Gázolaj árak 628 Ft Benzin árak 608 Ft EUR 411.69 Ft USD 395.41 Ft CHF 442.09 Ft GBP 495.54 Ft

Fórum

Altalajlazítás - altalajművelés

Létrehozta: JoseyT , 2009-02-01 13:35:03

Kedvencekhez Segítség

4949 hozzászólás
Nincs profilkép
#4749 termelo
2024-10-28 21:55:18

Válasz rtamas1976 #4748. hozzászólásáraAmit most írtál pont ilyen vagyok én is. Azt viszont nem értem h a családtól elvenni hiszen mi sem költünk többet mint az átlag.

#4748 rtamas1976
2024-10-28 21:46:31

Válasz termelo #4746. hozzászólásáraNem akartalak megbántani.
De sok olyan ember van mint amit leírtam.
Ha ismernél tudnád milyen pozitív jóindulatú ember vagyok.
Az bitztos nagyon megdolgoztam mindenért.
Mostmár:
A munkám a hobbim.
A hobbim a munkám.
Dolgozom több tízmilliós gépekkel, tudom milyen.
Régi gép buzi vagyok.
Amennyit dolgozom velük én sajnálnám a családtól az a pénzt elvenni.
Inkább jobban élünk.
Vehetnék új gépet, megtehetném.
De minek?
Inkább a mástól való függésemet csökkentem.
Most szemenkénti vetőgépet akarok venni.
Attól , hogy zetorral és mtzvel dolgozom azok régi de nen agyonvert gépek.
Ezeket én megjavítom és fentartom "fillérekből".

Nincs profilkép
#4747 termelo
2024-10-28 21:27:17

Válasz termelo #4746. hozzászólására
Ezt nem régen lőttem, kb 1 órája.

Pár éve amikor még az MTZ-t hajtottam én sem gondoltam h eddig eljutok de akkor is ugyanannyira szerettem dolgozni mint most.

Fülke

Nincs profilkép
#4746 termelo
2024-10-28 21:20:37

Válasz rtamas1976 #4745. hozzászólásáraSajnálom h ilyen szar életed volt hogy ennyire negatív lettél.
Meg se fordult a fejedbe hogy egyszerűen azért csinálom mert szeretek dolgozni.

Nem járok vadászni és nincs drága autóm sem (nem tartom fontosnak)

és normális átlagos barátaim vannak.

A fa@szméregetést sem értem h mit jelent ha te valamelyik hozzászólásomban ilyent találsz az annak köszönhető h más rezsivel dolgozunk más más számunkra a természetes. Pl. Én qurvára sokallom h a támogatás rámegy a gépekre de elfogadtam h ez ilyen. Nyilván aki MTZ vel dolgozik az nem tudja ezt értelmezni más meg még ettől is többet költ gépekre…

#4745 rtamas1976
2024-10-28 20:34:57

Válasz termelo #4739. hozzászólásáraAkkor azért dolgozol , hogy megtudd venni azt a gépet 100milliókért amivel mégtöbbet dolgozhatsz?
Ezért érdemes idegeskedni, kinlódni a sok hülye alkalmazottal.
Tisztelet a kivételnek!!!
És a sok elmebeteteg megrendelővel akinek egyszerre kell mindent azonnal!!!
Ezt ha normálisan akarod csinâlni ez több millárdos gép és infrastuktúŕalis beruházás.
Ha van ennyi pénzem lefekszem és köpködöm a plafont.
Idegeskedne a f@szom.
Mennék csavarogni a világba.
Hobbiból mókuskodnák egy kicsi gazdasággal amit magam csinálnák passzióból.
Tudod ez a tipikus semmi nem elég.
Nem ismerlek.
Ha nem ilyen vagy ne vedd magadra.
Nem akarlak megbántani de beteg felfogás.
Aminek nemlátom értelmét.
Mit nemtudnak az ilyen emberek megvenni?
Mikor lessz elég?
Ennek kell élni?
Közben rámegy a család.
Nincs egy normális emberi kapcsolat.
( pl:vadászat, jön a f@szméregetés)
Kinek van nagyobb csúzlija kukucskálója autója.
Aztán véletlen bebasz a gebasz lóvi oda és ekkor leköpnek a burzsuj érdekbarátok.
De biztos én vagyok a hülye.
De nekem ez így jó!

