Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Grubber új
- Milyen gépek a JUMZ traktorok? új
- Talajművelés gépei - tárcsa választás: Horsch, Amazone vagy Väderstad? új
- Hol vannak a régi fórumosok? új
- Búza termény felvásárlási árak új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Agrártámogatások kifizetése új
- S.O.S. új
- AKG támogatás új
Cikkajánló
Sajtóközlemény
2858 hozzászólás
Válasz rtamas1976 #2607. hozzászólásáraAz a baj, a régi számítógépemnel rengeteg fénykép is elveszett, 2006-2008 körül, mikor már kaptam fényképezős telefont meg még élt a papám és a gazdasága...
Válasz Gumóka #2605. hozzászólásáraEgy hürlimannal húztam.
Kipróbáltam szántón is vitte vázig is.
Az 5t 105le
Ez majdnem 6t és120paci és ez nem a mostani pónikból!
Amúgy gyökérmetszésre, mélyműtrágyázásra, és keréknyom felhúzásra, öntözőszalagot húztam a földalá vele.
Válasz fexco #2603. hozzászólásáraA főnököm másik cégénél gyártanak csőpálcás, packer, tüskés, és sokféle hengert, vázakat, gép alkatrészeket.
Csak győzzem kivárni mire sorra kerülök.
Nekik is a tétel redelés az első, nem az én egyedi szarom!
Megoldódik úgyis, csak így könnyebb lenne!
Válasz fexco #2602. hozzászólásáraPapám vette annó a 3 késest ebből, a 1025-ös mtzvel húztuk, semmi baj nem volt vele. Aztán a váz a földet súrolta.
Válasz fexco #2602. hozzászólásáranem kell félni tőle, jó vastagok a kések, legfeljebb elakad valamiben és kipányvázza a traktort
Válasz rtamas1976 #2600. hozzászólásáragratulálok a vashoz!a letáknak is kb ugyanez a késfelfogatása,ami sajnos nem nyirocsapos.nem igazán jön be.(nekem)nemakarok a pénztárcádba turkálni,de ha nemtalálsz rá hengert a letáknál legyártatsz egy ékgyűrűshengert,és onnantól JACKPOT!(ezt a pénztárca dolgot azért irtam,mert lehet legyártatnál utána kompletten egy hengert konzollal,mindennel,többe kerülne mint amennyiért hozzájutottál a volt munkahelyeden a lazitódhoz.)
nemnormális árak vannak komolyan mondom....
Válasz JOSEY #2599. hozzászólásáralátom...nemtudom hogy mennyire lennék nyugodt munka közbe....
Válasz fexco #2597. hozzászólásáraKb 100ha van benne!
A régi cégnél én vetettem, amit kopott atz én koptattam!
Válasz fexco #2597. hozzászólásáraEz nem nyírócsapos.
Elmunkáló sajnos nincs.
12145
Legnagyobb késtávolság170cm
30as kések
Ez nem a nagy jympa!
Ha kb 2m es elmunkálót ha tudvalaki megköszönném!( multhéten főzettem ki a barackot)
Válasz fexco #2597. hozzászólásáraA jympanak ezen modeljei nem nyirócsaposak. Van egy másik változat ami az, de tudomásom szerint hazánkba nem került belőle
Válasz rtamas1976 #2596. hozzászólásáraEz igen! Ezzel már lehet gereblyézni
Válasz rtamas1976 #2596. hozzászólásáranyirócsapok?elmunkálóhenger?mekkora gép lesz az áldozat?
A legújjabb szerzemény!
Válasz Radocz #2593. hozzászólásáraazért mert a fra-laz egy Simba jellegű lazító, abból egy 3 késes akár 165 lovacskát is kérhet. nem igazán volt kedvem az akkor kifejleszett lazítómhoz képest egy nehezebb húzásút épiteni
Válasz Radocz #2593. hozzászólásáraazért mert a fra-laz egy Simba jellegű lazító, abból egy 3 késes akár 165 lovacskát is kérhet. nem igazán volt kedvem az akkor kifejleszett lazítómhoz képest egy nehezebb húzásút épiteni
Válasz JOSEY #2561. hozzászólásáraA kés ugyanaz, mint a régi képen?
A munkája mikor és hol tekinthető meg?
Ez a kés miért lett más mint a fralaz?
Válasz SzikiSzokeveny #2590. hozzászólásárapedig ez a helyzet nem igazán fog javulni, az aszálykár már milliárdokban mérhető
Válasz JOSEY #2589. hozzászólásáraAkkor egy fasz ez a régió, újabban a facc rossz oldalán vagyunk mindig.
