Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR413.05 FtUSD403.06 FtCHF439.56 FtGBP492.13 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Sziasztok vettem üvegszàlas gabona silót àllitolag 8t fér bele 180cm az átmérője szeretném felàlítani mekkora betonalap kell neki? 20cm után sàrgahomok van nàlunk kb 60-70 cm ig mennyire borulékony egy ilyrn tàrolo?
Válasz blink #6274. hozzászólásáraHát igazából ezt szeretném elkerülni, de nem rossz megoldás.. Cégnél ugyan ez a trükk, csak láncal és egy lebiztosítható feszítővassal.. Igaz az egy 8011-esen van, alacsony, könnyebb felérni..
Válasz mandlirobert #6273. hozzászólására12 tonnás BSS pótkocsin nekem nincsenek középen összekötve az oldalak. Szerintem nem is kell, hiszen az oldalfalprofilok erősek, nem nyomja szét a termény, ha csak nincsenek elrohadva.
Sziasztok!
Gabonás pótkocsiknál, ki hogy köti össze a két oldalfalat? 12 tonnás BSS-ről lenne szó. A magasítója teljesen nyíló, felül van a forgópont, és nem tudom mi lenne jó megoldás rá. Eddig csak a magasítónak a középső táblája volt nyíló, így felül tudtam hova kötni, volt fix pontom.. De azóta át lett alakítva hogy trágyát is tudjak vele vinni.. Most viszont bajba vagyok
Válasz Vadmalac #6265. hozzászólására1 darab napot tudtunk dolgozni vele az időjárás miatt.100t vágtunk le aznap.Bátrabban megy mint a "kicsi"Idáig tetszik!
Sziaztok! Én nagyon kezdő vagyok idén vetetünk 2 ha tavaszi àrpàt conchita mikor kell aratni mire kell figyeljek? Bérmunkàba jön a konbàj tehàt akkor jön ha hívom. Biztos sokan kinevetek, de csakk most tanulom. Elöre is köszi.
Válasz F-A-R-M-E-R \ #6244. hozzászólásáraElengedett kicsit több mint ötszázat, de azt az utolsó fillérig rá kellett volna költeni. Megpróbáltuk hátha az áfát le tudjuk faragni, de nem.
Az üzletkötő kicsit flegma lett a vége felé(látta hogy mi süsük vagyunk a zöld trakikhoz), de az nem nagyon tetszett neki hogy a haver akit magunkkal vittünk kipróbálta töviről-hegyire, elsorolta neki mi a hibája mit mennyiből lehet megcsinálni. Mondjuk ő könnyen van tart otthon hármat is belőlük különböző méretekben!
Válasz borda77 (Joe) #6258. hozzászólásáraEgy van idén,késői fajta ,reméljük az állandó csapadék miatt ,nem lesz minőségi probléma,Kalahári egyébként.3 hét kell még neki.
Ha teheted 12sorost vegyél rá mert a 8-assal csak szaladgálsz vele és nemlesz megétetve rendesen, fogyasztásban is a 12sorossal nekem sokkal jobban kijött mint a 8sorossal, na jó nem annyira túl sokkal de 2 literrel biztos ami azért nem kevés hosszú távon.
Viszont ha nemlesz akkor 8soros kell neki, van ahol 6sorral dolgoznak vele, nyílván hülyeség mert csak szipákolja a gázolajat a gép de vannak még ilyen bolondok a világon hehe
Válasz cimbike. #6208. hozzászólásáraNem kell attól félni, ezek már sokadik generációs bejáratott dolgok, a kite emberei tudnak rajta van múltjuk, megvannak hozzá a gyári leírások alkatrészek cséplő elemek amikkel egyébként már fel is lesz szerelve európai mintára a gép. Csak belekell ülni beállítatni az alap ajánlást és az elején körbenézni, ha minden jó akkor tolod neki ha valami nem passzol akkor változtatsz a fordulaton rosta hézagon kosár hézagon...
Ezeknél megvannak az alap kosarak is, nekem annó semmi sem volt hozzá csupaszseggel kellett megoldani mindent a semmiből, ezért volt vele sok beállítani való, nem másért.
Válasz decsi #6221. hozzászólásáraIlyen negatív vélemény van róluk?
Néztem ott egy trakit csak nem egy véleményünk volt a vételárról!
Mondjuk már más is mondta hogy óvatosan mert nagy zsiványok!
