Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak640 FtBenzin árak628 FtEUR402.09 FtUSD384.32 FtCHF428.27 FtGBP485.44 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #2285. hozzászólásra
Na az akkor nagy cumi!!!!! Én másfél napig mostam a MEDIONT de még hogy nagyon kafa legyen még ennyi lehetne takarítani!!!!!!!!! Mindid marad egy kis sarok amiben üll a "szutyok"..
Kipufogó környékéről eshetett le izzó por,pelyva stb.Én jártam úgy,hogy hazaértem,és égett szagot éreztem,és a kipufogó alatt lévő burkolaton lévő por izzott.
motornál indúlt és hátúl a rostaszekrény. ha lett volna poroltó a srácnál hamar eloltotta volna, de még igy is nagy mákja volt, hogy nagyon közel volt a faluhoz és pillanatok alatt odahoztak 12 poroltót ami arra volt csak elég, hogy csökkentse a tűzet mig kiértek a tűzoltók.
érdekességge a dolognak, hogy befejezett egy táblát és még a motor se járt. a föld szélén beszélgettek, hogy hogyan tovább
nálunk ma esemény volt. a kombányom, vagyis az én nevemen van, de mégsem az enyém, hanem a volt haveré, akivel tavaly még koperáltunk. szóval a 1188 ma kiégett
Itt még nem volt ma eső. Ellenben nem volt valami száraz a búza sem. Kimentünk, levágtunk délután 5 hektárt. Szerencsére a dobvariátor szíja megadta magát. Közben eltört a rostaszekrényt rángató egyik rúd, így az utolsó 1,5 hekit úgy vágtam hogy szambázott a gép hátulja. Ezt ma mindenképp leakartuk tudni, ennek hála holnap javítás 1000-el reggel. Remélhetőleg az eső elkerül minket és akkor holnap meg lesz az össz gabona ami kint van még...
Hát az hatalmas szívás volt...szerencse volt, hogy akkor hoztak egy-két holmert, ami akkor számunkra olyan volt, mintha egy űrhajót hoztak volna!
A holmeres gyerek már a múlt év vége óta be se jelentkezett :p
De remélem van más is azért!
Igen, volt már olyan sajnos, de már nem mostanába volt. Egy traktorra csináltunk egy hótolót, ami úgy volt rá rögzítve, mint egy oldalra nyúló kasza és az ment a répa mellett és tolta le róla a havat, ez már több mint 10 éve volt, a kezdeteknél. Majd jött a hirtelen meleg és úgy felolvadt az a rengeteg hó, hogy a nagy Rábák a 6-7 tonnás pótkocsival szenvedtek! De most már kiforrt a rendszer és jól működik minden!
Nem nehéz, de meg kell tanulni! Az elején nem tudja az ember, hogy mit hogyan állítson, hogy minél kisebb részt fejezzen, minden répát kiszedjen és minél tisztább legyen! Senki se születik holmeresnek, de tanulható! Én viszont olyanok jelentkezését várom, akinek már van tapasztalatuk! Az országba sok helyen megszűnt a répa termelés, így gondolom vannak olyan tapasztalt holmeresek, akik most már nem tudnak holmerezni.
a vegyszerek érdekelték őket, mert vízbázis védőterületen vagyunk és a vizben atrazint találak lemosódva. keddig be kell mutatni. most lesz dolgom a hétvégén
Ahol forgatásnélkül csinálják a cukorrépát az őszibúza után, ott azt mondták, hogy ők tavasszal germinátorral csinálják a magágyat és utána csúszó csoroszlyával vetik bele a répát! De kiváncsi vagyok a ti véleményetekre és tapasztalataitokra is!
Több szem, többet lát!
Ha a szár 90%-a elbomlik, az nagyon jó lenne, akkor nem aggódnék, de a mi térségünkbe nincs igazán ilyen tapasztalat és így az én számomra nehéz elképzelni, hogy ez a több tonna szártömeg ilyen mértékben elbomoljon!
Nem cukorrépázok,de a tavaszi magágyelőkészités nélkül nem tudom elképzelni a répavetést! Egyébként a kelésnél a mag- talaj kantaktust is ronthatja a szártömeg!
A szármaradvány engem nem zavar,a monót se zavarja ,süsse inkább a kórót a nap mind a kopasz földet.Meg eső után a mulcs alatt kisebb lehet a kipárolgás.Csapadékos nyáron őszre a kóró kb 90 % a lebomlik .Szerintem ha leforgatsz ilyen nagy szártömeget az a bomlás során sok vizet elvesz a gyökérzónából,aki zsiros talajon gazdagszik az csak legyint ilyesmire de aki sekély termőrétegen kinlódik ott a viztakarékosság 10 mázsákat jelenthet.
