Hirdetés
Fórum
Cikkajánló
Hirdetés
Minden jog fenntartva.
© 2024 Agroinform Média Kft.
688 hozzászólás
Válasz atisgyulai #386. hozzászólásáraigazából az ólom tisztaságán múlik a java..
ha jól van méretezve az akksi meg amit hajt akkor túl forrónak nem szabad lennie.
habos pikkelyes idegen anyaggal szennyezett szemétből is lehet akksit csinálni de az tényleg nem fogja sokáig bírni..
8-10 év amúgy reális elvárás egy középkategóriás akksitól ha a többi rendben van.
Válasz atisgyulai #379. hozzászólására:) story on
Nehéz ?
Honvédségnél a Krazban nem ez hanem az a kb: 1,5x szélesebb változat volt kettő.
Na az móka volt, ha valamilyen okból lemerült.
Kellet 2 ember a szélére + a sofőr középen és séta a töltő házig ami a hátsó kapun lett volna ~150 méter, de mivel ez kapu sose volt nyitva így körbe ~450 méter ezt az elején kétszer eljátszottam, utána még a körletből is inkább visszamentem megnézni nem-e hagytam rajta az áramtalanítót
Válasz a2457 #383. hozzászólásáraDe szerintem ezek összefüggenek/ befojásolják egymást. Vastag cella terhelésre nehezebben melegszik, nem görbül annyira. És így kevésbé hajlamos leválni róla az ólmos cuccos, és nem képez az alján iszapot. Némelyik akksinak, mire beadja a kulcsot, olyan hullámos az oldala mint a balaton viharban.
Pl. a képen lévő kisebbiknek, pedig az csak 5 éves.
Válasz atisgyulai #384. hozzászólásáraAz sokat kibírt, nálunk a varta csak 4 évet bírt.
Válasz mtz1221 #382. hozzászólásáraA 2012-es évjáratú mtz, már kínai akksikkal jött. Az egyiket már tavaly cserélni kellett benne.
Ocó, kici kínai, ninc gajancija.
Válasz mtz1221 #382. hozzászólásáraa cella vastagság oké hogy jó ha nagy. azzal nincsen baj. de a cella felületnagyságot nem befolyásolja. sem a teret a cella alatt. értem ez alatt, ha a cellából leválló cucc felér a celláig, akkor zárlatos lesz ha vékony lemezből van a cella ha nem.
elektromos szempontból azt zeresse az akksi ha felvan folyton töltve. mechanikai szempontból azt szereti ha jól van rögzítve s nem vibrál.
ha tökéletes nyugalmi állapotban volna egy akksi, és fel volna töltve, akkor technikailag sose tudna tönkremenni.
Válasz atisgyulai #381. hozzászólásáraAz igen közben rájöttek ha annyi anyagot tesznek bele akkor tönkre mennek.Azért könnyebb a másik..Amúgy nekem a gyári aksik az mtz-be 2009-esek 125 Ah-ak. Azok is olyan nehezek mint egy most kapható 180 Ah-os.
Válasz mtz1221 #380. hozzászólásáraIgen. Bele van sütve a dátum.
Válasz atisgyulai #379. hozzászólására2001-es ?
Egy kis érdekesség.
Mindkettő monbat dynamic.
A kiskebb 155ah/1000 A
A nagyobb 154ah/850 A
Csak a nagyobbik 2001-es!!! gyártmányú, és egyedül nem bírtam beemeli a helyére a kombiba.
Válasz halihó #377. hozzászólásáraNyíregyházán tuti
akkumulátort átvétel szabolcsban merre van?
Válasz Claastra. #356. hozzászólásáraCsak 12V találtam nincs 6V sajna Gábor!
Válasz Ares 826 #374. hozzászólásáraIgen, Jász Plasztik
Válasz tri #371. hozzászólásáraEz a JP ez a hazai jász aksira gondoltál?
Válasz tri #371. hozzászólásáraNalunk meg Tornádó néven megy,ha van akciód akkor meg olcsobban ifehozzak házhoz.
