Hirdetés
- Teleszkópos rakodógépben melyik a jobb? új
- Kukorica terményárak új
- Vinasz - melasz felhasználás szántóföldi növénytermesztésben új
- Munkabérek a mezőgazdaságban új
- Akkumulátorok új
- Direktvetés, no-till. új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Gázolaj jövedéki visszaigénylés új
- Körbálázót, de milyet? új
- Papírok nélküli traktor újra forgalomba helyezése új
Cikkajánló
Hirdetés
Gyakorlatban is alkalmazható tudás – Szakértő drónpilótákat képzünk
Gyakorlatias és életszerű tananyag, jól felkészült, szakmailag elismert oktatók.
Hirdetés
1960 hozzászólás
Válasz #759. hozzászólásra
Délután volt pár telefon, 750 fölött mondjál valamit.
Válasz #758. hozzászólásra
na komolyan, mit kérsz? kéne egy bika
Válasz #757. hozzászólásra
Erre csak egyet mondhatok: hehe.
(desznyót kell enned sajnos)
Válasz #756. hozzászólásra
400-at adok érte
Válasz #755. hozzászólásra
Senki se adott el mostanában? Akkor 1000-ret kérek értük hehe.
5 mázsa felletti bikára(húshasznu) árat tud vki?
Eladó 1 db fehér hússertés kb 130 kg,(400Ft/kg) és 2 db szőke mangalica 110-140 kg- osak (450Ft/kg).
Pest megye.
Válasz #749. hozzászólásra
vki írt 1200+ÁFA-t de csak egyszínűekre MT nem kellett
Válasz #746. hozzászólásra
Valami lappangó kórokozó? Választás után ill. anyatej nélkül sok minden felszínre jöhet!!!!
Válasz #745. hozzászólásra
Ha a téli takarmány megvan, mindenképp. Figyelni kell az NFA-s kiírásokat, sok "NAGY" veszít földet, állatlétszám függvénye miatt és az 1200hektáros határ szerintem alapból kizárja a Multikat. Egyébként milyen áron tudsz teheneket? Mennyi idősek, vemhesség, hármas mentesség?
Válasz #749. hozzászólásra
Egy hete vitt tőlünk Török, 296kg/átlag darab 1100+ÁFA.
Magyartarka,limusin anya - limusin apa. Korrekt ár, azonnali fizetés.
Sziasztok !
Mt,limuzin 240-300kg körüli árakra lennék kíváncsi.
970+kompenzáció ajánlatot kaptam,az oké hogy van ettől lejebb is,de feljebb van-e.
Válasz #745. hozzászólásra
Szerintem a húsmarhával ki lehet jönni.
A legelőt lehet bérelni is.
Most nézegetni kell az NFA oldalát, és a környező Polgármesteri Hivatalok hirdető tábláit.
Sziasztok!
120-150 kilós disznót vennénk Fülöpszállás környékén.Tudna valaki eladót?Leszúrva szeretnénk.
most látom fekete törzs bikákat 400+ÁFA áron nyomatják. húsbikát 600 nettó alatt nem kapsz. miért ez a különbség?
igencsak.lenne egy kérdésem egy 50-60 tehenet érdemes-e venni most,ha az embernek nincs legelője,csak később tudná megoldani,és csak húsmarha,magyar-tarka?valahogy ki lehet jönni profittal a dologból.?
Válasz #743. hozzászólásra
pont ez a furcsa hogy ki mond ilyet hogy tartsam meg nagysúlyra???? mert a felvásárlónak azaz érdeke hogy vegye borjukat hogy legyen haszon nem az hogy ne legyen szóval ennek jobban hiszek mint annak aki azt mondja hogy már csak novemberben lesz piac aztán semmi! mert az biztos hazudik azért hogy odaadja az ember neki
Ebbe mi is benne vagyunk,a pénz kell úgyis odaadja az ember,amúgy meg ilyen hogy tartsd meg jobban jársz,erre kinek a szava ad bizonyosságot a mai világba,?
Válasz #741. hozzászólásra
reméljük nem megy el a török olyan hirtelen! de amugy ha a görögök is adnak már érte 1200 ft ot akkor tőlem mehetnek is !
Válasz #740. hozzászólásra
Azt tudom, hogy most 2 haromnegyed vodor darat ettek/alkalom, amikor nagy sulyba volt a szinten 10db, akkor a vege fele mar 4 vodorrel is benyomtak... Nalam mondjuk karamban vannak a bocik. Tapot csak 1-2 zsakkal kapnak inditora, utana dara, meg hozza szaraz repaszelet beaztatva. Szena, lucerna(ha van) elottuk van mindig. De mindenki ugy csinalja, ahogy jonak latja. Igy legalabb porog a love valamennyire. Ha meg elmegy a torok, akkor maradnak nagy sulyra...
Válasz #739. hozzászólásra
feketének szerintem 500kilo is megállitja 1.5 évesen bár szerencsére még nem volt de amit láttam azok a körül voltak ! nekem most talán 650kg os bika van és jövő áprilisba lesz 2 éves tavasszal azért nem vitték el mert túl volt a 350kg on és nem volt egy éves se! bár akik premixes táppal nyomatják 450kg is meg van 1 év alatt egy magyartarka! én tavasszal adtam el bikákat 300kg ba volt amelyik nagyobb volt de azóta fél év telt el és itt lennének 600kg mind és én viszont jobban jártam volna. az üszőket viszont jó hogy oda adtam mert azok is jó árba mentek el most nem tudnám eladni egyik nagy üszőt se csak hasason az meg még lenne 9 hónap
amugy meg lehet nézni hogy a 250 kg os bikák ugyan annyit eszik szinte mint ez a nagy se többet se kevesebbet le van kötve igy nem mozog aztán csak fekszik eszik de fél év alatt 150ezer ft tal többet kapok érte fél éve alatt nem eszik meg annyit hogy ne férjen bele a pénzbe...
