Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Csak éppen a kombájnban két fínom szűrő tartja arany tisztán az egyébként olyan színű és állapotú hidro olajat mint amikor a gyárba beletöltötték, az mtz-kbe sokhelyen meg moslék van...
Nekünk mindenben tiszta olaj van és van foglalkozva szergelyekkel is, sőt sokkal több mint a fergákkal, mert muszály mert szétesik ha nem...
Viszont nemfogom összeönteni fáradtolajjal az arany tiszta hidro olajat, inkább felhasználom kétszer.
Az mtz-nek is megadod azt a törődést,szervízt,mindt egy fendtnek,sokkal kevesebb bosszúságot fog okozni.Mi a hozzáállás?MTZ?Víz olaj legyen benne.(néha ez sincs,és hajtsák)
Látott már valaki ilyen stripper headert élőben? Csak a kalászt tépi le aratásnál, magas szár marad a földön.
http://www.youtube.com/watch?v=UDGU_if35ZE
Meg mechanikusan annyi javítás van, hogy az ürítőcsiga meghajtóláncáról néhány görgő levan peregve, ezt cserélem, illetve a powerflow szallagok hengerei közül az egyiknek elvolt törve egy csapágya az asztalban...
Érdekes a régi kombájnon sosem volt ezzel baj, SKF és INA csapágyak voltak benne ez már 2010-es asztal gondolom nem ugyanazt tették bele...
no mindegy.
Szecskázónál kell megcserélni a két szíjjtárcsát mert kukorica csutkát aprítottam vele ősszel, illetve a ferdefelhordónál átkell rakni gyorsabb áttételre a szíjjat mert ez is levolt lassítva ősszel. Amúgy ezt szerintem többet nem bántom marad gabona gyors sebességnél, a régi gépeken is mindig ugyanúgy forgott a ferde úgy nyáron mint ősszel, szerintem tök felesleges babrálni vele.
Ja meg kiveszem a rostákat mert maradt góré közöttük amit nemtudtam kiszedni ősszel belőle és az elektromos rosták nincsenek jól bekalibrálva, azt meg csak 100% tiszta rostákkal lehet megcsinálni mert végigkell kopptól koppig járni a lamelláknak hogy pontos értéket mutasson a monitor bent.
Váltóban oldalhajtásokban illetve a visszaforgató hidromotornál egy pici kis hajtóműben olajat ellenőrzök, ha arany tiszta, mint amilyen általában szokott lenni akkor most ezeket még nem cserélem le, a régi kombájnokban 10évesen is olyanok voltak ezek az olajok mint a méz.
Mi dobléc cserét és kosár felújítást eszközöltünk. Már össze van rakva. Teljes olaj csere volt, összes szűrővel. Még a gabona asztalra vetünk egy pillantást és akár mehetnénk is
Én már készülgetek óvatosan a géppel, sok apróság letisztítani átnézni kalibrálni beállítani egykét kopó tartalék alkatrészt rendelni, előre gondolkodni...
csak szikkadjon fel aratásra a főd a többit megoldjuk
Neten találtam ezt a képet nemrég, nem rossz ötlet, de ezt nem két perc megcsinálni ( mert venni nemhiszem hogy lehetne ilyet) Egy másik asztalt kéne megcsinálni ilyenre.
Hát az is számít neki???? A szomszéd faluban úgy adták el a Mega-204-est ,hogy az a bácsi kivel intézted a gépet ott lent axinál azt mondta a vevőnek hogy azzal még éjszaka is lehet aratni mert nem számít neki a harmat, a két dob miatt eszi mint a kecske a káposztát!!!!!!
Mivel a nedvesség tartalom mellet. Az eltérő jogviszonyok is beleszólnak, államoktól függő változhat a szám de 27Kg körüli az elfogadott. Állítólag De ha fontról számolunk vissza akkor karcsú 29.
Nekem újra számolva 10500 Kg/ha jött ki Most vagy nem stimmel valami vagy marha jók a srácok.
Azt írják valahol hogy
1 bushel szója = 60 font (77,2 kg/hl)
1 bushel = 36,23 liter
tehát
1 bushel szója = 28 kg
160,6 bushel/acres szója = 4496 kg/acres
ami kb.
10700 kg/ha.
Akkor csak nem számolok hülyeséget... csak vártam hogy valaki megerősítse
243 heki ? 3 ekkora vasnak nemsok. Normális flex asztal-lehetőleg jó kasza , még ládás vassal 6/m-es adapter 8km/h lazán a tempó. legalábbis én ennyire toltam neki mikor volt szerencsém hozzá. Így könnyen kiszámolható egy 9 órás műszak . Itt a teljesítmény és az adapterek is nagyobbak. De frankó
8331 hozzászólás
Válasz #4236. hozzászólásra
Aratással kapcsolatos levele érkezett
Válasz #4235. hozzászólásra
Csak éppen a kombájnban két fínom szűrő tartja arany tisztán az egyébként olyan színű és állapotú hidro olajat mint amikor a gyárba beletöltötték, az mtz-kbe sokhelyen meg moslék van...
Nekünk mindenben tiszta olaj van és van foglalkozva szergelyekkel is, sőt sokkal több mint a fergákkal, mert muszály mert szétesik ha nem...
Viszont nemfogom összeönteni fáradtolajjal az arany tiszta hidro olajat, inkább felhasználom kétszer.
