Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR413.74 FtUSD396.67 FtCHF443.85 FtGBP498.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #5187. hozzászólásra
Szia, volna még bőven vágnivaló de hazazavart az eső(kukorica megmentve) amúgy a sajáttal igen GK Békés most is hozta azért az 50-es átlagot, a jobb darabok 55-ös , kisseb homokos partosak 40-es, sikér 33, fehérje 13 körüliek 3x gombázva, örülök mert ennyire sem számítottam. A mellékálású gazdáknak gombaölő nélkül vagy 1X gombázva20-40 mázsák közt vannak még jobb földeken is.
üdv mindenkinek.olvasgatom a terméseredményeket,ugylátom itt felénk nemszolhatunk1 szot se....KARÉJ:malmi minőség,9,8-10,2viz,6,71t/ha.amit vártunk:8 tonnát,meg takarmány minőséget.....sok gazdatársamnak a 70-73Qmalmi buza is lejött.....
Tegnap mi is elkezdtük hehe.
A csalódás 80 mázsa feletti Hystar után, ma átálltunk a Florianra, le lett csapva 1,4 hektóró úgy 110 mázsa lett rajt. Aztán vége lett az aratásnak eheh.
Utálom én is vágni.De ma lett egy kis darab olyan 30-40q/ha,jo volt és még fujtam is a szalmát vitte mint a rongyot.Nem volt brutál szalmája.900-rol feltekertem 1100-ig és go.
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem!
Mitől lehet az, hogy tritikálé aratáskor a magtartályba néhány centis kalász darabok is belemennek a magon kívül? Nem nagy mennyiségben, de azért keresni sem kell benne.
du-tán 3-kor kezdtem a búzát 4 hekit vettünk le GK békés 62q körüli átlagot mutat idáig, viszont csak 2-es, de ahogy nézem lehet benne még taki is majd, főleg ha holnap megázik
Én már láttam múlt héten is Nagyhalász tájékán leszedték az árpát, tegnap Tiszatelek környékén már a búzába is beleálltak, úgyhogy szerintem lassan megindulnak.
Szabolcs/Borsod megyében kb mikor indulhat meg az aratás szerintetek? Bejártam mostanában elég sok helyet itt a környéklen, de még szinte mindenhol áll minden.
nálunk kisütik, 13,5 felett mehet vissza a kocsi, nem mehet a 16-os, sőt a kézzel szedett minta 14 vót, nem mertük vágni, ma remélem meg tudunk indulni, tegnap este12,5-öt mértem
Nálunk a tavaszi búza züldes még ,őszi meg alig barnult,néhol non puha még. Nagy része jó lenne egy hét mulva. Eső megint jön,kb jövőbhét,ha esélyes lhet. Kicsi ország,micsoda különbséggel! Mint a gazdasági helyzet. Hullámzó.
mi végeztünk és szerintem mindenki a környéken 99% ban a vágásokkal buza tritikálé tavaszárpa is bent van a mai nap olyna sorok voltak a leadok nál hogy ne mis igaz...... 90% a mind takarmány 20 alatti sikérekkel iszonyatok voltak a buzák.....
Viccnek szántam.De míg nem volt saját tároló 8-kor hozzáfogtunk aratni és
11-délig raktam 1-1 ürítést a pótok aljába és így tudtunk egy pár órával
többet dolgozni.
Némelyik embernek csak a kombájn motorteljesítménye a határ,hogy mikor arat.Mert a 16,18 as vizek nem azt mutatják,hogy érett a termés!Mehet zölden is,és ha lehet fordított érési időben!Tritikálét búza előtt,és egyebek!! És már vége is a szezonnak!
Jó hallani,hogy sok helyen már javában folyik,lassan véget ér az aratás.Itt (Nógrád közepén fent) még csak az őszi árpa jött le.Csak én kezdtem bele ma a búzába.A gyengébb darab adott 42 q/ha.Holnapra maradt még 6 ha.Attól többet remélek.De hát mint tudjuk,ember tervez Isten végez.
Ismerősnek van egy utolsó 1.2 ha. Az tegnap 14 volt vize, ma délutánig ha nem üt be valami, akkor beleállok abba is tényleg vége a szezonnak. Nagyon összevisszák a vizek fajtánként.
Saját buzám mindig 14-15 közötti vizzel van nem tok csapatni ezerrel,mindenki arat én meg tökölök.Kis parcellákat szabdostam ma meg 20-30q/ha tiki takit na most jo volt vágni egy ora alatt majdnem leküldtem 2ha.Jo évjáratba még elsöbe is vissza kell rakni na az már gané munka.
