Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak630 FtBenzin árak614 FtEUR413.05 FtUSD391.85 FtCHF443.26 FtGBP495.79 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Mf-es? #3796. hozzászólásáraSoha nem értettem az ilyen videókat,miért kell azt sugallni hogy ezt egy MTZ is elviszi a szűk 40 mázsájával,kicsit kötöttebb talajon az MTZ megfialna ez előtt.
Válasz Bárány #3770. hozzászólásáraKoszi, erre voltam kivancsi. Nekem valami 5,6 vagy 6,6 van a csavar fejen. Nem latszik, gondolom kalapaccsal mentek a helyukre.
Amugy ma en is lazitottam 9 hektart.
Válasz .Norbert #3790. hozzászólására(Kivételesen) nem kértem több helyről árajánlatot. Péntek 11 körül rácsörögtem, kedden már lazítóztam.
Most a gyorsaság volt a lényeg, és le a kalappal, minden ment, mint a karikacsapás!
Válasz mtz1221 #3785. hozzászólására10-20% között játszik a csúszás, a kopott gumik is rontanak a helyzeten, de most ez van.
A hidraulika úszóban volt, a harmadik ponttal terheltem rá a hengerre. Nyilván ez is kicsit növelte a szlipet, de összeségében jól sikerült a beállítás. Szűk 50 cm munkamélységben 4,5-5,8 km/h között tudtam dolgozni. A mélyebb, a videón nem látható rétegben volt kötött a talaj, különösen a tábla lejtősebb felén.
Fogyasztást nem mértem. A fogyasztásmérő 26 l/ha körül mutatott, de ez szokott csalni, inkább csak érdekességképpen írom.
Válasz Bárány #3784. hozzászólásáraAz igen,1 tonával nehezebb vagy mint én.Van kerékcsuszás sok ?A hidraulikát ráereszted úszóba,vagy itt is rálehet helyzetszabályzóval tartatni hogy a behúzó erő növelje a tapadást.
Válasz Mf-es? #3779. hozzászólásáraVan, ahol kell, van, ahol nem. De ahol mélylazításra van szükség, ott fújhatod, amit belinkeltél. Ez nem alternatívája az enyémnek, másra való.
Néha meglepődöm rajtad...
Válasz VMisi #3771. hozzászólásáraMinden szavamat tartom, de nincs kedvem annyit írogatni, legfeljebb majd Bugacon szóban. (ha lesz) Amúgy meg ismersz már régóta, el szoktam mondani a frankót. Nyilván egyelőre kevés a tapasztalat, de amit írtam, az úgy is van.
Válasz Bárány #3766. hozzászólásáraItt a hengernek nem sok dolga volt, nagyon jó a talaj!
A "könnyebb húzású mint a régi" írásért mennyi plusz kedvezmény járt?
Válasz Bárány #3768. hozzászólásáraSzia, milyen szakitocsavar van a keseknel?
Hetvegen akarom kiprobalni a sajatomat, kellene beszereznem nehany tartalek csavart.
B.
Válasz Bárány #3766. hozzászólásáraEz neked 1000 évig fog menni.Visszaolvasták a kékről a véleményed,és amerikából hozatták a legjobb szerszámacélt a tiédhez.Te leszel egy személyben a kék halála,meg a piros felemelkedése.
A lazítóban 8.8-as csavar volt. Gyárilag beszúrják az ilyet 2helyen, vagy maszek megoldás? A kés egy kicsit kottyan a megszokott helyén... Ha puhábbat teszek, az gondolom úgy megnyúlik, kenődik, hogy ki sem lehet szedni...
Válasz Tomi81 #3756. hozzászólásáraEz csak próba volt a haver Akg zöldugar helyén... Még nincs hozzá magja, oszt lehetett ott bolygatni... Majd csináltatnom kell nyírócsavarokat. Be volt szúrva a nyírási helyen a 8.8 csavar... Asszem kell pár darab tarcsiba...
Válasz VMisi #3751. hozzászólásáraCsak hát az eketalp se mindenhol 25-30 + 5-10-15 centi ....problémas helyeken 55 ig kemény... oszt csak alatta puhul be megint.
Ahol "mindig" kaparva volt szántva az 20on centi szarrá gyúrás alul...
Khm... Tegnap teszteltem a lazítót... 4-4.5-el tudta húzni a 2 kést a Zetor... Olyan 50 centin kb ... A végén a kavicsosban el is durrant az egyik csap... Szóval a 90 előtt valamikor talán lazított placcban 1óra=3200m2=12liter nafta... Ez nem a maszekolós cuccom lesz
4949 hozzászólás
Válasz Sk Laci #3798. hozzászólásáraMert,ha kell,a grúberrel is lemegyek 40 cm.-re.
