Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR404.69 FtUSD389.71 FtCHF430.48 FtGBP484.73 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz mtz1221 #7422. hozzászólásáraNálam az oldalhajtások matt majd 10 % a zöld szem. Tegnap voltam megnézni, vasárnaptól menyit érett a zöldje ezekben a forróságokban, ..... hát jóformán semit
Hogy én mikor fogok aratni......
Válasz szanberg #7429. hozzászólásáraNem roszból, de már április végén lehetet látni ezen a búzán, hogy ez szépen mondva is gyenge.
Miért nem vetettél bele direktbe kukoricát, vagy napraforgót, esetleg szóját?
Válasz Drisa #7433. hozzászólásáraSU Ellen fajta Systivas csavazas, vetéskor 1,5 q DAP, tél végén 2,5q tavasszal 2q pétisó. 30 hektár volt. Nem a legjobb földeken 15-22 aranykoronás.
Árpa levágva, kellemes meglepetés hogy 8,2 t/ha lett. Jól nézett ki de ennyiben nem reménykedtem.
Beszéltem pár kollégával akik már vágtak repcét és 30-35q termést mondanak olyanok is akik az elmúlt években 40 alatt nem nagyon termeltek.
Válasz szanberg #7421. hozzászólásáraEz ilyen év hogy bacuk meg.Nálunk meg elkezdtek a sarjú kalászok miatt gecizni az átvevők.Két napja tele vannak a pótjaim az egyik ismerős búzájával.3%-ék zöldet találtak benne amivel együtt 12,5% a nedvesség mégsem kell sehol.Tavaly 10%-ék szeméttel átvették 16 nedvesen is.Hab a tortára hogy 4-4,5 átlagok lesznek,és mégsem kell.Vagy az árat akarják még lejjebb venni a geci/lopó banda.
Válasz J.D. Borda #7419. hozzászólásáraNa levágtam a fajtasoros táblát reggel, ez 3 tonnát adott összesen, px271 35.5q volt benne!!!
Így az üzemi átlagon 1.8 T/ha
Gyönyörű...
Válasz csoppika #7397. hozzászólásáraAz működik de búzát ne vess utána.Kb 10 éve úgy jártam hogy árpa után búza ment,volt totálozva tárcsázva is.Jó tél/tavasz volt rá és mikor arattam 80 centin volt egy búza kalász 50 centin meg egy árpa kalász.Alig tudtam eladni,de hogy 10 tonnán felül volt az átlag abban a világban az nem volt semmi.
Válasz szanberg #7408. hozzászólásáraAz is kevés lesz sajnos az egész országban elég szarok a búzák is! Sajnos az eső már annak is késén volt, de főleg a repcének tett be a száraz tavasz!
Válasz Bán Zsolt #7412. hozzászólásáraMondjuk szerintem a 20 mázsa alatti repce ettől is rosszabb, kuuva sok a ráfordítás, nagy mínusz az egész, inkább nem is számolok...
Válasz Wilde #7410. hozzászólásáraShrektől 25-30között várok... De lehet lesz pofara esés.. A Dariot a masik 2 parcellaba talán 15... Vadkár...rossz kelés, aszály... Jövőre kevesebb repce lesz... Sajna a búzában se bízok... Ritka, rövid kalászok... Esély sincs a jó termésre..
Válasz Bán Zsolt #7409. hozzászólásárategnap shrek levágva.elszomorító 2,8t.elment a kedvem ismét .minden évben bízik az ember a növényeiben aztán pofára esés.nem jön vissza a ráfordított sok sok gondoskodás,pénz.tizen évvel ezelőtt minimál ráfordítássaal is volt ilyen átlagom.
Válasz szanberg #7407. hozzászólásáraTegnap 2 gazdával beszéltem mindkettő azt mondta rekord körül vártak a repcétől aztán még is lett de negatív előjellel.
Gyönyörű mutatós állomány aztán pofára esés.
Főleg azután hogy árpa kicsit jobb lett mint várták.
Viszont a tegnapi búzát bemérettem, 38 sikér 14,8 fehérje, csak pislogtam mikor mondták.
Holnap van még 30 hektár szomszéd nak repce vágni, utána vágom tovább a búzát hátha értékmérő lesz ez a minőség és kompenzál a gyenge hozamon.