Válasz cimbike. #6237. hozzászólására claas-t csak nézegettem, a fergát magántól vettem és olcsóbban és tized annyi órával, mint a claas-ok lettek volna
8331 hozzászólás
Válasz jung #6286. hozzászólásáranekem kettő siló 120-120q megy bele 6x3mx40cm vasbeton talapzaton áll
Sziasztok vettem üvegszàlas gabona silót àllitolag 8t fér bele 180cm az átmérője szeretném felàlítani mekkora betonalap kell neki? 20cm után sàrgahomok van nàlunk kb 60-70 cm ig mennyire borulékony egy ilyrn tàrolo?
Válasz bendix #6282. hozzászólásáraItt rengetek eső lejött.2-3 napig a földutakat rendezgettük.Holnap már vágjuk itt is.
Újabb termés eredmények?
Válasz bendix #6282. hozzászólásáraazért mert dolgozunk:)
Mi a helyzet árpások? Nagy a csend, mindenki arat ezerrel???
Aratási gépszemlével mi a szitu most?
Aki még a két kalapácsos, két emberes kaszapenge szegecseléses módszert alkalmazza, annak tudom ajánlani a következő szerszámot!!!
Válasz GREVEN #6278. hozzászólásáraKiváncsi vagyok rá majd oszt meg légyszi...
Árakról valaki informálódott már?
Holnap lesz fejtágítás itt és nagyon kíváncsi vagyok máshol mik az árak.
Válasz decsi #6271. hozzászólására
Válasz blink #6274. hozzászólásáraHát igazából ezt szeretném elkerülni, de nem rossz megoldás.. Cégnél ugyan ez a trükk, csak láncal és egy lebiztosítható feszítővassal.. Igaz az egy 8011-esen van, alacsony, könnyebb felérni..
Válasz mandlirobert #6273. hozzászólására12 tonnás BSS pótkocsin nekem nincsenek középen összekötve az oldalak. Szerintem nem is kell, hiszen az oldalfalprofilok erősek, nem nyomja szét a termény, ha csak nincsenek elrohadva.
Szia! Mi anno így oldottuk meg. Nem szép de hatásos.
Sziasztok!
Gabonás pótkocsiknál, ki hogy köti össze a két oldalfalat? 12 tonnás BSS-ről lenne szó. A magasítója teljesen nyíló, felül van a forgópont, és nem tudom mi lenne jó megoldás rá. Eddig csak a magasítónak a középső táblája volt nyíló, így felül tudtam hova kötni, volt fix pontom.. De azóta át lett alakítva hogy trágyát is tudjak vele vinni.. Most viszont bajba vagyok
Válasz John Deere Power Shift #6259. hozzászólásáraMennék felszedni a szalmát
Válasz Vadmalac #6265. hozzászólására1 darab napot tudtunk dolgozni vele az időjárás miatt.100t vágtunk le aznap.Bátrabban megy mint a "kicsi"Idáig tetszik!
Válasz Devyd #6267. hozzászólásáraméresd meg valakivel hogy mennyi a vize és kész. a szár rádob 1,5-2 vizet és úgy számold ennyi...
8-8,3 T/h...Árpából idáig ezek a számok jönnek.
Válasz Devyd #6267. hozzászólásáraKöszi
Válasz jung #6262. hozzászólásáraNem nevet ki senki!
Észre lehet venni ha beérett, a kalászok lefele lógnak, és sárgás barnás.
Az ország mejik részén kezdődött meg az aratás? minőségről tudni valamit?
Válasz decsi #6248. hozzászólásáraHogy dübörög az új szerzemény?
Válasz 2266 #6263. hozzászólásáraRemélem
Válasz jung #6262. hozzászólásáraBiztos vagy te ebben hogy akkor megy a kombájn ha hivod????
Sziaztok! Én nagyon kezdő vagyok idén vetetünk 2 ha tavaszi àrpàt conchita mikor kell aratni mire kell figyeljek? Bérmunkàba jön a konbàj tehàt akkor jön ha hívom. Biztos sokan kinevetek, de csakk most tanulom. Elöre is köszi.
Válasz F-A-R-M-E-R \ #6244. hozzászólásáraElengedett kicsit több mint ötszázat, de azt az utolsó fillérig rá kellett volna költeni. Megpróbáltuk hátha az áfát le tudjuk faragni, de nem.
Az üzletkötő kicsit flegma lett a vége felé(látta hogy mi süsük vagyunk a zöld trakikhoz), de az nem nagyon tetszett neki hogy a haver akit magunkkal vittünk kipróbálta töviről-hegyire, elsorolta neki mi a hibája mit mennyiből lehet megcsinálni. Mondjuk ő könnyen van tart otthon hármat is belőlük különböző méretekben!