Válasz Mf-es? #3795. hozzászólásáraMiért adtad el, mi volt a büne?
Az enyémet szeretem használni /7 késes Attila/.
Válasz Mf-es? #3796. hozzászólásáraSoha nem értettem az ilyen videókat,miért kell azt sugallni hogy ezt egy MTZ is elviszi a szűk 40 mázsájával,kicsit kötöttebb talajon az MTZ megfialna ez előtt.
https://www.youtube.com/watch?v=vfdLHsoionc
Válasz Tobszi #3792. hozzászólásáraEzek azok,van több videó.Már régen volt,ezt a lazítót is eladtam.
Válasz Bárány #3770. hozzászólásáraKoszi, erre voltam kivancsi. Nekem valami 5,6 vagy 6,6 van a csavar fejen. Nem latszik, gondolom kalapaccsal mentek a helyukre.
Amugy ma en is lazitottam 9 hektart.
Válasz .Norbert #3790. hozzászólására(Kivételesen) nem kértem több helyről árajánlatot. Péntek 11 körül rácsörögtem, kedden már lazítóztam.
Most a gyorsaság volt a lényeg, és le a kalappal, minden ment, mint a karikacsapás!
Válasz Mf-es? #3773. hozzászólásáraKicsit bővebben írhatnál róla! Hány lóval, milyen mélyen,mekkora fogyasztással? Esetleg képet a munkájáról?
Válasz Bárány #3787. hozzászólásáraÉn a két késessel 36-ra számolok, előzetes teszt alapján...
Válasz Bárány #3766. hozzászólásáraJobb árat kaptál tőlük mintha a gyárból vetted volna egyenesen?
Válasz Bárány #3788. hozzászólásáraTalajba a novenyeket dolgoztatni.
Válasz Mf-es? #3786. hozzászólásáraAz esetleges tömörödött vízzáró rétegek a talajban vannak, nem a talajon.
Válasz mtz1221 #3785. hozzászólására10-20% között játszik a csúszás, a kopott gumik is rontanak a helyzeten, de most ez van.
A hidraulika úszóban volt, a harmadik ponttal terheltem rá a hengerre. Nyilván ez is kicsit növelte a szlipet, de összeségében jól sikerült a beállítás. Szűk 50 cm munkamélységben 4,5-5,8 km/h között tudtam dolgozni. A mélyebb, a videón nem látható rétegben volt kötött a talaj, különösen a tábla lejtősebb felén.
Fogyasztást nem mértem. A fogyasztásmérő 26 l/ha körül mutatott, de ez szokott csalni, inkább csak érdekességképpen írom.
Válasz Bárány #3781. hozzászólásáraSzlogen:Ne a talajban dolgozzunk,hanem a talajon.
Válasz Bárány #3784. hozzászólásáraAz igen,1 tonával nehezebb vagy mint én.Van kerékcsuszás sok ?A hidraulikát ráereszted úszóba,vagy itt is rálehet helyzetszabályzóval tartatni hogy a behúzó erő növelje a tapadást.
Válasz mtz1221 #3783. hozzászólásáraPár kiló híján hét tonna.
Válasz Bárány #3782. hozzászólásáraÉs a súlya ??
Válasz Sz_Pisti #3780. hozzászólására135 LE + szükség esetén 10-15 LE chip.
Válasz Mf-es? #3779. hozzászólásáraVan, ahol kell, van, ahol nem. De ahol mélylazításra van szükség, ott fújhatod, amit belinkeltél. Ez nem alternatívája az enyémnek, másra való.
Néha meglepődöm rajtad...
Válasz Bárány #3778. hozzászólásáramekkora a Claas?
Válasz Bárány #3774. hozzászólásáraEs miert kell melylazitani?45 cm.-ig huzhato,ami boven eleg.Es kever annyit,hogy az eke elhagyhato.
Válasz *** HM *** #3777. hozzászólásáraHááát... volt egy rész, amit kértem, hogy töröljenek.
A haverok jót röhögtek rajta... de hálisten, már elmúlt.
Válasz Bárány #3766. hozzászólásáraAkarva .....de ink. akaratlanú
Jó h. meg nem interjutubolt mi?