Válasz J.D. Borda #7402. hozzászólásáraBorda! Ma levágtuk a repcét, egyedül egy fajtasor maradt holnapra bemérni.
Írom a kemény világot, 14-től 19 mázsáig adták a táblák, tudtam hogy csalódás lesz, de hogy ennyire...
Válasz J.D. Borda #7393. hozzászólásáraTegnap lement a Dekalbtól az Exception, 40 jött ki. Ma vágtunk a Daltont, sokkal szebb volt mint az Exception de irtózatosat csalódtam benne, csak 37 lett.
Nem tudom miért alakult igy. Állomszép volt a dalton és mégis. Különbség az egészben annyi volt hogy a Dalton búza után szántásos müvelésbe volt vetve, mig az Exception ugyan ugy búza után rövid tárcsát.
Válasz csoppika #7396. hozzászólásáraNyilván nem más a mérce de a felénk lévő kevés csapi és hőség majd kemény hidegek után 12 AK-s földekben ez jó. Nyereség tisztességes úgyhogy oké. DE nagyon durva világ van a kukik annyira pipálnak nem tudom meddig bírják...
Majd jön a héten remélem még a buza azt is írom...
Válasz csoppika #7397. hozzászólásáraElvileg az őszi árpa kevésbé igényes az előveteményre, mint a búza, vagyis az árpa inkább inkább elviseli a kalászos vagy önmaga utáni vetését. Szerintem azért nem szerencsés gabonát gabona után vetni.
Válasz Gatti #7398. hozzászólásáraAztán vegyek 100 desznyót, ami megeszi? Itt nem divat a triti... nem veszi senki...(Talán 10 éves lehettem, mikor 1x volt rozs a kertben)...
Válasz shazi #7389. hozzászólásáraPersze a fergusonra 30 éve elektromos kaszák vannak.
Figyelj! Körbe a vászon vêgig van húzva gyárilag, semmi extra, nem bántja azt semmi.
Van másik oldali is nekem, csak az a másik gépen van rajta.
Válasz szanberg #7387. hozzászólásáraJól látom, hogy elektromos oldalkaszád van? Pár képet légyszíves csinálj róla, legfőképpen a vezeték elvezetése érdekelne, most szereltem fel egy univerzálisat nincs burkolat ilyesmi, vezeték elvileg jó lesz ugyan de csöppet aggódok, hogy nem-e fogja bántani a repce.
8331 hozzászólás
Válasz mtz1221 #7422. hozzászólásáraNálam az oldalhajtások matt majd 10 % a zöld szem. Tegnap voltam megnézni, vasárnaptól menyit érett a zöldje ezekben a forróságokban, ..... hát jóformán semit![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Hogy én mikor fogok aratni......
Válasz szanberg #7429. hozzászólásáraNem roszból, de már április végén lehetet látni ezen a búzán, hogy ez szépen mondva is gyenge.
Miért nem vetettél bele direktbe kukoricát, vagy napraforgót, esetleg szóját?
Válasz F-A-R-M-E-R \ #7380. hozzászólásáraA tavalyinál jobb lett...Nem gondoltam volna![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz Drisa #7433. hozzászólásáraSU Ellen fajta Systivas csavazas, vetéskor 1,5 q DAP, tél végén 2,5q tavasszal 2q pétisó. 30 hektár volt. Nem a legjobb földeken 15-22 aranykoronás.
Válasz kukaccsosz #7425. hozzászólásáraMilyen fajta az árpa? Milyen területen mennyi tápanyaggal sikerült elérni?
A jobbak is csak 45 körül vannak általában.
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20190702222031_img_20190702_085313_6.jpg)
Sajnos itt valódi aszály volt...
Itt egy kép azért az egyetlen 3 tonnás repcéről a határban. Balra. Jobbra szomszédé, hát az nem lesz nagyon jó...
Válasz határjáró #7427. hozzászólásáraExpansion volt és 4,1 lett.
Válasz szanberg #7428. hozzászólásáraA k..va ez kemény! Mi elvileg holnap reggel befejezzük a repcét és 2 géppel nyomjuk a buzákat remélem jó lesz.
Válasz J.D. Borda #7423. hozzászólására18 mázsás búzám. 23ha bár egy hektár nullára kisült ..
