Gázolaj árak 611 Ft Benzin árak 600 Ft EUR 407.17 Ft USD 379.79 Ft CHF 433.65 Ft GBP 490.68 Ft

Fórum

Aratás

Létrehozta: Cowboy , 2008-06-16 13:14:45

Kedvencekhez Segítség

8331 hozzászólás
#5631 szanberg
2015-06-08 16:55:50

Válasz bandigh #5636. hozzászólásáraNemcsak a szalma az indok. Az én féle kombájnom az összes rotorostól szebb szalmát hagy, gyakorlatilag nem is töri jobban össze mint egy ládás, csak kicsit jobban meg gyűri nyomogatja de egyben marad a szalma hosszra. Az ih johni... azok jobban aprítják főleg az ih de az után is lehet bálázni amúgy.

Azért nincsen rotoros mert kuuva drágák és a jó magyar mellkasig érő búzákban jobban lefogódnak mint egy ládás gép. Gyakorlatilag a legnagyobb ládások 400lóerőkkel meg felette bírnak közel akkora asztalokkal mint egy rotoros jó búzában megeszi a 600 lovas S690-est is és kevesebbet fogyaszt egy kicsivel. Kalászosoktól kezdve más kérdés, mert repce mustár napra szója kukorica.... ezekben a rotoros az úr. Talán a hibrid rendszer az ami rotoros gép de az APS rendszernek hála könyebben megy nagy szalmában, ez az átmenet a kettő között de ezek is rotoros árban vannak.
A régi nagy alföldi üzemek ahol majdnem csak kukoricát termeltek megszűntek, sőt monokultúra sem létezik már így a rotoros a legnagyobb előnyét elveszíti és egy marha nagy ártöbblettel a hátán nem nagyon kell sokat behozni belőle.

Vetőmagosoknak viszont kötelezővé tenném mert egyébként olyan minőséget produkál, hogy ihajj, egyszerűen alig van szemtörés, töredéke s legjobb ládáshoz képest is. Tisztán is dolgozik amúgy, nemkell baxakodni átszerelésekkel pikkpakk gyorsan megy a szeker, de más dimenzió belőni. Kevés még a tapasztalat hozzá és mondjuk egy kite sem tud igazán segíteni benne, míg egy jó ládással egy gyengébb kombájnos is jobban tud dolgozni.

Én megszerettem a rotorost, mégha akadt olyan is amikor lett volna jobb választás is, de amúgy nemnagyon akaródzna visszaülni másik gépre. Amikor a 4-5tonnás napraforgóban arany tisztán levonás nélküli mintát aratok vele és kitolt lindekarral száguldozok az valami mese. Vagy ha van rá terület és 12soros kukorica adapterem van valamiért ugyaúgy lehet tolni neki mint egy 8soros adapterrel, nem is értem de igazából ha felfelé akarsz ezzel lépni nem is számít az adapter mérete, talán igenigen rekord 15tonnás kukoricánál de az igen igen ritka, nem ez a standard seholsem.

Továbbá ami lényege, hogy nem kopik a bele. Ha évi 1000 hektárt leveszel egy ládással 5éves korára javítani kell a cséplőrészeket. Aki aztmondja nemigaz hazudik. 5000hektár kemény jó termények után mindegyiket köszörültetni kell verőlecezni meg ilyenek. Aztán az anyagmozgató csigák 10éves korukra zsilettvékonyra kopnak, ezeknél nemnagyon van ilyen. A belsejükben sokszorta több az anyag a kemény vas mint egy ládásban. Nem véletlen írtam is már sokszor, társalgok kinti kombájnosokkal évi 4-6000hektárokat aratnak per kombájn és nemcsak a tévhitben szereplő 2-3tonnás búzákban hanem öntözött 18-20tonnás kukoricákban is meg 9tonnás búzákban is keményen.

Viszont valahol ezért is kell annyival többet kiperkálni ezekért. Nem véletlen minden nélkül tök üresen majdnem 19 tonna az én Challengerem is, pedig amúgy nem nagy testű gép meg ha levennénk a burkolatokat véknyabb a törzse mint egy nagy ládásnak.

