Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.42 FtUSD397.93 FtCHF444.64 FtGBP499.75 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Helló!
Olyan kérdésem, lenne, hogy meddig lehet bejelentkezni földművesnek? van valami határidő? vagy ez innentől kezdve folyamatos? közeljövőben szeretnék venni néhány zárt kert minősítésű földdarabkát, akkor mindenképp regisztrálnom kellene ugye?
Nem kell átminősíteni, az őstermelő mellé kell a földműves minősítés.
Érdemes megcsinálni, mert ha gazdálkodsz akkor előbb-utóbb kelleni fog. Füldhivatal honlapjáról le lehet tölteni a nyomtatványt, kitöltöd és beviszed a földhivatalba a bizonyítványoddal, vagy az elmúlt 3 év kitöltött őstermelői betétlapjával és ennyi.
Válasz #362. hozzászólásra
Egyelőre csak akkor kell földművesnek lenned, ha venni vagy bérelni akarsz, és a művelt területeid az újjal együtt összességében meghaladják az 1 hekit. De ez már egy másik topic (új földtv.) témája...
Az őstermelőnek egyelőre semennyire. Viszont ha földet akar művelni akkor a földműves minősítéshez már jól jön a képzettség. De érdemes megcsinálni, 100% vissza nem térítendő támogatás van a tanfolyamra.
Ha van rá pénzed akkor inkább a mezőgazdasági technikust csináld meg. Ez ~250e Ft és sajnos nem támogatott, tehát saját zsebből kell fizetni de később többet jelenthet mint az aranykalászos.
Válasz #344. hozzászólásra:
A Gazda tanfolyam rendes középfokú szakképesítés, mintha mondjuk lakatos szakmát kanál egy szakmunkásképzőben. Az Aranykalászos gazda ennek csak egy részszakképesítése. Amivel a Gazda több, az gyakorlatilag a Kiegészítő tevékenységek modul (falusi vendéglátás, házi termékfeldolgozás, élelmiszer higiéniai ismeretek). De pl. pályázati pontszámban sehol nem ér többet az Aranykalászosnál.
Aranykalászos gazda után valaki elvégezte a GAZDA tanfolyamot?
Mennyiben más, mint az aranykalászos?
Többet ér, mint egy aranykalászos? (itt azt értem, magasabb végzettségnek számít)?
Köszi
Igazad van nem ér semmit de ha nincs meg "akkor nincsen semmim se" .Sajna köteleznek rá .Mi is napi 8órába máshol dolgozunk. Az a lényeg ,hogypár év és nem ér semmit. Kitalálnak valami mást!!!!
Egyenlőre ezt írják elő hozzá (minimum).
Nekem meg az asszonynak is van munkahelye, ebből élünk. És az ilyeneknek mint én, arra jó, hogy az új TV szerint megtarthassam és továbbműveljem őseim földjét.
Igen az. Meg vasútép. mérnök. Problem?
Szerintem nincs összefüggésben a kettő. Az aranyparaszt papír arra kell, hogy ne lopják el a földem. És arra jó. Ha valaki többet szeretne elérni, hát nosza. De ilyen ez a szakma (is), nemcsak doktorok vannak itt.
Pl. valaki nagyon jól krampácsol, de analfabéta (ÉLŐ PÉLDA!!). Attól még rá is szükség van. Így szép, hogy nem vagyunk egyformák.
De nehogymá' elvegyék tőlem apám földjét...inkább megcsinálja az ember az aranyparasztot.
Egy iskola nagyon jó alap, de nem minden a papír. Öregapáinknak sem volt, apáinknak sem mindnek, mégsem állnék le az öreggel vitatkozni (mg-ban).
És nem leszólni kell valakit, hogy szart sem ér vele. Lehet neki munka mellett még több meló volt megszerezni "akárhanyadik" papírt is.
