Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak611 FtBenzin árak600 FtEUR407.17 FtUSD379.79 FtCHF433.65 FtGBP490.68 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz GREVEN #5679. hozzászólásáraBendáv, miféle lamellád van? Mert hogy ma összeraktuk amivel kaptuk, hánnya a szikrát kicsit meg ugy vesszük észre, hogy puha fémből van, nem rugalmas. Lehet csak ideig óráig lesz jó.
Válasz szanberg #5725. hozzászólásáraszerintem kár bige úrnak csapnod a szelet úgyis árul-integrál már boldog boldogtalan.inkább a helyedben megvárnám hogy megérjen és normálisan lehessen aratni.nem tudom a termelőknél hagynak-e hasznot ezek a legyek.reflekciók?
Válasz szanberg #5730. hozzászólására3max4km/h szalmaláda szórás ki van akadva igy is.Én ezt nem nevezném szecskázásnak inkább csak szét teríti.A tarlót igy hagyom egyenlőre most még nem tárcsázok.A fogyasztást nem szoktam méregetni,szerintem 15-20 között lehet.A vize ma 12% Amit tegnapelőtt vágtunk abban még volt 15% is.A faj súlya viszont
nagyon jó tavaly 95q most 105q van a pótkocsin.
Válasz decsi #5700. hozzászólásáraTöbbieket is kérdem:
Vizeket, milyet mértek most?
Mi egy hét múlva kezdünk, addig lesz egy próba repülés csak az állatoknak, de utána egy hét alatt akarjuk lezavarni ha sikerül búzával együtt.
Válasz Mf-es #5720. hozzászólásáraMinden évben van ilyen kísérlet. Most is 3táblából a közepső az enyém. MEllette jobbra-balra maszek búza melyek kevesebbet kaptak. Most látszik a különbség szépen de aratáskor is lesz köztük bőven.
Itt szórni kell mese nincs.
Tudod hol jó igazán a búza? A forgóban ahol átfedéssel kétszer kap 3mázsát tavaszi fejtrágyaként. Igaz már meg-meg is dől de ott az igazi acélos kékes sötétzöld az anyag és az ilyen foltokban a kombájn is máshogy megy...
Szerintem a 300pétisó helyett 400-at kéne kirakni tavasszal elsőnek attól lenne jobb, csak sosem merem valamiért de jövőre kipróbálom az hótziher
Válasz szanberg #5719. hozzászólásáraCsinálj már egy kísérletet,hogy csak 2-300 kilót szórj.
Mi 1 mázsa map ősszel,150 liter nitrosol tavasszal,és ad 5 tonnát az árpa.
De volt mikor őszit nem kapott,és 6,5 tonna lett.
Válasz Mf-es #5718. hozzászólásárajójó persze nem is ez a kérdés most.
De mégis számít valamit, mert itt szerintem tükrözi a valódi minőségét a földnek, azért 4tonnás a fullosan ellátott 6-7mázsával műtrágyázott búza általában, csak akkor van jobb ha igenjó az idő.
No de mindegy, abból főzünk amink van, a lényeg, hogy legyen egy normális ár neki és akkor 4 tonnával is mardna egy csepp apró rajta oszt jónapot.
Válasz Drisa #5712. hozzászólásáraMondjuk a 17koronás föld az nem rossz, itt a szántók átlaga 13-14 úgy, hogy az igen gyengékből már nemsokat aratunk és azt nem is számolom bele! azokon telepített füvek vannak meg ilyesmi, úgyis kell a jószágnak.
Válasz Drisa #5712. hozzászólásáraMondjuk itt egész tavaszon 50mili nemtudom lejött e átlagban és ebből a javarésze ilyen pár mm-es részletekben ami nemtud leszívódni a talajba, ja meg a falu egyik vége többet kapott a másik meg majdnem semmit így az átlag 50. MEg ha hozzászámolom a januári kis havat akkor 60-70mm csapadékkal dolgoztunk az első fél esztendőben idáig.
Itt van egy tábla árpa egyik szomszédnak nagyon érettnek tűnik de még viaszos benne a szem, szerintem 2hét is kellhet még neki de 10nap biztosan.
itt is nekiestek hogy az újságba kerüljenek de megölte a lexiont csúnya mikor füstöl visít a sok ékszíj.legalább1-1.5 hét egész jók egyébként az árpák.
