Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Agrártámogatások kifizetése új
- AKG támogatás új
- Kukorica terményárak új
- Milyen gépek a JUMZ traktorok? új
- Búza termény felvásárlási árak új
- Poénok új
- Fiat 180-90-es traktorok új
- Grubber új
- Talajművelés gépei - tárcsa választás: Horsch, Amazone vagy Väderstad? új
688 hozzászólás
Válasz broll79 #437. hozzászólásáraA + kábelt is cseréld ki.Vagy csak egy próba erejéig tegyél rá egy hegesztő kábelt.Az áramtalanítód nem melegszik ??
Na most ott tartok, hogy kicseréltem a testkábeleket, felpucoltam a sarukat, feltöltöttem az aksit. Indításkor elkezdi faxan tekerni, de pár tekerés után elkezd lassulni és utána a feszültség is leesett 10V körülre, meg alá is beköszönt. Akkor aksi vagy önindító?
Válasz broll79 #435. hozzászólásáraNem pròbàltad mèrni,h. Inditáskor mennyire esik le a fesz az önindító csavarjàn,a sarutòl menő pozitív madzagon, utána meg az akku pozitívan de ott csak az òlomhoz èrtetve nem a saruhoz? Nekem 0,5volt a különbség. Ha nagy különbség van akkor ugye nem jó. Próba szerencse.
Válasz Sk Laci #433. hozzászólásáraNem értek hozzá, nem piszkálom. A szomszéddal arra jutottunk az is lehet hogy csak az olaj túl sűrű és nagyon fogja a 10 fokokba. Lehet alágyújtok
Válasz medikus #432. hozzászólásáraRéz. Az előző is az volt, megpróbáltam mágnesen
Válasz broll79 #431. hozzászólásáraMiért nem takarítod ki az öninditót? Nálam ez is segíteni szokot. Megnézni nincsenek e megkopva a szénkefék, megzsírozni a csuszócsapágyat /rézperselyt/,....
Válasz broll79 #431. hozzászólásáraRéz?????
Na megnézettem az akksit, akksi boltban. Azt mondja a csávó, hogy semmi baja, áram rendben, indító áram a gyári 900ból 887.
Holnap neki kezdek a testkábeleket kicserélem. Vettem új réz sarukat is. Ha így se, akkor megyek új öninditóért
Válasz Hogel #428. hozzászólásáraElvileg!Azért is melegszik,mert a vas nem olyan jó vezető mint a réz!
Válasz broll79 #425. hozzászólásáraHegesztő munkakábelt is vehetsz, az jó hajlékony. Meg valami becsületes testkapcsoló. A sarukat lehet zsírozni is, hogy ne oxidálódjanak
Válasz broll79 #408. hozzászólásáramágnes vonzza?
Válasz broll79 #408. hozzászólásáraMert nem réz,hanem vas!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Eloxált vas!Rézből keress,az súlyra is nehezebb!
Válasz Sk Laci #423. hozzászólásáraNem mértem még, bár én mindig arra gyanakszom, hogy nem tölt. De ezen nem gyári van, hanem a régi vectra generátort tettem rá, abba meg szivatott egyszer a fesszabályzó, felfújta az új aksit
Válasz mtz1221 #424. hozzászólásáraÉn is fújkálom, mert könnyebben röffen. Elég öreg és vastag réz vezetékek vannak, kipróbálom a cserét, bár holnap hozok új aksit, meg az önindító se volt vagy 5 éve levéve, annak se ártana egy szervíz vagy csere, mert a régi nagy inditó van rajta.
Válasz broll79 #420. hozzászólásáraNem a sarukkal lesz itt a gond.A vezetékek a+ meg - lesz el okszidálódva és azért melegíti a sarukat.Kombájnál jártam így valamikor,rossz vezetékeknél a 220Ah aksi sem indította csak melegedett minden,vezeték csere után a 110 Ah-órás indítja.Majd tökön szúrtam magamat mikor rájöttem,mert előtte évekig hidegindítóztam emiatt.
Válasz broll79 #422. hozzászólásáraNem tölti neked túl az akumlátort? Az áramszabályzó lekapcsol? Mert két hét alatt így beoxidálni, hogy lemegy a szine, az nem mindennapi dolog. Felülnézeti képet nézve, ha nem csal a kép.
Válasz máris szomszéd #421. hozzászólásáraMár vagy 4 éves, ebbe a hidegbe csak töltő rásegitéssel indul be. Ha beindult akkor pár perc járás után ha le állitom pöcre indit
Válasz broll79 #420. hozzászólásáraNem öreg az akksi? Akkor szokott a pozitív saru így járni ha a végét járja.
Pár hét használat után igy néz ki
Válasz Hogel #416. hozzászólásáraVan egy 20 éves ivecóm ilyen eredeti van még rajta.
Válasz .Richard. #417. hozzászólásáraÁramot nem irtam,de ha van 24-es rendszered,majd meglátod.Nem most kezdtem,az majdnem 40 éve volt a kolhozban...
Válasz jozef19 #415. hozzászólásáraAkkor 24 voltnâl ha ugyan annyi az àramerőssèg akko mi olvaszt? 24v?miert?