Szerintem a nagy többletpénzt új rotorosra csak az elvakult fanatikus hülyék fizetik meg, vagy aki annyira televan hogy presztízsből a legdrágább kell neki. Én elvakult fanatikus vagyok nekem nagyon teccik de ha új gép elébe néznénk 60milla körül valami jobb nagyobb ládás felé nézelődnénk nem 90-100millás rotoros felé mert ehhez nagyon kicsik vagyunk.

Szerintem ezek az indokok amiért nincsenek túl sokan a rotoros szerkezetek.

#5630 papa maci
2015-06-08 16:27:09

Válasz bandigh #5636. hozzászólásárasmile thumbupsmile thumbup Pontosan ! Mindig hallom a minőséggel gond van..Nyilván van némi mutyi. De figyelmen kívül hadják a felhasználók. A 25-30-évvel ezelőtti kombájnállományhoz képest. Ma szinte a töredékével toljuk le a határt. És nem a legnagyobbakkal. Mivel ahogy látom 70 millió köré van belőve a kombájnok vételi ára. A nagyok bőven e fölött vannak. Pedig arányaiban szinte a hazai flottát a nagyoknak kellene uralni. Ma nem 100.....szinte 120%-on mennek a masinák. Pillanatok alatt bennük az 5-6000 üzemóra. Persze mivel szinte megállás nélkül dolgozzák a szezont. Sokszor oldalba rugdosva. Az év végére legatyázva állnak be a műhelybe. A szalma kérdésen mindig mosolygok. A cimbi Krone bálázója a (rendre szecskázott) szalmát is nyeli. smile thumbupcool A szalma minőség csak bálázó kérdése.

#5629 bandigh
2015-06-08 16:05:40

Válasz szanberg #5634. hozzászólásáraIgen, annó a 2056 ossal hetekig lehetett tolni szlovákban a kalászost azért az más világ volt. Meg a borsóban csak szenvedtek az E kombájnok ezért először 3x tarifát ajánlottak rá, aztán amikor lement belőle 25 hektár, gyorsan megváltozott ez a rendszer smile laugh
Szóval akkor egy 5 ládás modern géppel is lehetett villantani, ma meg már 300 ló alatt csak néznek az emberre sokhelyen. Hmm, valamikor volt 12 E kombájn darabonként 2 pilótával, ma meg mondjuk 4 embernek kell levágni ugyanazt, durva mit változott a vilàg. Érdekes h ahol nagyobb terület van ott sem vesznek rotoros/hosszdobos gépet, meg úgy egyáltalán nem tervez ezzel senki nem tudom mikor változik meg ez a szemlélet. H szalmagyilkos meg mittudomén, nem mintha többségét nem zúzni kéne..

#5628 papa maci
2015-06-08 15:55:38

Válasz röfik #5631. hozzászólásáraUtána néztem a Palesse morzsolóknak...Gyakorlatilag nagy gyártók részegységeiből össze ollózott paripa. De nem fapados. Mivel ezt is televerik elektronikával. Ugyebár ez a félelme a gazdák többségének. Ezt az Orosz szépen kitanulta. Erre példa az MTZ. A mai 820-as alapjaiban pont ugyanaz mint egy 1990-es 82-es pl. Kapott három színt, kicsit nagyobb pacskerokat. Máris 6 milla az új vas smile laugh A kombájnok is nyugati alapokkal talán keleti áron lesznek elérhetők. Ez már Kínai recept. De legyünk őszinték nemvalószínű hogy flottákban fognak állni a telephelyeken. Nyilván eladnak párat...de még a 106-os vasakra is harapnak a hazai piacon. Addig az Orosz vasaknak ,nem sok esélyt látok. még ha új is ....ezek is simán 30milka körül mozognak nyilván. Na ezért a pénzért egy 360-as használt mega...még egy darabig elmorzsol.