8331 hozzászólás
szecskázó volt rajta?
Válasz #2285. hozzászólásra
Na az akkor nagy cumi!!!!! Én másfél napig mostam a MEDIONT de még hogy nagyon kafa legyen még ennyi lehetne takarítani!!!!!!!!! Mindid marad egy kis sarok amiben üll a "szutyok"..
Válasz #2284. hozzászólásra
biztosítás nem volt
Válasz #2275. hozzászólásra
Biztosító most fizet? Vagy ilyenkor mi a helyzet?
Válasz #2281. hozzászólásra
a srácé lett a JD. enyém meg a NAS
Válasz #2280. hozzászólásra
90-es
Nem volt nála poroltó???????
Legalább kiszálltál már belőle?
Válasz #2278. hozzászólásra
régi jd?
Én meg az utóverő lemezeit cseréltem a kukorica csutka lyukasztotta ki és most lettem vele kész.
Válasz #2277. hozzászólásra
1188
Válasz #2271. hozzászólásra
Milyen gép volt géza??????
Kipufogó környékéről eshetett le izzó por,pelyva stb.Én jártam úgy,hogy hazaértem,és égett szagot éreztem,és a kipufogó alatt lévő burkolaton lévő por izzott.
Válasz #2272. hozzászólásra
motornál indúlt és hátúl a rostaszekrény. ha lett volna poroltó a srácnál hamar eloltotta volna, de még igy is nagy mákja volt, hogy nagyon közel volt a faluhoz és pillanatok alatt odahoztak 12 poroltót ami arra volt csak elég, hogy csökkentse a tűzet mig kiértek a tűzoltók.
érdekességge a dolognak, hogy befejezett egy táblát és még a motor se járt. a föld szélén beszélgettek, hogy hogyan tovább
Na neeeeeee!!!!
lehet tudni mivolt az oka????
(érdekel a téma, hisz nekem is majdnem ilyen van )
mennyire?
Válasz #2268. hozzászólásra
nálunk ma esemény volt. a kombányom, vagyis az én nevemen van, de mégsem az enyém, hanem a volt haveré, akivel tavaly még koperáltunk. szóval a 1188 ma kiégett
Válasz #2267. hozzászólásra
Itt még nem volt ma eső. Ellenben nem volt valami száraz a búza sem. Kimentünk, levágtunk délután 5 hektárt. Szerencsére a dobvariátor szíja megadta magát. Közben eltört a rostaszekrényt rángató egyik rúd, így az utolsó 1,5 hekit úgy vágtam hogy szambázott a gép hátulja. Ezt ma mindenképp leakartuk tudni, ennek hála holnap javítás 1000-el reggel. Remélhetőleg az eső elkerül minket és akkor holnap meg lesz az össz gabona ami kint van még...
Válasz #2268. hozzászólásra
Ez megint olyannak mutatkozik mint tavaly volt.
Innét fogunk bentről filózni h. ...
Válasz #2267. hozzászólásra
nem poroltunk ma ,az eső megint elhalasztotta
Hogy ment a mai napi vágás földművelőkéim?????
( még bizt. kint porolnak...)
Válasz #2259. hozzászólásra
Mivaaaaan?
Válasz #2264. hozzászólásra
Hát az hatalmas szívás volt...szerencse volt, hogy akkor hoztak egy-két holmert, ami akkor számunkra olyan volt, mintha egy űrhajót hoztak volna!
A holmeres gyerek már a múlt év vége óta be se jelentkezett :p
De remélem van más is azért!
Válasz #2263. hozzászólásra
az volt a király dagonya !!:)
Válasz #2262. hozzászólásra
Igen, volt már olyan sajnos, de már nem mostanába volt. Egy traktorra csináltunk egy hótolót, ami úgy volt rá rögzítve, mint egy oldalra nyúló kasza és az ment a répa mellett és tolta le róla a havat, ez már több mint 10 éve volt, a kezdeteknél. Majd jött a hirtelen meleg és úgy felolvadt az a rengeteg hó, hogy a nagy Rábák a 6-7 tonnás pótkocsival szenvedtek! De most már kiforrt a rendszer és jól működik minden!
Válasz #2261. hozzászólásra
Hó alól szedtétek már?
Válasz #2258. hozzászólásra
Idén 200 ha saját és 300 ha bérmunka a géppel.
