Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak640 FtBenzin árak628 FtEUR401.45 FtUSD383.29 FtCHF427.35 FtGBP484.03 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Üdv.
Felénk szerdán elkezdték kóstolgatni az árpákat a kombájnok. Eddig a legjobb 65 q-s volt, de ez még az elején van az aratásnak és ezek után még szokott feljebb is menni, mert ezek olyan kényszerérettek.
Az ára nagyon szar, szarabb, mint tavaly. Bruttó 3000 ft/q és mínusz 2-4% levonás.
Elég vegyes volt a mai aratási helyzet. Éjszaka volt 2 mm eső, a szár nedves volt, a magot 11,5-nek mértük. Aztán kb 2 hektár múlva 14-16-ot Így abbahagytuk. Olyan 50-60 között lesz ez a tábla. Ennél lesz rosszabb is, és jobb is. Amúgy sörárpa........remélem.:-)
Ma szemlézték a mustáromat. A hazai cég 8q/ha-t becsült, a német partner 10-et. Jól hangzik.:-)
Igazából mi sokat nem járunk bérbe vágni.Évek óta meg vannak az állandó kuncsaftok,akiknek elmegyünk.Annyit keresünk amennyibe a kombájn fenntartása kerül,meg egy pici marad. Régen sokat jártunk,de aztán elég sok kombájn lett a környéken,csak a kicsiknek nincs,az meg nem éri meg. Meg untuk,hogy az egyik így akarja,a másik úgy,ennek ez nem tetszik a másiknak az.....stb.
Válasz #1469. hozzászólásra
Az jóóó! Nálunk meg csupa alternativ növény amit kénytelenek vagyunk átlagos tarifával vágni.. van aki probálta érvényesiteni az áraiban de nem sikerült mert mindig van egy aki kevesebbért is megcsinálja vagy legalábbis elterjedjen a hire hogy kb enyiért megy most az aratás!! a Szálitási dij az tetszik itt ez még szokatlan lenne de már ránk férne!!
Válasz #1460. hozzászólásra
Sziasztok!! Engem az érdeKelne hogy szerintetek mi lesz az aratási tarifa és Ki mit vesz hozzá figyelembe És esetleg mihez ad esetleg kedvezményt?! Ja és hozzá a szálitási tarifa dijra is kiváncsi vagyok!! Nekem már van elképzelésem de azért kiváncsi vagyok másutt ez hogy megy.
Válasz #1453. hozzászólásra
Nekem is ez volt a célom!! Hidd el hogy mindenki másnak mindik becsületesen levágom még halasztot fizetésre is de amikor már Wc papirnak néznek akkor ki nyilik a bicska gondolkozz egy kicsit ezeknek az embereknek ez a természetes hogy egy kis lóvét löknek és máris ugrik mindenki én csak egyszer nem ugrottam..igy járt!!
Válasz #1452. hozzászólásra
Jó munkát!! Tavaly én is korán kezdtem de a gépnek nem igazán tetszet a még kissé nyers szalm nem is igazán porolt de a mag már jó volt! Ijenkor mindik felüröl süti meg a nap ahol éri alol meg még vonult és talán még foltos is lehet nálunk a sziken.. inen a szik folt!!
Válasz #1451. hozzászólásra
"Hát mi elválaltuk kamubol.."
Azért ez egy kicsit durva!
Aki kamuból vállal munkát,hát azzal a mókussal az életbe nem dolgoztatnék!
Válasz #1450. hozzászólásra
Volt egy fickó akit móresre tanitottunk de meg is érdemelte.. a történet a következö: Mindig sokalta a szolg dijat és elég ugrálós is volt,Egyszer bejött a csöbe !! Maglucernát termelt de valahogy ki csuszott a szezonbol és senki nem válalta mert ment a napra Hát mi elválaltuk kamubol.. söt az emberel még kaszával le is vágatuk hogy jobban száradjon képzelhetitek!! Közben az ember csak osztotta az észt na jó! csak közben megázott hogy ennek száradnia kell majd sodró mivel sajnos nem érkeztünk ujabb esö ujabb sodró majd egy komoly öszi esö ki végezte az egészet Kb 600.800 ezer bukti Csk mert nem becsülte a munkánkat meg bennünket se mert mindig az ment hogy mire kértek ti enyit egyetlen egyszer nem kértem tölle na az lett a DRÁGA!!