#4744 Radocz
2024-10-28 18:51:31

Válasz MrPoke #4743. hozzászólásáraIgen.
Tudom.
Kollégám mondta mindig, hogy úrnak születni kell. (Paraszt, meg terem, mint a csicsóka).

smile cowboy

Nincs profilkép
#4743 MrPoke
2024-10-28 18:38:53

Válasz Radocz #4741. hozzászólásáraTi urak voltatok, itt 2 műszakos munkarendben ment a TSZ-ben a meló.

Nincs profilkép
#4742 MrPoke
2024-10-28 18:38:09

Válasz termelo #4736. hozzászólásáraNekem is csak az egyik trakiban van GPS ami permetez :D A másikban nincs. És nem is igazán hiányzik.

Éjszaka meg nem dolgozok. Akkora gépek kellenek, hogy 1-3 nap kész legyen minden aktuális munka művelet.

Nekem a legnagyobb munkafolyamat az őszi vetés. Az eltart 3-4 napig is. De csak a csávázgatás miatt.

#4741 Radocz
2024-10-28 17:36:43

Válasz termelo #4736. hozzászólásáraAmikor kezdtem 1980-ban akkor még 3 műszakban tudtak mindent is csinálni.
Kivéve amit nappal is megtudtunk, mert volt hozzá elegendő gép, és ember.
Lazítás nappal volt, vagy akkor sem.
És Rába húzta.

smile cowboy

Nincs profilkép
#4740 Schlepper
2024-10-28 15:43:07

Válasz termelo #4739. hozzászólásáraAz jó, vetést mekkora terület/ nap és ft/ha ban csinálják?Csak kivcsiből?

Nincs profilkép
#4739 termelo
2024-10-28 14:40:27

Válasz Agroporta #4737. hozzászólásáraIgen az volt régen de jelenleg ez az alap.

Nem a GPS látja ha gond van hanem az ECU, Isobus, vagy pl vetésellenőrző.
Ezek nem tökéletes rendszerek, nem fednek le minden hibát de folyamatosan fejlődnek mint a korábbi példámból láttad akár 1-2 év alatt is rengeteget.

Aki nem tudja egyedül elvégezni a munkákat annak el kell gondolkozni h tud kitermelni egy milliós fizetést pl. MTZ-vel sehogy. 3 fejes ekével még nyugati géppel is necces.

Jelenleg a szolgáltató kollégák úgy terveznek h 500 ezer forint/nap/gép elvégzett szolgáltatás alatt nem is érdemes elhagyni az udvart smile scared

#4738 rtamas1976
2024-10-28 14:31:19

Válasz termelo #4736. hozzászólásáraHa normális emberek dolgoznak a cégnél akkor nincs baj.
Az biztos a robotkormány jó és kényelmes.
Aki tud dolgozni az anélkül is tudott.
Aki meg szarik rá az azzal sem fog tudni.
Nekem csak sorvezetőm van.
Csak a permetezéshez és a mükaki szóráshoz használom.
Nemis tudnám belerakni mibe mert a lefiatalabb gepem 89es
Volt az éven 8.5 búzám
11t átlag kukoricám spcvel vetve.
És nemtöbb esővel mint máshol. Alig szántok.
Lazítózok, tárcsázok.
És ez egy közepes év volt.
A munkák 80%át magamnak csinálom semmivel nem rosszabb mint a százmilliós vasakkal. Sőtt!!!
Az összes gépem kb 20misit ér. 5 trakim van
Köszönöm szépen nem panaszkodom.
Szóval ennyit az új modern technikáról.
Azt is emberek irányítják.
Ja munkahely mellet csináljuk az 50hekárt. Hobbiból.

#4737 Agroporta
2024-10-28 14:22:13

Válasz termelo #4736. hozzászólásáraMit is mondjak erre, éjszakai szántás.... Nem tartozik a könnyitett munkák közzé, én általában 8 óra traktorozás után letettem a lantot, pedig akkor nem volt gps még gondolatban sem. Ma meg nem tudnának annyit fizetni, h traktorozzak, ( többszörös gerincműtét) . Éjszaka szoktak történni problémás dolgok, amiket a gps nem lát csak a sajat szemed, magad vagy nincs segitség. Ne számolj telefonra, mert akikre szeretnél szamitani tuti, h vagy nem veszik fel, v kikapcsolják. Micsoda negativ hozzállás. Tudom mert ha valakinek baja van az ismerősi körömből rögtön megtalálnak. smile thumbup

Nincs profilkép
#4736 termelo
2024-10-28 14:06:09

Válasz Agroporta #4734. hozzászólásáraAz igénytelenség nem méret függő.

