Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak611 FtBenzin árak600 FtEUR407.17 FtUSD380.08 FtCHF433.84 FtGBP490.68 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz fexco #843. hozzászólásáraHamár megvan én nempocsékolnám el.
Ahoz drága.
Egy hűvös pincébe garázsba berakni.
És nyugi!
Kb 400000ft ot nedobj ki.
De tetudod.
Válasz rtamas1976 #839. hozzászólására400.már le is van jelentve.ma este ki lesz szorva a picsába.(amugy augusztus 14ig jár le az egy honap 20fokon.de mi a gyászra várjak.----ugye multkor amikor már beszéltünk rola,javasoltátok hogy várjak ---lehűlés,esőre.----megis vártam a beigért multheti szerda-csütörtök országosan átvonulo esőt,ami egy nagy nulla lett.de legalább annyi értelme lett a várásnak,hogy este azért lehül 15-17fokra,nemúgy mint multkor 25-26fok.
Válasz rtamas1976 #838. hozzászólásáraLombtrágya az jó. Volt ismerős aki olyan helyen dolgozott hogy korlátlanul lehetett belőle szerezni. 10 évig fújtam neki ilyen 10x15x es ajánlott dózissal 5x6x minden kultúrát. És soha nem aratott kevesebbet mint én. Engem is elejében azzal vezettek félre, hogy mondták az asszony nyugodtan mossa ki a kannákat, és öntse a virágjaira. Eszméletlenül megszépültek tőle, mire rájöttem hogy így 50x dózist kapnak, és azért.
Válasz fexco #837. hozzászólásáraNe komplikáld túl, majd rájössz pár év alatt hogy pont annyit ér, mintha megfújnád kevés nitrosollal. 5x kevesebb árért.
Válasz rtamas1976 #835. hozzászólásáraÉn mv suprayt vettem, egy évig tárolható, elvileg pár napig a föld tetején is el van. De idén nyílván csak búza vetés előtt lehet kirakni.
Válasz Gandhy #836. hozzászólásáraAnno vagy 10éve láttamilyet.
Kukorica tarlón egybeált gombavolt az egész.
Nagy üzlet ez a szenteltvíz!!!
Sokembert meglehet venni vele.
Mindenki gyárja mint a lombtrágyát.
És mindenkinek a sajátja a legjobb!
Válasz rtamas1976 #835. hozzászólásáraVan/volt egy tanulmány a tarlóbontó baktériumok áldásos tevékenységéről, de a baktériumos szakma úgymond eltüntettette. A szárbontás ideális esetben tökéletesen végbemegy, ellenben a baktériumok a működésükhöz cca. a 95%-át fel is zabálják és kilélegzik a semmibe. Viszont, ha gombák végzik el ezt a munkát, akkor szinte minden visszakerül a talajba, ennek viszont van egy technológiai elvárása, nem szabad a gombatelepeket megbontani gépekkel. Szabadszemmel is láthatók ezek a gombák a fennhagyott kukoricatarlón, vékony fehér felület, mint a camembert sajton.
Válasz fexco #833. hozzászólásáraIgen sajnos ha kivan szállítva akkor kikell tenni! Hacsak hűtőbe nemtudod rakni!
Egyébként rugalmasak megrendeled és ha szólsz 2-3napon belül kiszálítják.
A10-15csm lenne az optimális és nem keverv hanem leforgatva.
Ezértis használjuk inkább a kukorica tarlóra.
Ott ezévtől úgylesz géporrán permetez és már szántjuk is le.
Ha aöp miatt jobb a trihoderma azis 2pont
Poralakú, kiírod rá, de ha nemoptimális akkor nemhasználod. Majd kirakod amikor jó!
Válasz fexco #833. hozzászólásáraNo porlaszd az azért van írva hogy ki nyomáson mennyen a permetező. Ha sietni akarsz vegyél olcsó sima 0.6sokat, és az is jó lesz 1.5max 2 báron. De inkább 1.5ön próbáld.
Válasz rtamas1976 #831. hozzászólásáraa papirján megvan adva a szavatossága.ennyi fokon eddig tárolható,melegebb hömérsékleten-kevesebb ideig tárolható.---ha megvárnám a megfelelő hőmérsékletet,már lejárna szavatossága.
ja és még lehetőleg dolgozzuk be 10-15 centi mélyen,jó minőségű talajmunkával.
