Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak644 FtBenzin árak625 FtEUR415.97 FtUSD403.23 FtCHF443.85 FtGBP501 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Repcét nem vetünk utána, a 6-2es leverte tavaly is ahol 40centis tarlót hagytam magamnak mert zöldes volt a szalma alja. Terátcsázom aztán majd kiszántjuk, ekéig tud még rohadni, nemlesz azzal baj.
Nyílván a zúzás jobb de mondjuk 150-200hektárt egy RZ-vel kicsit sok meló letolni, ha nem muszály kihagyom.
Vay tényleg kell egy Tiger MT vagy ilyesmi bitang cucc és azzal végighúzni őket.
Szerintem zúzásban gondolkodj, ha félbe akarod vágni a szalmát. Eddig én is így csináltam, mondván majd az IH tárcsa elintézi, de a tavalyi volt az utolsó év. Csak a szopás van vele ha tárcsázod, ha lazítod, nem lesz jó munkája...
Van egy nagy cég soksok ezer hektárral egész kelet magyarországon nyomják.
Van egy 9895-ös Ferga Fortiájuk, 2012-ben gyenge búzák voltak azzal a karcagi nagy táblákon napi 70hektárokat arttak le 2-3tonnás búzákból 9,2-es asztallal.
Ha meg akkora szalma van mint most 30-40hektár megfogja a nagy kombájnokat is szerintem
2003-ban mi is rohangáltunk a táblán. Volt hol max 2t/ha jött le. Szalma semmi. A talajkövetést ki kellett kapcsolni mert bedilizett 8-9 km/h volt a tempó. Volt napi teljesítmény mikor így 6 gép be állt a táblába. Pikk pakk le aratunk. Az volt a szerencsénk hogy a szója és a kukorica tudta kompenzálni. Mivel nyári aratás után megjött a csapadék.
Termést elnyelik ezek nem arról van szó, ha sok a szalma az fogja a gépet, a ládásat is de a rotorosok meg orrbaverődnek a nagy zöld aljú szalmában főleg ha szecskázni is kell. Megy az de nem úgy mint ahogy menni kéne.
Én magamnak nem is fogok tökölni, mellkasig érnek a szalmák derékba vágom oszt jónapot, nagytárcsa leveri aztán majd kiszántjuk vagy lazítjuk tárcsázzuk vagy ha sikerülne egy nehézkultit beszerezni végre akkor azzal meghúzatni.
pl.: egy MT Tiger a nagy szalmát is a legjobban veri le a fődbe.
Az STS csak kullog nemtudom miért, de 8perctől a lexion az bitangúl megy. 12,4méter munkaszélesség és megy vele vagy 10-el símán.
Ez kéne nekem is a 130centis szalma nem okoznak gondot, a kombájn 10litert enne kb akármilyen búzában és nagyon lehetne kímélni a gépet.
A fogyasztás különbségből meg le lehetne zúzni a nagy tarlót kamatostól.
Viszont ezek a videón nem zúznak hanem ebbe vetnek bele, meghagyják árnyékolónak keményen, ezt szeretik ha nagy a szár a főd tetején.
Válasz #4694. hozzászólásra
A ciroknál amikor 20 fölötti a vize sűrűn előfordul hogy a levele még zöld de az azon kívül hogy egy kicsit össze keni a szemet nem sok vizet zavar!
Mivel már a Z szériás Jd-k is (univerzális,szegmens betétes kosárral jöttek) Gyakorlatilag módosított kuk kosár. Ez akkor derült ki. Mikor az akkori cégvezetés rendelt kimondott kuk kosarat. A WTS-ben szintén az volt.(módosított kuk kosár)
Nem nekem van (eszembe sem jutna ilyeneket termelni), bérbe kellene vágni de ahogy látom pont ütné a napra-kuki aratást úgyhogy valószínű passzolni fogok. Ráadásul lenne még borsó,szója, pohánka ,somkóró, meg ilyen hülyeségek kisebb területekben, mondjuk borsó az lenne vagy 20-onvalahány heki, az meg állítólag szeret lefeküdni lehetne az asztallal a földet túrni. Igencsak felejtős lesz ez a dolog.
Ha nem deszikál akkor lesz egy kis zöld benne, de ha a mag vize lement 11% körülire akkor semmi nehézséged nem lesz az aratással.
De 11ó- tól hamarabb még vizet mérni se mennyetek ki, nem hogy aratni. (deszikálás nélkül)
Deszikálva idén majd megmondom.
youtube-ba írd be, hogy proso zniwa hátha nyújt egy kis támpontot.