Válasz JOSEY #2589. hozzászólásáraA kék traktor, sárga kombájnos cég se nagyon dübörög idén. Ugyanabban a cipőben járnak.
Válasz mtz1221 #2588. hozzászólásáraa kite a tavalyi évi féléves forgalmának ugy a 30%-át teljesitette. az emberek a tavalyi ukrán gabonafiaskót szenvedik, a támogatások a mesében sincsennek, igérgetni tudnak, de kiállni a gazdák mellett nem
Válasz JOSEY #2585. hozzászólásáraFelétek sem megy az üzlet, azt hittem csak mi vagyunk csóreszok ?.
Válasz Sk Laci #2586. hozzászólásáraköszönöm a válaszod, reméljük hamar rendeződik a felvásárlóval.
Válasz JOSEY #2585. hozzászólásáraKöszönöm az ajánlatot
A termés leadva, de a felvásárló egyenlőre nem akarja rendezni, még a leszerződöttet se, hiába van meg az ár.
Még nincsen nálam a leadott termésé a pénz, addig várakozás van.....
Válasz Sk Laci #2564. hozzászólásáraSzia!
Ha most megrendeled AKCIÓBAN 10% kedvezményt tudok adni.
Válasz rtamas76 #2583. hozzászólásáranekünk az 5 késest 175 pacitól húzzák, de az 950-es gerendellyel van 700-as osztással
Válasz pumpedli72 #2576. hozzászólásáraA cégnél jympa van 40es késekkel.
5kést húzunk 180le vel.
Vanbelőle 30as késsel is.
Nincs nyíró nincs csavar nincs
baj semmivel. A kések hossza 3 pozícióban állítható.
45cm es osztás.
Szerintem A LAZÍTÓ!
Vagy a fralaz.
Válasz pumpedli72 #2578. hozzászólásáraEz is egyenes késes
Válasz JOSEY #2580. hozzászólásáraNem akarom 60cm húzni nem is tudnám.max 40-45cm .Áttörni az eketalpat és kb ennyi.
Válasz pumpedli72 #2578. hozzászólásáraaz nem váz magasság, az 80 cm-nél kezdődik , 60 cm-es művelési mélység esetén a feltörekvő földnek, szármaradványnak kell a hely
Válasz pumpedli72 #2578. hozzászólásáraHelló
Az irtó sovány egy lazítónak.
A Horsch kultivátorok és kópiáik 850mm vázmagassággal rendelkeznek.
Metalwolfból inkább a michel késest kérdezd meg szerintem. Vagy a Heltit 3x60-as késosztással, az biztos bírni fogja a gyűrödést.
Válasz Selvin #2577. hozzászólásáraÉn egyenes késsel néztem. A váz magassága 65-70 cm.
Válasz pumpedli72 #2576. hozzászólásáraNekem az van, tavaly vettem újonnan. A szecskázott búzatarlón kb 20 méterenként szedte össze a mulcsot és húzta maga után gombócban. Felhívtam a gyárat és kicserélték a késeket nagyobbra. Így már nagyon jó. Megemeli a talajt, de nem kever és nem rögös. Sima vékony késsel van, de a kopóra otthon is lehet rá hegeszteni egy pár centis szárnyat ha kell.
Használ valaki Metalwolfos lazítót? Érdekelne róla vélelmény mennyire használható illetve nem szedi össze a cuccot. Egy háromkésest néztem ki ékgyűrüs hengerrel. Közepesen kötött talajon 120 le húznám. Köszönöm a segítséget!
Válasz Sk Laci #2569. hozzászólásáraSzia! Termèszetesen, csak egy feltètellel, ha a másik henger amit használni szeretnèl minden adata, v a henger rendelkezèsünkre áll, mert pontatlanul nehèz lenne összeèpiteni.
Válasz MTZ1221.3 #2573. hozzászólására40-50 közt vannak a kötöttségek, én eddig szárazon húztam , először két éve augusztusban, csontszáraz területen, a 60 q-ás rövidtárcsa csak gurult a föld tetején, lazítás után megjártam tárcsával, megértem visszavenni a munkamélységből......azon a száraz talajon nagyon jó munkát csinált, szinte 0 röggel. A gép az agrisem combiplow platinum.
Válasz Batka #2572. hozzászólásáraPontosan milyen talajaid vannak?
Nekem 40-65ak kötöttségű talajon ment tavaly, ott pedig különösen jól dolgozott ahol magas Mg tartalom van.
