Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR405.35 FtUSD392.31 FtCHF431.22 FtGBP486.62 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
őszintén...fogalmam sincs...nem fém zárolt volt, egy takarmány kereskedőtől vettük azt mondta ezt nyugodtan vethetjük!és bejött, ahogy az árpa is pedig az se volt fém zárolt, meg is fogadtuk h nem költünk többet drága "vetőmagokra"!Jövőre ugyanezekből megy vissza a földbe!
Válasz #3168. hozzászólásra
Honnan tudjam nincs hídmérlegünk.
De jobban telik a tartály mint búzába, most hogy ez annyival jobb e mint amennyivel könnyebb?
(12 hektón 5 vagon körül)
Majd eladás után kiderül az üzemi átlag hehe.
Ez a fékleégés komoly lehetett. Tegnap nekünk is elcseppentek a csapágygolyók a menetvariátor támcsapágyból.(szerencsére volt nálunk szalonna így nemcsak a variátorszíj sült a tárcsán)
A végén még a tavaszi árpa átlagunk is jobb lessz mint a búza ...
Válasz #3164. hozzászólásra
Hát az a helyzet , h ha csak 20-25 kg-osakat is vennél ,és intenzíven (ny.fehérje =18-20%) nyomatod , akkor annak is max.90-100 nap ,és kész kell ,h legyen.
A taki árakról , csak annyit , h van 1 nagy felvásárló és múlthéten volt olyan nagy , h többször is hívott a malmi búza ügybe , most meg már , csak annyit mondott , h hiába van jó sikértartalom ,ha most mindenki a takarmánybúzát akarja eladni higítva.
Ennyit tömören!
akkor van ára azért... most 40 kilosakat láttam fent 14 ezerért de még azt is sokallom
de azon is gonodolkodom jobban járok eladom a terményt .. de csak kéne pár darabb olyan süldő ami karácsonyra lesz 140 kilo kb meg hátha lesz abból a pár kocábol amit meghagytunk..
Válasz #3161. hozzászólásra
Pici!
Hát elkell , h vegyem a kedved 1 kicsit , ugyanis a Rom..ok most , h nem igen vannak a süldőkért mondjam , h mennyit adnak.Segítek 25 kg-tól felfele 500 ft-ot.
Van 1 naon komoly emberke 50-80 kg között akarna , ugyanis hízó sztem az egész országba hiányos.Lehet , h 420-450 ft-ba megegyezzünk , de Tod , ami már ekkor súlyra , annak nem kell , max.1.5 hónap .Pedig ha valóban úgy fog emelkedni ,mint ahogy írtam is , akkor kár lenne bizniszelni.
A szakra.......t, megink kilyukadt a Cd105 kombájnunk hűtője.(Tavaly lett javítatva) A Spicelést nem fogja meg a legjobb hűtőtömítő sem ???? Az mtz80-n a csöpögést megszüntette!!
Nem hűlyeség a kombájnokon elhelyezni min 5-6 hőérzékelő szenzort és a fülkéből lehetne kontrolálni a egész monstrumot,de ezzeel ill erre csak gabonában kell figyelni a repce meg a többiekben nem gyúladhat ki semmi,kukorica meg pláne...
most megyek még lemosom a gépet, kifújatok mert ez még nem történt meg bevallom úgy mentem ki tegnap próbára, lemosom mégegyszer hogy a javításokkor kikerült olaj zsír akármi lemenjen róla, vizezek kannázok végignézem szíjjakat csapágyakat minden frankó e, guminyomást mert volt defekt is nehogy lassan eresszen valami oknál fogva ésatöbbi...
Tegnap énis megejtettem a próbavágást miután minden sallang felkerűlt a kombájnra.
1hektárról 30mázsa búza jött le, azthittem több lesz, jó nagy szalmás volt de kalász meg alig...