Válasz fexco #828. hozzászólásáraNem tudom nálatok milyen az idő, nálunk az volt a szakvélemény hogy akkora a szárazság, meleg és az uv, hogy várjunk még a kijuttatással.
Válasz fexco #828. hozzászólásáraA gyári kijuttatón ütközőlapos fúvóka van.
A porlasztást szerintem azért írják mert kis lémennyiésgnél a szél elviszi.
Egyébként pedig a legjobb tarlófedetségre kell törekedni.
Ezért kell tarlóra permetezni, nem a csupasz földre!
A víz nelegyen klóros!
A nitrosolos a legrosszabb megoldás.
Légbeszívásos
Válasz csabahegeszt #824. hozzászólásáraJó a tárcsa csak hengereld meg utána gyűrűssel!
Ha szeptember közepén csinálod sem baj.
Sőtt mikor a növény visszatárol az a leghatásosabb. Pl a szeder másképp szinte reménytelen.
Válasz csabahegeszt #824. hozzászólásáraSzártépő...tárcsával belenyúlsz a kelő gyomokba. Nem lesz tökéletes a gyom kelésed. Nem lesz jó a glifózásod. Gabona tarlónál ugyan úgy kell ügyelni a gomok kelésére mint ha egy kultúr nyövény lenne, akkor lesz jó a glifózás. Másik évben könnyebben megy a főnövény gyomirtása.
Válasz Csavarkulcs #823. hozzászólásáraAz a baj hogy nekem nincs olyan.
Csak sima tárcsa,azt fog most kapni és később menne rá a totális
Még mielőtt trágyàznàm mert utána szántanám le.
Tudom hogy az eke itt vétkes szó vagyis eszköz de ez van.
Válasz csabahegeszt #821. hozzászólásáraAgusztus vége előtt nem érdemes glifózni pláne ha van cirok is benne. Jelenleg aprítóhenger ápolja nyesi vissza a tarlókat. Majd glifó.
Válasz rtamas1976 #814. hozzászólásáraa szerveranyagot fenn kell hagyni, abból épül a talaj, ha bekevered, szétzúzod a felszíni mulcson kialakuló gombatelepeket és vége a talajépítésnek
Válasz mtz1221 #817. hozzászólásáraIgen. Szárnyakkal, most még alsó lyukban van. Majd ha mélyebben csinálom akkor feljebb teszem vagy leveszem a szàrnyat attól függően milyen lesz a terület.
Válasz mtz1221 #809. hozzászólásáraÚgykell gondolni a földre mint a szivacs.
Ha letud menni a víz akkor a gyökér is utána tud menni!
Nézz utána egy kukorica vagy napraforgó medig tud lemenni a vízért és a tápanyagért.
A tök pl: 4-5méterre lemegy.
A gyökértömeg meglesz de az eketalpon megáll.
Próbáld meg ásd ki a földed ha nemlazítózol lessz egy felső agyonművelt rész. Majd lessz egyolyan réteg amit csákánnyal is alig tudsz áttörni. Nevezeti le a vizet és megakadájozza a gyökérzet méllyebb rétegekbe hatolását.
A másik a szervesanyag visszadolgozása.
Válasz mtz1221 #812. hozzászólásáraFelénk nincs homok, hogy elmenjen. Én jövő hét vége felé fogok odaérni de azt fogom csinálni. Erre felé olyanok a talaj és csapadékviszonyok, hogy az őszi vetés 10 évben talán egyszer kel ki eső nélkül. Ha két sor rövidtárcsa után élvezed akkor is ez van.
Válasz mtz1221 #809. hozzászólásáraÉn rengeteget grúberezek, lazítózok és hengerezek, amint csak lehet. Az eső így el tud menni mélyebbre is, nem egyből elpárolog meg a felső pár centiben pang.
Válasz SzikiSzokeveny #805. hozzászólásáraNálunk még tatrtják magukat a tavasziak.
Viszont ha 7en belül nemesik akkor gatya.
A tarlóhoz nemnyúltam, takarja a szalma.