Válasz #1448. hozzászólásra
Igazad van igy kell csinálni!! Én is azért dolgozok hogy ezt én is megtehessem.. Nálam is sokan ki hultak viselkedési problémák miadt!! És az az érdekes hogy mikor jön a jég nagyon büszke emberek is tudnak normálisan beszélni amúgy szánalmas az egész!! Van ere egy sztorim..
Nemigazán,én úgy vagyok vele,ha annyi kuncsaft van,hogy futja az én területeim rezsijét,az nagyon jó.Kiszámoltam,120 ha-on az anyagköltségen kívül is 1 millát megtakarítok.
Mi ezért és az árharc miatt teljesen leálltunk a bérmunkáról.Most már pár év múlva rájöttek,hogy az olcsó kombájn akkor jön ha a sajáttal végez,de inkább föjenek a saját levükben.Mi kényelmesen végzünk a sajáttal és röhögünk a hülye "parasztján"!!!
Válasz #1442. hozzászólásra
Na látjátok ez a baj!! Szerintem nem csak te nem tudod jani.. hanem akié az árpa az sem és ez nagy baj!! Majd mondfanak rá valamit de legalább jó helyen van most kezd esni az enyém még kint van!!
Válasz #1440. hozzászólásra
Igen csak egyre nehezebb az emberekkel bánni!! A másik hogy jelentösen rövidül az aratás fö szezonjának az ideje és elsö és utolsó senki nem akar lenni!!
Válasz #1438. hozzászólásra
Ha nem nyugszik meg az idő akor ismét arattatási láz lesz urrá az embereken mint tavaj anyi külömbséggel hogy most nagyobb lesz a gépek terület teljesitménye !de a BOLONDOK HÁZÁROL egyszer végre lemondanék..
8331 hozzászólás
Válasz #1484. hozzászólásra
Siasztok! A concordia az árpára kijött 2800ft-al mázsánként!
Válasz #1483. hozzászólásra
Azért van, de nem olyan jelentős, mint a búzánál.
Válasz #1482. hozzászólásra
nem tudok pontos árat, a gyár nekem azt mondta h szerintük 4essel fog kezdődni.
Üdv.
Felénk szerdán elkezdték kóstolgatni az árpákat a kombájnok. Eddig a legjobb 65 q-s volt, de ez még az elején van az aratásnak és ezek után még szokott feljebb is menni, mert ezek olyan kényszerérettek.
Az ára nagyon szar, szarabb, mint tavaly. Bruttó 3000 ft/q és mínusz 2-4% levonás.
50-60q/ha árpánál nincs semmiféle aszály, vagy ilyesmi ugye?
Válasz #1481. hozzászólásra
Üdv!
Sörárpára tudsz árat? Te eladod vagy kivársz vele?
sziasztok!
Elég vegyes volt a mai aratási helyzet. Éjszaka volt 2 mm eső, a szár nedves volt, a magot 11,5-nek mértük. Aztán kb 2 hektár múlva 14-16-ot Így abbahagytuk. Olyan 50-60 között lesz ez a tábla. Ennél lesz rosszabb is, és jobb is. Amúgy sörárpa........remélem.:-)
Ma szemlézték a mustáromat. A hazai cég 8q/ha-t becsült, a német partner 10-et. Jól hangzik.:-)
Válasz #1479. hozzászólásra
valószinü !!
de itthon is 13 vizet mértek az árpáknak tehát elégé vágásérettek az állómányok...........
Válasz #1476. hozzászólásra
JD!Nádudvaron,nem csak a szikesebb részeken kezdték el?
Válasz #1477. hozzászólásra
nem kérdeztem csak halottam én is.............
Válasz #1476. hozzászólásra
Hát ezt úgy se hisszik el hogy itt a szomszédba tolják az árpát lefele. Átlag?