#5627 szanberg
2015-06-08 14:54:59

No mindegy, a lényeg,hogy ha kombájnolsz akkor piszkos sokat kell esztergálnod a gépben egész szezonban. Ha új géped van azért, hogy bírd fizetni a lízinget, ha régebbi azért, hogy folyamatosan szinten tudd tartani az állapotát és ütőképes legyen.
és közben a régi nagy bér aratások is megvannak szűnve, nincs az a nagy lehetőség mint valamikor mikor a már akkor is régi 512-514-esekkel lementek innen a parasztok alföldre 3-4 ilyen géppel 1000 hektár kalászost bevállaltak és még több munkát is kaptak, egész nyáron arattak megállás nélkül az itthoni kis gyenge búza senkit sem érdekelt ha szürkén vágták már le akkor sem, most meg a nagyüzemi gépekkel a kis táblákat kell forogni és loholni egész évben hogy legyen neki hektár.

#5626 szanberg
2015-06-08 14:50:40

Még annyit, hogy viszont a gyárak meg nem akarják, hogy jó használtgépek legyenek és tesznek is ezért sajnos. Hígulnak az alkatrészek és a selejt minőségekért arany árakat kérnek. Amikor egy pici kis bronzpersely ami akkroa mint egy karikagyűrű csak szélesebb, 10-20ezer Ft/db akkor a szeme felakad az embernek. Ha 10-15évet elmenne gond nélkül aztmondom kit érdekel de sajnos főleg az új gépeknél ez az idő 3-5év inkább. Olcsóbb csapágyak mindenhol, de ha még neves gyártótól is van a cucc benne az sem svédben vagy németben készült már hanem szlovákban vagy romániában koreában vietkongban...

Szóva van egy pár év még itt amíg a jól bevállt strapás gépek ki nem futnak(megák,22-es johnik,tx-ek...) illetve ki nem fogynak a lappngó alkatrész készletek aztán onnantól kezdve kilőve az örökélet meg egy nap kombájn.
de fog ez változni ha a gyárak telelesznek gépekkel vinni meg nem nagyon akarják majd őket, mert lesz ilyen. Egészen addig tart a színjáték amíg mesterségesen manipulálják az egész agrár életet. Nem jó az az uniónak ha nekünk jól megy jól termelünk jól dolgozunk, inkább ad alamizsnát, a médiában jól kihíresztelik, hogy mennyire támogatottak vagyunk, közben rásarkallnak arra hogy ne termeljünk, elég nekünk a "biztos" támogatás vessünk csak mindenhová lucernát meg füvet legyen szép zöld minden aztán az ezek által kieső gabonaforgalmi tételeket majd megtermelik németben franciában olaszban meg mittudomén hol a lényeg, hogy ők tudjonak dolgozni úgy ahogy akarnak, legyen piacuk, de ezzel egyetemben valakinek szorulnia kell, mi vagyunk ezek meg majd románia meg mittudomén ki.
Most egy kicsit azért szójáztatják az országot, hogy legyen GMO mentes alapanyaguk ide persze brazíliából meg ukránból hozzák az anyagot jó az nekünk...

#5625 szanberg
2015-06-08 14:18:56

Válasz bandigh #5622. hozzászólásáraNagyon nehéz kérdés a kombájn téma.
Féligmeddig kimerem jelenteni, hogy kicsit előreláttam illetve megéreztem ennek a mozgalomnak a szagát már az elején és volt egy adandó alkalom hát léptünk. Jól tettük.
Esetemben úgy volt, hogy csehben a magyar huntraco megfelelője felszámolódott, mármint a cég. Cater építőiparral meg challenger mezőgazdasági gépekkel foglalkoztak, de kivonultak az mg-ből csakúgy mint a huntraco is levan állva itthon teljesen. Aztán söpörték kifelé a hasznltgépeiket. Volt két Challenger 680B kombájnjuk melyek demógépek voltak illetve bérarattak velük. Ebből az egyiket vettem meg. Szó szerint fél áron kaptuk nagyon fontos volt, mert az árán bár igaz zsír újat de egy felszereltebb 5ládás kombájnt kaptam volna claas vagy JD-ből és a kettő nagyon nem ugyanaz a kategória, mégha a saját területre elég lett volna egy ilyen gép is. Erre is nyújtottak garanciát, új gépként számlázták ki nekünk elsőre életében ugye. Ez még nem Adblue-s motor ezt is előnynek gondolom.

