Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR413.74 FtUSD401.77 FtCHF440.14 FtGBP494.56 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz röfik #5986. hozzászólásáraHa meg brutális szalma van netán még zöldes és dölt az állomány akkor lassaban megy de a 7-15m-es asztalok falják akkor is a ha-kat.
Ha nem kell a szalma minek borotválja a tarig,nö a teljesitmény.Ugy is a mulcs a menö igy van rendesen tárcsa gruber bedolgozza gond nélkül.Meg aki ekkora morzsolokat vesz nem azért teszi hogy nézegesse hanem falja a hekiket és hozza az elvárt bevételt bérmunkába meg sajátba tökmindegy.
Első ránézésre igen csak félbe vágja az anyagot.
Ahogy láttam már a nyuszi is gyárt plusz kaszát,az adapter mögé. Igaz ezen nincs. Így ha nem kel a szalma mehet a félbevágás. Ha nincs szalmatömeg mehet a morzsoló.
Válasz szanberg #5981. hozzászólásáraTökéletesen jól látod!! Számomra is elbűvölőbb a 9.95-t hozam ilyen rövid és álló szalmán mintsem egy kombájn ami föl s alá rohan benne. Különben is szakmai körökben az igazi elismerés az ha 10- vagy akár 20 évesen is megbízhatóan dolgozik egy gép és nem kell mondjuk 1500- netán 2000 üzemórásan megszabadulni tőle jelentős árvesztésél és újabb anyagi teher vállalás mellett ki hozni a következő méregdrágát ami még az előzőnél is kevesebbet fog kibírni..
Válasz jozef19 #5979. hozzászólásáraBiztos, hogy jó a gép de basszus, hogy egy rendes magyar anyagban nembírják letesztelni azt nem értem.
Ez a búza 9,95tonna/hektár átlagosan mint írja és ollyan kis szalmás, hogy ihajj.
Ebben legalább 8km/h-val repülne az enyém is a 9,2-es asztallal ha nem jobban, de inkább jobban, itt könnyű lélegzetelállító számokat kihozni.
Egyébként nagyon teccik a masína, be is vállalnám símán
Válasz B.laca #5972. hozzászólásáramost hogy írtál biztos elviszik. kérlek csináljál már közelebbi fotót ha lehet. elég érdekes hogy rézbőrű bevándorlók nem rohanták meg
Lehet nem látszik jól a képen, de egy Versatile nagy rotoros kombájn áll már két napja a határba. Eddig akár melyik kultúrába beállt, egyiket se aratta végig, mert mindig javítani kellett.
Válasz esze-lény #5969. hozzászólásáraNem,búza-kukorica -napraforgó általában.De volt ahol 2 napra közt volt egy búza,itt volt sok árvakelés.Meg nem is a legjobb földekbe került az idén.
Válasz esze-lény #5967. hozzászólásáraEnnél extenzívebb nincs a faluban.A falu legjobbja,szántásban,sincs 3 tonna felett.
Próbálom az eredményeimet értékelni,szerintem nem a grúber a hibás.Sűrű lett,gyomirtás nem lett az igazi,meg 3.évre van napraforgó,és feljött az árva kelés is.Jövőre,de lehet,végleg,expreses napra lesz.
Meg az aszáj!
Válasz Mf-es #5966. hozzászólásáraEzek gruberozott földek termésátlagai?
Esetleg a szántott táblákról hasonló extenzív technológiával mennyi jött le azt tudod? Csak az igazat!!
Válasz Mf-es #5962. hozzászólására150 kg pétisó vetés előtt, vetéssel egy menetben 150kg 8-20-30. Lazított kukorica tarlóba. Gyomírtás+kulti. 53000 vetett mag, Neoma 1,6-2,8 t/ha. Le25 3 tonna körül még nincs vége.
NK Tutti:
Elővetemény : Árpa
Tarlóba vetett (mustár) zöldtrágyának ,kb méter magasan megnőve bedolgozva a talajba.
Tavasszal 200 kg karbamid.
3T/h....Ma ez volt a legjobb vágásom. Nemvalószínű hogy idén ennél kimagaslóan jobbat vágok. Mivel ebből a fajtából már 5,2T/ha is sikeresen vágódott.
Válasz decsi #5939. hozzászólásáramoogli,25 tisztitott.a ge...ik 7-8%szemetet levontak meg minden szarság,nálunk nem megy a bót kombáj után....a nyerssúly itt is 2,9tonna.6-os vizzel.
8331 hozzászólás
Azt gondolná az ember, legalább egy reklámfilm forgatásakor minden klappol...
