Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.42 FtUSD397.93 FtCHF444.64 FtGBP499.75 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Na jahhh, aláírnám, nálunk a szöv-ben szokott adni olaj bonit, idén is ígért, bízom benne hogy legalább azzal megütjük a 100-at. Tudod ez olyan mint amikor Iván Moszkvában bemegy a kocsmába, leteszi az 1 rubelt és kér 1 sört, a kocsmáros meg visszaad neki 50 kopeket. Azt mondja Iván, há' mi az Isten van soha nem adtál vissza 50 kopeket a sör árából, most meg vissza adsz? Há mi van má'? Mire a kocsmáros: Jah visszaadok, de most nincs sör.................. Há' most van repce...... meglátjuk koma????
Nekünk is van olyan, ami tuti, hogy inkább 17 körüli még, pedig azt vetettük el először. De ahogy néztem a kalászokat meg ami kijött belőlük ez lehet megáll most 40-45q-nál.
szép ám, csak most már nem kellene rá többet innom ma este (mármint az enyémre) a mama szerint, szerintem nincs igaza decsinek meg különösen szép, mert ha jól tudom idén volt először repcéje
Gratula, szép, voltam 1 repcés bemutatón május végén az LG képviselője azt mondta hogy a 3t/ha üzemi átlagban igen jónak számít, tavaly nekem 29q felett lett 1 picivel, de ha visszaolvasol akkor láthatod hogy idén én is megütöttem az "üzemi átlagot" és elégedett vagyok, nagyon is. Sok jó repcét még a jövőben minden gazdálkodonak. Üdv az "üzemi átlagosok klubbjában"
Milyen tájba nézted?2 ora környékén nyomultam 2 táblába is belekostoltam de stop lett.Holnap délnél hamarabb ki se megyek megint, hátha mehet a moka és telnek a kocsik hétföre.
Repce melletti búza táblámban nézelődtem ma, volt még bőven amit elvágtam a körmömmel. Abban maradtunk hogy kb, péntek szombat felé nézelődünk újra, addig nem, főleg ha még az ígért eső is bejönne a kukoricára
Repce levágva, tiszta nettó átlag 31,25q/h. NK Bold fajtarepce. Összességében elégedett vagyok, sőt nagyon elégedett. Vize reggel 9,7-el indult, 2 kocsival , majd 8-8,2 körül beállt, azt már el is fogadták száratás nálkül, egye fene a két kocsira kifizetem az 1,7% vizet, szemét első kocsira 3%, a többire 2%, ahogy ment el a nedvesség jobban kifújta a kis domi a szemetet. A magam részéről soha rosszabbat nem kívánok. Árat még nem tudok, de legalább fedél alatt van, 100 körül,mondogattak árat, de az illetékes majd a jövő héten nyilatkozik. 1 azonban biztos aki nem deszikkált az ma kivonult és hazament, mondom hazafelé csak megnézem, hát a következő volt: Felül hullik, alatta bordó, középen tök zöld, tehát kapufa.
Mi ma vágtunk egy darab búzát, 12-13% között volt a vize.
A sirtakitól szerintem nem is kell várni hogy étkezési lesz, azt úgy is árulják hogy takarmány...
Jah igen, termés mitől lenne jobb, több, talán a sok gombabetegségtől? Az a sok kezelés se volt olcsó, sőt most még elkezdett "újrahajtani a búza" zöldül a tábla, a cégnél valószínű 100 hekit le kéne még desszikálni, mert így nem lehet levágni... Ez a multkori eső a búzának biztos csak jót tett igen
A sajtóban olvastam a minap a termés a tavalyinál több és jobb kenyérgabona várható az idén az előzetes terménybecslések alapján közölte a földművelésügyi miniszter csütörtökön, na akkor lehet figyelni az árak alakulását
Szerintem a dobfordulat és a dob hézag semmit nem számít a repce
cséplésénél.A magot kicsépli alacsony és magas fordulatnál is és
törni se töri.Én inkább a kombájn hangjához állítom hogy ne "morogjon
neki"Kb 30 van a dobhézag.
Pont most adtam össze.A kws triangle 3 darabban volt 38ha
és 35q lett az átlag.Holnap van még 1 darab vágnivaló 17ha pioneer d03
remélem nem rontja le az átlagot.