Válasz #2257. hozzászólásra
Neeem is gondoltam éles bevetésre :) Meg kicsit messze is vagytok tőlünk :D Csak érdeklődtem :) Szeretem a nagy gépeket :)
Válasz #2258. hozzászólásra
piros :DD
Válasz #2257. hozzászólásra
Mennyi répátok van, h. saját Holmertek van??????
Válasz #2256. hozzászólásra
Nem nehéz, de meg kell tanulni! Az elején nem tudja az ember, hogy mit hogyan állítson, hogy minél kisebb részt fejezzen, minden répát kiszedjen és minél tisztább legyen! Senki se születik holmeresnek, de tanulható! Én viszont olyanok jelentkezését várom, akinek már van tapasztalatuk! Az országba sok helyen megszűnt a répa termelés, így gondolom vannak olyan tapasztalt holmeresek, akik most már nem tudnak holmerezni.
Válasz #2254. hozzászólásra
Egyébként nehéz vezetni? Szívesen kipróbálnék egy olyan gépet egyszer :) Már csak az élmény miatt is :)
Válasz #2254. hozzászólásra
Itt pusztuljak meg ha nem!!!!!!!!!!!!
Akkor már csak az a kérdés, hogy a holmeres is olvassa-e!?
Válasz #2247. hozzászólásra
Ők gondolkodnak jól!Brutális kártalanitást fognak kapni!
Válasz #2249. hozzászólásra
Meglépett a tag???????
Járt ide anno 1 Holmer nevű csávó, az lesz a Te embered! :-DDDDDDDDDD
Válasz #2246. hozzászólásra
Ez például egy jó ötlet! Ennek majd utánajárok mindenképp, hogy milyen lehetőségek vannak!
Válasz #2245. hozzászólásra
Bacizzál !
Bár én még nem hiszek benne, de meggyőzhető személy vagyok, csak lássam a gyakorlatban, hogy működik a dolog.
Ezenkívül Dombóvár környékére gyakorlott Holmer gépkezelőt keresünk (2004-es évjáratú, 1900 ha-t szedett gépre), hogyha valakit érdekel vagy ismer ilyet, akkor kérem írjon és a részleteket személyesen!
Válasz #2244. hozzászólásra
a vegyszerek érdekelték őket, mert vízbázis védőterületen vagyunk és a vizben atrazint találak lemosódva. keddig be kell mutatni. most lesz dolgom a hétvégén
Válasz #2245. hozzászólásra
CR-t testvérem alighanem 1magad vecccccc az itteniek közül..............
Válasz #2243. hozzászólásra
Összel ha teszel ki celluóz bontó bacit,akkor sok szár szétkorhad!
Válasz #2240. hozzászólásra
Ahol forgatásnélkül csinálják a cukorrépát az őszibúza után, ott azt mondták, hogy ők tavasszal germinátorral csinálják a magágyat és utána csúszó csoroszlyával vetik bele a répát! De kiváncsi vagyok a ti véleményetekre és tapasztalataitokra is!
Több szem, többet lát!
Válasz #2242. hozzászólásra
Nitrát-jelentést is kérték!Be fognak sok embert szopatni ,most kezdik az ellenőrzéseket!Nálunk 50gazdálkodóból jó ha 5 vezet GN-t!
Válasz #2239. hozzászólásra
Ha a szár 90%-a elbomlik, az nagyon jó lenne, akkor nem aggódnék, de a mi térségünkbe nincs igazán ilyen tapasztalat és így az én számomra nehéz elképzelni, hogy ez a több tonna szártömeg ilyen mértékben elbomoljon!
Válasz #2240. hozzászólásra
hali
ma megtaláltak a növényvédősök.
permetezési napló 5 évre visszamenőleg
Válasz #2238. hozzászólásra
Na az a sz@r biznic!
Válasz #2237. hozzászólásra
Nem cukorrépázok,de a tavaszi magágyelőkészités nélkül nem tudom elképzelni a répavetést! Egyébként a kelésnél a mag- talaj kantaktust is ronthatja a szártömeg!
A szármaradvány engem nem zavar,a monót se zavarja ,süsse inkább a kórót a nap mind a kopasz földet.Meg eső után a mulcs alatt kisebb lehet a kipárolgás.Csapadékos nyáron őszre a kóró kb 90 % a lebomlik .Szerintem ha leforgatsz ilyen nagy szártömeget az a bomlás során sok vizet elvesz a gyökérzónából,aki zsiros talajon gazdagszik az csak legyint ilyesmire de aki sekély termőrétegen kinlódik ott a viztakarékosság 10 mázsákat jelenthet.
Válasz #2235. hozzászólásra
Itt a durumok = takarmány !!!!!!!!!