Ez az altalaj művelő nedvesebb talajon is elég jól dolgozik. Első próbám nedves kukorica tarlón volt. A traktorra súlyt is helyezett át, ahogy megbírta a trakit a talaj ez jól dolgozott. Kiástam az egész szelvényt. Ennek a talajművelőnek a száraz talaj az ellensége azt látom.
Neked milyen van pontosan?
Válasz MTZ1221.3 #2570. hozzászólásáraKöszi, érdekes, amit leirtál , kukoricatarlón még nem mertem vele próbálkozni, lehet idén.
Nekem a nedves talajon való alkalmazhatósága is kérdésesnek tűnik.
Válasz sulla #2566. hozzászólásáraEz nem is mondhatni klasszikus lazító. Más munkája van.
Egyébként egy gazos földön ha elhúzod ez olyan lesz utána, mintha legyomírtottad volna. A talaj ahogy megemelkedik majd visszaesik, az összes gyökér a levegőbe kerül ezáltal. Semmi forgatás mégis szépen magmakkan a dudva.
A befelé ívelés hasonlít a paraplow jellegű lazító munkájára, jobban emel. Befelé ív részen sokkal lazább is a talaj. A másik oldalra meg ugye a szárny dolgozik, mert az meg a másik oldalra van döntve. Így emel mindkét oldalon. Nekem nagyon tetszik, ástam annyit, mint egy vakond.
Válasz Batka #2568. hozzászólásáraHelló.
Miért volna titok, szívesen küldök.
Például egy link.
Ez árazott jobban.
Nekünk Opall-Agri van, így nem mentegettem el az Agrisemeseket. A második szipatikusabb az árazások miatt.
Válasz JOSEY #2565. hozzászólásáraKöszönöm.
Esetleg henger nélküli ár is lehetséges?
Pöttinger Syncron csőpálcás henger van, amit szeretnék ékgyürüsre lecserélni a jobb munkaminőség miatt. Így maradna egy csőpálcás hengerem.
Ha az idei év aratása és a termény értékesítése bejőnne, érdekelne az általad gyártott 6 késes kivitelü lazító.
Válasz MTZ1221.3 #2559. hozzászólásáraA lengyel utángyártottat hol lehet kapni, ha nem titok?!
Válasz JOSEY #2558. hozzászólásáraEgy 4 késesnek mi lenne az ára? Milyen hengerválaszték van hozzá? A fő gerendelynek mi a keresztmetszete?
A feltöltött képeken hegesztésnek látszanak a kopó részek felfogatásai az orrbetét kivételével. Van esetleg olyan kép amin csavarkötés van? Vagy félreértettem a vitátokat MTZ1221.3-al?
Válasz MTZ1221.3 #2559. hozzászólásáraKöszönöm a fáradozást, ez nagyon kimerítő válasz volt. Ez alapján úgy gondolom beruházok egy ilyen gépre, még megálmodom melyik legyen.
El kell mondjam még sosem lettek talajlazítózva a földjeim. Régen szántás ment, de 6 évvel ezelőtt áttértem takarónövény/mintillre (egyenes lapos rövidtárcsa és kompaktor). Viszont mindig baj volt a gyommal és most újabban a talajlakó kártevőkkel is. Most változtatni akarok a vetésforgón, így beszűkül a takarónövény lehetősége és ezért akarok valami talajkímélő lazítást helyette.
Amúgy a szomszédos gazdák itt is 200-300Le-s gépekkel húznak olaszos lazítót meg másik fajtákat, látszik is a szétiszapolódás a talajon, viszont azért van termés is.
Még egy kérdés az, hogy befelé ívelt a kés, annak mi a jelentősége?
Válasz Sk Laci #2564. hozzászólásáraszia! A vázmagasság: 800 mm, munkaszélesség 3000 mm.
Tipus: AGROMASTER BULL 6 SPP CR rögtörő hengeres kivitel Ár: 9.499€ +ÁFA
Válasz JOSEY #2558. hozzászólásáraSzia Josey!
Az alsó képen látható 6 késes lazótó 3 m munkaszélességü?
Milyen a vázmagasság?
Esetleg ha nem titok jelenleg mennyiért árulod a 6 soros kivitelt?
Árat lehet privátban is.......