Köles termesztése nagyon bizonytalan, sokszor kell szaritani mert nem egyszerre érnek bugák. Nehéz tisztán aratni ha kicsit is nedves. Mi 6-7 éve ezen okok miatt felhagytunk vele, de a környéken mindenki így tett.
8331 hozzászólás
Válasz #4737. hozzászólásra
Milyen kombájnotok van?
Hát igen, a mellkasig érő szalma mindenhogy szívás. Nekem elegem is volt belőle egy életre, inkább rövidszárú fajtákat vetünk.
Válasz #4731. hozzászólásra
Repcét nem vetünk utána, a 6-2es leverte tavaly is ahol 40centis tarlót hagytam magamnak mert zöldes volt a szalma alja. Terátcsázom aztán majd kiszántjuk, ekéig tud még rohadni, nemlesz azzal baj.
Nyílván a zúzás jobb de mondjuk 150-200hektárt egy RZ-vel kicsit sok meló letolni, ha nem muszály kihagyom.
Vay tényleg kell egy Tiger MT vagy ilyesmi bitang cucc és azzal végighúzni őket.
de a leg hatásosabb a vörös kasza hehe
Válasz #4727. hozzászólásra
Vagy egy régen használatos disztiller!Már nem is ismerik!
Válasz #4732. hozzászólásra
Repcébe nagyon tetszik a munkája
Idén szerintem is lassú lesz a tempó gyalog se bír benne menni az ember máskor meg simán megyünk benne
Válasz #4727. hozzászólásra
Szerintem zúzásban gondolkodj, ha félbe akarod vágni a szalmát. Eddig én is így csináltam, mondván majd az IH tárcsa elintézi, de a tavalyi volt az utolsó év. Csak a szopás van vele ha tárcsázod, ha lazítod, nem lesz jó munkája...
Válasz #4729. hozzászólásra
Simán, pláne ha kell a szalma is akkor.....semmi tempó
Van egy nagy cég soksok ezer hektárral egész kelet magyarországon nyomják.
Van egy 9895-ös Ferga Fortiájuk, 2012-ben gyenge búzák voltak azzal a karcagi nagy táblákon napi 70hektárokat arttak le 2-3tonnás búzákból 9,2-es asztallal.
Ha meg akkora szalma van mint most 30-40hektár megfogja a nagy kombájnokat is szerintem
2003-ban mi is rohangáltunk a táblán. Volt hol max 2t/ha jött le. Szalma semmi. A talajkövetést ki kellett kapcsolni mert bedilizett 8-9 km/h volt a tempó. Volt napi teljesítmény mikor így 6 gép be állt a táblába. Pikk pakk le aratunk. Az volt a szerencsénk hogy a szója és a kukorica tudta kompenzálni. Mivel nyári aratás után megjött a csapadék.
Válasz #4726. hozzászólásra
Termést elnyelik ezek nem arról van szó, ha sok a szalma az fogja a gépet, a ládásat is de a rotorosok meg orrbaverődnek a nagy zöld aljú szalmában főleg ha szecskázni is kell. Megy az de nem úgy mint ahogy menni kéne.
Én magamnak nem is fogok tökölni, mellkasig érnek a szalmák derékba vágom oszt jónapot, nagytárcsa leveri aztán majd kiszántjuk vagy lazítjuk tárcsázzuk vagy ha sikerülne egy nehézkultit beszerezni végre akkor azzal meghúzatni.
pl.: egy MT Tiger a nagy szalmát is a legjobban veri le a fődbe.
Válasz #4724. hozzászólásra
A lexikon talán azé megy 20-al , mer amit vág a negyede senincs tonna per hektóra, mint a johndíré hehe.
Válasz #4722. hozzászólásra
szerintem a classos nagyon összevissza megy, Jds szépen nyugodtan, én a jdt hívnám és nem a classt
Válasz #4723. hozzászólásra
Az STS csak kullog nemtudom miért, de 8perctől a lexion az bitangúl megy. 12,4méter munkaszélesség és megy vele vagy 10-el símán.
Ez kéne nekem is a 130centis szalma nem okoznak gondot, a kombájn 10litert enne kb akármilyen búzában és nagyon lehetne kímélni a gépet.
A fogyasztás különbségből meg le lehetne zúzni a nagy tarlót kamatostól.
Viszont ezek a videón nem zúznak hanem ebbe vetnek bele, meghagyják árnyékolónak keményen, ezt szeretik ha nagy a szár a főd tetején.
Válasz #4722. hozzászólásra
Válasz #4720. hozzászólásra
Ha 4 t lesz elégedett leszek.