Válasz Pilátus #5973. hozzászólásáraAlapkezelés 4liter wing állományba Express 65000tőállomány.
Válasz röfik #5986. hozzászólásáraHa meg brutális szalma van netán még zöldes és dölt az állomány akkor lassaban megy de a 7-15m-es asztalok falják akkor is a ha-kat.
Ha nem kell a szalma minek borotválja a tarig,nö a teljesitmény.Ugy is a mulcs a menö igy van rendesen tárcsa gruber bedolgozza gond nélkül.Meg aki ekkora morzsolokat vesz nem azért teszi hogy nézegesse hanem falja a hekiket és hozza az elvárt bevételt bérmunkába meg sajátba tökmindegy.
Válasz szanberg #5981. hozzászólásáraAmikor elindul a gumihernyó görgöi eltünnek,akkora tarlót hagy....
Válasz papa maci #5983. hozzászólásáraEz az a fajta morzsoló,amelyiknek nem birja a gyomra a szalmát...
Első ránézésre igen csak félbe vágja az anyagot.
Ahogy láttam már a nyuszi is gyárt plusz kaszát,az adapter mögé. Igaz ezen nincs. Így ha nem kel a szalma mehet a félbevágás. Ha nincs szalmatömeg mehet a morzsoló.
Válasz szanberg #5981. hozzászólásáraTökéletesen jól látod!! Számomra is elbűvölőbb a 9.95-t hozam ilyen rövid és álló szalmán mintsem egy kombájn ami föl s alá rohan benne. Különben is szakmai körökben az igazi elismerés az ha 10- vagy akár 20 évesen is megbízhatóan dolgozik egy gép és nem kell mondjuk 1500- netán 2000 üzemórásan megszabadulni tőle jelentős árvesztésél és újabb anyagi teher vállalás mellett ki hozni a következő méregdrágát ami még az előzőnél is kevesebbet fog kibírni..
Válasz jozef19 #5979. hozzászólásáraBiztos, hogy jó a gép de basszus, hogy egy rendes magyar anyagban nembírják letesztelni azt nem értem.
Ez a búza 9,95tonna/hektár átlagosan mint írja és ollyan kis szalmás, hogy ihajj.
Ebben legalább 8km/h-val repülne az enyém is a 9,2-es asztallal ha nem jobban, de inkább jobban, itt könnyű lélegzetelállító számokat kihozni.
Egyébként nagyon teccik a masína, be is vállalnám símán
Válasz jozef19 #5979. hozzászólásáraNyeli....bár a zöld-fehér ezt nem igazán hagyja szó nélkül.
Válasz B.laca #5977. hozzászólásáraHat akkor joll bevallt gep,valoszinuleg akkor ennyi ido utann is referencia uzemet keresnek!
Válasz papa maci #5976. hozzászólásáraItt épp a váltója halt meg. kb 300 hektárt aratott
Válasz B.laca #5972. hozzászólásáraLe dobta a láncot....
Válasz B.laca #5972. hozzászólásáramost hogy írtál biztos elviszik. kérlek csináljál már közelebbi fotót ha lehet. elég érdekes hogy rézbőrű bevándorlók nem rohanták meg
Van aki azért veti a neomát 70ezerrel mert akkor van jó termés.Ilyen van valaki felé??
Ural mivel és mennyivel vegyszerezted az expresszest il Decsi mennyi volt a neoma tőszám?L25-ös tőszám is érdekelne
Lehet nem látszik jól a képen, de egy Versatile nagy rotoros kombájn áll már két napja a határba. Eddig akár melyik kultúrába beállt, egyiket se aratta végig, mert mindig javítani kellett.
Válasz Mf-es #5970. hozzászólásáraJa, bocs most látom hogy tényleg azt írtad hogy 3. évre.
Felületesen olvastam.
Válasz esze-lény #5969. hozzászólásáraNem,búza-kukorica -napraforgó általában.De volt ahol 2 napra közt volt egy búza,itt volt sok árvakelés.Meg nem is a legjobb földekbe került az idén.
Válasz Mf-es #5968. hozzászólásáranapraforgó egymás után 3x? arra földalapút sem adnak.
clearfield volt?
Válasz esze-lény #5967. hozzászólásáraEnnél extenzívebb nincs a faluban.A falu legjobbja,szántásban,sincs 3 tonna felett.
Próbálom az eredményeimet értékelni,szerintem nem a grúber a hibás.Sűrű lett,gyomirtás nem lett az igazi,meg 3.évre van napraforgó,és feljött az árva kelés is.Jövőre,de lehet,végleg,expreses napra lesz.