Válasz #1475. hozzászólásra
nádudvaron tegnap vágták az árpát :))))
Válasz #1473. hozzászólásra
Na erre én is kiváncsi vagyok engem ki röhögtek itt Hajdúban hogy máshol már kezdődik az aratás.
Válasz #1473. hozzászólásra
Ez engem is érdekelne. :)
Cimbika! Hogy sikerült az árpavágás?Mit adott sulyban?Az országban merre vagy?
Válasz #1463. hozzászólásra
Kb...:)
Válasz #1470. hozzászólásra
Igazából mi sokat nem járunk bérbe vágni.Évek óta meg vannak az állandó kuncsaftok,akiknek elmegyünk.Annyit keresünk amennyibe a kombájn fenntartása kerül,meg egy pici marad. Régen sokat jártunk,de aztán elég sok kombájn lett a környéken,csak a kicsiknek nincs,az meg nem éri meg. Meg untuk,hogy az egyik így akarja,a másik úgy,ennek ez nem tetszik a másiknak az.....stb.
Válasz #1469. hozzászólásra
Az jóóó! Nálunk meg csupa alternativ növény amit kénytelenek vagyunk átlagos tarifával vágni.. van aki probálta érvényesiteni az áraiban de nem sikerült mert mindig van egy aki kevesebbért is megcsinálja vagy legalábbis elterjedjen a hire hogy kb enyiért megy most az aratás!! a Szálitási dij az tetszik itt ez még szokatlan lenne de már ránk férne!!
Válasz #1466. hozzászólásra
Ez termésfüggetlen.
Repcét nem vágunk(nincs a környéken,nálunk a kukorica az Isten)
Válasz #1467. hozzászólásra
egy jó kukitermés rányomja a bélyegét a kalászos eladására. pedig a kalászosnak nagyobb a beltartalma, mint a kukinak
Válasz #1465. hozzászólásra
Ez előre látható volt,el ne hidd.Beijesztés az egész,szeptemberig sztem várni kell az eladással.
Válasz #1464. hozzászólásra
Köszi! És ezek hány tonna körüliek?? Felénk ettöl többért vágták tavaj..16-17nettó És a repcét?? akár átszerelés nélkül?
Válasz #1463. hozzászólásra
még néhány eső és már nem is lesz ára a kalászosnak
az ősziárpa megint bekacsintott 30 alá
14e rendre vágva
15e szecskázva
szállítás 15km-en belül 100ft/q
Válasz #1462. hozzászólásra
Sziasztok
Én is 14-15e ftra gondoltam,a tavalyi ár .
Válasz #1461. hozzászólásra
én nem szeretnék sokat fizetni érte 13-14 ezer. esetleg 15 ezer, de csak kukinál ha annyi lesz mint tavaly
Válasz #1460. hozzászólásra
Sziasztok!! Engem az érdeKelne hogy szerintetek mi lesz az aratási tarifa és Ki mit vesz hozzá figyelembe És esetleg mihez ad esetleg kedvezményt?! Ja és hozzá a szálitási tarifa dijra is kiváncsi vagyok!! Nekem már van elképzelésem de azért kiváncsi vagyok másutt ez hogy megy.
UAZ???? Ugyanmár! 13-14e HUF/q repcénél (ami 27q/ha-t ad) minimum Micsukocsi L200 dukál :)
Válasz #1457. hozzászólásra
ennél főleg mert13-14 a nettó ára.ha jól hallom holnap nem vágjuk mert esik az eső
Válasz #1457. hozzászólásra
milyen dzsipó lesz?
UAZ?
25-27q/ha repcénél már nincs gond....
sziasztok.ma bele vágtunk a réparepcébe 7-8 volt a vize de a szára még foltokba zöld volt a kolega fogott egy pár bocsot 25-27q körül adta
Válasz #1453. hozzászólásra
Nekem is ez volt a célom!! Hidd el hogy mindenki másnak mindik becsületesen levágom még halasztot fizetésre is de amikor már Wc papirnak néznek akkor ki nyilik a bicska gondolkozz egy kicsit ezeknek az embereknek ez a természetes hogy egy kis lóvét löknek és máris ugrik mindenki én csak egyszer nem ugrottam..igy járt!!