Nemtudom, itt nálunk volt már 6tonnás árpa úgy, hogy a java földön ősszel 250kg komplex, tavasszal 300 pétisó meg egyszer később 50körüli nitrosol rá, természetesen minden egyéb szakszerűen elvégezve.
de búzából is tavaly volt egy 8 tonnás tábla meg 70mázsásak de olyan időjárás volt mint még soha, mintha öntöztük volna, soha az életben nem i gondoltam volna ilyenekre pedig odaadom neki az anyagot rendesen. Persze az igen gyenge földön 35mázsás búzát is arattunk így az átlag ellett cseszve, mondjuk 5 koronás "termőtalajon" csodát nem várhatok tudom...
Ezen kívül nemtudok mire gondolni, mindegy hogy vetőgéppel vetettük vagy szórtuk, vagy lazítottunk alá vagy csak éppenhogy hintettük a főd tetejét vagy szántottunk akár...teljesen mindegy volt illetve sosem ezen múlott, szerintem csak a talajok szegénysége miatt.
Szomorú vagyok, persze nagyon örülök a sikerednek komolyan mondom!!!
Válasz decsi #5700. hozzászólásáraDecsi!
Ne szívózz. Most komolyan?
Felénk ha így néz ki az árpa akkor jó ha 35-40mázsát megadja basszus.
El hiszem ha mondod de nem bírom feldolgozni...
Válasz decsi #5703. hozzászólásáraA laverda jobbnak néz ki?
Nekem az van de még kb egy hét kell neki.
Felénk 40 körül adnak most érte.
Ekkora hozammal meg lennék elégedve.
Válasz decsi #5698. hozzászólásáraEz komoly?
Nem messze vagyunk tőletek, de talán a jövő hét vége felé lehet nézegetni az árpát. Még puha szemek vannak.
A hozamhoz gratula!
Válasz bandigh #5696. hozzászólásáraA cséplő hidraulika csövei vannak "megcsapolva", amiben vannak elzáró csapok. Nyitott állásban a cséplő bekapcsolásakor automatikusan indítja a lundert is, elzárt állásban természetesen nem indul el a szecskázó. Majd lefényképezem és felrakom.
Nálunk ÚJ CSAPÁGY csere után a csapágy úgy felmelegedett, hogy szétolvadt a mágnestekercs, zárlatos lett és még visszafele elküldött 1 panelt is
abban is zárlatot okozva. 500 ezer mínusz egyből.
Ezért is alakították át nagyon sokan...
Válasz .Feco. #5680. hozzászólásáraTX-en nem működik a fixre zárás mivel a főtengely végéről direktbe hajtja a szecskázót a motor.
Ezt a direkt hajtást szakítja meg a szecskakuplung, hogy a motor indításkor ne kelljen az önindítónak a
szecskázót is hajtani. Ezt alakítottuk át a környéken
vagy 10 kombájnon hidraulikusra. Ugyanazon az elven
működik mint cséplő bekapcsolása, sokkal finomabban
indít és nincs a sok elektromos hókusz-pókusz.
Válasz GREVEN #5692. hozzászólásáraDobj egy emailt privátba és tudok mondani holnap egy telefonszámot nevet aki szerez be alkatrészeket csak konkrétan nem tudom hogy kombájn alkatrésszel foglalkozik e!
Válasz szanberg #5687. hozzászólásáraHivatalosan ki kellene,de meglassítjuk, plusz az állókéseket ki, így csak szétdobálja nem kimondottan zuzza a csutkát és ez elég lenne. NH emberek azt mondják elég hozzá.
A rosta anyagát nem dobja a szecskázora. A fosztás meg a csutka megy oda csak.
Elég gatyák már a kések, megforditva is megvoltak, gabonát még elviszi majd, ősszel ha a kuki kivégzi ugyis cserés lenne már.
Csak nem akarunk ugy járni mint egy ismerős itt, hogy ugy néz ki a fara a gépnek mintha egy tárat rálőttek volna AK-val :D
Válasz Koszi. #5683. hozzászólásáraA 1188-as JD is le volt fixálva az elektromos kuplung. A szíjat dobtuk le. A 20as szérián két kis csap volt a hazai szecskázós kivitelen. Azt vettük ki raktuk be.A szabadon futós szíjtárcsába.
Válasz .Feco. #5688. hozzászólásáraAz csak az új rotorosoknál kerül szecskázóra, még a mienk sem olyan. A TX-eken is olyan mint minden síma kombájnon.
