Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak637 FtBenzin árak617 FtEUR413.56 FtUSD400.96 FtCHF441.31 FtGBP497.51 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Csak lesz! Felénk a gabona nem nem igazán kedveli a környéket, itt 50q felett ritkán van, legalábbis nem hallani, viszont 40q akkor is megvan ha csak fényképezni járnak bele :DD
Válasz #4973. hozzászólásra
Én egy kicsit tartok a géniusztól mert nagyon zöld volt még amikor a nagy meleg rájött és nem tudom meghuzza-e majd a szemeket ez az egy amitől félek amugy jó fajtának nézem de majd aratás után lehett igazán véleményt mondani.
itt a szomszéd 47ha-t aratott eddig bérbe, legjobb 3.7t gyengébb 2.4t , saját árpája 14ha 2.8t lett átlagban...asztmondja durván 50ha átlaga éppen eléri a 3t.....
ebben a szomorú az hogy ő legalább 8x volt az árpájában...
6t/ heki meg lesz így is. Az ár pedig még alakul. Tegnap 3 óra eltelte alatt emelkedett az ajánlat 500 ft-ot. Kelleni fog az árpa, mivel a Bosnyákok már mozognak. Nincs lent anyag. Ezt tudják a kereskedők is. Komoly területek úsznak lent délen. Valamint kipakolták az árpát már korábban az itthoni raktárakból. Tehát némi türelem. És pofátlan alkudozás.
Mohács-Sziget, 5 mm eső, árpa aratás sztornó.....
Alacsony ár, elmaradó terméshozam, és most a későbbi aratás miatt, nagyobb kipergő veszteség..
Q..va jó!!!!!! Vágjak eret???
A napokban felénk is elkezdtek dübörögni a kombájnok, 3 gazda már végzett az árpával mi még ma fogtunk hozzá.39- 42q átlagaik lettek úgy hogy ők aratás előtt 50 mázsásra saccolták, többek között én is. A búzát jövő hét elején sajnos el lehet kezdeni aratni, nagyon gyorsan felsültek. Ezt valószínűleg nem csak a múlt heti kánikula, de a rozsda is segítette a zászlóslevél idő előtti leszáradásával.Szóval búza fronton sem számítunk semmi jóra.
Ja ja hütöt mentem fuvatni meg vizet vételezni,és csapattam tovább.Szecskázos történet nagyon durva a gépezetnek.De nem sok van már.Mai nap kimaradt gyereket kellet vinni kötelezö szervizre Gyulára.
1-2km távolság van közöttük.Persze 40 körüli ak-ás földek.A legjobb terület 7ha tábla volt tengeri elövetemény.Ami alá 2012 öszén elég jo adag szerves marha-baromfi gané ment ki.4590 dkc volt tavaly 84q adott ha-ként.Meg persze a szokásos kombinált 2q összel tavasszal 2q mas és 1q corn starterrel lett vetve.Az árpa alá 2q 3x15 kombinált ment összel,1 sor nehéz egy sor rövid tárcsa és vetés ih-val 2q/ha mag mennyiséggel.Tavasszal 180kg körüli mas amit esö bemosott frankon.Granstar super starral gyomirtva,wirtuoz+biofit lombtrágya.2 menet falcon pro+fendona.Ilyen körülmények mellet lett ez a kimagaslo eredmény a Fionával.{:whistling:}
Hallottatok már olyat hogy az a tábla (őszi árpa) amelyik kapott őszi komplex műtrágyát kevesebbet adott mint a többi ami nem kapott? (10 mázsával)
Nem tudom mi lehet az oka, ennyivel gyengébb volt a föld, vagy lehet nagyobb volt a kártevő (gubacs szúnyog lárva) károsítás...
Egyébként KWS Gigga fajta átlag: 53 q/ha
Ár: 4050 Ft + komp / q
Ha héten nem lesz komolyabb eső, hétvégén vágunk egy kissebb táblát. Az már kéthete így nézett ki, Letéptem 4-5 kövérebb kalászt róla, tavaly ilyen aszott szem volt, most szépnek tünt, viszont találtam teljesen üres kalászt, amiből csak ilyen héjj rétegek peregtek ki..
Azért az árpa vágás megviseli a darlot.Hengerfej tömités is kiment 20l viz naponta csak a végéig kibirja.Betömi a hütöt és melegszik,légszürö is igy eltömödik kb 10ha után.Szecskázunk mindent.
Fiona 70q,Laverda 60q,Basalt 56q.Kh agria van még lábon.Jol kezelt és tápanyagozott területek voltak.Lombtrágya,2x gomba stb.Bérvágások 4t körüliek.De lessz 30q is.