Válasz Mf-es? #3773. hozzászólásáraez talajtörő, nem lazitó
Válasz VMisi #3771. hozzászólásáraMinden szavamat tartom, de nincs kedvem annyit írogatni, legfeljebb majd Bugacon szóban. (ha lesz) Amúgy meg ismersz már régóta, el szoktam mondani a frankót. Nyilván egyelőre kevés a tapasztalat, de amit írtam, az úgy is van.
Válasz Mf-es? #3773. hozzászólásáraEz nem mélylazító. És az árkategória is más.
Válasz Bárány #3768. hozzászólásáraNekem volt ilyen lazító,de nem vennék még egyszer.Ez volt utána,és még könnyebb húzni.
Válasz Bárány #3770. hozzászólásáram20x100-as 8.8 as acélcsavar a nyírócsavar
Válasz Bárány #3766. hozzászólásáraItt a hengernek nem sok dolga volt, nagyon jó a talaj!
A "könnyebb húzású mint a régi" írásért mennyi plusz kedvezmény járt?
Válasz Bigiboy77 #3769. hozzászólására8.8, ha a mérete is kell, azt csak estefelé tudom megnézni.
Válasz Bárány #3768. hozzászólásáraSzia, milyen szakitocsavar van a keseknel?
Hetvegen akarom kiprobalni a sajatomat, kellene beszereznem nehany tartalek csavart.
B.
Válasz mtz1221 #3767. hozzászólásáraNem akarom én a "kékhalált", de tény, hogy összeszedhetnék magukat.
A többire meg ámen!
Válasz Bárány #3766. hozzászólásáraEz neked 1000 évig fog menni.Visszaolvasták a kékről a véleményed,és amerikából hozatták a legjobb szerszámacélt a tiédhez.Te leszel egy személyben a kék halála,meg a piros felemelkedése.
Válasz *** HM *** #3764. hozzászólásáraEzt., és ezennel filmsztár lettem. Bobó, köszi!
Válasz *** HM *** #3764. hozzászólásáraÉn is akartam kérdezni, de nem mertem. De halkan megsúghatja, vagyis leírhatja.
Válasz bobo77 #3763. hozzászólásáraHejj psztt mit vett??
Válasz Bárány #3762. hozzászólásáraSok sok (ha)-t hibamentesen!
Válasz bobo77 #3761. hozzászólásáraIgen. A Leták után egy álom!
Válasz Bárány #3748. hozzászólásáraJól láthattam az új szerzeményt a vidión???
Válasz csoppika #3759. hozzászólásáraBe
A lazítóban 8.8-as csavar volt. Gyárilag beszúrják az ilyet 2helyen, vagy maszek megoldás? A kés egy kicsit kottyan a megszokott helyén... Ha puhábbat teszek, az gondolom úgy megnyúlik, kenődik, hogy ki sem lehet szedni...
Válasz csoppika #3750. hozzászólásáraSe a kölcsönadogatós...mert majd okosba menne bele a 12.9-es...'mer az bírja...
Válasz Tomi81 #3756. hozzászólásáraEz csak próba volt a haver Akg zöldugar helyén... Még nincs hozzá magja, oszt lehetett ott bolygatni... Majd csináltatnom kell nyírócsavarokat. Be volt szúrva a nyírási helyen a 8.8 csavar... Asszem kell pár darab tarcsiba...
Válasz csoppika #3750. hozzászólásáraEz ilyen. De könnyebb lesz szántani. Másodjára meg a lazító is könnyebben fog menni
Válasz *** HM *** #3754. hozzászólásáraMajd a Szürke a bivallyal!!!
Aztán ismertek e olyan profit aki mán preciziosan lazit ?
Megszurizza x nmenként aztán variozza a melységet... csak amennyire kell...
Hány mázsákat terhelhet a 3 5ös lazító a hatsó gumikra vajon hm?
Válasz VMisi #3751. hozzászólásáraCsak hát az eketalp se mindenhol 25-30 + 5-10-15 centi ....problémas helyeken 55 ig kemény... oszt csak alatta puhul be megint.
Ahol "mindig" kaparva volt szántva az 20on centi szarrá gyúrás alul...
Miért erőlteted az 50 centit? Eketalp alá 5 cm elég lesz, főleg először.
Khm... Tegnap teszteltem a lazítót... 4-4.5-el tudta húzni a 2 kést a Zetor... Olyan 50 centin kb ... A végén a kavicsosban el is durrant az egyik csap... Szóval a 90 előtt valamikor talán lazított placcban 1óra=3200m2=12liter nafta... Ez nem a maszekolós cuccom lesz