Itt aki egy kicsit is ad magára már akár 50 hektártól rendelkezik automata kormányzással.

Akinek meg 200-300 hektáron nincs szüksége rá annak tényleg nincs szüksége rá arra a pár évre ami még hátravan neki a gazdálkodásból mielőtt feladja.

Most lehet pályázni az új AKG-ra, alapból EOV kordinátákból lehatárolt shape fájl kell a beadáshoz. Értelem szerűen ez az alakfájl alapján kell művelni is max 1 méteren belül.

A legtöbb pénzt és pontot a talajművelés nélküli rendszer használatára adják ami egyébként is meghatározó a világ vezető termelői között.

de

Egy komoly gazdaság h tud akár egy egyszerű szántással is GPS-nélkül dolgozni sötétedés után?

Nincs profilkép
#4735 termelo
2024-10-28 12:55:10

Válasz _NB_ #4731. hozzászólásáraErre már rég lefejlesztették a programot lehet van már 10 éve is...
Ha érdeklődést mutatsz ilyen dolgokra estefelé írhatok párat.

#4734 Agroporta
2024-10-28 12:32:03

Válasz termelo #4728. hozzászólásáramegmondom őszintén sokat tanultam a beszédedből, de a parasztoknak 200-300 Ha környékén nincs szükségük ezekre az általad emlitett dolgokra. azon nevetgélnek sokan, h egyes emberek azon problémáznak, h nincs szakember a traktor vezetésre, nem tudnak egyenes vonalban dolgozni, de 2,5 cm-es gps-t akarnak venni az amerikai gyártótól kinai árban, ahelyett, h a kényelmes fotelből beülnének a gépbe és megmutatnák, h hogyan kell csinálni mindenféle csodabogár eszköz nélkül. holnaptól megszünik a műhold szolgáltatás mindenkinek, v zavaró jeleket alkalmaznak a háború miatt, agyvérzést kap mindenki aki nem tanulta meg a gépek kezelését. nem vagyok komputer ellenes, de annyira leépíti az emberi tudást , mert megy minden magától is. akkor szerinted minden paraszt kapjon unirad kereket mert ettől virágzóbb lesz az élete? szerintem mondjuk jó lenne, ha nem szívatnák őket a tintahuszárok mindenféle felesleges naplók irásával, idejében kifizetnék azoknak a támogatást akik ebben a szektorban dolgoznak, a terményeikért biztonságos árat fizetnének. ezek kis apróságok messze elvesznek az isobus töltelék mögött.

#4733 Agroporta
2024-10-28 12:18:35

lazitáslazitás ez brutál munka

#4732 rtamas1976
2024-10-28 11:20:21

Válasz _NB_ #4731. hozzászólásáraAz amit leírtál elmèleti síkon működik. A gyakorlatnak ebben az esetben semmi köze az elmélethez!
Ha idegesít add el az ekét!
És megvan oldva a probélma.
Pár éve egy sorvezetőnek is örültünk, nemhogy 2cm es pontosságnak.
Engedd el.
Illetve vannak precíziós ekék ahol az ekefejeket egyesével emelik és engedik.
Ér ennyit ez a habverés?

#4731 _NB_
2024-10-28 10:52:01

Válasz termelo #4730. hozzászólásáraEngem csak érdekel a téma, sajna GPS csak telefonomban van.

Ha jól értelek, akkor a térkép alapján a progi megtervezi a nyomvonalakt, de nem számol a pontatlansággal így a valós nyomvonalak elmásznak egy idő után a GPS által tervezett sorokhoz képest ?

Ha igen, akkor szoftver fejlesztőket kell elkapni, hogy csináljanak egy olyan progit ami megtervezi a műveletet az adott földre,
de munka közben rögzíti az utolsó műveleti utat és újratervezi ha kell, ehhez az utolsó eketagra egy segéd vevőt rakni ami a pontos nyomvonalat adja, vagy valami hasonló.