A messzi északról lejöttem az ország déli szögletébe, itt már javába megy az aratás itt ott már a repcét is megvágták! gyönyörű aranysárga minden! Elképesztő hogy az egér mekkora kárt csinált, eszt nem gondoltam volna, Nem tudom miért nem raknak ki t fákat én biztos raknék ki legalább megetetném jól a madarakat,
szívesen gazdálkodnék ezeken a jó lapos földeken, hajdúságba gyönyörű a kukorica, ahol kicsit gyengébb ott már repce és búza van!
5 class 2 nyuszi 1 ferga aratott a határba,
8331 hozzászólás
árpa levágva 52 q átlagba (8-15 ak föld fajta kh tas) 4000 ft ért eladva.
Válasz #4986. hozzászólásra
Csak lesz! Felénk a gabona nem nem igazán kedveli a környéket, itt 50q felett ritkán van, legalábbis nem hallani, viszont 40q akkor is megvan ha csak fényképezni járnak bele :DD
Válasz #4977. hozzászólásra
Én meg vagy 20-szor a búzában, nem tudom lesz neki majd értelme.
Válasz #4981. hozzászólásra
Mezőcsát és térsége
Válasz #4983. hozzászólásra
Holnap reggel akarok, ma még egy kis árpa.
Repcét vágott már valaki idén?
Válasz #4975. hozzászólásra
Az jó! Fajta?
Válasz #4980. hozzászólásra
Merre felé helyileg Szanberg ?
Én mámma az alföldön belevágtam egy elég jó őszi árpába, jó az anyag, holnap beindul a tényleges vágás
Válasz #4977. hozzászólásra
Francba az egésszel, 3t 40e ft körüli árral, ezért baszakodni egy évig, meg pénzt tartani benne... Nem jó ez az egész.
Én egy kicsit tartok a géniusztól mert nagyon zöld volt még amikor a nagy meleg rájött és nem tudom meghuzza-e majd a szemeket ez az egy amitől félek amugy jó fajtának nézem de majd aratás után lehett igazán véleményt mondani.
itt a szomszéd 47ha-t aratott eddig bérbe, legjobb 3.7t gyengébb 2.4t , saját árpája 14ha 2.8t lett átlagban...asztmondja durván 50ha átlaga éppen eléri a 3t.....
ebben a szomorú az hogy ő legalább 8x volt az árpájában...
Nekem búza van csak reménykedek erős 3t ben....
Időjárás függő, 2 de lehet még 3 hét is!!
Nagygazda is megkezdte az ősziárpát hehe.
8t-hoz konvergál az átlaga hehe.
Ez búza! 6t-tól felfelé várhaccc.. nekem is ez a fajta a legszebb....
Jelenlegi helyzet Genius, véleményem szerint még van hátra!
Ha ilyen lesz az időjárás akkor a repcék és a buzák is gyorsan elfogynak júl 15re nem igen lesz aratni valo.
Erre ma, holnap, elfogynak az árpák.
Válasz #4957. hozzászólásra
értem, nagyon korrekten leírtad a technológiát amit meg is köszönök neked ilyen technológia mellett teremhetett is ennyit de látod megérte
Válasz #4968. hozzászólásra
Privátba meg írhatnád hova adtad el.
Válasz #4959. hozzászólásra
Igen!
Válasz #4966. hozzászólásra
Ez meg volt,köszi.
Válasz #4965. hozzászólásra
Ha rendesen meg van szedve akkor 42-45 mázsa.
Valaki meg tudja mondani nekem hogy hány mázsa árpa megy bele a kisebbik Wts magtartályába,mert levágtuk az árpát és nem lett lemérve.
Válasz #4961. hozzászólásra
Mindenképp vágjál, de lehetőleg valami kereskedőn
Válasz #4961. hozzászólásra
6t/ heki meg lesz így is. Az ár pedig még alakul. Tegnap 3 óra eltelte alatt emelkedett az ajánlat 500 ft-ot. Kelleni fog az árpa, mivel a Bosnyákok már mozognak. Nincs lent anyag. Ezt tudják a kereskedők is. Komoly területek úsznak lent délen. Valamint kipakolták az árpát már korábban az itthoni raktárakból. Tehát némi türelem. És pofátlan alkudozás.
Árpa első része levágva. Ára nagyon gyenge, de itt legalább jó a termés.
Mohács-Sziget, 5 mm eső, árpa aratás sztornó.....
Alacsony ár, elmaradó terméshozam, és most a későbbi aratás miatt, nagyobb kipergő veszteség..
Q..va jó!!!!!! Vágjak eret???
A napokban felénk is elkezdtek dübörögni a kombájnok, 3 gazda már végzett az árpával mi még ma fogtunk hozzá.39- 42q átlagaik lettek úgy hogy ők aratás előtt 50 mázsásra saccolták, többek között én is. A búzát jövő hét elején sajnos el lehet kezdeni aratni, nagyon gyorsan felsültek. Ezt valószínűleg nem csak a múlt heti kánikula, de a rozsda is segítette a zászlóslevél idő előtti leszáradásával.Szóval búza fronton sem számítunk semmi jóra.