Pár ismerősömmel most vizsgázunk MG technikusi - tanfolyamon. Úgy indultunk neki pár hónap, befizetem a pénzt (jelzem nem MVH-s), megvan a papír. De ez nem jött be, minden egyes tananyag végén modulzáró vizsga. Jelzem nekem egy könyvtáros-asszisztensi végzettségem van de a férjemmel egy családi gazdaságot vezetünk. Megvolt kötve a kezünk vagy megyünk vagy ne is adjunk be sehova egyetlen egy papírt sem!A férjem 5 évvel ezelőtt megszerezte az Aranykalászos papírt, de azNEM ÉR SEMMIT..
Természetesen a kötelezetti névsor mellett - akiket automatikusan tértivevénnyel kiértesítünk- várunk mindenkit továbbra is,akiknek elmaradása van bármelyik témában.
Beruházások az állattenyésztésben 2013.07.05.-06. (szükség esetén pótképzés)
Öntözési-, meliorációs és egyéb vízgazdálkodási létesítmény-fejlesztések 2013.07.12.-13.
Natura 2000 erdőgazdálkodóknak 2013.07.26.-27.
Natura 2000 erdőgazdálkodóknak 2013.08.02.-03.
Natura 2000 kifizetések 2013. 08.09.-10.
Hirdetjük továbbá Konzorciumi partnerünkkel a kiskunfélegyházi Iskolával közösen indítandó képzéseinket:
Aranykalászos Gazda (Kiskunfélegyházi helyszín)
Gazda
Mezőgazdasági technikus
Érdeklődni a 76/497-075 számon vagy az info@bacsagrarhaz.hu oldalon lehet.
Sziasztok, lenne kérdésem:
Van nekem egy még '96-ban középiskolában megszerzett " növényvédő és méregraktár kezelő " bizonyítványom (1993 LXXVI. tv. 12§ OKJ) de eddig nem kellett használnom.
Mit kell tennem, hogy ez most érvényes legyen, kinél kell eljárnom, stb.
köszi ha lesz részletes válasz:)
Válasz #323. hozzászólásra
csak akkor tudod visszaigényelni,ha olyan intézménynél végzed el a tanfolyamot,amelyiknek van szerződése az MVH-val UMVP -s programra
Jövő héten kezdem az aranykalászos tanfolyamot. :-))
Az iskolában azt mondták, hogy ők nincsenek kapcsolatban a VM-el, így teljesen önköltséges.
Úgy olvastam, hogy máshol az iskola megelőlegezi, majd a támogatást ők kérik meg.
Nálunk most én előlegezném meg, és én igényelném vissza a tanfolyam költséget a sikeres vizsga után.
A kérdésem az, hogyan tudom visszaigényelni? Mi szükséges hozzá?
lenne egy kerdesem,romaniaba juliostol kotelezik hogy a kistermeloknek legyen agarar vegzetseguk..ez nalatok is igy mukodik?nem abszurd hogy a hetveneves mamaknak tataknak iskolaba kel majd jarniuk?mert arrol van szo ha nincs agarar vegzetseged nem engednek a piacokra..szerintetek megtudjak ezt tenni?
Multkor olvastam az újságban, hogy indul aranykalászos gazda és mezőgazdasági technikus tanfolyam... Namost mivel én utóbbinak tanulok és ez kemény két évembe fog kerülni ( mondjuk "ingyen"), ezért kérdezem hogy valaki hallott már róla hogy pénz befizetéssel és pár hét/nap alatt valaki Mg technikus legyen? Gondolom itt is mint aranykalászosnál vannak könnyű és nehéz vizsgázóhelyek
765 hozzászólás
Válasz #365. hozzászólásra
Helló!
Olyan kérdésem, lenne, hogy meddig lehet bejelentkezni földművesnek? van valami határidő? vagy ez innentől kezdve folyamatos? közeljövőben szeretnék venni néhány zárt kert minősítésű földdarabkát, akkor mindenképp regisztrálnom kellene ugye?
Nem kell átminősíteni, az őstermelő mellé kell a földműves minősítés.