Nincs profilkép
#4730 termelo
2024-10-28 10:29:17

Válasz _NB_ #4729. hozzászólásáraNem, az eke nem tud egyenesen menni mert heterogén a talaj és a nád feladata lenne, hogy megtartsa oldalirányba de erre szerkezetéből kifolyólag képtelen.

Mivel a traktor csak 2,5 cm pontossággal képes haladni ezért nem tud e feletti eltéréssel mit kezdeni és ezek az eltérések a következő fogások alkalmával véletlenszerűen összeadódnak.

Kézzel kormányzott rendszereknél ezt nem látják nem tudják miről van szó.

Nagy veszteségek árán ideiglenes megoldás hogy a szántott rész felé addig tolom el a fogászélességet hogy legyen "helye" az első keréknek a görbe fal mellett...

de

Ez alap probléma már az első gps-es szántások óta ismert én 12 éve találkoztam vele Telekgerendáson a Kite-nél.

Nem tudom egy ilyen alap info miért nem ér el hozzátok?

#4729 _NB_
2024-10-28 10:09:53

Válasz Agroporta #4724. hozzászólásáraAz isobusos változtatható fogásszélességű ekénél arra gondolt szerintem, hogy ha föld nem szabályos négyzet, téglatest alakú, akkor egy jó rendszer a traktorista beavatkozása nélkül is képes megoldani, hogy ne keljen fölös forgásokat tolatásokat csinálni.
pl. van egy trapéz alakú földed, a progi kiszámolja és vezérli a fogásszélességet, elindulsz a szélesebb végén teljes fogással és haladás közben ő szépen csukja össze az ekét mire végére érsz.

De értelek téged is, mert örültem volna anno egy ilyen modern ekének csak hát a lové, olyat gyártotok amire igény jelentkezik.
Abban meg termelőnek van igaza, hogy ha nem demoztok új szuper okos vasat akkor lehet nem is tudjátok volna-e rá kereslet.

Nincs profilkép
#4728 termelo
2024-10-28 10:03:50

Válasz Agroporta #4727. hozzászólásáraEgy 5 fejes Kverneland váltvaforgós 8-9 millió újonnan felszereltségtől függően.
Ez normál szántásba nálunk átlagos körülmények között 22-23 literes fogyasztással dolgozik hektáronként.

12 ezerért vettem utoljára a gyári vasak darabját

A 4 fejes ami előtte volt 1000 hektárt ment ameddig csak a kopóhegyet kellett fordítani de 2500 hektárnál se nádat se kormánylemezt nem kellet cserélni.

Eladtam 5 éves korában közel annyiért amennyiért vettem.

Sok traktor 150 lovas kategóriában még fésű nélkül sem tud felemelni egy 5-ös ekét ezért a transzportkereket áthelyezik közelebb ezt a megoldást a KV pl. Frame Wheelnek nevezi.

de

Felesleges olyan dolgokról beszélni amiről nem tudsz mert te nem tanulsz belőle.

Szerinted a kommentjeid alapján ki fog tőled vásárolni amikor kioktatod a parasztokat ahelyett hogy megértenéd mire van szükségük smile hammer smile scared