Válasz MTZ1221.3 #2562. hozzászólásárade most irtam , 3 részből áll, a törzsre 3 csavarral a lapát, a bontó orr kitolható kivitelben 2 csavarral
Válasz JOSEY #2560. hozzászólásáraHelló
Régebben azt írtad, hogy a BULL SPP-re hegesztéssel van felrakva a kopó. Azért írtam ezt: "cserélhető rajta minden kopóelem csavarral". Nem írtam, hogy nem cserélhető, csak hogy nem csavarral. Attól még lehet jó, csak macerásabb cserélni, ha majd kell.
ez a változat viszont 5 késsel 175 pacitól üzemeltethető, 950 mm magas váz, fokozatmentes munkaszélesség állitás 3000-3500 mm
Válasz MTZ1221.3 #2559. hozzászólásáraa lazitó kés nálunk több szétszedhető darabból áll, gerinclemez talp törzzsel, lapát lemez, bontó orr.
Válasz sulla #2555. hozzászólásáraAttól függ milyen évjárat van és mivel érek oda.
Ez szerkezetkímélően dolgozik, tehát nem forgatja át úgy, mint egy grúber/vésőeke a területet.
Idén napraforgó elé ment ezzel a talajmunka kukorica után. Egy sor ez, tavasszal egy sor kombinátor, műtrágya kiszórás még egy sor kombinátor és vethető volt, de első kombi után vethető lett volna. Nagyon szuper a munkája, ahogy elment a gép nem is látod még a késnyomokat sem, de ha belelépsz bokáig süppedsz benne (kivéve ha nem fagyos a talaj, mert akkor nem süllyedsz). Nedves talajon is használható igenjól működik, szépen megemeli akkor is a talajt, azért hatalmas szárny van rajta. Az viszont érdekes egyébként, hogy a legaljasabb talajaink vannak, most volt egyszer már hirtelen 30mm eső szomszédaimén áll a víz, eliszapolódott, nekünk viszont semmi. Pedig mióta mi használjuk a földet (min. 30 éve) nem volt mélyebben művelve, mint 30cm. Szomszédaim IH lazítóval, TopDownnal, Gaspardo vésőekével dolgoznak, meg nyilván van aki szánt. Azt gondolom, hogy a szerkezet ezzel jobban megmarad és kevésbé lesz porrá törve a talaj, így később úszik fel az egész. A zöldtrágya/takarónövény vas alternatívája, kiváltani persze nem váltja ki.
---------------------------
Nem az, hogy máskor drágább volt, hanem jó 8éve ennyi az ára. Azért 8 éve még egy eléggé jó MTZ-t lehetett kapni ennyi pénzért, most meg lassan egy leütött gatya gép is többe van.
Igen a Josey féle olcsóbb, biztos jó is. Egy ismerősömnek van, ő szereti használni a BULL SPP-t. Viszont az Agrisem kése befelé ívelt kissé, mint a paraplow, cserélhető rajta minden kopóelem csavarral. A szárny is jóval összetettebb. Én ilyen összegnél az Agrisemet választanám.
Az Opall Agri Hektoron késméretre az Agrisem Cultiplow Platinum széria késének megfelelő van. Ismerősömnek az Agrisem Cultiplow Golddal összehasonlítva elég nagy különbség van. Az Agrisem igazi brutál nagy vas, köves földre fejlesztve. Nyilván a kés is más azért, a szárny kialakításában valamivel. Az Agrisemet drágább felkopózni, viszont lengyel kisipari utángyártott van hozzá, az Opall Agrihoz nincs, csak a gyári. Az Agrisemet is az Opall Agri gyártja egyébként, a Hektor második műszakos gép, ami a két gépet komolyabban összehasonlítva látszik is. Az Agrisem sokkal erősebb a váza terén, kése azonos, kopója is, viszont a szárny is totál más rendszerű a cseréje terén, működése terén azonos.
Első kép Agrisem Cultiplow Gold szárnya, vídia betétes lengyel utángyártott, második meg az Opall Agri Hektor kés alsó része.
Kiváló gépek ezek egyébként, de tudomásom szerint mindkettőből 1-1 db üzemel az országban. Magyarországon egyenlőre még az a módi, hogy min. 300 ló kelljen elé és az szarja össze magát a munkagép előtt, de ha a gazda hátranéz hótfekete legyen a munka utána. Na ezek a gépek nem ilyenek, és nem felelnek meg ennek a kritériumnak. Ezzel a géppel a striptill is megvalósítható valóban kiváló minőség mellett, nem egy porrá zúzott sáv és egy érintetlen sáv kialakításával. De ha majd kipróbáltam pár évet akkor nyilatkozok róla, addig csak elmélet