Viszont olyantéren meg kifogtuk mert barbár ember hajtotta, komolyan mondom én még egy karcot sem ejtettem rajta, de soksok sérülés leverés vakarás látható rajta közelről ami kint került rá. Szerintem spaklival takarították a vázat, felkapart festék helyeken roszdásodott ugye, most ezeket is rendberaktam, felpucoltam, rozsdaátalakító alapozó majd lefújtam gyári challengeres szürke fújós festékkel. Nem patika munka de sokkal jobban néz ki mintha rozsdálna. Igaz én szegénységi bizonyítványom gyarapítja hogy még nembírtunk egy színt csinálni neki, idén ezt is kibekkelem már remélhetőleg.
Megtolatva a szecskázója egy kicsit, a levehető pelyvaterítő kikalapálgatva, nagy visszapillantó tükrök külső szélén gyárila van narancssárga szélességjelző no ezek letörve róla, bár ezt a legkönyebb abszolválni nagy kombájnnál főleg mert elég egy bozót vagy fagally az útszélén belógva.
De több nem az ember orra előtt levő zsírzógomb sem volt lenyomva talán életében sem, ebből kifolyólag van is utójavításom vele most is, tavaly ősszel bal oldalon a külső féltengelyt kapcsoló bordás hűvely leforgott a nagy saras harcok végén, de mikor jött ide a gép annó tréleren szétszedve már akkor lötyögött ez és ahogy mozgattam kézzel folyt ki alóla szabály szerűen a rozsdapor, holott zsírozni kell azthiszem 50 óránként előírás szerint... Meg ilyenek.
Nyílván kopó alkatrészei újszerűek meg egyben van a gép tiszta újszerű volt ezektő leltekintve, de ha én kapom meg elsőnek zsír újonnan mást mutatna a gép még akkor is ha nem tudjuk szín alá berakni...
Szóval ez sem a leg egyszerűb út, de soksok tíz millióval akkor sem ért volna többet egy új kombájn én azt mondom, mert 90-100-ét nem is gondolkoztunk volna rajta, viszont a feleért csukható geringhoff asztallal kijött a végén így azért már más a leányzó fekvése. Nyílván menőbb márkáknál zöld gépeknél ilye nincs mert itt az is vitte a cégfelszámoláson kívül, hogy nincs nagy vásárlói köre egy ilyen gépnek, bár énmeg épen ez miatt is keresgéltem ezek között.

Bérbe megyek vele elég sokat eddig jól alakultak a hektárok pedig itt igen kevés terület van nem nagy a határ de elvonulgatok aztán így kijön a végére szépen a történet. Az is biztos, hogy megnött a nagygépekre való igény. Főleg ősszel mert én a rotoros mivoltából eredően akkor tudok igazán kimagaslót produkálni, szóval látom évről évre, hogy az sokat nyom a latba hogy bármekkora termés is van nincs megállás orrbaverés hanem csak jönnek mennek a kamionok, tavaly is szó szerint egynéhány óra alatt 10 kamiont vágtam meg plussz traktorokat mellettük. Tizentonnás kukoricában ha út mellett van a tábla és nemkell hurcolászni 20perc alatt megvan csapva kukoricával vagy napraforgóval is ha jól adja(3,5-4plussz tonnákat) az autó és mehet is útjára. Ez előny mert nincs állásidő olcsóbb gyorsabb a munkavégzés és az utómunkák mehetnek rögtön utána.
Nyílván egy 5 ládás komolyabb géppel ugyanannyit lehetne bérbe menni, de azt látom, hogy a két előző kombájnt magam kiaratom ősszel vastagon, nekem ez fontos volt mert nincsen kombájnra állandó ember aki jó gépész, magam aratok mellette meg annyi gürcölés van hogy rövid idő alatt kell viszonylag sokat letolnom, kisebb géppel egyszerűen nem adná ki az időmből hogy minden menjen az aratás mellett is időre, így sem alszom sokat de kilehet hozni még vonulós távoli maszek munkákkal is a témát.