Amúgy jó elgondolás mert nemkell külön pelyvaterítő meg egyéb alkatrész, annyi hogy nem tudod eldönteni a rotoron vagy a rostán szór e a kombájnod, a szenzorok ugye nem mindig 100%-ban megbízhatóak, főleg ha elvannak kalibrálva.
8331 hozzászólás
Válasz gazda001 #5737. hozzászólásáraSzerintem megy majd feljebb.
Bazi nagy pofáraesések lesznek mázsaügyileg, ha beindul az aratás.
42-46-48, az milyen lenne most búzára?
Válasz GREVEN #5679. hozzászólásáraBendáv, miféle lamellád van? Mert hogy ma összeraktuk amivel kaptuk, hánnya a szikrát kicsit meg ugy vesszük észre, hogy puha fémből van, nem rugalmas. Lehet csak ideig óráig lesz jó.
Válasz decsi #5726. hozzászólására
Válasz szanberg #5725. hozzászólásáraszerintem kár bige úrnak csapnod a szelet úgyis árul-integrál már boldog boldogtalan.inkább a helyedben megvárnám hogy megérjen és normálisan lehessen aratni.nem tudom a termelőknél hagynak-e hasznot ezek a legyek.reflekciók?
Válasz szanberg #5730. hozzászólására3max4km/h szalmaláda szórás ki van akadva igy is.Én ezt nem nevezném szecskázásnak inkább csak szét teríti.A tarlót igy hagyom egyenlőre most még nem tárcsázok.A fogyasztást nem szoktam méregetni,szerintem 15-20 között lehet.A vize ma 12% Amit tegnapelőtt vágtunk abban még volt 15% is.A faj súlya viszont
nagyon jó tavaly 95q most 105q van a pótkocsin.
Válasz .Man #5731. hozzászólásáraBúza nem korai még?
Válasz decsi #5700. hozzászólásáraTöbbieket is kérdem:
Vizeket, milyet mértek most?
Mi egy hét múlva kezdünk, addig lesz egy próba repülés csak az állatoknak, de utána egy hét alatt akarjuk lezavarni ha sikerül búzával együtt.
Válasz decsi #5726. hozzászólásáraKirály!!!!
Mennyivel bírsz aratni benne? Fogyasztás mennyi volt ilyen anyagban?
A szecskázó állókései teljesen felvannak állítva?
Mi lesz a tarlóval? Ezt nem fogja be a tárcsa szerintem, olyan paplan van rajta
Válasz decsi #5726. hozzászólásáraKirály!!!!
Mennyivel bírsz aratni benne? Fogyasztás mennyi volt ilyen anyagban?
A szecskázó állókései teljesen felvannak állítva?
Mi lesz a tarlóval? Ezt nem fogja be a tárcsa szerintem, olyan paplan van rajta
Válasz decsi #5726. hozzászólására Látom alig eszi a szecskázó
Válasz decsi #5726. hozzászólásáraRemélem a judy is ad közel ennyit! Mit adtál neki növ szereket meg tápanyagot?
Rex 8.2t/ha
Válasz Mf-es #5720. hozzászólásáraMinden évben van ilyen kísérlet. Most is 3táblából a közepső az enyém. MEllette jobbra-balra maszek búza melyek kevesebbet kaptak. Most látszik a különbség szépen de aratáskor is lesz köztük bőven.
Itt szórni kell mese nincs.
Tudod hol jó igazán a búza? A forgóban ahol átfedéssel kétszer kap 3mázsát tavaszi fejtrágyaként. Igaz már meg-meg is dől de ott az igazi acélos kékes sötétzöld az anyag és az ilyen foltokban a kombájn is máshogy megy...
Szerintem a 300pétisó helyett 400-at kéne kirakni tavasszal elsőnek attól lenne jobb, csak sosem merem valamiért de jövőre kipróbálom az hótziher
Erre még kell 1-2 hét és lehet csépelni.
Válasz decsi #5703. hozzászólásáraErről a Rex -ről már sokat olvastam itt a fórumon, lehet jövőre kiprobálom!
Nekünk KWS árpa van szépen néz ki (kép), bár azért ilyen termésre nem számítok-
Lehet vágni a jövőhéten.
Meg van Lacerdánk is, az szebb (bár megdölt egy része) az még zöld de szerintem többet is fog adni!
Válasz Mf-es #5720. hozzászólásáraNálunk ennyivel 30q-ad.
Válasz szanberg #5719. hozzászólására6-7 mázsával tönkre van téve a talaj.Kérdezd netparasztot.
Válasz szanberg #5719. hozzászólásáraCsinálj már egy kísérletet,hogy csak 2-300 kilót szórj.