#4727 Agroporta
2024-10-28 09:35:17

Válasz termelo #4725. hozzászólásáracsupa hülyeségeket beszélsz ,traktort a játszótéren láttál utóljára de az is a Pisti haverodé volt. azok az ügyfelek komolyabbak valószinűleg mint te vagy, mert minden nap becsületesen dolgoznak .
modern gépek? abban mi a modern, ha egy jól használható , gazdaságos gép mondjuk nálam 10 millió ft, de másnál egy agyon bonyolitott eszköz 30 millió ft, de semmivel nem tud több pénzt termelni, de a szerviz költsége , amortizációja éves szinten az egekben van. ha egy modern ekével 45 literből szántasz meg 1 Ha földet és mondjuk az enyémmel 29 literből, akkor ugye a modern gép az nem modern hanem egy lekvár. ha egy 10 fejes tarlónjáró ekével nem tudsz megfordulni a föld végén mert olyan méretűek a parcellák, az nem odavaló, a leggazdagabb gazdálkodók azon duzzognak, hogy mi a fenéért olyan drága a pótalkatrész a drágán vett gépeikbe, miért nem tart az örökkévalóságig, és miért kell oly sűrűn cserélni. azért, mert a fogyasztói társadalomnak gyártják az eszközöket. régen minden sokkal jobb volt... igen akkoriban többszörösen túlméretezett, megerősitett dolgokat gyártottak. nézz körül az autóiparban, egyre rövidebb egy-egy modell kifutása, az ujabb modellek alkatrészei véletlenül sem csereszabatosak egy korábbi konstrukcióval, mert akkor lehet, hogy olcsóbban hozzá lehetne jutni a gyártott termékhez egy utángyártó által. amerikai autók futómű, fékrendszerei a sedan , station wagon , cabrio tipusokhoz teljesen megegyező paraméterkkel rendelkeznek, mégis ha cabriohoz kell ugyanaz az alkatrész az sokkal drágább, mert az már luxusabb változat, csdak ugye ismerni kell az alkatrészeket, h mely modellek közt csereszabatosak. hogy kerül már ide 300 lovas traktor az 5 fejes ekéhez, meg fésűhöz? a fésű nem nagy tömeg, az 5 fejes váltvaforgató eke meg ugynevezet uni szállitó, mélységállitókeréken szállitható.

Nincs profilkép
#4726 Rabó001
2024-10-28 09:33:59

Válasz Agroporta #4724. hozzászólásáraEz a fésűs történet olyan talajokon működik, mint a képen lévő is. Ezt egy nehezfogassal elmunkalva lajtaval vethető.

Nincs profilkép
#4725 termelo
2024-10-28 08:57:32

Válasz Agroporta #4724. hozzászólásáraAz hogy a te ügyfeleid nem komoly, modern gazdaságok arról én nem tehetek.

Az hogy te még életedben nem dolgoztál komoly eszközökkel és így semmilyen rálátásod nincs ezekre a dolgokra arról sem.

Most lenne lehetőséged komolyabb technika problematikájára rálátni de te leírod.

Ezért nem tudsz fejlődni.

Nem létezik egyenes barázda csak kézi kormányzásnál ezt nem vetted eddig észre.

Neked soha nem lesz olyan ügyfeled akinek modern gépre van szüksége mert nem is ismered ezen ügyfelek igényeit.

Hiányosságaid dezinformációval próbálod elfedni amit még te magad is elhiszel.

Lehet 5 fejesre fésűt rakni ha pl 300 lovas traktor felemeli de eddig arról volt szó h 150 ló elég komoly ekénél az 5 fejhez. smile scared

#4724 Agroporta
2024-10-28 08:35:11

Válasz termelo #4723. hozzászólásáragörbe barázda? ki az az idétlen versenyző aki ilyet csinál? régen nem volt gps, mégis tudtak egyenes barázdát húzni. ebben az elkényelmesedett kockafejű világba a kezedet, meg a szádat sem találod már meg komputer nélkül. ennek semmi köze nincs a paraszti világhoz, amiről te beszélsz. az emberek zömének nincsennek ilyen hübele flancos eszközeik, nézz körül a portákon és el fogsz ámulni, h mily egyszerű gépekkeloldanak meg dolgokat mig te azon töröd a fejedet hogy isobus vezérlésű gép ha eltéveszt valamit, mert ugye a gps vezérlés sem tökéletes dolog, balesetet is okozhat, mig te csak nézed, hogy mibe nem tudtál beavatkozni. minden gép kényelme a rettentő bonyolultsága. sok német paraszt nem szivesen válik meg régi gépeitől. azt mondják, mig a fiatalok kint várják a szervizt a föld közepén addig ők szépen befejezik a munkájukat és hazamennek megetetni a jószágokat. az elektrotechnikai dolgoknak semmi közük egyik mechanikus géphez sem, nem ott készülnek ahol egy valódi hús-vér mezőgazdasági gépet fejlesztenek. megette a fene az egészet, mikor egy filreflancos agyonvezérelt ekével nem lehet szántani hazai viszonyok között, vagy nehéz húzásúra sikeredett, beragad, a traktor zabálja miatta az üzemanyagot, nem megy be a földbe. az elektronika ezeken a problémákon nem segit. a fésű 5 fejig a kép tanúsága szerint köszöni jól érzi magát. gassner uni te folyamatosan más kategóriákról beszélsz aminek a hazai gazdaságokban a legkevésbé van használhatósága.