Válasz medikus #362. hozzászólásáraNa es ze hol elsz nalunk 2
Válasz dr.T #349. hozzászólásáraAz ister az axiál saját "márkaneve". JP akksikat matricáznak fel. JP-t meg egy-két ezressel lehet olcsóbban venni.
Válasz Sk Laci #369. hozzászólásáraAzért nem megyek át!Az biztos,hogy nálunk mindegy milyen márkájú akkut veszel,1 év a garancia!
Válasz medikus #362. hozzászólásáraGyere át Szlovákiába. Alapból 2 év a gari. És ha még van eu adószámod, akkor áfa nélkül megveszed és nem kell várnod, mikorra küldi visza az adóhivatal az áfát.
Válasz medikus #367. hozzászólásáraTeljesen jól látod a dolgokat, fogyasztó társadalomra van igény a kapitalizmusban!
Válasz a2457 #366. hozzászólásáraÍgy néz ki egy mai akkumulátor!Nincs kitöltve a doboz,el vannak vékonyítva a lemezek!Magyarázza az új gyártási technológiával!Én meg azzal,hogy ne legyen időálló!
Kicsit sötét,de látható az oldalfal melletti 2cm hézagolás!Ez olyan mint a 2.5 literes cóla volt!Azért nincs,mert az 1.75literesre van igény!!!Érdekes hogy az akku doboz méretét viszont nem csökkentették!Úgy nem derül ki hogy mit veszünk!!!!!!!!!!!!
Válasz Ares 826 #364. hozzászólásáraez csak félig igazság.
mindegy hogy egy vékony vagy vastag lemezt mar a sav, az akksi alján attól még gyűlik a trutyi ugyanúgy.
a rázkódást viszont a vastag lemezek jobban bírják.
Válasz Ares 826 #364. hozzászólásáraMondasz valamit,nekem is 8-ik éve húzza a gyári aksi az oroszban.A 125-ös olyan nehéz,mint az olcsóbb 180-asok.
Válasz MFM #359. hozzászólásáraAz a baj az aksikkal hogy az kapacitásuk az +20 fokra van belőve míg a Ruszki aksik meg -20 fokra csak ennyi az eltérés! Nekem a régi MTZ aksi a gyárija bírta vagy 10 évig de olyan vastag volt a + cella mint a nagy ujjam! Azt nem egy könnyen marta le az akkusav.
Válasz dr.T #361. hozzászólásáraJaja,tulpara, egy év. Mosògéphez lehet venni garit,de ehhez nem. Talán, épp az effajta feltevés miatt csak egy èv. Talán, így,mèg igazuk is van.
Válasz dr.T #361. hozzászólásáraHol élsz? A gari 1 év!!!!! 2 év múlva viheted a gyüjtőbe!
Válasz .Richard. #360. hozzászólásáraTúlparazod a dolgot,veszel egy batrit aztan ha 2 even belul kinyiffan visszaviszed reklamani,ennyi
Válasz MFM #359. hozzászólásáraLènyeget leirtad. Fèl óra jàràs a leseggelt aksinak is elèg,hogy feltöltse. Szerintem tèlen is elèg annyi idő. Persze, ha gyári mtzről lenne szò,ha alapon megy,akkor vège. Generàtorral,az is bírná. De,hogy melyik aksi,mennyi inditàst bír ki,ha töltik is,azért azt nem villogtatjàk. Munka akku meritèsèről van szò irja,300+-akàrhàny kisütès,de inditàst nem ír semmire. Nem tudni,milyen gèpen,mekkora indító mennyi ideig szívja. Így nix is adat.
Válasz .Richard. #343. hozzászólásáraBálahordásnál van, hogy napi 40x indítjuk, a lekötés-eloldás idejére leállítjuk. Simán bírja, igaz, hogy fél órákat megy két leállás közt. Nyáron soha nem volt gondunk az akksikkal télen viszont annál több. 3-4 napi állás után már nem szeret indulni. MonBat-ot használunk.