Érdemes megcsinálni, mert ha gazdálkodsz akkor előbb-utóbb kelleni fog. Füldhivatal honlapjáról le lehet tölteni a nyomtatványt, kitöltöd és beviszed a földhivatalba a bizonyítványoddal, vagy az elmúlt 3 év kitöltött őstermelői betétlapjával és ennyi.
Illetve tuti, hogy az idővel lejáró bérleteid megújításához is földművesnek kell lenned.
Egyelőre csak akkor kell földművesnek lenned, ha venni vagy bérelni akarsz, és a művelt területeid az újjal együtt összességében meghaladják az 1 hekit. De ez már egy másik topic (új földtv.) témája...
Köszöntem de egy pill én eddigis földet műveltem sajátot is bereltem is akkor átkell minősítetnem magam földművessé????
Válasz #360. hozzászólásra
Az őstermelőnek egyelőre semennyire. Viszont ha földet akar művelni akkor a földműves minősítéshez már jól jön a képzettség. De érdemes megcsinálni, 100% vissza nem térítendő támogatás van a tanfolyamra.
kis okosság kéne.. Őstermelőnek mennyire van vagy lessz szüksége aranykalászos dokumentumra??? KÖSZI
Válasz #357. hozzászólásra
http://geniuszplusz.hu/kepzesek-a-z-ig
2014. májusban indul, 4 hónap intenzív. A tájékoztatás alapján a gyakorlat is az oktatás részét fogja képezni.
Válasz #357. hozzászólásra
www.aranykalaszos-gazda.hu
Bár nem hiszem, hogy a gyakorlat a belvárosban lenne :)
Sziasztok!
Budapest tud valaki ilyen tanfolyamot?
Válasz #354. hozzászólásra
Ha van rá pénzed akkor inkább a mezőgazdasági technikust csináld meg. Ez ~250e Ft és sajnos nem támogatott, tehát saját zsebből kell fizetni de később többet jelenthet mint az aranykalászos.
Válasz #354. hozzászólásra
MINDENTANFOLYAM:HU Nagyon segírőkészek és rugalmasak. (Szeged)
Sziasztok!
Tudna valaki ajánlani aranykalászos gazda képzést Szegeden vagy Hódmezővásárhelyen? Előre is köszönöm!
Sziasztok! Meg tudna mondani mennyire nehez a tamfolyam?
Sziasztok!Ha van 5 percetek kérlek válaszoljatok pár kérdésre,sokat segítenétek!Előre is köszi!
https://docs.google.com/forms/d/1Nm4S7z1n1QFqGb_4o1Q22-xhBb08azNkahmvcbeLjAM/viewform
Válasz #344. hozzászólásra:
A Gazda tanfolyam rendes középfokú szakképesítés, mintha mondjuk lakatos szakmát kanál egy szakmunkásképzőben. Az Aranykalászos gazda ennek csak egy részszakképesítése. Amivel a Gazda több, az gyakorlatilag a Kiegészítő tevékenységek modul (falusi vendéglátás, házi termékfeldolgozás, élelmiszer higiéniai ismeretek). De pl. pályázati pontszámban sehol nem ér többet az Aranykalászosnál.
Sziasztok! Jelentkezett most valaki a Mátrixhoz aranykalászos tanfolyamra, februári vizsgára? Mik a tapasztalatok a vizsgával kapcsolatban?
Válasz #348. hozzászólásra
köszi a gratula , mostmár lehet agyalni ...
Válasz #347. hozzászólásra
Akkor ezek szerint sikeres vizsgát tettél!
#1. hozzászólás, Dani1980 küldte be 2013-11-26 16:58:52-kor | [TÖRÖL] | Felhasználó kitiltása: egy napra | egy hétre | egy hónapra
Dani1980
Bárhonnan, bárki aki akar kezdeni magával valamit...
tudja valaki hol indul most tanfolyam???
Válasz #263. hozzászólásra
levi! hol voltál hosszabbítani és mi a módja ennek pontosan?
köszi
Sziasztok!