Válasz J.D. Borda #7426. hozzászólásáraMelyik volt a Dekalbtól? És mennyit jött le?
Na levagtuk a dk.s repcéket is...feconak volt igaza az adott a legtöbbet...
Árpa levágva, kellemes meglepetés hogy 8,2 t/ha lett. Jól nézett ki de ennyiben nem reménykedtem.
Beszéltem pár kollégával akik már vágtak repcét és 30-35q termést mondanak olyanok is akik az elmúlt években 40 alatt nem nagyon termeltek.
Válasz mtz1221 #7422. hozzászólásáraMeg a jó ...annyujat.....meg.![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
Válasz szanberg #7421. hozzászólásáraSzép...![smile sad](/oldforum/images/smiles/sad.gif)
Válasz szanberg #7421. hozzászólásáraEz ilyen év hogy bacuk meg.
Nálunk meg elkezdtek a sarjú kalászok miatt gecizni az átvevők.Két napja tele vannak a pótjaim az egyik ismerős búzájával.
3%-ék zöldet találtak benne amivel együtt 12,5% a nedvesség mégsem kell sehol.Tavaly 10%-ék szeméttel átvették 16 nedvesen is.Hab a tortára hogy 4-4,5 átlagok lesznek,és mégsem kell.
Vagy az árat akarják még lejjebb venni a geci/lopó banda.
Válasz J.D. Borda #7419. hozzászólásáraNa levágtam a fajtasoros táblát reggel, ez 3 tonnát adott összesen, px271 35.5q volt benne!!!![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
Így az üzemi átlagon 1.8 T/ha
Gyönyörű...
Válasz csoppika #7397. hozzászólásáraAz működik de búzát ne vess utána.Kb 10 éve úgy jártam hogy árpa után búza ment,volt totálozva tárcsázva is.Jó tél/tavasz volt rá és mikor arattam 80 centin volt egy búza kalász 50 centin meg egy árpa kalász.
Alig tudtam eladni,de hogy 10 tonnán felül volt az átlag abban a világban az nem volt semmi.![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
Válasz szanberg #7418. hozzászólásáraJo az.
Válasz J.D. Borda #7415. hozzászólásáraTest weight- et ír, 78.1
Gondolom ez lehet
357.1W
64.1 Zelenyi
Válasz szanberg #7408. hozzászólásáraAz is kevés lesz sajnos az egész országban elég szarok a búzák is! Sajnos az eső már annak is késén volt, de főleg a repcének tett be a száraz tavasz!![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Válasz szanberg #7413. hozzászólásáraAz nem kérdés.
Válasz szanberg #7408. hozzászólásáraHl milyen lett?
Válasz szanberg #7407. hozzászólásáraAz kemény...![smile sad](/oldforum/images/smiles/sad.gif)
Válasz Bán Zsolt #7412. hozzászólásáraMondjuk szerintem a 20 mázsa alatti repce ettől is rosszabb, kuuva sok a ráfordítás, nagy mínusz az egész, inkább nem is számolok...
Válasz Wilde #7410. hozzászólásáraRepcében nem tudom mi az ár de 30q körüli árpák 4200al komoly csapás![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Válasz Wilde #7410. hozzászólásáraShrektől 25-30között várok... De lehet lesz pofara esés.. A Dariot a masik 2 parcellaba talán 15... Vadkár...rossz kelés, aszály... Jövőre kevesebb repce lesz... Sajna a búzában se bízok... Ritka, rövid kalászok... Esély sincs a jó termésre..![smile bored](/oldforum/images/smiles/bored.gif)
Válasz Bán Zsolt #7409. hozzászólásárategnap shrek levágva.elszomorító 2,8t.elment a kedvem ismét .minden évben bízik az ember a növényeiben aztán pofára esés.nem jön vissza a ráfordított sok sok gondoskodás,pénz.tizen évvel ezelőtt minimál ráfordítássaal is volt ilyen átlagom.![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Válasz szanberg #7407. hozzászólásáraTegnap 2 gazdával beszéltem mindkettő azt mondta rekord körül vártak a repcétől aztán még is lett de negatív előjellel.
Gyönyörű mutatós állomány aztán pofára esés.
Főleg azután hogy árpa kicsit jobb lett mint várták.
Viszont a tegnapi búzát bemérettem, 38 sikér 14,8 fehérje, csak pislogtam mikor mondták.