Válasz Claastra. #353. hozzászólásáraMost helyeztem üzembe 2 hónapja egy fa dobozos akksit,több mint 20 évet csücsült a padláson,szárazon töltött!KIVÁLÓ!!!!!
Válasz Claastra. #356. hozzászólásáraMegnézem neked de szerintem az enyém az 12V.
Válasz Ares 826 #355. hozzászólásárapedig kellene még egy 6v-os
Válasz Claastra. #353. hozzászólásáraAz a 6V az érdekes azzal a 4 saruval.
Válasz Claastra. #353. hozzászólásáraMég nekem is van a padláson 30 éves aksi anno a ruszkik hozták az ismerősömnek úgy került hozzám!
Válasz Ares 826 #352. hozzászólásáraamihez nemértek azért kérdezem ,na majd jönnek a fővillanyászok,
Válasz Claastra. #351. hozzászólásáraMi baja lehet szerinted??? Szárazon töltve sok sok évig eláll!
Ezt a két akkut megszabad venni? veterántraktorba autentikus lenneakkuk
Válasz vereszs #348. hozzászólásáraNyugodtan vedd meg nekem már evek óta megvannak van vagy 20drb nincs semmi gondjuk,autokba is ezek vannak
Válasz vereszs #348. hozzászólásáraNekem a fendtbe van iszter batri most fogja huzni az 5 évét,en azóta mást nem veszek a tobbi se bír ki 1 evvel tobbet se,mindrn a tárolason es a karbantartáson múlik
A most akciós Ister aksit érdemes megvenni?(100 Ah 760a Br:23965)
Válasz Sk Laci #346. hozzászólásáraKüldtem üzenetet privátba. :)
De dolgozik. :)
Válasz jamo #345. hozzászólásáraEgy kis off.
Jani, már üzemel a fergád? Próbáltad már talajon is? Menyibe ált meg a javítása? Volt vele más gond is, vagy csak a motor?
8270es fergát egy 55ah-ás optima red top gyujtja naponta többször akár 5-10 alkalommal is. Ha nem percekig köszörülös az a traki mait napi 20x kell gyujtania és nem -45 percig van járatva akkor valszeg sokáig megy minden hozzáméretezett akksival. De ha napi 20x indít valamit az ember akkor ott az önindító is haamer be fgja adni az unalmast.... TSZCSidőkbe trágyahordáskor az agrómókus lebaxta az egyik traktorost, hogy miért nem állítja le a trakit rakodás idejére... az meg mondta neki hogy, azért mert még nem volt hozzányúlva az önindítójához az ikertestvér trakiján amit feszt leállítgatott a kezelője azon pedig már kétszer volt felújjítva az önindító...
Válasz *** HM *** #337. hozzászólásáraÉn is láttam akciós axiálos újságban, ezek az ister akkuk ár-érték arányban elég jó vételnek tűnnek.
Válasz Dekalb #342. hozzászólásáraHa napi 20beröffenèse van,de nem megy az indítás után 10percet,gondolom, egy hagyományos akksi sem bírja külön töltès nèlkül 2hètig. Azt sem tudni,mi,mennyit vesz fel,mennyit tölt,meddig.
Válasz *** HM *** #337. hozzászólásáraa tab magic pl a kamionokban elég jól mmuzsikál egy pici szlovén gyár premmiumm termmékekkel és kategóriájában brutális inditóárammal érdemes ránézni de nem olcsó majdnem varta árban van
Válasz *** HM *** #338. hozzászólásáraVarta. Ezt a márkát rakom mindenbe, mert nálam bizonyítot. Delkort meg nem nagyon hiszem, hogy forgalmazná valaki középeurópában.
Válasz *** HM *** #338. hozzászólásáraIster 180 ah-as 1000a 35 netto akciós, 6-7 éveseket is használok már
Válasz *** HM *** #337. hozzászólásáraHoffherr vagy lanz bulldog... Azokat akár 2 percenként is indíthatod egész nap