Nekem is volt tűzvédelmi ellenőrzésem, olyanszinten, hogy csak úgy lángolt a kombájn hasa alatt. Kigyúlt a fékem az annya pcsáját! kétnapot keccsoltunk rajta amíg minden fullra szétlett szedve kitakarítva. Úgy mozgott mint egy fínom motorkerékpár fék, és úgy fogott mint az állat. Tárcsát szálrahúztuk hogy ne legyen rozsdás dzsuvás, ne ragadjon tapadjon be. Errefel mégis. Van nálam mindig két nagy kanna víz a gépen,most csak egyikben volt víz azt gondoltam majd hónap feltöltöm a másikat is. Hát még a folyóból merni kellett hozzá eggyel plusz az itóka is ráment. Az a 40centis féktárcsa úgy izzott mint a kohó körülötte meg minden égett
Ma fetöltöm a kannákat plusz mégegyet dobok fel rá elbírja.
Egyébként jól szalad a gép főleg miután elengedtem a fékből az olajat és nem fogott folyamatosan. Talán észre is vettem irányváltáskor hogy olyan feszesen megy de menetközben csak annyit, hogy ha toltam neki 2266-os motorfordúlat helyett lement 2240-re, pedig laposon nem szokott. Kelll a fék a francnak,a kézi megfogja valamennyire ha netán baj van de ennyit nem ér mint ez az akció. Ha a talaj nem lett volna még nedves meg a szalma alja is akkor úgy leégett volna a tábla mint a sicc, így még elbírtam taposni az alatta kigyúlt tarlót.
basszus itt 2-3tonnák lesznek semmilyen sikérrel, nem is érdemes beméretni már most látszik tisztán a dolog.
Pedig piacra megy és 120-130hektár. Ha 5tonna volna legalább aztmondom termeljünk búzát!
de így bakker... őszi gyomírtás, tavaszi, pétisó meg nitrosol meg minden...
Azért egykét táblát várok 4tonnának azok elég jól néznek ki
Válasz #3137. hozzászólásra
Sajnos az dologhoz az is htartozik , h a másik véglet , ua . a vmag , uannyi tápanyag ,csak jóval rosszabb földeken épphogy volt 30 q-ás átlag.Ja és a sikért. pedig 20 alatt.
Ennyit a különböző földek mínőségéről!:)
8331 hozzászólás
nagyapáink sem fémzároltak.
Válasz #3185. hozzászólásra
Ez már nálam is volt hogy a másodszorra vetett jobb volt mint a fém zárolt.Nem így kellene hogy legyen.
Válasz #3184. hozzászólásra
őszintén...fogalmam sincs...nem fém zárolt volt, egy takarmány kereskedőtől vettük azt mondta ezt nyugodtan vethetjük!és bejött, ahogy az árpa is pedig az se volt fém zárolt, meg is fogadtuk h nem költünk többet drága "vetőmagokra"!Jövőre ugyanezekből megy vissza a földbe!
Válasz #3181. hozzászólásra
Bővebben, Fajta?
gratula
itt ha 40 felett vagy akkor megsüvegelnek.
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
![smile nonono](/oldforum/images/smiles/nonono.gif)
![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Ügyesek vagytok!
Itt ha megfeszülnénk sem lehetne ennyit termelni.
Válasz #3174. hozzászólásra
8..gyönyörű volt, mindent megkapott, jó földbe, meg sem lepődtünk!
Válasz #3178. hozzászólásra
Tritiből 90q?
bammeg mennyi pénzt csinálhatnak arra
Válasz #3178. hozzászólásra
![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
S még próbálnak itt vitatkozni velem, hogy nem jobb a több Ak-s földön gazdálkodni...
Hbösziben ez reális
Válasz #3176. hozzászólásra
![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
Benne van a pakliban.
![smile pinch](/oldforum/images/smiles/pinch.gif)
jah és ez csak átlag....tehát lehet volt több is
![smile wink](/oldforum/images/smiles/wink.gif)
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Válasz #3173. hozzászólásra
két hektáron?
Levágtuk a Tritit...90q-s átlag!![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
Szolnok megyén kívül
Mennyiért lehet a tavaszárpát eladni?
Válasz #3168. hozzászólásra
Honnan tudjam nincs hídmérlegünk.
De jobban telik a tartály mint búzába, most hogy ez annyival jobb e mint amennyivel könnyebb?
(12 hektón 5 vagon körül)
Majd eladás után kiderül az üzemi átlag hehe.
Válasz #3167. hozzászólásra
mert mennyi a tavasz árpa átlaga??