Mi 1 mázsa map ősszel,150 liter nitrosol tavasszal,és ad 5 tonnát az árpa.
De volt mikor őszit nem kapott,és 6,5 tonna lett.
Válasz Mf-es #5718. hozzászólásárajójó persze nem is ez a kérdés most.
De mégis számít valamit, mert itt szerintem tükrözi a valódi minőségét a földnek, azért 4tonnás a fullosan ellátott 6-7mázsával műtrágyázott búza általában, csak akkor van jobb ha igenjó az idő.
No de mindegy, abból főzünk amink van, a lényeg, hogy legyen egy normális ár neki és akkor 4 tonnával is mardna egy csepp apró rajta oszt jónapot.
Válasz szanberg #5715. hozzászólásáraNem az aranykorona számít,az torz adat.Itt 20 alatt,csak gyep van,és nincsen magas termés.
Válasz szanberg #5716. hozzászólásáraEz a fotó 2héttel ezelőtt készült.Első nap volt még a tegnapi
Álligatás stb 6,5ha jött le 466q
Válasz decsi #5707. hozzászólásáraMennyivel bírsz aratni ebben a zöldes nagy hozamú terményben?
Válasz Drisa #5712. hozzászólásáraMondjuk a 17koronás föld az nem rossz, itt a szántók átlaga 13-14 úgy, hogy az igen gyengékből már nemsokat aratunk és azt nem is számolom bele! azokon telepített füvek vannak meg ilyesmi, úgyis kell a jószágnak.
Válasz Drisa #5712. hozzászólásáraMondjuk itt egész tavaszon 50mili nemtudom lejött e átlagban és ebből a javarésze ilyen pár mm-es részletekben ami nemtud leszívódni a talajba, ja meg a falu egyik vége többet kapott a másik meg majdnem semmit így az átlag 50. MEg ha hozzászámolom a januári kis havat akkor 60-70mm csapadékkal dolgoztunk az első fél esztendőben idáig.
Itt van egy tábla árpa egyik szomszédnak nagyon érettnek tűnik de még viaszos benne a szem, szerintem 2hét is kellhet még neki de 10nap biztosan.
itt is nekiestek hogy az újságba kerüljenek de megölte a lexiont csúnya mikor füstöl visít a sok ékszíj.legalább1-1.5 hét egész jók egyébként az árpák.
Mi gyenge rossz 17 AK-s földön fordultunk egyet 64q/ha, ahhoz képest hogy 110-120 mm eső volt rá tavasszal...
Válasz decsi #5707. hozzászólásáraEzt vágtátok? Nem zöld ez?
Válasz decsi #5700. hozzászólására
Válasz decsi #5707. hozzászólásáraNa jó ez mást mutat mint az előző kombájnos képeden.
Nemtudom, itt nálunk volt már 6tonnás árpa úgy, hogy a java földön ősszel 250kg komplex, tavasszal 300 pétisó meg egyszer később 50körüli nitrosol rá, természetesen minden egyéb szakszerűen elvégezve.
de búzából is tavaly volt egy 8 tonnás tábla meg 70mázsásak de olyan időjárás volt mint még soha, mintha öntöztük volna, soha az életben nem i gondoltam volna ilyenekre pedig odaadom neki az anyagot rendesen. Persze az igen gyenge földön 35mázsás búzát is arattunk így az átlag ellett cseszve, mondjuk 5 koronás "termőtalajon" csodát nem várhatok tudom...
Ezen kívül nemtudok mire gondolni, mindegy hogy vetőgéppel vetettük vagy szórtuk, vagy lazítottunk alá vagy csak éppenhogy hintettük a főd tetejét vagy szántottunk akár...teljesen mindegy volt illetve sosem ezen múlott, szerintem csak a talajok szegénysége miatt.
Szomorú vagyok, persze nagyon örülök a sikerednek komolyan mondom!!!
Válasz decsi #5707. hozzászólására6-6,5 tonna.
Válasz szanberg #5706. hozzászólásáraEz 35-40q???volt olyan négyzetméter ahol 1400 db kalászt számoltam.Nem szokásom a kábítás
Válasz decsi #5700. hozzászólásáraDecsi!
Ne szívózz. Most komolyan?
Felénk ha így néz ki az árpa akkor jó ha 35-40mázsát megadja basszus.
El hiszem ha mondod de nem bírom feldolgozni...