Egyszer véget ér a szárazság.
Hameg nem a repcealá csak tárcsázok.
Lazítózni szeretnék alá de ember tervez, Isten végez!
Ittvan ez a sok buzi szabály aztsem tudja az ember sokszor melyik újját harapja meg.
Válasz rtamas1976 #804. hozzászólásáraItt már nincs. Még a carriereknek is olyan rossz munkája van, hogy szinte az se látszik rajta, hogy rövidtárcsával csinálták. A tavaszi vetések alatt még ennél is rosszabb a helyzet. Felém a nyári, őszi talajmunka már rég nem arról szól, hogy megőrizd a nedvességet. Én az érkező nedvességnek csinálok helyet és a téli csapadékot raktározom el. A tanyán ebben az évben 135 mm esett. Alapesetben ennyiből semmi nem nő meg. Nekünk erre a problémára kell megoldást találni.
Két topicban is megy párhuzamosan hogy ki milyen módszerekkel őrzi meg a nedvességet nyáron. Csak nincs akkora aszály, itt aztán lehetne keresni a nedvességet. Ahová köpök ott van.
Válasz fexco #783. hozzászólásáraAzonnal bedolgozni! Én anno az MX170 orrán vittem a 600-as lengyel vegyszerezőt, a szivattyúját hosszú szívó-nyomó ággal a tlt-ről hajtva magam mögött húztam a 10-770 5.2-t. A vegyszerező keret visszabontva, szórásszélesség a tárcsához igazítva...
Válasz mtz1221 #798. hozzászólásáraJóaz ha optimális az idő!
Az ureatól jól bomlik.
De 60-80l nitrosol mégjobb kipermetezve.
A szervestrágya az egy külön kategória.
Nálunk anyit kap mikor a galamb elsuál felette és rápottyant.
Nincs jószág csak marha.
Annakmeg ciki kijárni troszkálni a határba!
Válasz VMisi #797. hozzászólásáraDe kilehet.
Várdmeg még hűvösebb csapadékosabb lessz az idő!
Második körben azért nem az igazi mert a tarlóbontó lusta .
Tehát ahova fújod ott marad.
Célszerű a tarlómaradványokra jutatni.
Nemtudom mivel vagy gépesítve és menyi hektár?
Vagy rövidtárcsa 3-5cm
Ha lehet hanyagold a tarló bolygatását a szecska had feggye.
Nyugivan! Júli közepe van !
Úgyis jön eső.
Hameg nem, felesleges kifújni!
Válasz VMisi #796. hozzászólására Hogy az esőnek és a szerves trágyának, nincs párja. Kukorica szár is sokkal jobban rothadt 40-50 kiló ureától is, mint ezektől a hókuszpókuszoktól.
846 hozzászólás
Válasz fexco #844. hozzászólásáraJövőre trichodermát vegyél!
Repce napraforgó elé.
Magamnak bacit énsem veszek.
A bioban használjuk illetve ősszel kukoricára ok.
Válasz fexco #843. hozzászólásáraHamár megvan én nempocsékolnám el.
Ahoz drága.
Egy hűvös pincébe garázsba berakni.
És nyugi!
Kb 400000ft ot nedobj ki.
De tetudod.
Válasz mtz1221 #834. hozzászólásáraérdekes,pedig irtátok,hogy a gyyári kijuttató is űtközős....
Válasz rtamas1976 #839. hozzászólására400.már le is van jelentve.ma este ki lesz szorva a picsába.(amugy augusztus 14ig jár le az egy honap 20fokon.de mi a gyászra várjak.----ugye multkor amikor már beszéltünk rola,javasoltátok hogy várjak ---lehűlés,esőre.----megis vártam a beigért multheti szerda-csütörtök országosan átvonulo esőt,ami egy nagy nulla lett.de legalább annyi értelme lett a várásnak,hogy este azért lehül 15-17fokra,nemúgy mint multkor 25-26fok.