Válasz #3148. hozzászólásra
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20110711192722_DSC00160.JPG)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20110711194257_DSC00165.JPG)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20110711194600_DSC00166.JPG)
Ez a fékleégés komoly lehetett. Tegnap nekünk is elcseppentek a csapágygolyók a menetvariátor támcsapágyból.(szerencsére volt nálunk szalonna így nemcsak a variátorszíj sült a tárcsán)
A végén még a tavaszi árpa átlagunk is jobb lessz mint a búza ...
Válasz #3165. hozzászólásra
![smile bored](/oldforum/images/smiles/bored.gif)
nem elég nehéz az élet....
Válasz #3164. hozzászólásra
Hát az a helyzet , h ha csak 20-25 kg-osakat is vennél ,és intenzíven (ny.fehérje =18-20%) nyomatod , akkor annak is max.90-100 nap ,és kész kell ,h legyen.
A taki árakról , csak annyit , h van 1 nagy felvásárló és múlthéten volt olyan nagy , h többször is hívott a malmi búza ügybe , most meg már , csak annyit mondott , h hiába van jó sikértartalom ,ha most mindenki a takarmánybúzát akarja eladni higítva.
Ennyit tömören!
Válasz #3163. hozzászólásra
de csak kéne pár darabb olyan süldő ami karácsonyra lesz 140 kilo kb meg hátha lesz abból a pár kocábol amit meghagytunk..
akkor van ára azért... most 40 kilosakat láttam fent 14 ezerért de még azt is sokallom
de azon is gonodolkodom jobban járok eladom a terményt ..
Válasz #3161. hozzászólásra![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Pici!
Hát elkell , h vegyem a kedved 1 kicsit , ugyanis a Rom..ok most , h nem igen vannak a süldőkért mondjam , h mennyit adnak.Segítek 25 kg-tól felfele 500 ft-ot.
Van 1 naon komoly emberke 50-80 kg között akarna , ugyanis hízó sztem az egész országba hiányos.Lehet , h 420-450 ft-ba megegyezzünk , de Tod , ami már ekkor súlyra , annak nem kell , max.1.5 hónap .Pedig ha valóban úgy fog emelkedni ,mint ahogy írtam is , akkor kár lenne bizniszelni.
Jelentem befejeztük![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20110710184540_DSC00121.JPG)
Ahogy minden évben, most is megvolt az aratás fénypontja, apám munkatársának a portája. Az egyik legizgalmasabb szokott lenni.
Válasz #3141. hozzászólásra
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
most is mennnék vagy 8 db ért mekkorák vannak most ???
Válasz #3159. hozzászólásra Hál Isten a környék legjobb hegesztője megcsinálta 1l pálinkáért!![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Válasz #3158. hozzászólásra
Jó állapotú 50e
Válasz #3157. hozzászólásra Mennyit kérnél érte??![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Válasz #3156. hozzászólásra
Szolnok mellett
Válasz #3155. hozzászólásra Mi Pápán lakunk!![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Válasz #3154. hozzászólásra
Van jó hütöm Rába mtotorosé,de biztos messze vagytok
A szakra.......t, megink kilyukadt a Cd105 kombájnunk hűtője.(Tavaly lett javítatva) A Spicelést nem fogja meg a legjobb hűtőtömítő sem ???? Az mtz80-n a csöpögést megszüntette!!![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Nem hűlyeség a kombájnokon elhelyezni min 5-6 hőérzékelő szenzort és a fülkéből lehetne kontrolálni a egész monstrumot,de ezzeel ill erre csak gabonában kell figyelni a repce meg a többiekben nem gyúladhat ki semmi,kukorica meg pláne...
Válasz #3146. hozzászólásra
![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
Megdicsérték, tetszett nekik.
Válasz #3147. hozzászólásra
Nem felétek.![smile nonono](/oldforum/images/smiles/nonono.gif)
Járták a határ közúton voltam eldugodt helyen, 3m út,épp le akartam kanyarodni, mikor tanakodtak merre forduljanak, s elébem jöttek.
Válasz #3148. hozzászólásra
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Már nem, lassan szedelőzködök.
most megyek még lemosom a gépet, kifújatok mert ez még nem történt meg bevallom úgy mentem ki tegnap próbára, lemosom mégegyszer hogy a javításokkor kikerült olaj zsír akármi lemenjen róla, vizezek kannázok végignézem szíjjakat csapágyakat minden frankó e, guminyomást mert volt defekt is nehogy lassan eresszen valami oknál fogva ésatöbbi...