Az tuti, hogy a 85millás hasznlt S680-at senkisem fogja megvenni a kitétől, talán 60-ért lenne rá egykét ember aki úgy gondolkozik mint én, hogy ennyiből új 6 ládásat lehetne venni és egy 500 órás használt azért mégis csak újnak számít, de 85-öt senki sem fogja lerakni nekik érte, patthelyzet lesz itt nem más.

#5624 röfik
2015-06-08 14:11:07

Keletröl jönnének a gagyibb gépek agromas,versatile,romselmas-palesse márkák.Hogy vesz e belölük valaki és mit produkál???????????Ja és milyen áron.E kombájnosok gondolkodnak rajta a palesse marketingjébe,hehe.smile thumbupsmile thumbup

Nincs profilkép
#5623 Matyi50
2015-06-08 10:15:36

Válasz papa maci #5629. hozzászólásáraAzok a "fapados" kombájnok még 30évesen is kombájnok. Ellenben a mai csúcstechnikás holdjárókkal,amik 10-15éves korukban mehetnek a bontóba,vagy egy új kombájn árát kell rájuk költeni utána.
Nézd meg a domcsikat meg az 514-eseket pl...
egy 30éves 2056os Jd kombájnt ,na ez a három kimegy a világból még ma is ha oda van rá figyelve.

#5622 papa maci
2015-06-08 06:02:29

Válasz bandigh #5627. hozzászólásáraA fapados kombájnok korszakának gyakorlatilag vége. Az E széria leépítésével megszűnt ezen a piacon. Az ázsiai vagy latin piacon kapható gépek pedig nem jutnak el idáig. Valamint a nagy gyártók szépen lassan beszivárognak oda is. Belűről bomlasztva a rivális gyártókat.

#5621 papa maci
2015-06-08 05:58:30

Válasz .Feco. #5625. hozzászólásáraSzépen össze mosódik a két típus.(Lexion-tucano) Így a palettán lesz két egyforma gép,az egyik merci motorral alapból a másik Cat motorral. Az elszólásokból ezt vélem.

#5620 bandigh
2015-06-07 23:11:18

Válasz .Feco. #5625. hozzászólásáraCsak az a bosszantó, h sok modellen a burkolaton meg a fülkén kívül érdemi változás nem történt az elmúlt 10 évben. Az ára meg ha nem is duplája de bő másfélszerese lett legalább. Vagy ennyit romlott a pénzünk? Najó a motorok is változtak, de a teljesítményszintek nemigen.
Meg lekommunikálni a T szériát ilyen csodagépnek, meg h úgy zászlóshajó, értem én, de amikor 4 épkézláb kombájnt lehet venni egy árán ott már vannak furcsaságok. Bár nyilván van akinek ez nem gond, veszi mert szüksége van rá, eladja ha lehajtotta félig. Csak tényleg az van h minőségi közepes teljesítményű gépet már nem tudnak manapság úgy beruházni újonnan sokan, mint mondjuk 10-12 éve. Mert mondjuk ami 30 volt az lett 50 ami meg 40 az meg 60. Egy olyan meg ami már kicsit korszerűbb, ütőképesebb(T), az majd' 80. +áfa. Szerintem ez már elég durva ár.. Nem tudom hozott e valaki pl usából gépet be, de még ha fizetsz vámot is, ennyiért egy alig használt brutál s-szériáshoz is hozzájutsz.. Valószinüleg európában is ha végetérnek a területalapú támogatások, bezuhannak a gépárak.. Najó annyira azért biztos nem..

Nincs profilkép
#5619 sanyi1965
2015-06-07 22:00:20

Válasz .Feco. #5625. hozzászólásáraitt kis területek vannak és emberléptékű gépekre gondoltam.szerintem mint a személygépkocsiknál is történik ezen a piacon is ki kell valamit találniuk egyszerűsíteniük.gyártanak ám az ázsiai és dél európai államok is csak azon esetleg nem marad annyi a kereskedőknek.de az el nem adott nagynevű nagyrészt éretlen színű gépen nem marad semmi.tudod hány mg-gyár szabadságolta az embereit fél évekre?