Nincs profilkép
#4723 termelo
2024-10-28 08:18:00

Válasz Agroporta #4720. hozzászólásáraAz a probléma h a te tudásod nem elég ahhoz h felismerd mennyi mindent nem tudsz.

Ezt Dunning–Kruger-hatás-nak hívják.

Pl. Itt tudsz utána olvasni:

https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning%E2%80%93Kruger-hat%C3%A1s

Te azt állítod hogy a belinkelt gps sorvezetővel felszerelt traktorral lehet szántani az ekéddel de te még 1 traktor esetében sem tapasztaltad meg ennek a technológiának a problematikáját.

Az isobus ekék lényege hogy hogy "görbe" barázdából egyeneset alakítson ki ehhez viszont menet közben változtatnia kell a fogásszélességet és vagy az első ekefej fogását...

A fésűt azért kell leszorítani mert pl egy 6 fejes függesztett váltvaforgósnál nem tudod azt fésű súlyával "állítani" mert hanyatt esik a traktor ezért könnyített szerkezetek vannak rajta.

de

Én gyártóként qurvára szégyellném magam ha 1 egyszerű paraszt magasabb ismeretekkel rendelkezne az adott témában mint én.

Azt javaslom legalább annyira vedd a fáradtságot, hogy meglátogatod a világba meghatározó gyártók oldalait h tanulhass a jövőt illető fejlesztésekről ahelyett h fikázod őket. smile scared

#4722 rtamas1976
2024-10-28 05:28:11

Válasz Isti30 #4721. hozzászólásáraVetezsd el és küld el az annyába!
Ezért még fizetni is?

Nincs profilkép
#4721 Isti30
2024-10-28 04:58:30

Válasz rtamas1976 #4706. hozzászólásáraEzek mindent szántanak. Így visszagondolva jobb lett volna szántás nélkül csinálni, ekkora rögök biztos nem lennének, a többi előnyről ne is beszéljünk.
Az elkövetkezendő 2 hétben úgy néz ki egy csepp eső sem lesz. Lent a mag körül van nedvesség, tehát a csírázás, kelés megindulna, de a kemény rögöktől nem kelne ki.
Most már a váltáson gondolkodom, évek óta trehány munkát végeznek. Pár példa: elfelejtett gyomírtózás(többször is), kukoricaaratás szárzúzás nélkül és így beszántva(úgy nézett ki a tábla, mintha lándzsákkal megszórták volna), mivel nincs GPS egyik gépükben sem(nem is tudnák kezelni) a kukoricasorok egymásra vetve amiből misling lett több sorban, sorolhatnám még...Persze a művelés árát a megfelelő munkára fizetjük ki.

#4720 Agroporta
2024-10-28 00:57:57

Válasz termelo #4719. hozzászólásáratudtad, hogy az ekék nem ezekkel a kütyükkel szántanak? nem. a megfelelő kialakitású ekefejekkel szántóvasakkal és egy megfelelő szaktudású traktorossal. felesleges minden más katranc. köves talaj? hmmm az csúcs lehet, gondolom a legmagasabb aranykorona értékkel amit nagyon muszáj szántani. szerencse, h kis hazánkban ritka .mit akarsz leszoritani egy fésűn? a saját tömege függvényében dolgozik. Gereben Twingassner uni ha már elektronika : Trimble TMX ez elég sok dolgot tud vezérelni. van olyan gépünk amihez kell ez a pontosság .

Nincs profilkép
#4719 termelo
2024-10-28 00:40:52

Válasz Agroporta #4718. hozzászólásáraHát az látszik h a mezőgazdasághoz nem sok közöd van.

Itt csak elektronika van, még a komoly tárcsa, kultivátor is folyamatosan érzékeli - állítja a munkamélységet, méri a talaj-ellenállást stb.

Azt h miért kell átszerelni egy ekét már önmagában akkora lemaradásról ad bizonyságot h inkább hagyjuk, ez szégyen.

A tarlóhántó ekék teljesen más súly, kormánylemez stb redndelkeznek 10 fej stb de látszik h fogalmad sincs róla...

