Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR405.35 FtUSD392.31 FtCHF431.22 FtGBP486.62 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #3128. hozzászólásra
Elkell , h mondjam , h itt is volt 93-95 q-ás.
Nekünk is az 1ik 82 q/ha volt.
Igaz , h a sikértartalma csak 30 körüli , de az még bőven elmegy malmiként!:)
Csak úgy "off"-ként bedobom ide (nem tudom melyik topikot olvassák a legtöbben), hogy mielött valaki beugrana a Vektor Holding hirdetéseire, ezek a német partnerei:
www.fricke.de -> újabb, drágább gépek
www.brandt-traktoren.de -> öregebb, olcsóbb gépek
Inkább velük tárgyaljatok, akkor legalább a Vektor nyereségét megspóroljátok!
Nálunk buza 3t/ha ennyi ugyhogy gyenge pedig kapott 200kg nitrogént de kevés lesz a hektár átlag mert sok volt a vizálásos terület.
Ugyhogy 5500 alatt nem adjuk várunk.
Na ma lement a tak borsó kb 3 t lett kb 1 ha on meg vagyok vele elégedve sajnos az elmúlt két hét miatt felgyomosodott rendesen de megoldottuk így is bár holnap fog menni a tisztítóra, ma a pótkocsin alszik!
holnap lehet egy búzának is neki ugrok elég kavicsos a talaj, nameg holnap mennék nyaralni!Irány a balaton szombaton egy lagzi aztán 4 nap pihi a hotelben!!!
13.1 es vizzel mai méréssel hétvégén lehet vágni a buzát??? azt mondják a kombájn mire levágja meg be kerül lesz kevesebb is a vize.... és vasárnaptól meg megint viharokat mond...
A csigákban nem maradt semmi teljesen kicsépelte a magot.Volt olyan is,amit a 105-ös levágott kirostálták a maradékot meg átengedtük az enyémen és még kijött belöle egy pár zsák.A belseje (dob,kosár)újszerü volt,nem volt elkopva.A beállitásokat gépkönyv szerint csináltam,a teljesitmény a sürüségtöl függütt,meg mennyi fü volt benne.A 31 az dizel motoros az enyém VW benzin,meg az asztala is nayobb egy kicsivel.
Istikém. Vedd ki nyugodtan a szűrőt, az enyém is új volt,mégsem dolgozott ha bele tettem.Ha másért nem próbára.De én mondom,11 évig ment hibátlanul,még úgy adtam el,de most is dolgozik.Ha szűrő nélkül dolgozik biztos hogy a szivattyú,a (kicsi)gyenge.
A nagy érdekesség, múlt szombaton voltam kint megsasolni a búzát akkor még a vize 27 volt, ma este megint voltam kint hoztam haza belőle mértem és 12,5!!! Úgyhogy hétvégén ha nem lesz eső aratás ezerrel!!!! Ezt meg hogy csinálta 4 nap alatt bassza meg!!!!
itt nem lesz minőség az biztos és a mennyiség is sovány...
minden nap esik az eső, megfog csírázni a szem kalászban, fel fog gyomosodni az állomány előbb utóbb, csökken a hektoliter tömeg, a sikér, minden megy a levesbe
szerencsétlenek vagyunk ezzel az idővel, április május nagy aszály most pedig megint túl sok víz. Miért nem lehet elosztani!?!?!?!?
Sok az a napi 10-20mm eső folyamatosan már több mint egy hete. Még kombájnt javítani sem jó mert szín alá nem fér be a gép, alatta való kis munkákat csinálgattunk ma is, de már az asztalt kellene átnézni, felvenni megjáratni...
áááááááááá
Saját import németböl,parcella kombájn.1.70 asztal VW 29LE motor,újszerü volt mikor hoztam.Heremagban verhetetlen,nem a teljesitményben hanem a minöségben.Azon tanultam aratni.
Valószínű gyenge a szivattyú.Jártam Én is így, de próbáld meg ,vedd ki a hidraulika szűrőt,valószinű hogy azon már nem birja szívni az olajat.Én kivettem belőle,utána jó lett,11 évig használtam nélküle.A nagy szivattyú elszívja a kicsitől az olajat.Nálam úgy kezdődött hogy nem nyílt ki az ürítő csiga.Mindig tiszta olajat használj!
Üdv. Kérdésem lenne aki toppon van e-514 ügyben. A variátor és az üritöcsiga és a moztolla nagyon lassan működik,de! az asztalt alpon felüti. A vezérlőtömb és ahidraulika szivattyút lellenöriztük hibátlan. De mégsem működik. Rakjak rá egy új szivattyut vagy mi lehet a hiba?
És hogy ne off -oljuk szét a topic -ot teljesen tegnap vágtam öszi árpát!! Katasztrófálisan adta a magot 6-HA fölment egy 80-11 esre!!! a statisztika a követezö 6-HA= 75 mázsa
8331 hozzászólás
Válasz #3135. hozzászólásra
sztem Csillag volt!