Meg az aszáj!
Válasz Mf-es #5966. hozzászólásáraEzek gruberozott földek termésátlagai?
Esetleg a szántott táblákról hasonló extenzív technológiával mennyi jött le azt tudod? Csak az igazat!!
Válasz Dinnyés Laci #5963. hozzászólásáraSzerintem is !Én 62000-el vetettem,10-28 mázsáig.110 kg mas sor mellé,semmi más.+gyomirtó,de nem mindenütt lett jó.
Válasz Mf-es #5962. hozzászólására150 kg pétisó vetés előtt, vetéssel egy menetben 150kg 8-20-30. Lazított kukorica tarlóba. Gyomírtás+kulti. 53000 vetett mag, Neoma 1,6-2,8 t/ha. Le25 3 tonna körül még nincs vége.
Válasz Mf-es #5962. hozzászólásáraTe pl?
Válasz Mf-es #5962. hozzászólásáraszerintem a ritkább napraforgó jobb idén
És ki milyen tőszámmal veti,és aratja??Meg legalább a műtrágya adagot oda írni.
Válasz VTR-es #5958. hozzászólásáraMegvagyok elégedve de szerintem itt a faluban a kötöttekben meg aki még többet áldozot rá lesznek 40mázsásak is.
Válasz esze-lény #5959. hozzászólásáraCsak sajnos kukoricám is sajnos kb ennyi lesz és az kiegyenliti az évet.
Válasz ural #5957. hozzászólásáraAkkor ezen ebben kedvezőtlen időjárásban is marad bőven.Remélem.....
Válasz ural #5957. hozzászólásáraAz szép
LE25 32mázsa netto 8%viz Jászberénybe 10000+komp semmi gombaőlő lombtrágya csak gyómirtozva huzatva volt 2mázsa péti vetéskor azt kész.
Neoma 3 t/ha tisztán, nedvesség 6-7%, cukorrépa elővetemény után, 2 q pétisóval!
Jövőre kiakarok probálni valami ujabb hibridet! Mit ajánlanátok ami többet ad?
P64 LE99 volt valakinek?
:)
Válasz JD 4630 #5951. hozzászólásáraAzt nem hiszem el, tiszta zöld az egész!
Válasz B.laca #5952. hozzászólásáraezzel a számokkal kiegyeznék
sy Experto Ho-s
Válasz F-A-R-M-E-R \ #5950. hozzászólására9-10 a vize.
3 tonna. Sy Excellio, magas olajsavas.
Válasz B.laca #5949. hozzászólására6-6.5
Válasz B.laca #5949. hozzászólására8-9?? Milyen fajta, mennyit ad??
Ma elkezdtük vágni. Ki mit tippel,hányas a vize?
NK Tutti:
Elővetemény : Árpa
Tarlóba vetett (mustár) zöldtrágyának ,kb méter magasan megnőve bedolgozva a talajba.
Tavasszal 200 kg karbamid.
3T/h....Ma ez volt a legjobb vágásom. Nemvalószínű hogy idén ennél kimagaslóan jobbat vágok. Mivel ebből a fajtából már 5,2T/ha is sikeresen vágódott.
Itt egy kis mai aratás.
A video a TX-es kolegáknak készült, így szecskázik a kézikönyv beállításaival.Most próbáltuk ki először.
Occitan fajta, kb fél hektár és kb 25q lett rajta. Vize 15-ös.
Válasz fexco #5945. hozzászólásáraTaláltam benne teljesen léha szemet a nagyobb tányérok felső részében, egy hét és kiderül a mázsán...
Válasz Koszi. #5944. hozzászólására2ürités,60mázsa szokott rámenni a 8tonnáshwra,most csak57ment rá.
Válasz fexco #5941. hozzászólására25 el kiegyeznék nekünk is moogli van, egy hét és kiderül, ma fújták le.
Válasz decsi #5942. hozzászólásárao.k. köszi!
Válasz fexco #5940. hozzászólására1t/ha lekötöttem 100e ft/t.Saját tároló saját kombájn,igy lehet csak kombájntól eladni a cuccot.
Válasz decsi #5939. hozzászólásáramoogli,25 tisztitott.a ge...ik 7-8%szemetet levontak meg minden szarság,nálunk nem megy a bót kombáj után....a nyerssúly itt is 2,9tonna.6-os vizzel.
Válasz decsi #5939. hozzászólásáramit adnak érte??