Aranykalászos gazda után valaki elvégezte a GAZDA tanfolyamot?
Mennyiben más, mint az aranykalászos?
Többet ér, mint egy aranykalászos? (itt azt értem, magasabb végzettségnek számít)?
Köszi
Válasz #333. hozzászólásra
Igazad van nem ér semmit de ha nincs meg "akkor nincsen semmim se" .Sajna köteleznek rá .Mi is napi 8órába máshol dolgozunk. Az a lényeg ,hogypár év és nem ér semmit. Kitalálnak valami mást!!!!
Válasz #341. hozzászólásra
csak óvatosan, még nem tudni mit írnak elő!
"... aki e törvény végrehajtására kiadott rendeletben meghatározott mezőgazdasági vagy erdészeti szakirányú képzettséggel rendelkezik ..."
Válasz #340. hozzászólásra
Egyenlőre ezt írják elő hozzá (minimum).
Nekem meg az asszonynak is van munkahelye, ebből élünk. És az ilyeneknek mint én, arra jó, hogy az új TV szerint megtarthassam és továbbműveljem őseim földjét.
Válasz #339. hozzászólásra
Isten ments, hogy vitatkozzak, de miből gondolod, hogy egy tanfolyam elég a földjeid megtartásához?
Válasz #338. hozzászólásra
Igen az. Meg vasútép. mérnök. Problem?
Szerintem nincs összefüggésben a kettő. Az aranyparaszt papír arra kell, hogy ne lopják el a földem. És arra jó. Ha valaki többet szeretne elérni, hát nosza. De ilyen ez a szakma (is), nemcsak doktorok vannak itt.
Pl. valaki nagyon jól krampácsol, de analfabéta (ÉLŐ PÉLDA!!). Attól még rá is szükség van. Így szép, hogy nem vagyunk egyformák.
De nehogymá' elvegyék tőlem apám földjét...inkább megcsinálja az ember az aranyparasztot.
Egy iskola nagyon jó alap, de nem minden a papír. Öregapáinknak sem volt, apáinknak sem mindnek, mégsem állnék le az öreggel vitatkozni (mg-ban).
És nem leszólni kell valakit, hogy szart sem ér vele. Lehet neki munka mellett még több meló volt megszerezni "akárhanyadik" papírt is.
Válasz #336. hozzászólásra
Amúgy lehet azért, mert te is "aranykalászos" vagy.
Válasz #336. hozzászólásra
Próbálkozz csak egyszer majdcsak összejön...
na jól van, nem jönnek az ujjamra a bötűk
Válasz #332. hozzászólásra
bocs, a második nem neked ment,hanem ide: Válasz #332. hozzászólásra
gratulálok!
és itt az újabb magasan kvalifikált hozzászólásod
Az amúgy sem ér egy kalap sz@rt se, már ne is haragudj..
Pár ismerősömmel most vizsgázunk MG technikusi - tanfolyamon. Úgy indultunk neki pár hónap, befizetem a pénzt (jelzem nem MVH-s), megvan a papír. De ez nem jött be, minden egyes tananyag végén modulzáró vizsga. Jelzem nekem egy könyvtáros-asszisztensi végzettségem van de a férjemmel egy családi gazdaságot vezetünk. Megvolt kötve a kezünk vagy megyünk vagy ne is adjunk be sehova egyetlen egy papírt sem!A férjem 5 évvel ezelőtt megszerezte az Aranykalászos papírt, de azNEM ÉR SEMMIT..
Válasz #330. hozzászólásra
Kérdezz rá ! ! -----Képzési hírek
Kialakultak a nyári kötelező képzések időpontjai.
Természetesen a kötelezetti névsor mellett - akiket automatikusan tértivevénnyel kiértesítünk- várunk mindenkit továbbra is,akiknek elmaradása van bármelyik témában.
Beruházások az állattenyésztésben 2013.07.05.-06. (szükség esetén pótképzés)
Öntözési-, meliorációs és egyéb vízgazdálkodási létesítmény-fejlesztések 2013.07.12.-13.