Válasz #4955. hozzászólásra
Ez takarmány árpa ár?
Válasz #4952. hozzászólásra
Ja ja hütöt mentem fuvatni meg vizet vételezni,és csapattam tovább.Szecskázos történet nagyon durva a gépezetnek.De nem sok van már.Mai nap kimaradt gyereket kellet vinni kötelezö szervizre Gyulára.
Válasz #4947. hozzászólásra
1-2km távolság van közöttük.Persze 40 körüli ak-ás földek.A legjobb terület 7ha tábla volt tengeri elövetemény.Ami alá 2012 öszén elég jo adag szerves marha-baromfi gané ment ki.4590 dkc volt tavaly 84q adott ha-ként.Meg persze a szokásos kombinált 2q összel tavasszal 2q mas és 1q corn starterrel lett vetve.Az árpa alá 2q 3x15 kombinált ment összel,1 sor nehéz egy sor rövid tárcsa és vetés ih-val 2q/ha mag mennyiséggel.Tavasszal 180kg körüli mas amit esö bemosott frankon.Granstar super starral gyomirtva,wirtuoz+biofit lombtrágya.2 menet falcon pro+fendona.Ilyen körülmények mellet lett ez a kimagaslo eredmény a Fionával.{:whistling:}
Válasz #4955. hozzászólásra
Egyértelmű, hogy nem a műtrágya miatt termett kevesebbet.
Hallottatok már olyat hogy az a tábla (őszi árpa) amelyik kapott őszi komplex műtrágyát kevesebbet adott mint a többi ami nem kapott? (10 mázsával)
Nem tudom mi lehet az oka, ennyivel gyengébb volt a föld, vagy lehet nagyobb volt a kártevő (gubacs szúnyog lárva) károsítás...
Egyébként KWS Gigga fajta átlag: 53 q/ha
Ár: 4050 Ft + komp / q
Búzákat nálunk is lehet kezdeni sajnos jövőhét végefelé. Az árpákat letakarították 3 nap alatt a környéken.
Válasz #4944. hozzászólásra
Még egy vagy két nap és az árpa teljesen kész lesz. Búzát jövőhétre saccoljuk a mienket. Ittelőrébb van minden mint északon.
Válasz #4946. hozzászólásra
Ez a tegnapi történet, amikor szaladtál befele?
Válasz #4950. hozzászólásra
Ha héten nem lesz komolyabb eső, hétvégén vágunk egy kissebb táblát. Az már kéthete így nézett ki, Letéptem 4-5 kövérebb kalászt róla, tavaly ilyen aszott szem volt, most szépnek tünt, viszont találtam teljesen üres kalászt, amiből csak ilyen héjj rétegek peregtek ki..
Válasz #4949. hozzászólásra
azért még ezt se holnap vágjátok
Már nem sokat alszik kint
Válasz #4947. hozzászólásra
Meg a területre is kíváncsi lennék.....
Válasz #4945. hozzászólásra
ugye ezek eltérő minőségű földbe voltak?
Válasz #4945. hozzászólásra
Azért az árpa vágás megviseli a darlot.Hengerfej tömités is kiment 20l viz naponta csak a végéig kibirja.Betömi a hütöt és melegszik,légszürö is igy eltömödik kb 10ha után.Szecskázunk mindent.
Fiona 70q,Laverda 60q,Basalt 56q.Kh agria van még lábon.Jol kezelt és tápanyagozott területek voltak.Lombtrágya,2x gomba stb.Bérvágások 4t körüliek.De lessz 30q is.
A messzi északról lejöttem az ország déli szögletébe, itt már javába megy az aratás itt ott már a repcét is megvágták! gyönyörű aranysárga minden! Elképesztő hogy az egér mekkora kárt csinált, eszt nem gondoltam volna, Nem tudom miért nem raknak ki t fákat én biztos raknék ki legalább megetetném jól a madarakat,
szívesen gazdálkodnék ezeken a jó lapos földeken, hajdúságba gyönyörű a kukorica, ahol kicsit gyengébb ott már repce és búza van!
5 class 2 nyuszi 1 ferga aratott a határba,
Tegnap vágtunk 1 darabot 37q 15viz meg 1millio egér
Válasz #4936. hozzászólásra
Lehetne a belépő duma mondjuk "Ennyire pontosan tudok célozni" !!!!
Válasz #4939. hozzászólásra
Szerintem sincs a területek 10%-án 50q felett 90% alatta vannak keményen minden felé
Válasz #4931. hozzászólásra
Ez odab@sz. Minden elismerésem.
Válasz #4937. hozzászólásra
Akkor nálatok sem sokkal bővebb Sanyi bácsi. Itt a környéken sincs komolyabb eredmény szerintem senkinél.