Válasz #1452. hozzászólásra
Jó munkát!! Tavaly én is korán kezdtem de a gépnek nem igazán tetszet a még kissé nyers szalm nem is igazán porolt de a mag már jó volt! Ijenkor mindik felüröl süti meg a nap ahol éri alol meg még vonult és talán még foltos is lehet nálunk a sziken.. inen a szik folt!!
Válasz #1451. hozzászólásra
"Hát mi elválaltuk kamubol.."
Azért ez egy kicsit durva!
Aki kamuból vállal munkát,hát azzal a mókussal az életbe nem dolgoztatnék!
holnap kezdjük az árpát!
Válasz #1450. hozzászólásra
Volt egy fickó akit móresre tanitottunk de meg is érdemelte.. a történet a következö: Mindig sokalta a szolg dijat és elég ugrálós is volt,Egyszer bejött a csöbe !! Maglucernát termelt de valahogy ki csuszott a szezonbol és senki nem válalta mert ment a napra Hát mi elválaltuk kamubol.. söt az emberel még kaszával le is vágatuk hogy jobban száradjon képzelhetitek!! Közben az ember csak osztotta az észt na jó! csak közben megázott hogy ennek száradnia kell majd sodró mivel sajnos nem érkeztünk ujabb esö ujabb sodró majd egy komoly öszi esö ki végezte az egészet Kb 600.800 ezer bukti Csk mert nem becsülte a munkánkat meg bennünket se mert mindig az ment hogy mire kértek ti enyit egyetlen egyszer nem kértem tölle na az lett a DRÁGA!!
Válasz #1448. hozzászólásra
Igazad van igy kell csinálni!! Én is azért dolgozok hogy ezt én is megtehessem.. Nálam is sokan ki hultak viselkedési problémák miadt!! És az az érdekes hogy mikor jön a jég nagyon büszke emberek is tudnak normálisan beszélni amúgy szánalmas az egész!! Van ere egy sztorim..
Nemigazán,én úgy vagyok vele,ha annyi kuncsaft van,hogy futja az én területeim rezsijét,az nagyon jó.Kiszámoltam,120 ha-on az anyagköltségen kívül is 1 millát megtakarítok.
Válasz #1444. hozzászólásra
Mi ezért és az árharc miatt teljesen leálltunk a bérmunkáról.Most már pár év múlva rájöttek,hogy az olcsó kombájn akkor jön ha a sajáttal végez,de inkább föjenek a saját levükben.Mi kényelmesen végzünk a sajáttal és röhögünk a hülye "parasztján"!!!
Válasz #1445. hozzászólásra
én tavaj 35-70mázsa között vágtam.. de itt felénk nem lesz anyi!!
Na látjátok ez a baj!! Szerintem nem csak te nem tudod jani.. hanem akié az árpa az sem és ez nagy baj!! Majd mondfanak rá valamit de legalább jó helyen van most kezd esni az enyém még kint van!!
tavaly mennyit adott kb? sose volt még őszi árpa vetve:D
Válasz #1443. hozzászólásra
Igen ismerös..Az egyik fickó még a multhéten utalt..
Még annyit szeretnék a bolondokházához fűzni,hogy ha levágtad a terményt akkor már nem oly sürgős a fizetség!!!
Válasz #1432. hozzászólásra
25és 50 között ad, árat nem tok.
Igen csak egyre nehezebb az emberekkel bánni!! A másik hogy jelentösen rövidül az aratás fö szezonjának az ideje és elsö és utolsó senki nem akar lenni!!
Válasz #1439. hozzászólásra
Viszont, ha nincs annyi kuncsaft, amennyi a "bolondokházához" kell, akkor rábaxás a kombájn.
Válasz #1438. hozzászólásra
Ha nem nyugszik meg az idő akor ismét arattatási láz lesz urrá az embereken mint tavaj anyi külömbséggel hogy most nagyobb lesz a gépek terület teljesitménye !de a BOLONDOK HÁZÁROL egyszer végre lemondanék..
Válasz #1437. hozzászólásra
Az tuti!