8331 hozzászólás
Válasz #5087. hozzászólásra
Na jahhh, aláírnám, nálunk a szöv-ben szokott adni olaj bonit, idén is ígért, bízom benne hogy legalább azzal megütjük a 100-at. Tudod ez olyan mint amikor Iván Moszkvában bemegy a kocsmába, leteszi az 1 rubelt és kér 1 sört, a kocsmáros meg visszaad neki 50 kopeket. Azt mondja Iván, há' mi az Isten van soha nem adtál vissza 50 kopeket a sör árából, most meg vissza adsz? Há mi van má'? Mire a kocsmáros: Jah visszaadok, de most nincs sör.................. Há' most van repce...... meglátjuk koma????
Válasz #5084. hozzászólásra
Nem vagyok telhetetlen,de egy 2012 ár még jól esne bónusznak
Válasz #5078. hozzászólásra
Nekünk is van olyan, ami tuti, hogy inkább 17 körüli még, pedig azt vetettük el először. De ahogy néztem a kalászokat meg ami kijött belőlük ez lehet megáll most 40-45q-nál.
Válasz #5076. hozzászólásra
Ez most volt 6 környékén. A tsz kivonult ma délben, bár ők nem zárom ki, hogy alágyújtanak.
Válasz #5083. hozzászólásra
szép ám, csak most már nem kellene rá többet innom ma este (mármint az enyémre) a mama szerint, szerintem nincs igaza decsinek meg különösen szép, mert ha jól tudom idén volt először repcéje
Válasz #5081. hozzászólásra
Köszi! Bőven elégedett vagyok én is!
Válasz #5080. hozzászólásra
Szép eredmény az!
Válasz #5080. hozzászólásra
Gratula, szép, voltam 1 repcés bemutatón május végén az LG képviselője azt mondta hogy a 3t/ha üzemi átlagban igen jónak számít, tavaly nekem 29q felett lett 1 picivel, de ha visszaolvasol akkor láthatod hogy idén én is megütöttem az "üzemi átlagot" és elégedett vagyok, nagyon is. Sok jó repcét még a jövőben minden gazdálkodonak. Üdv az "üzemi átlagosok klubbjában"
Végeztünk a saját repce aratással.A jó startot ma elcseszte a d03
28q-val adta,így az össz átlag 32.8q lett.
Válasz #5077. hozzászólásra
zwei kilo
Válasz #5076. hozzászólásra
Itt is mértünk,vágtak,de 16 a vize.
Válasz #5072. hozzászólásra
Mennyi 1 ha kiadása??
Válasz #5074. hozzászólásra
Milyen tájba nézted?2 ora környékén nyomultam 2 táblába is belekostoltam de stop lett.Holnap délnél hamarabb ki se megyek megint, hátha mehet a moka és telnek a kocsik hétföre.
Válasz #5074. hozzászólásra
Repce melletti búza táblámban nézelődtem ma, volt még bőven amit elvágtam a körmömmel. Abban maradtunk hogy kb, péntek szombat felé nézelődünk újra, addig nem, főleg ha még az ígért eső is bejönne a kukoricára
Válasz #5069. hozzászólásra
Most mértünk. 12,7-13,5. Holnap délelőtt már műsor lesz...
Sziasztok!Újkígyós közelében lenne 3,5ha levágandó repcém tudtok valakit ajánlani?
Repce levágva, tiszta nettó átlag 31,25q/h. NK Bold fajtarepce. Összességében elégedett vagyok, sőt nagyon elégedett. Vize reggel 9,7-el indult, 2 kocsival , majd 8-8,2 körül beállt, azt már el is fogadták száratás nálkül, egye fene a két kocsira kifizetem az 1,7% vizet, szemét első kocsira 3%, a többire 2%, ahogy ment el a nedvesség jobban kifújta a kis domi a szemetet. A magam részéről soha rosszabbat nem kívánok. Árat még nem tudok, de legalább fedél alatt van, 100 körül,mondogattak árat, de az illetékes majd a jövő héten nyilatkozik. 1 azonban biztos aki nem deszikkált az ma kivonult és hazament, mondom hazafelé csak megnézem, hát a következő volt: Felül hullik, alatta bordó, középen tök zöld, tehát kapufa.
Válasz #5069. hozzászólásra
Mi ma vágtunk egy darab búzát, 12-13% között volt a vize.