Holnap van még 30 hektár szomszéd nak repce vágni, utána vágom tovább a búzát hátha értékmérő lesz ez a minőség és kompenzál a gyenge hozamon.
Válasz J.D. Borda #7402. hozzászólásáraBorda! Ma levágtuk a repcét, egyedül egy fajtasor maradt holnapra bemérni.
Írom a kemény világot, 14-től 19 mázsáig adták a táblák, tudtam hogy csalódás lesz, de hogy ennyire...
Válasz határjáró #7404. hozzászólásáraBiztos a szalmára mentél idén!!![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Válasz J.D. Borda #7402. hozzászólásáraMég át kell gondolnom, mert ebben a darabban van a felmagzott köles zöldítés leszántva![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Ami ugye barmikor előjöhet.
Válasz J.D. Borda #7393. hozzászólásáraTegnap lement a Dekalbtól az Exception, 40 jött ki. Ma vágtunk a Daltont, sokkal szebb volt mint az Exception de irtózatosat csalódtam benne, csak 37 lett.
Nem tudom miért alakult igy. Állomszép volt a dalton és mégis. Különbség az egészben annyi volt hogy a Dalton búza után szántásos müvelésbe volt vetve, mig az Exception ugyan ugy búza után rövid tárcsát.
Válasz Rabó001 #7400. hozzászólásáraMi sokszor vetünk búza után árpát és nagyon jó szokott lenni.
Válasz csoppika #7396. hozzászólásáraNyilván nem más a mérce de a felénk lévő kevés csapi és hőség majd kemény hidegek után 12 AK-s földekben ez jó. Nyereség tisztességes úgyhogy oké. DE nagyon durva világ van a kukik annyira pipálnak nem tudom meddig bírják...
Majd jön a héten remélem még a buza azt is írom...
Válasz csoppika #7399. hozzászólásáraja értem, felénk több felvásárló is veszi, még a malom is.
Válasz csoppika #7397. hozzászólásáraElvileg az őszi árpa kevésbé igényes az előveteményre, mint a búza, vagyis az árpa inkább inkább elviseli a kalászos vagy önmaga utáni vetését. Szerintem azért nem szerencsés gabonát gabona után vetni.
Válasz Gatti #7398. hozzászólásáraAztán vegyek 100 desznyót, ami megeszi? Itt nem divat a triti... nem veszi senki...(Talán 10 éves lehettem, mikor 1x volt rozs a kertben)...
Válasz csoppika #7397. hozzászólásáramiért nem vetsz tritikálét? az még jobb lehet :)
Őszi árpa után őszi árpáról mit gondoltok? Működik ugyanúgy, mint a búza?
Válasz J.D. Borda #7393. hozzászólásáraAz idei évhez képest vagy elégedett?
Válasz J.D. Borda #7394. hozzászólásáraOk,köszi.Mi talán hétvégén kezdúnk Hybrivel,aztán Shrek.
Holnap lesz feco altal favorizalt dk.k kivancsi leszek rájuk...
Válasz Gabesz78 #7385. hozzászólásáraArsenallal kezdtünk az 33 volt most ket napja daltont nyomu k az 38 körüli... én eddig elegedett vagyok.
Válasz szanberg #7388. hozzászólásáraAkkor várj még vele, hogy meglegyen a 8!![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Gondolom ez valami korai fajta lehet.
Válasz shazi #7389. hozzászólásáraPersze a fergusonra 30 éve elektromos kaszák vannak.
Figyelj! Körbe a vászon vêgig van húzva gyárilag, semmi extra, nem bántja azt semmi.
Van másik oldali is nekem, csak az a másik gépen van rajta.
Nálunk a repce 100ha-ba 4.1g . De maszekba vannal gyenggébek is 3.8.![smile sad](/oldforum/images/smiles/sad.gif)
Válasz szanberg #7387. hozzászólásáraJól látom, hogy elektromos oldalkaszád van? Pár képet légyszíves csinálj róla, legfőképpen a vezeték elvezetése érdekelne, most szereltem fel egy univerzálisat nincs burkolat ilyesmi, vezeték elvileg jó lesz ugyan de csöppet aggódok, hogy nem-e fogja bántani a repce.
Nincs egész 5 tonna![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)