Válasz #3131. hozzászólásra
Sajnos(?) nem. De itt 30 AK körüli földek vannak (Szoboszló)
Válasz #3134. hozzászólásra
Ez szép eredmény!
Milyen fajtával értétek el?
Elkell , h mondjam , h itt is volt 93-95 q-ás.
Nekünk is az 1ik 82 q/ha volt.
Igaz , h a sikértartalma csak 30 körüli , de az még bőven elmegy malmiként!:)
egyáltalán nem elképzelhetetlen...én is várok kb 8-9t-t!
10.5?????????
Az a 10,5 tonna az ugye 2 hektáron van????? Nem vagyunk pali madatrak hapsikám.
Sziasztok!
Csak úgy "off"-ként bedobom ide (nem tudom melyik topikot olvassák a legtöbben), hogy mielött valaki beugrana a Vektor Holding hirdetéseire, ezek a német partnerei:
www.fricke.de -> újabb, drágább gépek
www.brandt-traktoren.de -> öregebb, olcsóbb gépek
Inkább velük tárgyaljatok, akkor legalább a Vektor nyereségét megspóroljátok!
Üdv: Lackó
Te aki csak sasolni szoktál, de ma ültél a kombájnomban, kész a defekt?
Mi is belevágtunk, az első darab 3,5 hektár Lupus: 6,5 t/ha, a beltartalmat még nem tudom, de jó eséllyel javító lesz
(érdekesség: a "szomszédban" a fajtasoron csak úgy röpködtek a 9 t/ha körüli hozamok, sőt 10,5 tonnás is volt)
Nálunk buza 3t/ha ennyi ugyhogy gyenge pedig kapott 200kg nitrogént de kevés lesz a hektár átlag mert sok volt a vizálásos terület.
Ugyhogy 5500 alatt nem adjuk várunk.
Tavaszi árpa ma 50 /ha körül adott kb 10 AK-s földben pedig sok pétisót nem látott. szóval pozitiv csalódás
(viszont ebből ne számolgasson senki mert kis tétel és nem is kerül piacra :)
Friis tritikálé felvásárlási árat már fülelt valaki ????
Mi is megkezdtük ma a búzát .
Vize jó , minőségét nem tudjuk , de valószínű a nagyja Tak. lesz a sok eső miatt.
Terméseredményről csak annyit , hogy jobb lenne most nem dobálózni itt a számokkal mert nézik ezt az oldalt páran akik számítanak...
Nem kéne nekik segítenünk az ár alakulás tekintetében .
Csak annyit mondok hogy annyi kb a termés mint amivel Mikó nyert a KK-ban , vagyis annak úgy a 28-30 %-a...
Na ma lement a tak borsó kb 3 t lett kb 1 ha on meg vagyok vele elégedve sajnos az elmúlt két hét miatt felgyomosodott rendesen de megoldottuk így is bár holnap fog menni a tisztítóra, ma a pótkocsin alszik!
holnap lehet egy búzának is neki ugrok elég kavicsos a talaj, nameg holnap mennék nyaralni!Irány a balaton szombaton egy lagzi aztán 4 nap pihi a hotelben!!!
Válasz #3121. hozzászólásra
ok kössz
péntek a borsó aztán szombat buza...addig még 40 fokot mond....
Válasz #3120. hozzászólásra
Már holnap vághatod,száraz az bőven
13.1 es vizzel mai méréssel hétvégén lehet vágni a buzát??? azt mondják a kombájn mire levágja meg be kerül lesz kevesebb is a vize.... és vasárnaptól meg megint viharokat mond...
máma kezdjük az aratást délben.
Válasz #3107. hozzászólásra
hogy adta az átlagot?
Válasz #3116. hozzászólásra
köszi. kár, hogy olyan kicsi
Válasz #3106. hozzászólásra
A csigákban nem maradt semmi teljesen kicsépelte a magot.Volt olyan is,amit a 105-ös levágott kirostálták a maradékot meg átengedtük az enyémen és még kijött belöle egy pár zsák.A belseje (dob,kosár)újszerü volt,nem volt elkopva.A beállitásokat gépkönyv szerint csináltam,a teljesitmény a sürüségtöl függütt,meg mennyi fü volt benne.A 31 az dizel motoros az enyém VW benzin,meg az asztala is nayobb egy kicsivel.
Istikém. Vedd ki nyugodtan a szűrőt, az enyém is új volt,mégsem dolgozott ha bele tettem.Ha másért nem próbára.De én mondom,11 évig ment hibátlanul,még úgy adtam el,de most is dolgozik.Ha szűrő nélkül dolgozik biztos hogy a szivattyú,a (kicsi)gyenge.
Válasz #3112. hozzászólásra
A nagy érdekesség, múlt szombaton voltam kint megsasolni a búzát akkor még a vize 27 volt, ma este megint voltam kint hoztam haza belőle mértem és 12,5!!! Úgyhogy hétvégén ha nem lesz eső aratás ezerrel!!!! Ezt meg hogy csinálta 4 nap alatt bassza meg!!!!