A sirtakitól szerintem nem is kell várni hogy étkezési lesz, azt úgy is árulják hogy takarmány...
Ár 4000 körül és lehet gyengébb lesz mint az árpa.
Ma probáltuk 14.6-8-15 a vize és takarmány minöség látszik még a sirtaki is.
Válasz #5067. hozzászólásra
Jah igen, termés mitől lenne jobb, több, talán a sok gombabetegségtől? Az a sok kezelés se volt olcsó, sőt most még elkezdett "újrahajtani a búza" zöldül a tábla, a cégnél valószínű 100 hekit le kéne még desszikálni, mert így nem lehet levágni... Ez a multkori eső a búzának biztos csak jót tett igen
A sajtóban olvastam a minap a termés a tavalyinál több és jobb kenyérgabona várható az idén az előzetes terménybecslések alapján közölte a földművelésügyi miniszter csütörtökön, na akkor lehet figyelni az árak alakulását
Válasz #5061. hozzászólásra
Majd a kereskedö eldönti ha sok a búza akkor takarmány ha kevés akkor kenyér
amúgy ha a dobot teljesen összehúzzák repcénél akkor az baj?
Válasz #5062. hozzászólásra
vagy annak látszó véelemm
Válasz #5062. hozzászólásra
Hús!
Válasz #5061. hozzászólásra
Kenyér.
Ebből mi lessz szerintetek?
Válasz #5059. hozzászólásra
Válasz #5058. hozzászólásra
Szerintem a dobfordulat és a dob hézag semmit nem számít a repce
cséplésénél.A magot kicsépli alacsony és magas fordulatnál is és
törni se töri.Én inkább a kombájn hangjához állítom hogy ne "morogjon
neki"Kb 30 van a dobhézag.
Értem , mert nekem a 2264-re a gépkönyv 550-et ir ha jól emlékszem.
És a kosatrat mekkorára nyitod?
Válasz #5056. hozzászólásra
700 a dobfordulat.És az összes rosta zárva van,az alsó is.
Decsi te hányas Dobfordulattal vágod a repcét a Z-kombálynal?
Az alsó rostát is zárva tartod?
Válasz #5053. hozzászólásra
Az szép!
Szomszéd faluban valamelyik maximus 4 tonnákat adott!
Válasz #5048. hozzászólásra
Abban a nyusziban 600-as dob van...
Válasz #5052. hozzászólásra
Pont most adtam össze.A kws triangle 3 darabban volt 38ha
és 35q lett az átlag.Holnap van még 1 darab vágnivaló 17ha pioneer d03
remélem nem rontja le az átlagot.
Válasz #5051. hozzászólásra
Decsi!
Leszedted már a repcét? Hogy adta végül?
Válasz #5050. hozzászólásra
Nekem is le van zárva az összes rosta a jd-n.
Válasz #5048. hozzászólásra
rostát nem kellene kinyitni?
Válasz #5047. hozzászólásra
Nem mindig jó ...
Válasz #5046. hozzászólásra
domi 85-el 750-es dobfordulattal, 550-600-as széllel elöl 20-22 hátul 8-10 mm-es dobhézaggal megyek, lamellás rosták teljesen lecsukva, rostatoldat lezárva.
Válasz #5046. hozzászólásra
Gépkönyv...
Aki nagy kombájnos az tudna segíteni hogy repcénél milyen fordulton mennyen a szél és a dob? na meg esetleg dobhézag?(nyusziról (cs) van szó)
árpa letudva...5,2t/ha...netto 4200/mázsa...Rábaköz
Válasz #5042. hozzászólásra
+ olajbonit, emleget még, igaz tavaly adott rá + én kompfeláras vagyok (de mondjuk áfát sem igényelhetek vissza)
Válasz #5041. hozzászólásra
Értem! Hát az ár az elég kevés sajnos, plussz még a repcék se az igaziak, pedig hányszor benne jártunk mi is
Válasz #5041. hozzászólásra
Ma kaptam 100e ft-os ajánlatot.
Válasz #5039. hozzászólásra
igen, sima oldalkaszával, ár talán 100 körül
Válasz #5034. hozzászólásra
MF-es ezt a 40 liter nitrót hogy érted? Összesen annyit adtál a búzának?
Válasz #5038. hozzászólásra
Domival vágod a repcét? simán oldalkaszával? Árat milyet hallani?