Szia Sanyibácsi! Alszol tán még?![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
![smile karateka](/oldforum/images/smiles/karateka.gif)
Tegnap énis megejtettem a próbavágást miután minden sallang felkerűlt a kombájnra.
1hektárról 30mázsa búza jött le, azthittem több lesz, jó nagy szalmás volt de kalász meg alig...
Nekem is volt tűzvédelmi ellenőrzésem, olyanszinten, hogy csak úgy lángolt a kombájn hasa alatt. Kigyúlt a fékem az annya pcsáját! kétnapot keccsoltunk rajta amíg minden fullra szétlett szedve kitakarítva. Úgy mozgott mint egy fínom motorkerékpár fék, és úgy fogott mint az állat. Tárcsát szálrahúztuk hogy ne legyen rozsdás dzsuvás, ne ragadjon tapadjon be. Errefel mégis. Van nálam mindig két nagy kanna víz a gépen,most csak egyikben volt víz azt gondoltam majd hónap feltöltöm a másikat is. Hát még a folyóból merni kellett hozzá eggyel plusz az itóka is ráment. Az a 40centis féktárcsa úgy izzott mint a kohó körülötte meg minden égett
Ma fetöltöm a kannákat plusz mégegyet dobok fel rá elbírja.
Egyébként jól szalad a gép főleg miután elengedtem a fékből az olajat és nem fogott folyamatosan. Talán észre is vettem irányváltáskor hogy olyan feszesen megy de menetközben csak annyit, hogy ha toltam neki 2266-os motorfordúlat helyett lement 2240-re, pedig laposon nem szokott. Kelll a fék a francnak,a kézi megfogja valamennyire ha netán baj van de ennyit nem ér mint ez az akció. Ha a talaj nem lett volna még nedves meg a szalma alja is akkor úgy leégett volna a tábla mint a sicc, így még elbírtam taposni az alatta kigyúlt tarlót.
Válasz #3145. hozzászólásra
![smile blink](/oldforum/images/smiles/blink.gif)
Kik és hol találtak meg?
Amúgy ami még sosem volt, fateréknál is voltak a kazlakat szemlézni a tűzoltók.
Hol a mezőn???...Biztos nagyon ""vörösen"" ízzik a kombájnod...
Ma kaptam 1 tűzvédelmi ellenőrzést.![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
Válasz #3139. hozzászólásra
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20110709214013_DSC00151.JPG)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20110709215043_DSC00152.JPG)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20110709215750_DSC00154.JPG)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20110709220055_DSC00155.JPG)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20110709220226_DSC00157.JPG)
Itt is szarok voltak a kőhátak.
Egy kivétel ez homokhát hehe.:
Van vkinek jó ötlete a mintavételre?A tenyerem(pedig kemény a bőröm)ki v már teljesen a sok dörzsölgetéstől.
orosháza gk kalász 10ha 60t 12-es viz.![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
Válasz #3140. hozzászólásra![smile tonguep](/oldforum/images/smiles/tonguep.gif)
Pici!
Akkor őszre jöhetsz Hozzám süldőkért!:)
ma bekerült a borsó 3t/ha a buza meg 5t/ha én örülök...mert a 10 ak s földeken ez jónak számít de ez is mint minden marad a háznál az állatoknak....
basszus itt 2-3tonnák lesznek semmilyen sikérrel, nem is érdemes beméretni már most látszik tisztán a dolog.
Pedig piacra megy és 120-130hektár. Ha 5tonna volna legalább aztmondom termeljünk búzát!
de így bakker... őszi gyomírtás, tavaszi, pétisó meg nitrosol meg minden...
Azért egykét táblát várok 4tonnának azok elég jól néznek ki
Válasz #3137. hozzászólásra![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Sajnos az dologhoz az is htartozik , h a másik véglet , ua . a vmag , uannyi tápanyag ,csak jóval rosszabb földeken épphogy volt 30 q-ás átlag.Ja és a sikért. pedig 20 alatt.
Ennyit a különböző földek mínőségéről!:)