Válasz #3112. hozzászólásra
Itt aszáj van!
itt nem lesz minőség az biztos és a mennyiség is sovány...
minden nap esik az eső, megfog csírázni a szem kalászban, fel fog gyomosodni az állomány előbb utóbb, csökken a hektoliter tömeg, a sikér, minden megy a levesbe
szerencsétlenek vagyunk ezzel az idővel, április május nagy aszály most pedig megint túl sok víz. Miért nem lehet elosztani!?!?!?!?
Sok az a napi 10-20mm eső folyamatosan már több mint egy hete. Még kombájnt javítani sem jó mert szín alá nem fér be a gép, alatta való kis munkákat csinálgattunk ma is, de már az asztalt kellene átnézni, felvenni megjáratni...
áááááááááá
Válasz #3110. hozzászólásra
Ha nem kell a lé nagyon akkor annyiért ne add oda!!!
Válasz #3109. hozzászólásra
Trigó 4300 at adna.egy másik cég,4150-et.
Válasz #3108. hozzászólásra
Hát nem szakadtak meg az erölködésben, amikor bekínálták ezt az árat!!!!!
Válasz #3107. hozzászólásra
Nettó 4690-et ajánlottak érte.
Ma elkezdtük a búzát,16% víz,30,7 sikér,13,4 fehérje.
Válasz #3099. hozzászólásra
mesélj már arról az mf-ről? miért vágta jól a herét. mennyit vágott le egy nap? van itt most az apróknál egy 31-es
Válasz #3100. hozzászólásra
Ha nem akarsz egy sor kellemetlen meglepetést, a szűrőt soha ne vedd ki! Szűrő nélküli használatkor a szelepek sérülnek, idő előtt berágódnak.
Válasz #3103. hozzászólásra
Még a múlt hét elején, valami vissza vetett apró szemű, de szép színű, meg jóízű.A gazda megvolt elégedve, nem volt egy hektár de 50körül adta.
Búzát aratott már valaki?
Válasz #3101. hozzászólásra
106 van,csak venni szerettem volna 228cs,de most meg inkább 218 Mega,nemetbe van ismerösöm azt is megkérdezem,ki tudja akarmi is lehet belöle
Válasz #3099. hozzászólásra
és most kommandorod van? vagy volt?
mennyit kajálnak azok gbonában normál körülmények között? 3-4-5tonnás anyagban?
Értem. De uj hidroszűrö van benne akkor is vegyem ki.
Válasz #3098. hozzászólásra
Saját import németböl,parcella kombájn.1.70 asztal VW 29LE motor,újszerü volt mikor hoztam.Heremagban verhetetlen,nem a teljesitményben hanem a minöségben.Azon tanultam aratni.
Válasz #3097. hozzászólásra
MF30 az Dán kombájn sorozat volt már?
Tehát a 32-34-36-38-40 kistesója???
nincs képed róla esetleg?
Mennyit dolgoztál vele? hogy bírta?
Válasz #3073. hozzászólásra
Helló!
Én Ferguson MF 30 géppel arattam valamikor a gépkönyv szerinti beállitásokkal.Kis gép kis teljesitmény,de kicsépeli az utólsó szemig
Valószínű gyenge a szivattyú.Jártam Én is így, de próbáld meg ,vedd ki a hidraulika szűrőt,valószinű hogy azon már nem birja szívni az olajat.Én kivettem belőle,utána jó lett,11 évig használtam nélküle.A nagy szivattyú elszívja a kicsitől az olajat.Nálam úgy kezdődött hogy nem nyílt ki az ürítő csiga.Mindig tiszta olajat használj!
Üdv. Kérdésem lenne aki toppon van e-514 ügyben. A variátor és az üritöcsiga és a moztolla nagyon lassan működik,de! az asztalt alpon felüti. A vezérlőtömb és ahidraulika szivattyút lellenöriztük hibátlan. De mégsem működik. Rakjak rá egy új szivattyut vagy mi lehet a hiba?
Válasz #3093. hozzászólásra
Az biztos mivel arra fele fönn a hegyekben ezt nemigen csinálják.. Nem véletlenül termeli itt a német meg a magot!!!
Válasz #3092. hozzászólásra
Olyan jó leszek, hogy még németben is bemutatót tartok.
Válasz #3091. hozzászólásra
Ugyanmár ezért van az a fórum.. és a más tanácsaiból okuljunk és ne a saját kárunkból!!
Válasz #3090. hozzászólásra
Csak tudjam már nagyjából. Köszönöm az infókat.
Válasz #3089. hozzászólásra
Én ha jol emlékszem 2.5q adott a vöröshere igaz az már tropa egy terület volt ki is nyomták utánna rögvest..
Válasz #3087. hozzászólásra
1 ha mennyit g adhat?
És hogy ne off -oljuk szét a topic -ot teljesen tegnap vágtam öszi árpát!! Katasztrófálisan adta a magot 6-HA fölment egy 80-11 esre!!! a statisztika a követezö 6-HA= 75 mázsa