Válasz borda77 (Joe) #6258. hozzászólásáraEgy van idén,késői fajta ,reméljük az állandó csapadék miatt ,nem lesz minőségi probléma,Kalahári egyébként.3 hét kell még neki.
Válasz medikus #6256. hozzászólásáraDélben kezdtük,akkor valóban nem ,délután bőven adta !
11% volt a vize.
Válasz John Deere Power Shift #6257. hozzászólásáraMelyik búzáid néznek ki a legjobban (fajta)
Válasz borda77 (Joe) #6255. hozzászólásáraKöszi.Saját búzáim esetében többre is számítok...
Válasz John Deere Power Shift #6254. hozzászólásáraNem nagyon porol!
Válasz John Deere Power Shift #6254. hozzászólásáraSzép gratula! Akkor azért 6-7 között a búzának is meg kell lennie...
Őszi árpa aratás megejtve az újabb eső előtt.
7 tonna a termés,meg vunk, elégedve.
Repce elővetemény,3 q nitrogén,gyomirtózás,gombázás.
Az egyik környékbeli cég is kitolta már a kombikat az udvarra (2x rotoros NH és egy Lexi), de eleredt az eső, holnap se mennek még sehova
Válasz cimbike. #6243. hozzászólásáraA héten majd írok még ide valamit ha oda jutok
Válasz cimbike. #6243. hozzászólásáraGabona asztal mekkora?
Ha teheted 12sorost vegyél rá mert a 8-assal csak szaladgálsz vele és nemlesz megétetve rendesen, fogyasztásban is a 12sorossal nekem sokkal jobban kijött mint a 8sorossal, na jó nem annyira túl sokkal de 2 literrel biztos ami azért nem kevés hosszú távon.
Viszont ha nemlesz akkor 8soros kell neki, van ahol 6sorral dolgoznak vele, nyílván hülyeség mert csak szipákolja a gázolajat a gép de vannak még ilyen bolondok a világon hehe
Válasz cimbike. #6226. hozzászólásáraCimbi akkor ez S680?
A rosta a képen a te gépedé?
Mérd már meg legyél szíves, hogy milyen széles és milyen hosszú a felső rostája és hívj már fel!
Majd elmondom miért
Válasz cimbike. #6208. hozzászólásáraNem kell attól félni, ezek már sokadik generációs bejáratott dolgok, a kite emberei tudnak rajta van múltjuk, megvannak hozzá a gyári leírások alkatrészek cséplő elemek amikkel egyébként már fel is lesz szerelve európai mintára a gép. Csak belekell ülni beállítatni az alap ajánlást és az elején körbenézni, ha minden jó akkor tolod neki ha valami nem passzol akkor változtatsz a fordulaton rosta hézagon kosár hézagon...
Ezeknél megvannak az alap kosarak is, nekem annó semmi sem volt hozzá csupaszseggel kellett megoldani mindent a semmiből, ezért volt vele sok beállítani való, nem másért.
Válasz kukaccsosz #6246. hozzászólásáraMa lejött egy darab itt is,5.7t/ha lett.
Válasz kukaccsosz #6246. hozzászólásáraMa volt 5 t/ha is szar 12 ak-s területen, de volt 7,8 t/ ha jobb 22 ak-s területen.
Valakinek újabb termés eredmény?
Válasz F-A-R-M-E-R \ #6231. hozzászólásáraEttől lesz rosszabb meg jobb is.
Válasz Tobszi #6242. hozzászólásáraMennyit akartál alkudni a feléből??
Válasz 4964 #6241. hozzászólásáraCsak lesz. Egyelőre napra kell idén, abból 12-est szeretnék. Kukorica még kérdéses.
Válasz decsi #6221. hozzászólásáraIlyen negatív vélemény van róluk?
Néztem ott egy trakit csak nem egy véleményünk volt a vételárról!
Mondjuk már más is mondta hogy óvatosan mert nagy zsiványok!
Válasz cimbike. #6235. hozzászólásáraMilyen napraforgó és kukorica asztal van vagy lesz az s-hez?
Válasz dr.T #6239. hozzászólásáranincs benne 500
Válasz Mézga #6238. hozzászólásáraMar nalad is van ? Mennyi ora van benne?
Válasz cimbike. #6237. hozzászólására claas-t csak nézegettem, a fergát magántól vettem és olcsóbban és tized annyi órával, mint a claas-ok lettek volna