Nem dolgoznak függesztett ekékkel tarlón járva smile laugh Te hol élsz smile confused

Köves talajon lehetetlen nyírócsavaros gépekkel dolgozni van ahol pár méter 1 csavar smile hammer

Talajelmunkáló fésű váltva-forgós ekére hogy oldod meg a változtatható leszorítást?

#4718 Agroporta
2024-10-28 00:13:56

Válasz termelo #4717. hozzászólásárahát ez mind nagyon szép az elektronika világában, csak egy baj van velük, használhatatlanok a mezőgazdaságban, mert csak a nedvességet, a rázkódást és a port nem bírják. parasztemberek nem igazán tudják értékelni azt, hogy egy szervizes majd kijön és sokszázezer v millió forintért rendberakja az eszközt kint a szántás közepén. mi a fenének kellene átszerelni egy ekét? 3 pont felfüggesztés van összesen , tarlóhántást akarsz van rá speciális tompa orrú szántóvas, nem dolgoznak függesztett ekékkel tarlón járva . a non-stop rendszerekkel meg mindenki szivja a fogát, h drágitja az eszközt, ki tudnak szállni a gépből, ha szakad a nyíró csavar. talajelmunkáló fésű tökéletesen megoldott dolog.

Nincs profilkép
#4717 termelo
2024-10-28 00:01:34

Válasz Agroporta #4714. hozzászólásáraMondok 1 példát és eldöntöd.

2022-ben rendeltem 1 vetőgépet. Pont modell váltás volt ezért várnom kellett rá egy évet.
A 2022-es modellhez azóta van 3 retrofit "felújító" készlet...

A vetés-ellenőrzőhöz rendeltem kiegészítőt megjött de nem lehetett összeszerelni mert már újabb kábelezés mint a mi a gépen van. Gyártói támogatással megoldódott.

Beüzemelés után kiderült, hogy szoftverfrissítés is kell.

A gyártó mindig a legújabb szoftvert teszi elérhetővé a honlapján de nem működik.

A szervizes szerint azért mert olyan sok frissítés jött már ki azóta hogy lehet kellene rá köztes frissítés.

Köztes frissítés végett hívom a gyártót de arról tájékoztatnak h 2023-ban már Ipad-es eszközök voltak de 2024-től már csak az újabb Isobus-os eszközöket fejlesztik...

Szóval a mai világban egy fejlesztés 2 év után adott esetben már elavultnak számít.

Az meg a te szégyened h nem tudod mi a trend az ekéknél.

Ízelítőnek:

Eco ekék (10-15 cm mélységű szántás)

Isobus-os eke vezérlés

Átszerelés mentes szállítás

Integrált szántáselmunkáló rendszerek

non-stop biztosítási rendszerek

70 cm barázdaszélesség vagy tarlón járó szerkezet

#4716 Agroporta
2024-10-27 23:58:11

Válasz R Sándor #4715. hozzászólásáramtx el tudod olvasni a feliratot az oldalán?

Nincs profilkép
#4715 R Sándor
2024-10-27 23:45:33

Válasz Agroporta #4692. hozzászólásáraMost látom ez helti eke váz.

#4714 Agroporta
2024-10-27 23:39:54

Válasz termelo #4713. hozzászólásáraŐrülök, h ilyen tájékozatlan vagy. Mi számít modern ekének szerinted? Amit az utóbbi 25 évben fejlesztettek az modernnek számit? Vagy 40 év is bele fér még?

Nincs profilkép
#4713 termelo
2024-10-27 23:35:29

Válasz Agroporta #4712. hozzászólásáraKezdjük elölről,

A képen nem modern eke van...

Mivel modern ekéről volt szó így nem korlátozódik 2-3 fejes méretre de ha te tudsz gyártót aki fejleszt ebben a kategóriában linkeld be

Maga a kérdés alapból adta h 45 ös vassal nem lehet 45 cm-től kisebb barázdát hagyni viszont értelmetlen lett volna a fejlesztés eredményére irányuló kérdés ha az nem jár a szélesség változásával (növekedésével)

Mivel végig ekéről volt szó nem értem h került ide a prémium traktor, prémium 3 fejes eke meg nekem új...