Válasz 4964 #5704. hozzászólásáraA laverda mindvégig jobban nézett ki,de majd meglátjuk.
Válasz decsi #5703. hozzászólásáraA laverda jobbnak néz ki?
Nekem az van de még kb egy hét kell neki.
Felénk 40 körül adnak most érte.
Ekkora hozammal meg lennék elégedve.
Válasz kukaccsosz #5702. hozzászólásáraA kétsoros rexet lehet vágni az adott ennyit 1ha ,de lesz sokkal
Jobb rex is! A laverda még zöld.
Válasz decsi #5698. hozzászólásáraEz komoly?
Nem messze vagyunk tőletek, de talán a jövő hét vége felé lehet nézegetni az árpát. Még puha szemek vannak.
A hozamhoz gratula!
Válasz decsi #5700. hozzászólásáraHány hektáron?
Válasz bendix #5699. hozzászólásáraNem a javába álltunk itt 7.8t Ár nincs,megy a tárolóba.
Válasz decsi #5698. hozzászólásáraHozam, árak?
Az árpa készen van.
Válasz bandigh #5696. hozzászólásáraA cséplő hidraulika csövei vannak "megcsapolva", amiben vannak elzáró csapok. Nyitott állásban a cséplő bekapcsolásakor automatikusan indítja a lundert is, elzárt állásban természetesen nem indul el a szecskázó. Majd lefényképezem és felrakom.
Nálunk ÚJ CSAPÁGY csere után a csapágy úgy felmelegedett, hogy szétolvadt a mágnestekercs, zárlatos lett és még visszafele elküldött 1 panelt is
abban is zárlatot okozva. 500 ezer mínusz egyből.
Ezért is alakították át nagyon sokan...
Válasz Bendáv #5695. hozzászólásáraMivel vezérled? Van neki kar külön, vagy a cséplővel együtt nyomja rá azt is?
Válasz .Feco. #5680. hozzászólásáraTX-en nem működik a fixre zárás mivel a főtengely végéről direktbe hajtja a szecskázót a motor.
Ezt a direkt hajtást szakítja meg a szecskakuplung, hogy a motor indításkor ne kelljen az önindítónak a
szecskázót is hajtani. Ezt alakítottuk át a környéken
vagy 10 kombájnon hidraulikusra. Ugyanazon az elven
működik mint cséplő bekapcsolása, sokkal finomabban
indít és nincs a sok elektromos hókusz-pókusz.
Mi 516tal Gyari szecskazoval évente 50hekit szecskazuk a kukoricat! Semmi gond csak ugy repkednek a csutkadarabok!
Válasz GREVEN #5692. hozzászólásáraDobj egy emailt privátba és tudok mondani holnap egy telefonszámot nevet aki szerez be alkatrészeket csak konkrétan nem tudom hogy kombájn alkatrésszel foglalkozik e!
Válasz szanberg #5687. hozzászólásáraHivatalosan ki kellene,de meglassítjuk, plusz az állókéseket ki, így csak szétdobálja nem kimondottan zuzza a csutkát és ez elég lenne. NH emberek azt mondják elég hozzá.
A rosta anyagát nem dobja a szecskázora. A fosztás meg a csutka megy oda csak.
Elég gatyák már a kések, megforditva is megvoltak, gabonát még elviszi majd, ősszel ha a kuki kivégzi ugyis cserés lenne már.
Csak nem akarunk ugy járni mint egy ismerős itt, hogy ugy néz ki a fara a gépnek mintha egy tárat rálőttek volna AK-val :D
Válasz Koszi. #5683. hozzászólásáraA 1188-as JD is le volt fixálva az elektromos kuplung. A szíjat dobtuk le. A 20as szérián két kis csap volt a hazai szecskázós kivitelen. Azt vettük ki raktuk be.A szabadon futós szíjtárcsába.
Válasz szanberg #5689. hozzászólásáraHa jól emlékszem. A CR nyuszin az erősített pelyvaterítőre nyomja a csutkát. Azaz van ilyen lehetőség.
Válasz .Feco. #5688. hozzászólásáraAz csak az új rotorosoknál kerül szecskázóra, még a mienk sem olyan. A TX-eken is olyan mint minden síma kombájnon.
Amúgy jó elgondolás mert nemkell külön pelyvaterítő meg egyéb alkatrész, annyi hogy nem tudod eldönteni a rotoron vagy a rostán szór e a kombájnod, a szenzorok ugye nem mindig 100%-ban megbízhatóak, főleg ha elvannak kalibrálva.