#5618 .Feco.
2015-06-07 21:42:24

Válasz sanyi1965 #5624. hozzászólásárahió álom csupán... még amelyik gyártó kínált korábban jóárasított fapados gépeket (Tucano, CWS, stb.) az is mára feladta ezt, és azokat a családokat is hozzáközelíti a drága tesókhoz árban, de felszereltségben meg minősségben valószínű marad ahol van...

most komolyan, a Tucano-val valyon mit akarnak? Nem is értem...

Nincs profilkép
#5617 sanyi1965
2015-06-07 14:07:39

Válasz bandigh #5622. hozzászólásáraa kombájn árakhoz csak annyit,kénytelen lesz mindegyik gyár valami elérhető árút is piacra dobni/sokunk halogatja az új gép vásárlást/mert így pár év múlva nem feltétlenül betakarítógépet kersünk majd.a gyártás meg panghat tovább.

Nincs profilkép
#5616 Matyi50
2015-06-07 13:04:56

Őszi árpák ha így halad az idő,hamarosan érésbe fordulnak smile pimp

#5615 bandigh
2015-06-06 14:10:03

Válasz szanberg #5620. hozzászólásáraEgyébként honnan sikerült szerezni ilyen 3 szezonos gépet, mert pl amit a kitések beszélnek árat, még viccnek is rossz

#5614 Koszi.
2015-06-06 13:01:55

Válasz szanberg #5620. hozzászólásáraFacen láttam szerintem amelyikről te beszélsz smile smile Volt osztálytársaméknál volt egy ilyen gép ők szídták állandóan összetörte az elsőfelnit állítólag nem bírta a súlyt, aztán eladták. Nem is extrém domborzati viszonyok között használták pedig.

#5613 szanberg
2015-06-06 12:04:52

Válasz jozef19 #5619. hozzászólásáraVettek nem messze belgiumból most egy 480-as Lexiont 2300 cséplő órával fain állapotban 9 méteres asztallal. Kíváncsi leszek mit fog tudni, elvileg keményen kell mennie majd.

Te készíted már a kombájnt?
Én már elkezdegettem, igaz csak napi 1-1órát tudok vele foglalkozni, nagyobb meló rajta a nagyszervíz olajcserék hidrosztatikában ilyesmi, amúgy spanoló kerekeket maszekolom, mert gyárilag két félből szegecselt tárcsák vannak rajta azokat kell szétesztergálni és kidobálom belőlük a csapágyakat mert már érezni, hogy kicsit szárazon futnak,mégha nem is lógnak.
Meg lekell venni a szelelő elől a perforál burkolatot mert televan szecskával az alja télen meg már elfelejtődött mikorra belett fejezve a kombájnolás.
Vettem spéci kék zsírokat már tavaly is, de most egy másikfajtát is. Ez kalcium bázisú még fogósabb tapadósabb nyúlósabb, a csapokat csúszó felületeket ezzel tolom, a csapágyakat meg az egyel hígabb lítium szappanossal, bár az előző is jó csapágyba is.
Meg vettem egy garnitúra nagy szíjjat a gépre, Powerbelt.hu-n optibelt agropower szíjjakat nagyon jó áron lehet venni, meg is rendeltem még múltkor, bentvan az asztalkocsin a tároló szekrénybe ha bajvan akkor gyors csere.
6. szezonos gép lett mára, 3éve van nálunk basszus telik az idő.
Ja igen a toklászvisszahordó elevátor tetejében van egy félcsiga ami belöki a visszahordott kalászt a rotor elébe, no ennek is a két csapágya már szárazon futott hát kicseréltem ezeket is, 5évig megint jó lesz, meg tovább is mert ezek sem lógtak még, valamikor ilyen csapággyal nem is foglalkoztunk amúgy, de most más világ van, ha dolgozni lehet akkor kell is, nem pedig javítani lehetőlegsmile wink

#5612 jozef19
2015-06-05 21:49:57

#5611 motros
2015-06-05 21:03:47

Válasz dr.T #5617. hozzászólásáraAzt hová kell szerelni a kombájnba??
smile thumbup

#5610 dr.T
2015-06-05 20:41:29

Válasz sasa55 #5615. hozzászólásáraTegyel ra szarerositot.

