Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak637 FtBenzin árak617 FtEUR413.56 FtUSD400.96 FtCHF441.31 FtGBP497.51 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Ma néztem körbe a földeket, a búzák beadták a kulcsot de olyan szinten hogy nemhogy zöld táblát nem látni de még csak zöldes sárgát sem nagyon. A francia fajták bírták a legtovább de azok is teljesen besárgulnak 3-4 napon belül. Nagy bajok lesznek a fajsúlyokkal (is).
Egyszer jártam így csak kukoricában. Ledobta a láda hajtó szíjat és 2 óra tömény szívás volt, mire sikerült megindítani. Egy roppat csúnya, de egyszerű megoldást alkalmaztam. Bicikli km óra vezetékét kitoldottam és a szíjtárcsához raktam a jeladóját. Nem sípol, nem szép (sőt), de hasznos.
(26 km/h-val pirítanak a ládák )
végre te kimered mondani hogy 40q mások írkálják az 5t és felettit holott nemigaz annak nagyrésze ... pedig nincs benne semmi szégyen abba ha nem terem rekordot
Eddig hatalmas csalódás nekem ez az év, amilyennek kinéztek azt gondoltam 50q alatt nem lesz árpa, de felénk is gyenge terméseket hallok. Hálistennek nekem nincs 1 m2 sem. A búzákra viszont roppant kíváncsi leszek! Ha jól emlékszem akkor talán 2010-ben volt az, hogy az árpák nagyon megszorultak, de a búzák jobbak lettek.
Az mennyibe fáj? Én nem mertem nekiindulni ilyenek nélkül a szezonnak, mivel most vettem a gépet, nem ismerem. Aztán ha már kicsit hozzászokok akkor lehet én se nagyon foglakoznák vele. De amúgy nem nagyon szokott gond lenni velük állítólag( mármint a jeladókkal).
Szép estét Mindenkinek!
Claas asztalhoz hol lehet rendelválasztót venni?
Ha valaki tud az legyen szíves szóljon vagy linket küldjön.
Előre is köszönöm a segítséget!
Húúú én tavaly amikor kezdtünk árpában és az első két nap beállítgatás volt meg ismerkedés az új rendszerrel, benne bújkálás minden este fekete voltam a portól meg úgy viszkettem mint egy rühös kutya.
Árat mit mondanak?Itt is indul felénk a csapatás.Tsz ma kezdte rex fajta.Holnap még egy tüzes szemle meg egy csapágy kell a vasba és mehet.Csüt-péntek megprobáljuk hogy mit mutat és ha jo akkor minden kocsit tele pakolok aztán majd kiderül addig hogy hova billentünk.
Üdv!
Bocsánat ha nem ide való a kérdésem.
Parcella kombájnal,somogyban bér aratásért mennyit lehet kérni?
Nem lehúzásra hajtok,de ingyen sem szeretnék aratni.
Ha tudnátok árat írni azt megköszönném
Hogy áltok az árpa aratásával? kelet szlovákia ,hébe hóba bele vágtak csak 18 as volt a vize igy hát várnak még. a violetta árpa fajta igen nagy termést igér.
Hogy áltok az árpa aratásával? kelet szlovákia ,hébe hóba bele vágtak csak 18 as volt a vize igy hát várnak még. a violetta árpa fajta igen nagy termést igér.
Mi a lófax lenne búza, enyém hasonló, lesz ebben szem ne aggódj,van is már csak még nincs kitelve és tejes, mondjuk ez a forróság nem neki való, de 1-2 nap és mérséklődik majd, azt ígérik
Válasz #4841. hozzászólásra
Nem volt ebből nővény egészségűgyi gond? Támogatásnál sem proibléma?Én két évente mertem bekockáztatni egy előnyt tapasztaltam vad kár nincs mert az árva kelésen zabálnak még nincs gyomirtva.
8331 hozzászólás
Ma néztem körbe a földeket, a búzák beadták a kulcsot de olyan szinten hogy nemhogy zöld táblát nem látni de még csak zöldes sárgát sem nagyon. A francia fajták bírták a legtovább de azok is teljesen besárgulnak 3-4 napon belül. Nagy bajok lesznek a fajsúlyokkal (is).
Válasz #4884. hozzászólásra
Egyszer jártam így csak kukoricában. Ledobta a láda hajtó szíjat és 2 óra tömény szívás volt, mire sikerült megindítani. Egy roppat csúnya, de egyszerű megoldást alkalmaztam. Bicikli km óra vezetékét kitoldottam és a szíjtárcsához raktam a jeladóját. Nem sípol, nem szép (sőt), de hasznos.
(26 km/h-val pirítanak a ládák )
Tegnap vágtunk 1kis árpát 4,8t és 10,5 vize volt másikba bele próbáltunk 15-16 vize volt.
Válasz #4883. hozzászólásra
végre te kimered mondani hogy 40q mások írkálják az 5t és felettit holott nemigaz annak nagyrésze ... pedig nincs benne semmi szégyen abba ha nem terem rekordot
Válasz #4868. hozzászólásra
Eddig hatalmas csalódás nekem ez az év, amilyennek kinéztek azt gondoltam 50q alatt nem lesz árpa, de felénk is gyenge terméseket hallok. Hálistennek nekem nincs 1 m2 sem. A búzákra viszont roppant kíváncsi leszek! Ha jól emlékszem akkor talán 2010-ben volt az, hogy az árpák nagyon megszorultak, de a búzák jobbak lettek.