Natura 2000 erdőgazdálkodóknak 2013.07.26.-27.
Natura 2000 erdőgazdálkodóknak 2013.08.02.-03.
Natura 2000 kifizetések 2013. 08.09.-10.
Hirdetjük továbbá Konzorciumi partnerünkkel a kiskunfélegyházi Iskolával közösen indítandó képzéseinket:
Aranykalászos Gazda (Kiskunfélegyházi helyszín)
Gazda
Mezőgazdasági technikus
Érdeklődni a 76/497-075 számon vagy az info@bacsagrarhaz.hu oldalon lehet.
Sziasztok!
Tud valaki levelezős aranykalászos gazda tanfolyamot olyat amit gyorsan le lehetne rakni?
Üdv.Zsolti
Földmérő technikusi bizonyítványt elismerik? vagyv hol lehet olyan lista amin szerepel hogy melyik szakma jó?
köszi
Válasz #314. hozzászólásra
Gazda lehetőség igen van de az a baj az is ugyan olyan szakmunkásnak felel meg, mitn az aranykalászos gazda.. így nem végeztem el én sem...
Válasz #326. hozzászólásra
akkor még ez volt az okj száma: 52 2 6411 05 60 02
Sziasztok, lenne kérdésem:
Van nekem egy még '96-ban középiskolában megszerzett " növényvédő és méregraktár kezelő " bizonyítványom (1993 LXXVI. tv. 12§ OKJ) de eddig nem kellett használnom.
Mit kell tennem, hogy ez most érvényes legyen, kinél kell eljárnom, stb.
köszi ha lesz részletes válasz:)
Válasz #324. hozzászólásra
Köszi Pamko!
Válasz #323. hozzászólásra
csak akkor tudod visszaigényelni,ha olyan intézménynél végzed el a tanfolyamot,amelyiknek van szerződése az MVH-val UMVP -s programra
Sziasztok!
Jövő héten kezdem az aranykalászos tanfolyamot. :-))
Az iskolában azt mondták, hogy ők nincsenek kapcsolatban a VM-el, így teljesen önköltséges.
Úgy olvastam, hogy máshol az iskola megelőlegezi, majd a támogatást ők kérik meg.
Nálunk most én előlegezném meg, és én igényelném vissza a tanfolyam költséget a sikeres vizsga után.
A kérdésem az, hogyan tudom visszaigényelni? Mi szükséges hozzá?
Nagyon köszönöm a segítséget.
Hali
Szeretném megkérdezni,hogy miért akar most mindenki valamilyen "papíros" gazda lenni?
Válasz #316. hozzászólásra
ajánlom a riviera-tours Nyíregyházán, korrektek, mindenben segítenek, tananyagot leadják, max. tanulni kell.
???????????????????????????????????????????
Válasz #289. hozzászólásra
Megtennéd,hogy mégis elmondod?Két hét múlva megyek vizsgázni és sík ideg vagyok,hogy nem elég az idő a felkészülésre.Válaszod köszönöm
lenne egy kerdesem,romaniaba juliostol kotelezik hogy a kistermeloknek legyen agarar vegzetseguk..ez nalatok is igy mukodik?nem abszurd hogy a hetveneves mamaknak tataknak iskolaba kel majd jarniuk?mert arrol van szo ha nincs agarar vegzetseged nem engednek a piacokra..szerintetek megtudjak ezt tenni?
Multkor olvastam az újságban, hogy indul aranykalászos gazda és mezőgazdasági technikus tanfolyam... Namost mivel én utóbbinak tanulok és ez kemény két évembe fog kerülni ( mondjuk "ingyen"), ezért kérdezem hogy valaki hallott már róla hogy pénz befizetéssel és pár hét/nap alatt valaki Mg technikus legyen? Gondolom itt is mint aranykalászosnál vannak könnyű és nehéz vizsgázóhelyek