Nincs profilkép
#5609 Richard.
2015-06-05 17:57:14

Válasz sasa55 #5615. hozzászólásáraNem tudom,mennyit segît,de egyszer kiskombàjnal vàgtunk,vagy 20ève,beàllitàsra nem emlèxem,de a szära derêkba lett vàgva. Aztàn bírta. Olyan bùzaszalma mennyisèg volt,amit vàgott. De,utànna szàrtèpőzni kell a területet,ez a hàtrànya.

#5608 sasa55
2015-06-05 17:12:18

Sziasztok! Rozs aratásnál kombájn beállításokban tudnátok segíteni? Tavaly vágtam először egy keveset és brutális az a szalmatömeg. Idén is vágnom kellene de, nem tudom vállaljam -e. Elsősorban asztal, motolla beállítás, esetleg trükkök érdekelnek. Köszönöm előre is.smile helpsmilie

#5607 medikus
2015-01-15 11:57:49

Válasz #5613. hozzászólásra
Azt csak úgy gondolod! Volt aki márciusban aratta,és akkor is 18!! volt a vize!

#5606 F-A-R-M-E-R \
2015-01-15 11:08:13

Válasz #5612. hozzászólásra

Üdv. Van még úgy 6 ha, sorsa 1enlőre még kérdéses, nagyon lápos, tőzeges talaj, csak azok a rohadék vaddisznok tudják megközelíteni. Amúgy tőlem kint maradhatna tavaszig is, nem lenne kutya baja sem, még le is száradna lábon,+jobb ára is lennesmile wink

Nincs profilkép
#5605 ural
2015-01-15 10:12:30

Szia FARMER van még kukoricád ami lábon van?

Nincs profilkép
#5604 ural
2015-01-15 10:12:29

Szia FARMER van még kukoricád ami lábon van?

#5603 dr.T
2015-01-11 18:17:40

Válasz #5606. hozzászólásra

Nem vettek meg a sampot csak allitolag eggyut fejlesztettek ki a johnival! Erre a piacra szerintem nem is fog kerulni belole.

#5602 Czanik Sanyi
2015-01-11 17:02:38

Válasz #5598. hozzászólásra

smile thumbupDe az elődei is jók!smile thumbup

#5601 papa maci
2015-01-11 16:52:49

Itt Néhol lexionos vonalakt is látnismile laugh

#5600 papa maci
2015-01-11 16:43:44

Válasz #5606. hozzászólásra

Hát a talált fotók szerint inkább....Begyártanak a (nagyok keze alá) amúgy passz.

#5599 ARES-826
2015-01-11 13:47:29

Válasz #5605. hozzászólásra

Megvették a Sampo gyárat a JD-sek?????

#5598 papa maci
2015-01-11 12:49:49

Válasz #5600. hozzászólásra

A Sampo-val már a JD-nak is lett. Igaz kicsit fura kivitelezésű. Valamilyen szinten le védték. Azt viszont nem tudom mennyi ideig lehet s hányszor lehet hosszabbítani. De jó szisztéma az APS.

#5597 ARES-826
2015-01-11 12:13:12

Válasz #5603. hozzászólásra

A havernak volt olyan trakija de örült hogy el tudta adni valakinek, az üzemanyag ellátó rendszere nem volt az igazi!smile blink

Nincs profilkép
#5596 borda77 (Joe)
2015-01-11 11:53:45

Szerintem ez a deutz kombájn is nagyon jó gép, úgy mint a traktorjaik...

DE

Egy a baj velük, hogy nem az Axial, vagy Agrotec, vagy KITE árulja és nem az árra gondolok hane ma szervizre mert az katasztrófa (DORKER)... Tudnék mesélni...

#5595 ARES-826
2015-01-11 10:47:34

Válasz #5601. hozzászólásra

Igazad van már anno a ruszkik a CK-5 is tettek igaz az csak egy továbbító volt de valamit az is lazított az anyagon és továbbította a dob felé, folyamatos ellátást csinált a "maci" lehetősége sokkal kisebb volt, igaz kosár nem volt alatta de ott volt már!smile blink

#5594 szanberg
2015-01-11 10:38:13

Válasz #5600. hozzászólásra

Biztosan levédették, de amúgy 40éves ruszki kombájnban már volt APS szóval lehetne vitatni ki hogy kezdte...