Válasz rtamas1976 #838. hozzászólásáraLombtrágya az jó. Volt ismerős aki olyan helyen dolgozott hogy korlátlanul lehetett belőle szerezni. 10 évig fújtam neki ilyen 10x15x es ajánlott dózissal 5x6x minden kultúrát. És soha nem aratott kevesebbet mint én. Engem is elejében azzal vezettek félre, hogy mondták az asszony nyugodtan mossa ki a kannákat, és öntse a virágjaira. Eszméletlenül megszépültek tőle, mire rájöttem hogy így 50x dózist kapnak, és azért.
Válasz fexco #837. hozzászólásáraNe komplikáld túl, majd rájössz pár év alatt hogy pont annyit ér, mintha megfújnád kevés nitrosollal. 5x kevesebb árért.
Válasz rtamas1976 #835. hozzászólásáraÉn mv suprayt vettem, egy évig tárolható, elvileg pár napig a föld tetején is el van. De idén nyílván csak búza vetés előtt lehet kirakni.
Válasz fexco #837. hozzászólásáraSok liter?
Válasz Gandhy #836. hozzászólásáraAnno vagy 10éve láttamilyet.
Kukorica tarlón egybeált gombavolt az egész.
Nagy üzlet ez a szenteltvíz!!!
Sokembert meglehet venni vele.
Mindenki gyárja mint a lombtrágyát.
És mindenkinek a sajátja a legjobb!
Válasz rtamas1976 #835. hozzászólásáramegnéztem:a 20fok felett 1hónap a szavatosság.
Válasz rtamas1976 #835. hozzászólásáraVan/volt egy tanulmány a tarlóbontó baktériumok áldásos tevékenységéről, de a baktériumos szakma úgymond eltüntettette. A szárbontás ideális esetben tökéletesen végbemegy, ellenben a baktériumok a működésükhöz cca. a 95%-át fel is zabálják és kilélegzik a semmibe. Viszont, ha gombák végzik el ezt a munkát, akkor szinte minden visszakerül a talajba, ennek viszont van egy technológiai elvárása, nem szabad a gombatelepeket megbontani gépekkel. Szabadszemmel is láthatók ezek a gombák a fennhagyott kukoricatarlón, vékony fehér felület, mint a camembert sajton.
Válasz fexco #833. hozzászólásáraIgen sajnos ha kivan szállítva akkor kikell tenni! Hacsak hűtőbe nemtudod rakni!
Egyébként rugalmasak megrendeled és ha szólsz 2-3napon belül kiszálítják.
A10-15csm lenne az optimális és nem keverv hanem leforgatva.
Ezértis használjuk inkább a kukorica tarlóra.
Ott ezévtől úgylesz géporrán permetez és már szántjuk is le.
Ha aöp miatt jobb a trihoderma azis 2pont
Poralakú, kiírod rá, de ha nemoptimális akkor nemhasználod. Majd kirakod amikor jó!
Válasz fexco #833. hozzászólásáraNo porlaszd az azért van írva hogy ki nyomáson mennyen a permetező. Ha sietni akarsz vegyél olcsó sima 0.6sokat, és az is jó lesz 1.5max 2 báron. De inkább 1.5ön próbáld.
Válasz rtamas1976 #831. hozzászólásáraa papirján megvan adva a szavatossága.ennyi fokon eddig tárolható,melegebb hömérsékleten-kevesebb ideig tárolható.---ha megvárnám a megfelelő hőmérsékletet,már lejárna szavatossága.
ja és még lehetőleg dolgozzuk be 10-15 centi mélyen,jó minőségű talajmunkával.
Válasz rtamas1976 #829. hozzászólásárarendben.köszi a segitséget!
Válasz SzikiSzokeveny #830. hozzászólására
Válasz fexco #828. hozzászólásáraNem tudom nálatok milyen az idő, nálunk az volt a szakvélemény hogy akkora a szárazság, meleg és az uv, hogy várjunk még a kijuttatással.
Válasz fexco #828. hozzászólásáraA gyári kijuttatón ütközőlapos fúvóka van.
A porlasztást szerintem azért írják mert kis lémennyiésgnél a szél elviszi.
Egyébként pedig a legjobb tarlófedetségre kell törekedni.
Ezért kell tarlóra permetezni, nem a csupasz földre!
A víz nelegyen klóros!
A nitrosolos a legrosszabb megoldás.