#4712 Agroporta
2024-10-27 22:56:55

Válasz termelo #4698. hozzászólásáraTe beszéltél széles gumiabroncsú traktorokról, a fotón lévő mtz viszont szerinted egy elavult eszköz, de ebben az abroncs szélessêgben dolgoznak a modern traktorok is 2-3 fejes eke előtt

Nincs profilkép
#4711 termelo
2024-10-27 22:51:27

Válasz Agroporta #4703. hozzászólásáraHogy kerül ide a 2-3 fej? Eddig szó se volt róla ! ?

Ja értem, ezzel akarod elterelni a szót smile lol

#4710 _NB_
2024-10-27 22:50:41

Válasz Agroporta #4704. hozzászólásáraEz az altalaj lazítás is olyasmi mint az eke, mi a cél, egy minimális talajbolygatással csak emeléses roppantás Grange LDT, hogy a gyökerek könnyebben letaláljanak vagy egy Maschio Attila féle földindulás.

Nincs profilkép
#4709 termelo
2024-10-27 22:49:31

Válasz termelo #4708. hozzászólásáraHa annyira szar lehet meg kéne nézni szomszéd településen nincs e talajmaró.

Ugyanazt a munkát elvégzi mint a forgóborona csak sekélyebben.

Nincs profilkép
#4708 termelo
2024-10-27 22:46:00

Válasz Isti30 #4701. hozzászólásáraCroskill jobb lenne, a forgóborona meg a legjobb de ez drága.

Sajnos a kompaktor sem hoz nála jobb eredményt

Nincs profilkép
#4707 R Sándor
2024-10-27 22:29:17

Válasz Isti30 #4705. hozzászólásáraMondjuk én kötött földbe egy sor rövid tárcsa és egy kompaktor után vetettem a buzát . Nem tökéletes de elmegy .

#4706 rtamas1976
2024-10-27 21:57:55

Válasz Isti30 #4697. hozzászólásáraTe kérted a szántást napraforgó után?
Kurva nagy hiba!
Ha tekérted akkor is ha a válalkozó aztmeg orbavágnám.
Az árvakaléssel következő években milessz?
Röget meg nyomkodja bele és imátkozz az esőért!

Nincs profilkép
#4705 Isti30
2024-10-27 21:34:20

Válasz R Sándor #4702. hozzászólásáraEsőre semmi esély, forgóboronája nincs. A kompaktort megkérdezem.
A Güttler henger szerű rögtörőhenger megfelelő lehet? Az sincs neki, de megpróbálok szerezni. Annyira ki van száradva a föld, hogy kő kemények a rögök, egymáshoz vágva szinte el sem törnek.
Végülis egy kis mellébeszélés után bevalotta, hogy elkésett a magágyelőkészítéssel. Szántás után nem egy hónappal kellett volna elművelni, hanem akkor mikor megfelelő volt a nedvességtartalom annak tudatában, hogy tudtuk nem lesz eső mostanában(Békés).

#4704 Agroporta
2024-10-27 21:29:56

kverneland busa ikertornyok?

#4703 Agroporta
2024-10-27 21:22:35

Válasz termelo #4698. hozzászólásáramióta dolgoznak 2-3 fejes ekével prémium plusszos traktorok?

Nincs profilkép
#4702 R Sándor
2024-10-27 21:20:07

Válasz Isti30 #4697. hozzászólásáraForgó borona. Vagy inkább várj egy Kis esőt. Vagy nehéz kompaktor.

Nincs profilkép
#4700 termelo
2024-10-27 20:58:48

Válasz Isti30 #4697. hozzászólásáraAz a baj h a rög alatti mag olyan mélyre kerül h nem kel ki ezért inkább előtte kellene meghengerezni.

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló

AKG támogatási kérelem: Mit érdemes tudni a területmérésről?
Hirdetés
Trendforduló Magyarországon. Válts szójára!
Trendforduló Magyarországon. Válts szójára!
Ahol a kukorica rosszul termelhető, ott érdemes megfontolni a minőségi cserét.
Hóeke,  hótoló eladó
Hóeke, hótoló eladó

380.000 Ft

Vöröshagyma
Vöröshagyma

14 Ft

2 db TRP Xtreme Power akku 225 A/h
2 db TRP Xtreme Power akku 225 A/h

100.000 Ft

J. D. 732-es permetező eladó
J. D. 732-es permetező eladó

8.600.000 Ft