A Deutz rendszere meg éppen olyan mint a 3dobos más gépé, nyuszik fergák ilyenek....
Elég jól lehet állítani ahogy a videó mutatja.

Viszont azért lehet jó mert a Claas-al ellentétben nagy átmérőjű dob van benne, tud az produkálni hiddel

#5593 ARES-826
2015-01-11 10:28:51

Csinos masina, de a cséplésnél szerintem hatásfok növelésre csak a cséplődob előtt lehet valamit kezdeni, utána már csak "biz-baszolás" az egész! A Németek ezt szerintem jól felismerték az APS rendszerrel, igaz nem olyan szép hosszú a szalma, de a mostani újabb bálázók már azt is felszedik ami egy kicsit törekesebb! Valószínű le is védték a találmányukat, de ezt én nem tudom szerinted?smile blinksmile blink

#5592 B.laca
2015-01-10 18:16:35

Válasz #5593. hozzászólásra

42 Case, 62 Johni

#5591 papa maci
2015-01-10 16:28:20

Tesztrepülés valakinél az idei évben ?

#5590 Tobszi
2015-01-10 16:19:38

Megjegyzésekben 104-et írnak. Vagy 105-öt. Vagy 106-ot.smile thumbupcool

#5587 papa maci
2015-01-10 16:03:06

smile thumbupsmile thumbupsmile thumbupsmile thumbup Hát nem a Gemenci kisvasút !

Nincs profilkép
#5586 sasa54
2015-01-10 15:58:23

Na ki tudja megszámolni?
https://www.youtube.com/watch?v=AVYN3q31MlQ
https://www.youtube.com/watch?v=AVYN3q31MlQ

Nincs profilkép
#5585 Richard.
2015-01-10 13:37:01

Az én egy holdamhoz képest jó ez a Kuku. Nincs bekerítve a vetés èjjelèn kiszedte a disznò talajfertötlenitö,meg mûtràgya közûl a magot. Ezt a dögöt semmi nem zavarja. Lett rajt 2méter bozòt,meg 2zsàk Kuku. Kaptam èrtem 60at a vadàszoktol,alapjàbavéve volt rajt így tàmogatàssal együtt 30ezer bevétel. Tök jó! Tavalyelött elszàradt bent a Kuku. Lekaszálltam. Szerintem meg van átkozva az a terület. Már ha lètezik ilyen. Egyèbként tavaly.tavaszi búza volt,csak májusig elszàradt,utànna jött a Kuku meg a vadak. Az idèn autòbontòt kène ott nyittani. Az bírja a vadat meg a szárazsàgot.smile cursing

#5584 opticum
2015-01-10 12:46:20

Válasz #5590. hozzászólásra
50q lett 1.5 ha-on. Disznóknak daráljuk, egy ideig elég lesz. smile wink

Nincs profilkép
#5583 arpi12
2015-01-10 10:40:44

Hat ez a kuki nem nagy szam tuti minuszos volt sajnasmile wink

#5582 ARES-826
2015-01-10 10:22:49

Válasz #5588. hozzászólásra

Hallod elég rizikós ez az asztal, nincs rajta a védőgumi a szecskázókéseknél az öreg meg ott sétál a gép közelében. Csak egy kés törjön le a fagyos földben és kettévágja az öreget mint macit a vonat!smile sweatdropsmile sweatdropsmile sweatdrop

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló

Ukrán nemesítők sokszínű csemegekukoricát állítottak elő
Ukrán nemesítők sokszínű csemegekukoricát állítottak elő
Kiemelkedően magas kereslet mutatkozik iránta.
Növényvédő szert keresel? Ezentúl könnyebb dolgod lesz!
Növényvédő szert keresel? Ezentúl könnyebb dolgod lesz!
Hasznos funkcióval bővült a Nébih keresője.
John deere Al161041
John deere Al161041

360.000 Ft

Lemken Smaragd
Lemken Smaragd

1.650.000 Ft

Eladó 10 db bika borjú
Eladó 10 db bika borjú

180.000 Ft

TZ-4K-14-B
TZ-4K-14-B

1.250.000 Ft