Légbeszívásos
üdv mindenkinek!a tarlóbontó phylazonit-ot permetezővel szórom.azt irja,hogy kijuttatáskor ne porlasszam.akkor milyen fuvokával nyomjam?nitrosolos7es pisilős jó lehet?
Válasz csabahegeszt #824. hozzászólásáraJó a tárcsa csak hengereld meg utána gyűrűssel!
Ha szeptember közepén csinálod sem baj.
Sőtt mikor a növény visszatárol az a leghatásosabb. Pl a szeder másképp szinte reménytelen.
Válasz csabahegeszt #824. hozzászólásáraSzártépő...tárcsával belenyúlsz a kelő gyomokba. Nem lesz tökéletes a gyom kelésed. Nem lesz jó a glifózásod. Gabona tarlónál ugyan úgy kell ügyelni a gomok kelésére mint ha egy kultúr nyövény lenne, akkor lesz jó a glifózás. Másik évben könnyebben megy a főnövény gyomirtása.
Válasz CirokMan #822. hozzászólásáraKöszi
Válasz Csavarkulcs #823. hozzászólásáraAz a baj hogy nekem nincs olyan.
Csak sima tárcsa,azt fog most kapni és később menne rá a totális
Még mielőtt trágyàznàm mert utána szántanám le.
Tudom hogy az eke itt vétkes szó vagyis eszköz de ez van.
Válasz csabahegeszt #821. hozzászólásáraAgusztus vége előtt nem érdemes glifózni pláne ha van cirok is benne. Jelenleg aprítóhenger ápolja nyesi vissza a tarlókat. Majd glifó.
Válasz csabahegeszt #821. hozzászólásáraFozat 480
Ki milyen nagyon olcsó és nagyon jó totàl gyomírtót hasznàl a tarlóra.?
Válasz rtamas1976 #814. hozzászólásáraa szerveranyagot fenn kell hagyni, abból épül a talaj, ha bekevered, szétzúzod a felszíni mulcson kialakuló gombatelepeket és vége a talajépítésnek
Válasz rtamas1976 #792. hozzászólásáraVagy hív segítséget, és két géppel.
Válasz mtz1221 #817. hozzászólásáraIgen. Szárnyakkal, most még alsó lyukban van. Majd ha mélyebben csinálom akkor feljebb teszem vagy leveszem a szàrnyat attól függően milyen lesz a terület.
Válasz SzikiSzokeveny #816. hozzászólására3 soros, szárnyakkal használod ???
Válasz mtz1221 #815. hozzászólásáraMég gyári állapotú pöttinger synkro. Igen nagyrészt békésben, kicsit szolnokban.
Válasz SzikiSzokeveny #813. hozzászólásáraAkkor te is valahol délkeleten élsz. Milyen a grúber, milyen osztással és kapákkal ???
Válasz mtz1221 #809. hozzászólásáraÚgykell gondolni a földre mint a szivacs.
Ha letud menni a víz akkor a gyökér is utána tud menni!
Nézz utána egy kukorica vagy napraforgó medig tud lemenni a vízért és a tápanyagért.
A tök pl: 4-5méterre lemegy.
A gyökértömeg meglesz de az eketalpon megáll.
Próbáld meg ásd ki a földed ha nemlazítózol lessz egy felső agyonművelt rész. Majd lessz egyolyan réteg amit csákánnyal is alig tudsz áttörni. Nevezeti le a vizet és megakadájozza a gyökérzet méllyebb rétegekbe hatolását.
A másik a szervesanyag visszadolgozása.
Válasz mtz1221 #812. hozzászólásáraFelénk nincs homok, hogy elmenjen. Én jövő hét vége felé fogok odaérni de azt fogom csinálni. Erre felé olyanok a talaj és csapadékviszonyok, hogy az őszi vetés 10 évben talán egyszer kel ki eső nélkül. Ha két sor rövidtárcsa után élvezed akkor is ez van.
Válasz mtz1221 #811. hozzászólásáraNem fog elmenni a téli csapadék 3 méter mélyre ???
Válasz SzikiSzokeveny #810. hozzászólásáraAkkor azt mondod amik most már megvannak tárcsázva ha elkezdenek zöldűlni, eresszem neki a grúbert 35+ mélységre ???