Válasz #738. hozzászólásra
Nem tudom... 1eves kora utan eszik igazan sokat... Nalunk febr 2-8 kozott szuletett borjuk kozul (hf) a legkeszegebb volt 240kg szeptember 8.-an. Tehat, ha varok meg november elejeig, akkor esellyel lett volna kb 300kg. Az meg csak 10 honapos. Ha a takarmany arat hozzaadom a bebi bika arahoz, majdnem ugyanott vagyok arban. Persze ez csak feketenel szamolva...mert 1.5 evesen szerintem 550 kilonal nem lesz sokkal tobb...
ma jöttek megnézni a bikát és olyat mondott a csávó hogy inkább hagyjam meg a kisbikákat ne 300kg ig hanem nagysúlyra azt mondta az éri meg most nagyon ha van takarmány....hát nem tudom lehet igaza van mert 300kg 1 év inkább kevesebb míg meg van a bika végülis csak félévet kell utána tartani hogy nagy súlyba meglegyen és 685 ft al számolva tényleg megérheti
ha én megtartottam volna tavasszal a bikákat amit elvittek pfffú igen csak jobban jártam volna mert kaptam értük 250 ezret durván most kapok a nagybikáért majdnem 400 at és csak fél év a különbség....
Válasz #734. hozzászólásra
Ha elmult 1 eves, akkor bebinek nem viszik. Felenk nagy hf belfoldre 420, toroknek asszem 450?
Válasz #728. hozzászólásra
1200 a felvásárlónak persze de nekünk csak 1000ft lesz vagyis nekem eddig a lejobb ajánlat 1000ftplusz komp 1070ft volt!
kérni lehet....
sziasztok érdeklődnék hogy hf bikát hogy viszik ha betöltik a egy évet de 2 hete hogy betöltötték de kb a súlyuk meg 320kg
elöre is kösönöm
üdv imi
Válasz #730. hozzászólásra
Múltheti nagyüzemi ár:345-350+fa.
Valszeg ez már csak felfele fog ívelni.
gondolom nem is vitték
Válasz #730. hozzászólásra
Abban perr-pill nem vagyok képben
Annyi van amiből kobi lesz
Nagyüzem gondolom 305-325......talán......
Válasz #729. hozzászólásra
sertésárak hol vannak? 2-3kellene
Ez nem az az idő mikor bele kell kezdeni......
Ma Dunaföldváron választott mt bikák kb 140kg 180-205 ezer ft-ért kínálták. Alkú nem nagyon volt! Azt mondták ha nem viszik el akkor viszi a görög 1200Ft/kg fizet a borjukért. Létezik ez szerintetek?
Válasz #726. hozzászólásra
150reális ár szerintem
Válasz #724. hozzászólásra
interneten a román borjukon kívül nincs semmi főleg nem bika egy kettő van amikor néha felraknak néha de másnap nincs már fent tehenek vannak fent meg üszők de üsző senkinek se kell de mégis 130 ezrek egy választott üsző akkor én jol jártam a bikákkal 150 ért remélem!
az meg tényleg jo kérdés hogy amikor eladom a nagy bikát lesz e helyette kicsi
Jó Napot!
Nekem lenne 1db 8 hetes limuzin bikaborjam és egy 170 kilós holstein üszőm akit érdekel kérem hívjon !!
Tel.:06305301162
Válasz #720. hozzászólásra
így van csak tudjál szopóst venni
mondjuk nekem szerencsém volt
Válasz #722. hozzászólásra
remélem,hogy marad az ár,(vagy feljebb megy)meg lesz rá kereslet is. nov.vége--- dec.eleje.
Válasz #721. hozzászólásra
viszik azt is ugy tudom 650-700ft lehet kg
Válasz #720. hozzászólásra
Fekete 300 kg.-ig mennyi lehet pénzbe?Vagy viszik így egyáltalán?
ma kérdeztem 2 felvásárlót a legjobb ajánlat 640ft plusz komp 685 ft nagysúly kis súly 300kg ig 1000ftplusz komp....hunland nem tom tartogassam e még a nagybikát!
Válasz #708. hozzászólásra
Lehet ott többet is vágni. Egy csomó tejgazdaság úgy ad el tejesborjút, hogy nem írja be a vevő tenyészkódját, hanem csak úgy kijelenti a holdra. Amúgy évi 6-8 hf bikaborjút mi is kimérünk, de mi csak 2q-ra hizlaljuk, ami kb 5-6 hó, merthogy errefelé borjúhúst elég nehéz kapni. kb 40% ra vágódnak, igazad van jó bolt....
Válasz #717. hozzászólásra
fórumtagoknak kedvezmény?
Válasz #713. hozzászólásra
piros lámpa
Válasz #701. hozzászólásra
Akkor majd beszélünk máskor, máshol!
Szép napot!
Válasz #695. hozzászólásra
akkor megmaradnak az üszők..... meg marad egy bika folyatni.....
Válasz #712. hozzászólásra
Holnap csörrenj és beszélünk
Válasz #712. hozzászólásra
hol?
mi lesz a fő profil?
Válasz #711. hozzászólásra
Szeptemberben nyitnánk
Válasz #710. hozzászólásra
Mikorra ? holnap csörgess fel és beszélünk róla