Válasz máris szomszéd #414. hozzászólásáramert 200 Ft ba sem kerül, azért.
Ilyen kell rá:https://ivecoalkatreszek.hu/termek/Akkumul%C3%A1tor+saru+p%C3%A1r+06%3E++(++-)/31558
Válasz broll79 #412. hozzászólásáraAz nem mindegy,hogy 12 vagy 24.Az akkut drotkefével megtisztitod,a saru belsejét meg reszelövel.A 12 ha kézzel rászoritod is jó,a 24 ha nem szoros,elolad a saru...
Válasz broll79 #412. hozzászólásáraAttól bizony,valószínűleg nem adtak el eleget és ridegebb anyagból öntik.És hidegben ez fokozódik.
Válasz broll79 #412. hozzászólásáraMièrt melegszik?ha ràütöd kèzzel a kupon is megszorul ès jo lenne ha tiszta. Persze akkoe is meg kell huzni accsavart.
Válasz Sk Laci #410. hozzászólásáraAttól??? A régiek évekig birták. Ha nincs rendesen megszorítva, akkor meg nem adja át rendesen az áramot
Válasz csoppika #409. hozzászólásáraUgyanilyet
Válasz broll79 #408. hozzászólásáraTúlhúzod a szorítócsavart.
Válasz broll79 #408. hozzászólásáraMilyent használsz? Én ilyent:
valaki árulja már el nekem, hogy miért törnek el az aksi saruk? Valamelyik 2 hetet se bír ki
Köszönöm a segítséget!
Egyik cella romlott el, kuka a régi. Vettem bele a villanyász javaslatára Toppla 150 AH-st mert a régi is akkora volt.
Egyenlőre működik, és indít rendesen.
Válasz A vasalás témája #397. hozzászólásáraA Lamborghini fórumban kikeresték!Ott megtalálod!
Válasz medikus #403 hozzászólás
Jó van na.
Kamion 530 Ló.
Válasz A vasalás témája #397. hozzászólásáraEz a link lehet hogy segít.
https://translate.google.com/translate?hl=hu&sl=en&u=https://shop.carraro.com/en/carraro-energy-starter-batteries/77-batteria-l5-100ah-800en.html&prev=search
Válasz Gabzso #402. hozzászólásáraTraktor 105 lóval!
Válasz medikus #401. hozzászólásáraNem írta hogy mekkora teherautó a mienk 40t abba ilyen van.(centi szerint be tudja azonosítani)
Válasz Gabzso #400. hozzászólásáraAz hogy Hornet,nem jelenti azt hogy nem lehet 100Ah-s!
Válasz A vasalás témája #397. hozzászólásáraAbban tudok segíteni mert kamionom van,hogy ami most benne van a Hornet az 210 Ah .
Válasz A vasalás témája #397. hozzászólásáraAmekkora a tartóba befér!!Azért gyártottak akkorát!
Válasz A vasalás témája #397. hozzászólásáraAmíg beesik valaki aki tudja, gondoltam ránézek itt
http://www.trattore.it/
de nincs R3 105 benne, lehet te megtalálod a kis vagy nagy tesóját, valahol az Electric... fül alatt vannak az aksik.
Sziasztok!
Kérdésem lenne, egy lamborghini R3-105 gépbe, melyben 4 literes motor van, mekkora AH-s akksi jár?. Vagy mi a minimum?
Ami most benn van teherautó akksi (Hornet) azon nincs rajta az adat.
Köszönettel:
Válasz Sk Laci #392. hozzászólásáraNa ez az.Nekem 12 év után visszakerült az 50-esbe,mert abban is kezdte,nyáron még hibátlanul teljesít.
Két éve vettem egy Optima Red Top-ot 82-be.A nagy mínuszokan is azt mutatta,amit vártam tőle,55 Ah-jával is szuper.Arra leszek kíváncsi,bírja-e 12 évig,mint a Delkor Puma.
Nekem az mtz be 2 Db 100 ah ABS márkájú aksi van 6 éve télen nyáron bent van soha nem vettem ki de nagyon jól hajt!
Válasz Sk Laci #392. hozzászólásáraLehet ez a csel. Monbattal èn is beszoptam'aztàn kilora vettem'ami a leg nehezebb volt. Igy bevàlt.
Válasz .Richard. #391. hozzászólásáraAz a baj, hogy sok "neves" cég engedi a gyatra minőségü árura ráteni a nevüket. Így már lasan mindegy mit vaszel.
Melékesen a kínai Delcor is jól bírja. Nálam 11 év, ismerősömnél 12.-ik évre adta meg magát.
Válasz Sk Laci #390. hozzászólásáraMostani tuti nem birja addig
Válasz Drisa #385. hozzászólásáraNálam mindkét Varta a 12. évét húza, és még mindig gond nélkül indítsák a traktorokat.
Válasz atisgyulai #379. hozzászólásáraNálam a nagyobbik 11 évig ment,és még eladtam!!!!A kisebbik az akkori 18 hónapot nem bírta ki,felrobbant,mert a cella lemezek leszakadoztak az ólomhídról!Annyira el van vékonyítva hogy a cella oldalfalánál 2cm távtartóval szorítja oda a lemezeket a cella falához!így ni!!!