Elsö nap eseményei:elsö nagy kerék defekt,vizcsö repedés elfojt a hütöviz.40q körül rex fajta a hozam.Ár 3800+ elméletileg.
Válasz #4881. hozzászólásra
Az mennyibe fáj? Én nem mertem nekiindulni ilyenek nélkül a szezonnak, mivel most vettem a gépet, nem ismerem. Aztán ha már kicsit hozzászokok akkor lehet én se nagyon foglakoznák vele. De amúgy nem nagyon szokott gond lenni velük állítólag( mármint a jeladókkal).
Válasz #4880. hozzászólásra
Én is ma rendelte a jd hez
Válasz #4879. hozzászólásra
jessz! Azaz holnaptól fog, ép ma rendeltem hozzá két jeladót. 18e/db.
Válasz #4878. hozzászólásra
És a fergába működik mind?
Válasz #4872. hozzászólásra
A JDbe nincs forgásérzékelő? Fergába az utolsó getfax tengelyen is rajta van és be lehet állítani hány % fordulatszámesésnél kakukkoljon.
Szép estét Mindenkinek!
Claas asztalhoz hol lehet rendelválasztót venni?
Ha valaki tud az legyen szíves szóljon vagy linket küldjön.
Előre is köszönöm a segítséget!
Válasz #4873. hozzászólásra
"szépen megtömte" ,ilyenkor szoktam volt mondani hogy miért nem lettem cukrász,ott ha valamit elb.....sztam meg lehet enni
Válasz #4874. hozzászólásra
Húúú én tavaly amikor kezdtünk árpában és az első két nap beállítgatás volt meg ismerkedés az új rendszerrel, benne bújkálás minden este fekete voltam a portól meg úgy viszkettem mint egy rühös kutya.
Nem is szeretem az árpát...
Válasz #4873. hozzászólásra
Árpában ez elég kellemetlen tud lenni.
Válasz #4872. hozzászólásra
Mikor befele dobálják,de nincs a ki elszedje jelenség
(leesett a rostaszekrény meghajtó szíj)
Akkor azt lehet mondani hogy nagyjából hozza azt a termést amit vártál igaz 45-öt mondtál de ez is majdnem annnyi
Ugye ez még csak az árpa?????????
Árat tudsz már? Betárolod valameddig vagy adod is el?
Ma hozzáfogtunk 12% víz az átlag idáig 42q.
Válasz #4866. hozzászólásra
A kezdeti összegek biztos nem lesznek vaskosak. De hogy a mennyiség sem lesz valami nagy az is biztos.
Válasz #4865. hozzászólásra
Az idö odaba......t.Csak adja jol az ára nem lesz vastag biztos,még agyal rajta mindenki hogy mennyit merjen igérni érte.
Válasz #4864. hozzászólásra
Monoron 11-es vízzel dúrják lefele.
Válasz #4863. hozzászólásra
Árat mit mondanak?Itt is indul felénk a csapatás.Tsz ma kezdte rex fajta.Holnap még egy tüzes szemle meg egy csapágy kell a vasba és mehet.Csüt-péntek megprobáljuk hogy mit mutat és ha jo akkor minden kocsit tele pakolok aztán majd kiderül addig hogy hova billentünk.
Erre elkezdtek porolni, több helyen is 13-as a vize az árpának.
Üdv!
Bocsánat ha nem ide való a kérdésem.
Parcella kombájnal,somogyban bér aratásért mennyit lehet kérni?
Nem lehúzásra hajtok,de ingyen sem szeretnék aratni.
Ha tudnátok árat írni azt megköszönném
Válasz #4860. hozzászólásra
Malz fajta,nálad mennyi az ár??Nekem 30 ha van,de ha komoly a vevő,és jó az ár,260 ha van integrálva.
Válasz #4859. hozzászólásra
naná hogy érdekel, mien fajta? hogy álnak nálatok az árak?
Válasz #4858. hozzászólásra
Sörárpa lesz eladó!Érdekel??
faxom má, ne legyetek vészmadarak!!!!
Eső nélkül persze!
Válasz #4852. hozzászólásra
Egészen 31 fokig!!!
Válasz #4851. hozzászólásra
Mi a lófax lenne búza, enyém hasonló, lesz ebben szem ne aggódj,van is már csak még nincs kitelve és tejes, mondjuk ez a forróság nem neki való, de 1-2 nap és mérséklődik majd, azt ígérik
Válasz #4846. hozzászólásra
Igen!
Igen!
Igen!
Igen!
Igen!
Válasz #4845. hozzászólásra
Szép zöld! Virágzott már?
ez lemaradt
Mi lessz ebből szerintetek! Szem még sehol!
Válasz #4842. hozzászólásra
Nem mert az első napraforgó a régi bérlőé volt.
Válasz #4841. hozzászólásra
Nem volt ebből nővény egészségűgyi gond? Támogatásnál sem proibléma?Én két évente mertem bekockáztatni egy előnyt tapasztaltam vad kár nincs mert az árva kelésen zabálnak még nincs gyomirtva.
Válasz #4840. hozzászólásra
Egymást követő években napraforgó volt vetve.
Válasz #4836. hozzászólásra
2x napraforgó az mit takar?
Válasz #4836. hozzászólásra
a végére sem lett beteg, hogy elég volt az 1x gombázás?