mennyi az árelőny egynapi savban fürdés után az újhoz képest így?
Válasz _NB_ #498. hozzászólásáraOda csak valami kis töltést ír.
8x-i kimosás viszon érhet valamit.
Válasz _NB_ #497. hozzászólásáraEzzel youtube linkkel mellé lőttem, mert emlékeztem valami trópusi országban nagyon nyomták ezt az autó aksi felújítást, emberke mosogatta valamivel egy asztalon, de linkemben nem az szerepel sajna.
Válasz Sanyee #496. hozzászólásáraÉn inkább a az alkohollal feltöltött aksitól tartanék, ott csak óvatosan a szikrákkal.
Válasz máris szomszéd #494. hozzászólására
Ha jól emlékszem te sem vagy már olyan fiatal.
Régen voltak a bakelitházas aksik amiknek szurokkal volt lezárva a teteje, ezeket simán fellehetett újítani.
A Youtubon már én is nézegettem vidiket, de próbálni még nem próbáltam.
link
Elvileg sulfát rakodik az ólom lemezekre, ezt kell leszedni róla, ez lepotyog alulra és ha sok van belőle akkor képes és összezárja alul a lemezeket, ezért kell kimosni elvileg.
Elektronikus Szulfátlanító
Válasz máris szomszéd #494. hozzászólásáraNekem ez a bebikázás teli savval elég veszélyesnek tűnik. Még levett kupakoknál is.
Viszont megjegyezném, hogy egy jobb napelemes munka 100 Ah akksi olyan 80 ezertől kezdődik. (Most így hírtelen kettő kellett volna is még nem olvastam amit írtál!)
Na most ezt ha ki lehet váltani egy 5 ezer Ft pb értékű használt akksival az nem mindegy.
Válasz máris szomszéd #494. hozzászólásáraHàt'èn az mellett döntenèk 'hogy amelyik szar nem büdös'ne piszkàljuk 'mert büdös lesz. Az akksi buheràlàst meghagynàm szakműhelynek. Van gond a jòkkal is.
Válasz .Richard. #492. hozzászólásáraDehogy csináltam,csak elmélyedtem egy kicsit a napelem témában és ott olvastam,hogy olaszoknál hajléktalanoknak szerelnek szigetüzemű rendszereket és így oldják meg az akksi kérdést.Az,hogy ez működik-e így,egyszerűen kíváncsi vagyok. Idézem a folytatást.
Hmmm...
Nem veszélytelen.
Elrejtés vagy jelentés
Tetszik
· Válasz · 1 napja
Jágerszki János
Jágerszki János Köszönjük az informácíókat. Akkor elkezdem gyüjteni az akkukat :)
Elrejtés vagy jelentés
Tetszik
· Válasz · 22 órája
Tamás Nagy
Tamás Nagy A savat, illetve a használt alkoholt hová tudod kiönteni, hogy ne legyél nagyon környezet szennyező?
Elrejtés vagy jelentés
Tetszik
· Válasz · 12 órája
Peter Ceco
Peter Ceco A savat miegymást itt olaszban vannak helyek ahol leadhatod ingyen. Magyarországon nemtom, de szerintem ott is vannak olyan helyek ... talán...
Az aksi felújításának veszélyessége szerintwm nulla, csak használj szemüveget és gumikesztyűt. Mert azt azért úgy kell.
Peoblémát a hegesztővel történő bikázás jelenthet. Ott sapkák levéve és szintén szemxsi meg kesztyű, de semmi esetre sem legyen 2 másodpercnél több a csatlakozás. Mondjuk kb. 3 felújításból 1nél talán kell bikázni. A gyártás során is így csinálják. Arra viszont fel kell készülni hogy ekkor a pólusoknál a hegesztő odaragad és erővel kell elhúzni róla.
Nekem még sosem volt gond.
1
Elrejtés vagy jelentés
Tetszik
· Válasz · 9 órája
Peter Ceco
Peter Ceco Szeitz Tibor nem gáz. :)
Megéri. :)
Elrejtés vagy jelentés
Tetszik
· Válasz · 9 órája
Szeitz Tibor
Szeitz Tibor A szakmámból adódóan én inkább nem ajánlom "kezdőknek". De ha mégis megpróbálják, akkor én még esetleg megpróbálok segíteni rajtuk. Sajna nem mindig jön össze ez sem. ;)
Elrejtés vagy jelentés
Tetszik
· Válasz · 6 órája
Válasz .Richard. #492. hozzászólásáraJa'hogy indito akkut napelemhez buheràl? Rosszul olvastam.
Válasz máris szomszéd #491. hozzászólásáraAz olyan mint a likas belsőt purhabbal megnyomni.? Ezt meg is csinàltad? De egy öreg akksi cellài olyanok'mint a meggyötört falevèl làtszatra. Ez neked működik?savval mit lehet kezdeni?kiöntöd a földre? Ha ez be is vàlik'kimegyek a pusztàba leàllitom'azt nem indul be'az felèr egy szivlövèssel . A bolti ujonan is szar inkàbb maradjunk annàl.
Egy napelemes fórumból idézem ezt.Sziget üzemű napelem rendszereknél csinálják.Igaz lehet ez?Használt autó akksikról van szó.
Szóval aksifelújítás házilag. :)
Savat kiöntöd belőle majd egyszerű csapvízzel 3szor átlötykölöd.
Nem kell desztillált, mert belül úgyis oxidálódott ezerrel. Hiszen ez a probléma.
Majd feltöltöm az összes cellát 94%-os vagy annál nagyobb alkohollal. Háztartási etil alkohol speciel. Majd adok neki egyszerű töltést maximum 100mah-val. Én egy régi telefontöltőt buheráltam meg. Ezzel kapja a töltést 24 óráig, majd utána fordított polaritással ugyanígy töltöd az aksit 24 órán át.
Utána alkohol kiönt nem megisz. :)
3szor szintén csapvízzel kiöblít, majd jöhet a desztillált vízzel való kiöblítés jó alaposan. Kiönt majd jöhet a vadiúj sav bele, mivel az oxidált réteget ledobta az ólom teljesen ennyitől!
Ha veszi a töltést ezutàn akkor is teli jelzésnél plussz 2 órát rajtahagyni a töltőn, ha meg nem venné elsőre a töltést akkor bebikázom egy inverteres hegesztővel pálca nélkül.
És kész. Plussz 3-4 év élettartam.
Kicsit fura de én ezt csinálom.
Milyen aksikkal szerelik manapság az egyes márkákat újonnan?
Ki mit hozott ki idén eddig...
Mekkora amperos kell papiron 1 4.5lit 4henger..... 6.6 7.4 8.1 9literes 6 hengeres traktoroknak?
Válasz jozef19 #488. hozzászólásáraVan ilyen itthon de még fiatal.