Ma a rét szélén arattam árpát.kb 40-50 gólya kíséretével!!!Na azok ott összeszedtek mindent,kígyót, békát, sáskát,és mezei pockot!!!Gondoltam a pocokkal elárasztott területekre!!
8331 hozzászólás
Válasz #5187. hozzászólásra
Szia, volna még bőven vágnivaló de hazazavart az eső(kukorica megmentve) amúgy a sajáttal igen GK Békés most is hozta azért az 50-es átlagot, a jobb darabok 55-ös , kisseb homokos partosak 40-es, sikér 33, fehérje 13 körüliek 3x gombázva, örülök mert ennyire sem számítottam. A mellékálású gazdáknak gombaölő nélkül vagy 1X gombázva20-40 mázsák közt vannak még jobb földeken is.
VTR-es aratással végeztetek?
Válasz #5184. hozzászólásra
Ez igen jó ilyen kell nekem!
üdv mindenkinek.olvasgatom a terméseredményeket,ugylátom itt felénk nemszolhatunk1 szot se....KARÉJ:malmi minőség,9,8-10,2viz,6,71t/ha.amit vártunk:8 tonnát,meg takarmány minőséget.....sok gazdatársamnak a 70-73Qmalmi buza is lejött.....
Azok a régi szép idők
Válasz #5182. hozzászólásra
TX 64 Plus
Válasz #5178. hozzászólásra
Hanyas a TX?
Válasz #5180. hozzászólásra
Nem semmi.
Igaz bérbe most én is arattam 7-8tonnás táblát is de amúgy meg soha sem láttam még ilyen búzákat, nemhogy 10 tonnát.
Nemtudom mit cseszünk el de a maximum technológiával elérhető 4tonnák nagy deficitek évek óta.
Hiába a gyenge főd az gyenge főd...
Válasz #5179. hozzászólásra
Tavaly volt hyland vagy melyik 1 hektón próbára, annak felét elvitte az árvíz úgy volt akkor 50 mázsa hehe.
Válasz #5177. hozzászólásra
csalódás?
most komolyan beszélsz?
80felett teremtek?
Aratgatás. Suba vetőmag.
Tegnap mi is elkezdtük hehe.
A csalódás 80 mázsa feletti Hystar után, ma átálltunk a Florianra, le lett csapva 1,4 hektóró úgy 110 mázsa lett rajt. Aztán vége lett az aratásnak eheh.
Válasz #5173. hozzászólásra
Utálom én is vágni.De ma lett egy kis darab olyan 30-40q/ha,jo volt és még fujtam is a szalmát vitte mint a rongyot.Nem volt brutál szalmája.900-rol feltekertem 1100-ig és go.
Válasz #5174. hozzászólásra
Köszönöm nektek!
Válasz #5172. hozzászólásra
+ csukd beljebb a rostát, és nyisd ki a toldatot faxig
Válasz #5172. hozzászólásra
Azért mert egy rohadék növényNagy dobfordulat
kis dob hézag kb ennyit.
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem!
Mitől lehet az, hogy tritikálé aratáskor a magtartályba néhány centis kalász darabok is belemennek a magon kívül? Nem nagy mennyiségben, de azért keresni sem kell benne.
Na ma végeztem a búzával.A mai termés 5,2 ha 4 eb7-es csurig, meg egy 512 teli tartály.
du-tán 3-kor kezdtem a búzát 4 hekit vettünk le GK békés 62q körüli átlagot mutat idáig, viszont csak 2-es, de ahogy nézem lehet benne még taki is majd, főleg ha holnap megázik
Békésbe is van még sok pedig itt már egy honapja aratunk.
Válasz #5167. hozzászólásra
Én már láttam múlt héten is Nagyhalász tájékán leszedték az árpát, tegnap Tiszatelek környékén már a búzába is beleálltak, úgyhogy szerintem lassan megindulnak.
Sziasztok
Szabolcs/Borsod megyében kb mikor indulhat meg az aratás szerintetek? Bejártam mostanában elég sok helyet itt a környéklen, de még szinte mindenhol áll minden.
