Gázolaj árak 647 Ft Benzin árak 628 Ft EUR 415.63 Ft USD 399.84 Ft CHF 440.72 Ft GBP 501.25 Ft

Fórum

Állami földek értékesítése

Létrehozta: Titti , 2015-08-28 13:07:11

Kedvencekhez Segítség

1669 hozzászólás
#19 szanberg
2015-08-30 07:57:07

Válasz decsi #13. hozzászólásáraAzt mondják, hogy nem szűnik meg. Erre feláborodott a sok ember, a góré meg azt mondta, hogy senkinek sem kötelező megvenni...

kíváncsi leszek a módszerekresmile karateka

Nincs profilkép
#18 Ares 826
2015-08-29 22:00:59

Válasz Radocz #17. hozzászólásáraAkkor az jó mert nem megy el az idő és az energia a sok rohangálásra.

#17 Radocz
2015-08-29 21:29:18

Válasz Ares 826 #16. hozzászólásáraA házamtól 9 km-es sugarú körön belül vannak.
Akkor 18 km.

Egy van Debrecenben is. Illetve az a fiamé. Hozzá 4 km.

smile cowboy

Nincs profilkép
#16 Ares 826
2015-08-29 21:00:30

Válasz Radocz #15. hozzászólásáraIstván neked mennyire van a két legtávolabbi földed egymástól???smile blink

#15 Radocz
2015-08-29 19:49:18

Válasz .Man #14. hozzászólására"Ezért érdekes ez az egész."

Szerintem katasztrofális.!

Várjuk meg a rendeletet, de ebből sok jót már nem lehet kihozni.

Az a pár kicsi, aki nyert földbérletet, nem lesz pénze megvásárolni.

"Én" aki szeretnék és tudnék érte a "piaci ár dupláját adni, mivel nem lehetek földhasználó, így ingyen sem kell.

"Gyerekek könyörgöm ......."

A hétfői Magyar Közönybe ha nem lesz benne, akkor még várnak, mert figyelik, milyen a közhangulat.

Jelentem a közhangulat sokkal rosszabb, mint a menekült ügyben.

Amikor már a Migránsokj követelik, hogy engedjék őket tovább utazni, akkor mi miért is akadályozzuk őket.

Mondottam volt, amikor átjöttek a határon vagonokba tenni őket, és irány Kelet, vagy nyugat.
Putyin tudná őket kezelni. Mi vagyunk csak ilyen dilettánsok.

Majd ha visszafele jönnek éhesebben és pénz nélkül. Na az helyzet lesz.

És nem a földet veszik el,hanem a termését.
Na de voltak már az Oroszok is a spájzban.

Azt is túlélték sokan.

smile cowboy

#14 .Man
2015-08-29 19:28:56

Válasz decsi #13. hozzászólásáraÉn úgy tudom, hogy az ugyanúgy él tovább, mint egy rendes bérleti szerződés esetén. Ott is az a módi, hogy a bérbeadó személye változhat (bérbeadó elhalálozik, gyermek örököl vagy bérbeadó eladja a földet), de a bérlő változása esetén(mondjuk eredeti bérlő elhalálozása esetén a gyermek akarja tovább bérelni) új szerződés kell. Ebben az esetben is ez a helyzet ha jól tudom. Ezért érdekes ez az egész.

De erre vonatkozóan még nem tudok én sem semmi igazán pontosat.

#13 decsi
2015-08-29 18:15:29

Válasz .Man #12. hozzászólásáraHa én megveszem azt a területet amit te béreltél az államtól,akkor a 20 éves bérleted is megszűnik?

#12 .Man
2015-08-29 18:02:49

Válasz Cajg #9. hozzászólásáraAz állammal kötött bérleti szerződés a többi bérleti szerződéssel ellentétben nem ad elővásárlási jogot.

Nincs profilkép
#11 4964
2015-08-29 17:32:31

Válasz Cajg #9. hozzászólásáraHa ugyanolyan módon fog menni mint a bérbeadás akkor a parasztok 90%-a ellene fog fordulni a kormánynak családostul rokonostul.
Nyílt árverésen kellene eladni a földeket a helyben lakóknak.
Limitet kellene csinálni hogy 1 család csak maximum a 10 vagy 20%-át szerezheti meg a körzetben eladó területnek.
Vegyenek inkább többen kisebb darabot piaci áron mint sundán bundán kevesek olcsóért sokat.
Így az állam is jobban jár mert többért ad el.
Meg így nem lesz az a bődületes elégedetlenség ami a bérleteknél volt.
Mármint hogy olyanok nyertek a családtagok meg rokonok nevén akinek úgy is a legtöbb föld volt a használatában.
Volt olyan is aki megérdemelten kapta az állami földbérletet de az talán az összes egyharmada.
Jellemzeően ezek az utóbbiak kisebb meg rosszabb táblákat kaptak.
A javát a hiénák vitték el.
Jó lenne ha a mostani bérlők csak elővásárlási jogot kapnának.
20 éves földhasználat fennállása esetén nincs értéke a földnek külső vevő számára.