Válasz #4717. hozzászólásra
hú ez jól néz ki! mekkora termésre gondolsz erről a tábláról?
Ez kemény ennek már tényleg nincs sok hátra
2 hét kb.
Moderálási elveink miatt törölve.
Mf-es (3146)
2014-05-26 19:04:44
Válasz #4712. hozzászólásra
itten már 1-2 szőkül
Válasz #4713. hozzászólásra
Szia! bEnéznél a lombtrágyás topickba? rögtön írok oda egy kérdést.
Válasz #4712. hozzászólásra
Én úgy mondanám, hogy három hét és nem csak sárgulgat, de simán aratják.
Kb 3 hét...már sárgulgat az árpa itt ott.
Ki mit mikor?megy a gépek átvizsgálása?
Válasz #4708. hozzászólásra
Én még a mérnök helyében a kévegyűjtő és kötöző gépegységet megtervezném.
Válasz #4708. hozzászólásra
van 800 fekete a városunkban errer befogom őket
Válasz #4705. hozzászólásra
a pichabaha én itt a kis domival fel szeretnék menni, lenne belőle 1 marék gyűrtvas
Válasz #4705. hozzászólásra
Legalább hamarabb szárad a rend, mert sokkal szélesebb mint egy hagyományos kombájn után!!
Egy kis kedvcsináló:
Érdemes végig nézni! Nem tudtam hogy van olyan, mikor a kombájnból kb. 4m-t esik a szalma mire földet ér.
Válasz #4698. hozzászólásra
Igen búza asztallal és ha hagyományos dobkosaras a kombájn akkor azt is át kell szerelni!
A ciroknál amikor 20 fölötti a vize sűrűn előfordul hogy a levele még zöld de az azon kívül hogy egy kicsit össze keni a szemet nem sok vizet zavar!
Válasz #4699. hozzászólásra
Mivel már a Z szériás Jd-k is (univerzális,szegmens betétes kosárral jöttek) Gyakorlatilag módosított kuk kosár. Ez akkor derült ki. Mikor az akkori cégvezetés rendelt kimondott kuk kosarat. A WTS-ben szintén az volt.(módosított kuk kosár)
Válasz #4700. hozzászólásra
Mert addig nem lehetet csak láncossal megközeliteni...
Válasz #4699. hozzászólásra
Csak ket kérdésem van?
1. Hogyan?
2. Miért?
Válasz #4698. hozzászólásra
Négy éve arattam búzát októberben kukorica kosárral,napraforgó után,a kalászban nem maradt semmi,igaz a búza se sokat ért...
Válasz #4687. hozzászólásra
cirokhoz a gabona felszerelése kell? (bocsi hogy ilyeneket kérdezek de még soha nem volt nekünk cirok)
Válasz #4695. hozzászólásra
Nem nekem van (eszembe sem jutna ilyeneket termelni), bérbe kellene vágni de ahogy látom pont ütné a napra-kuki aratást úgyhogy valószínű passzolni fogok. Ráadásul lenne még borsó,szója, pohánka ,somkóró, meg ilyen hülyeségek kisebb területekben, mondjuk borsó az lenne vagy 20-onvalahány heki, az meg állítólag szeret lefeküdni lehetne az asztallal a földet túrni. Igencsak felejtős lesz ez a dolog.
Ha nem deszikál akkor lesz egy kis zöld benne, de ha a mag vize lement 11% körülire akkor semmi nehézséged nem lesz az aratással.
De 11ó- tól hamarabb még vizet mérni se mennyetek ki, nem hogy aratni. (deszikálás nélkül)
Deszikálva idén majd megmondom.
youtube-ba írd be, hogy proso zniwa hátha nyújt egy kis támpontot.
Köles termesztése nagyon bizonytalan, sokszor kell szaritani mert nem egyszerre érnek bugák. Nehéz tisztán aratni ha kicsit is nedves. Mi 6-7 éve ezen okok miatt felhagytunk vele, de a környéken mindenki így tett.
Márk, apuci,, köszönöm a válaszokat. Ezeknél mennyire valószínű hogy zöldesen is vágni kell már?
Válasz #4692. hozzászólásra
Nálunk mindig péntek délutánra vagy szombat délelőttre érik be az első árpa. Ez már hagyomány.
Válasz #4691. hozzászólásra
Hát ja aki akkortol is levágja a részét az kezdhet akkor is..
Válasz #4688. hozzászólásra
DE 10óra körül
Mihelyt beérik nyomjuk neki.
1 hónap és lehet kezdeni a homokosabb területeken felénk