Válasz #5154. hozzászólásra
nálunk kisütik, 13,5 felett mehet vissza a kocsi, nem mehet a 16-os, sőt a kézzel szedett minta 14 vót, nem mertük vágni, ma remélem meg tudunk indulni, tegnap este12,5-öt mértem
Nálunk a tavaszi búza züldes még ,őszi meg alig barnult,néhol non puha még. Nagy része jó lenne egy hét mulva. Eső megint jön,kb jövőbhét,ha esélyes lhet. Kicsi ország,micsoda különbséggel! Mint a gazdasági helyzet. Hullámzó.
mi végeztünk és szerintem mindenki a környéken 99% ban a vágásokkal buza tritikálé tavaszárpa is bent van a mai nap olyna sorok voltak a leadok nál hogy ne mis igaz...... 90% a mind takarmány 20 alatti sikérekkel iszonyatok voltak a buzák.....
Szentes környékén már nem sok talpon álló gabonát lehet látni, akkora a szárazság.
Válasz #5153. hozzászólásra
250 lú megesz mindent...
Válasz #5159. hozzászólásra
Viccnek szántam.De míg nem volt saját tároló 8-kor hozzáfogtunk aratni és
11-délig raktam 1-1 ürítést a pótok aljába és így tudtunk egy pár órával
többet dolgozni.
Mifelénk nem hogy vizesen nem veszik át ha a fehérje 11 alatti fordítanak
vissza.
Válasz #5155. hozzászólásra
És mikor leborítod,hova lesz a teteje?Mert akkor mérik!
Válasz #5156. hozzászólásra
Átküldöd tisztítón aztán mehet a magtárba
Én kieggyeznék 14 vizzel már végre és 5-6t.val.
Válasz #5154. hozzászólásra
És hova tárolod be?
Vagy 20-as a tetejét meg meghinteni egy ki szárazzal.
.
Válasz #5153. hozzászólásra
inkább legyen 16-os, mint 11-es! Ott már mennyiségi veszteség van!
Némelyik embernek csak a kombájn motorteljesítménye a határ,hogy mikor arat.Mert a 16,18 as vizek nem azt mutatják,hogy érett a termés!Mehet zölden is,és ha lehet fordított érési időben!Tritikálét búza előtt,és egyebek!! És már vége is a szezonnak!
Jó hallani,hogy sok helyen már javában folyik,lassan véget ér az aratás.Itt (Nógrád közepén fent) még csak az őszi árpa jött le.Csak én kezdtem bele ma a búzába.A gyengébb darab adott 42 q/ha.Holnapra maradt még 6 ha.Attól többet remélek.De hát mint tudjuk,ember tervez Isten végez.
Válasz #5148. hozzászólásra
Ennyi gólya láttán kezdtem félni,nehogy valamit hozzanak!Gólya szerintem évente több van,mint gyerek.Most hármat fialtak,amelyik fészekre rá látok.
Hát felénk még most szedik a repcét, az aratás vége odébb van.
Haveromék tegnap kezdték a repcét...
Válasz #5146. hozzászólásra
Ismerősnek van egy utolsó 1.2 ha. Az tegnap 14 volt vize, ma délutánig ha nem üt be valami, akkor beleállok abba is tényleg vége a szezonnak. Nagyon összevisszák a vizek fajtánként.
Válasz #5140. hozzászólásra
Termékeny egy környék. Évente mennyi csecsemő születik a településeteken????
Válasz #5146. hozzászólásra
Itt tegnap 19 volt. Keddtől esőt mond. Ma nekiesünk a szomszéd nagygazdánál. Megy szárítóra.
Válasz #5143. hozzászólásra
Nekem tegnap 18 volt a vize.Mások is 16 körül vágják.
Válasz #5144. hozzászólásra
Nyomjuk mint az állat
VTR-es aratással hogy haladtok?
Saját buzám mindig 14-15 közötti vizzel van nem tok csapatni ezerrel,mindenki arat én meg tökölök.Kis parcellákat szabdostam ma meg 20-30q/ha tiki takit na most jo volt vágni egy ora alatt majdnem leküldtem 2ha.Jo évjáratba még elsöbe is vissza kell rakni na az már gané munka.
Válasz #5141. hozzászólásra
Itt a Nemzeti Park szélén van belőle! Szeretem őket!
Válasz #5140. hozzászólásra
Az szép lehetett, én idén egy golyát láttam tarlón felénk, sajnos...
Ma a rét szélén arattam árpát.kb 40-50 gólya kíséretével!!!Na azok ott összeszedtek mindent,kígyót, békát, sáskát,és mezei pockot!!!Gondoltam a pocokkal elárasztott területekre!!
Ma próba vágáson voltunk búzában, sirtaki 14 alatti vízzel 7,7 t/ha