#10 Gabesz2
2015-08-29 17:28:59

Erős polgári társadalomban ezt nem lehetne megtenni. Csakhogy Magyarországon az emberek többsége függ a politikától, anyagilag. smile thumbdown El kellene zavarni a kormányt. Csakhogy ki lenne helyettük?smile confused

#9 Cajg
2015-08-29 17:04:12

Válasz szanberg #6. hozzászólásáraA pályázaton megnyerte sógor, koma, jóbarát szép tervekkel hogy ennyi, meg annyi állatot vállal. 2017 től kéne valamit felmutatni az egészből mert akkor kezdené használni. Most meghírdetik, elővásárlási joga lesz a leendő bérlőnek gondolom. Megveszi, akkor már nem kell vállalnia a bérletnél vállaltakat sem ugye. 20 évig elidegenítési tilalom, nem tudják visszavenni, elkobozni akkor sem ha nem tartja be a szabályokat. Ez csak azért van hogy a választások után ne tudják felülvizsgálni a bérleteket. A rendszerváltás után is eladtak, elkótyavetyéltek mindent fillérekért aztán drága pénzen visszavették. Ez az állami vagyon hivatalos magánzsebbe vándorlása!

Nincs profilkép
#8 Ares 826
2015-08-29 13:32:06

Válasz szanberg #6. hozzászólásáraSokszor nem azok vettek földet akik művelni is akarják, csak befektették az okossággal összeszedett pénzüket mert a banki kamat az töredéke most mint sok évvel ezelőtt. Megvették a termelők elől aztán odaadták annak aki a legtöbbet fizetett érte bérletben. Persze közben meg lassan kúsztak fel az árak.smile hammersmile hammersmile hammer

#7 Radocz
2015-08-29 13:30:07

Válasz szanberg #6. hozzászólására"mondják, hogy aki ezekhez hozzájut annak 20évig elidegenítési tilalom" Hol a kocsmában?
Majd a rendelet. Aztán úgy változtatják, hogy nekik jó legyen.

Azt is mondták, hogy fiatalok kössetek magánnyugdíj pénztári tagságot.
Kötöttek.

Ismerősöm, aki elvesztette az állami földbérletet, amit korábban használt, 66 éves korában .........

Ezek az építési vállalkozók vajon meddig lesznek aktív gazdák?

Anno beszéltük ezt a fogalmat és a fiatalok megjegyezték, hogy én mint nyugdíj előtt álló, (egyébként Ő is az) mit akarok?

smile cowboy

#6 szanberg
2015-08-29 13:01:46

Azt mondják, hogy aki ezekhez hozzájut annak 20évig elidegenítési tilalom lesz a földeken, sőt még bérbe sem adhatja majd, 20évig művelnie kell az új tulajnak kötelezően.

Ez mondjuk földműves szemmel nem egy rossz dolog mert spekulánst kiüti a sorból, de majd kíváncsi leszek a végére...

Nincs profilkép
#5 Manfanatics
2015-08-29 11:09:58

Én inkább arra vagyok kíváncsi, hogy minden egyes földet meghirdetnek-e ezek. Mert ha igen, akko jól fel fogják zavarni az álló vizet. Mi lesz a megbízási szerződéses bérlésekkel például, akik több éve művelik és tették rendbe az állami földeket?

#4 Radocz
2015-08-29 11:05:07

Válasz Manfanatics #2. hozzászólásáraIgen tud.

A Magyar Közlöny nyomdásza, és a képviselőd, ha érdekli az ügy.

Meg ugye a bérleti díjat, ha nem lehet felbontani 20 évig, akkor ezeknek a földeknek az ára ingyen vásárolva is igen magas.

Csak nekünk, a jelenlegi bérlőknek nem.
Majd az árverés utáni helyzet lesz érdekes, hogy mit fog írni a rendelet és hogyan fogják értelmezni az ügyvédek.

Ez eddigiek alapján két ügyvéd háromféleképpen értelmezi. Egyik attól függ, hogy én fizetem, vagy a jelenlegi föld bérlő.

smile cowboy

Nincs profilkép
#3 borda77 (Joe)
2015-08-29 10:57:14

Válasz Titti #1. hozzászólásáraMire menne ki a játék? Odaadták a csányinak meg a lőrincnek, meg a leisztingernek meg a többinek a földeket bérletre, így most ez mind mint helybenlakó persze lehet nem az ő nevükkel meg fogja venni.. ennyi... persze majd kis paraszt is jut földhöz de nem miattunk lett ez csinálva...

A 2017-ig elköltünk minden EU-s lóvét sem véletlenül csinálják.. a 2018-as választásokig a magyar történelem legnagyobb lopását el tudják végezni ennyi...

Nincs profilkép
#2 Manfanatics
2015-08-29 10:52:53

Tud erről valaki valamit? Most lehet azzal számolni, hogy pl a falumban lévő állami földek meg lesznek hirdetve mind eladásra?

Nincs profilkép
#1 Titti
2015-08-28 13:07:11

Vélemenyetek szerint mire megy ki a jatek? Kik lesznek a nyertesek/vesztesek ,valóban felhalmoznak e a befolyt bevetelekböl?

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló

Sajtóközlemény
Magyarország lignitvagyona a mezőgazdaságnak nagy érték
Magyarország lignitvagyona a mezőgazdaságnak nagy érték
Fenntartható talajgazdálkodás valósítható meg a felhasználásával.
Hirdetés
Miért a cirok? – Heti Körkérdés
Miért a cirok? – Heti Körkérdés
A mögöttünk álló forró, aszályos évjárat megmutatta, hogy kiváló alternatíva, de...
Kasza,  rendsodro eladó
Kasza, rendsodro eladó

120.000 Ft

Dragon Winch Maverick DWM 12000 HD
Dragon Winch Maverick DWM 12000 HD

220.000 Ft

Xt tárcsa 3 m-es eladó
Xt tárcsa 3 m-es eladó

270.000 Ft

Gyorsdaraboló 300-as
Gyorsdaraboló 300-as

55.000 Ft