Válasz mtz1221 #809. hozzászólásáraÉn rengeteget grúberezek, lazítózok és hengerezek, amint csak lehet. Az eső így el tud menni mélyebbre is, nem egyből elpárolog meg a felső pár centiben pang.
Válasz SzikiSzokeveny #805. hozzászólásáraAnnak az érkező nedvességnek hogy csinálsz helyett és hogy ott is maradjon ??? Ez a helyzet itt is már 5 éve lassan.
Válasz SzikiSzokeveny #805. hozzászólásáraEzért szántanak az olaszok meg más mediterrán népek iszonyat mélyen rigol ekével, nem?
Válasz rtamas1976 #806. hozzászólásáraAmelyik több hasznot hoz.
Válasz SzikiSzokeveny #805. hozzászólásáraNálunk még tatrtják magukat a tavasziak.
Viszont ha 7en belül nemesik akkor gatya.
A tarlóhoz nemnyúltam, takarja a szalma.
Egyszer véget ér a szárazság.
Hameg nem a repcealá csak tárcsázok.
Lazítózni szeretnék alá de ember tervez, Isten végez!
Ittvan ez a sok buzi szabály aztsem tudja az ember sokszor melyik újját harapja meg.
Válasz rtamas1976 #804. hozzászólásáraItt már nincs. Még a carriereknek is olyan rossz munkája van, hogy szinte az se látszik rajta, hogy rövidtárcsával csinálták. A tavaszi vetések alatt még ennél is rosszabb a helyzet. Felém a nyári, őszi talajmunka már rég nem arról szól, hogy megőrizd a nedvességet. Én az érkező nedvességnek csinálok helyet és a téli csapadékot raktározom el. A tanyán ebben az évben 135 mm esett. Alapesetben ennyiből semmi nem nő meg. Nekünk erre a problémára kell megoldást találni.
Válasz SzikiSzokeveny #803. hozzászólásáraArra kell vigyázni ami megvan!
Jövőhéten kezdem csinálni a repce helyét.
Nemakarom elhúzni 1-2nap alatt készre akarom csinálni.
Két topicban is megy párhuzamosan hogy ki milyen módszerekkel őrzi meg a nedvességet nyáron. Csak nincs akkora aszály, itt aztán lehetne keresni a nedvességet. Ahová köpök ott van.
Válasz fexco #783. hozzászólásáraAzonnal bedolgozni! Én anno az MX170 orrán vittem a 600-as lengyel vegyszerezőt, a szivattyúját hosszú szívó-nyomó ággal a tlt-ről hajtva magam mögött húztam a 10-770 5.2-t. A vegyszerező keret visszabontva, szórásszélesség a tárcsához igazítva...
Válasz Cajg #793. hozzászólásáraA premián sincs így hengerelünk utána.
Válasz mtz1221 #798. hozzászólásáraJóaz ha optimális az idő!
Az ureatól jól bomlik.
De 60-80l nitrosol mégjobb kipermetezve.
A szervestrágya az egy külön kategória.
Nálunk anyit kap mikor a galamb elsuál felette és rápottyant.
Nincs jószág csak marha.
Annakmeg ciki kijárni troszkálni a határba!
Válasz VMisi #797. hozzászólásáraDe kilehet.
Várdmeg még hűvösebb csapadékosabb lessz az idő!
Második körben azért nem az igazi mert a tarlóbontó lusta .
Tehát ahova fújod ott marad.
Célszerű a tarlómaradványokra jutatni.
Nemtudom mivel vagy gépesítve és menyi hektár?
Vagy rövidtárcsa 3-5cm
Ha lehet hanyagold a tarló bolygatását a szecska had feggye.
Nyugivan! Júli közepe van !
Úgyis jön eső.
Hameg nem, felesleges kifújni!
Válasz VMisi #796. hozzászólására Hogy az esőnek és a szerves trágyának, nincs párja. Kukorica szár is sokkal jobban rothadt 40-50 kiló ureától is, mint ezektől a hókuszpókuszoktól.
Válasz rtamas1976 #787. hozzászólásáraAkkor a búza tarlóra nem is lehet hatásosan kijuttatni?
Második sor tárcsánál esetleg?