Válasz #4232. hozzászólásra
Az mtz-nek is megadod azt a törődést,szervízt,mindt egy fendtnek,sokkal kevesebb bosszúságot fog okozni.Mi a hozzáállás?MTZ?Víz olaj legyen benne.(néha ez sincs,és hajtsák)
Válasz #4233. hozzászólásra
Az nem sokat számit,nagy eltérések nincsenek...
Bementem ma axiálba bent állt egy 450-es zsírúj Tucano és lemértem a rostáját.
143cm x 170cm a felsője.
Télen vitatkoztunk itt melyiknek mekkora ésatöbbi....
ha lesz bent lexikon azt is megmérem.
Válasz #4229. hozzászólásra
Ezt nem értem
Válasz #4229. hozzászólásra
Jól látod
Válasz #4228. hozzászólásra
Persze ha megáll vagy életlen a kasza pont ilyen
tarlót csinálok én is.
Válasz #4225. hozzászólásra
Ja,és lehet csodálkozni,miért nem olyan mint a fendt.
Látott már valaki ilyen stripper headert élőben? Csak a kalászt tépi le aratásnál, magas szár marad a földön.
http://www.youtube.com/watch?v=UDGU_if35ZE
Meg mechanikusan annyi javítás van, hogy az ürítőcsiga meghajtóláncáról néhány görgő levan peregve, ezt cserélem, illetve a powerflow szallagok hengerei közül az egyiknek elvolt törve egy csapágya az asztalban...
Érdekes a régi kombájnon sosem volt ezzel baj, SKF és INA csapágyak voltak benne ez már 2010-es asztal gondolom nem ugyanazt tették bele...
no mindegy.
Szecskázónál kell megcserélni a két szíjjtárcsát mert kukorica csutkát aprítottam vele ősszel, illetve a ferdefelhordónál átkell rakni gyorsabb áttételre a szíjjat mert ez is levolt lassítva ősszel. Amúgy ezt szerintem többet nem bántom marad gabona gyors sebességnél, a régi gépeken is mindig ugyanúgy forgott a ferde úgy nyáron mint ősszel, szerintem tök felesleges babrálni vele.
Ja meg kiveszem a rostákat mert maradt góré közöttük amit nemtudtam kiszedni ősszel belőle és az elektromos rosták nincsenek jól bekalibrálva, azt meg csak 100% tiszta rostákkal lehet megcsinálni mert végigkell kopptól koppig járni a lamelláknak hogy pontos értéket mutasson a monitor bent.
Váltóban oldalhajtásokban illetve a visszaforgató hidromotornál egy pici kis hajtóműben olajat ellenőrzök, ha arany tiszta, mint amilyen általában szokott lenni akkor most ezeket még nem cserélem le, a régi kombájnokban 10évesen is olyanok voltak ezek az olajok mint a méz.
Válasz #4224. hozzászólásra
Ezen a rotoroson is ez lesz még, összes szűrő összes olaj csere.
Sok légtelenítés hidrosztatikánál meg minden.
Leeresztett hidro olajat tiszta kannában szigorúan eltenni mtz-be!!!
Válasz #4224. hozzászólásra
Ezen a rotoroson is ez lesz még, összes szűrő összes olaj csere.
Sok légtelenítés hidrosztatikánál meg minden.
Leeresztett hidro olajat tiszta kannában szigorúan eltenni mtz-be!!!
Válasz #4220. hozzászólásra
Mi dobléc cserét és kosár felújítást eszközöltünk. Már össze van rakva. Teljes olaj csere volt, összes szűrővel. Még a gabona asztalra vetünk egy pillantást és akár mehetnénk is
Én már készülgetek óvatosan a géppel, sok apróság letisztítani átnézni kalibrálni beállítani egykét kopó tartalék alkatrészt rendelni, előre gondolkodni...
csak szikkadjon fel aratásra a főd a többit megoldjuk
Még a patkányokat se zavarták ki...
Az előre látóak már a lánctalpakat is feltették.
Na ki hogy áll már a kombájnokkal???
Mindenhol elővettétek már a gépeket?
Válasz #4216. hozzászólásra
Neten találtam ezt a képet nemrég, nem rossz ötlet, de ezt nem két perc megcsinálni ( mert venni nemhiszem hogy lehetne ilyet) Egy másik asztalt kéne megcsinálni ilyenre.
Válasz #4217. hozzászólásra
Akinek szárítója akkor üzemben van, valami oknál kifolyólag....
Válasz #4213. hozzászólásra
Nem az etetéssel van gondom,bevesz mindent,de 16-17-es vizzel ki veszi át
Hello, tudja valaki mdw514el ,hogy kell repcét vágni van sok és át kéne szerelni ?!..
Válasz #4214. hozzászólásra
A fenét már könyékig benne vannak.Láttam.
Válasz #4208. hozzászólásra
Június végére várjuk, talán a közepe. Neki kellene állni felkészülni, de a TSZ már jövőhéten kihozza a kombájnokat a szín alól ha jól tudom.
Válasz #4212. hozzászólásra
Hát az is számít neki???? A szomszéd faluban úgy adták el a Mega-204-est ,hogy az a bácsi kivel intézted a gépet ott lent axinál azt mondta a vevőnek hogy azzal még éjszaka is lehet aratni mert nem számít neki a harmat, a két dob miatt eszi mint a kecske a káposztát!!!!!!
Válasz #4211. hozzászólásra
Sok harmattal számolok
Válasz #4209. hozzászólásra
Olyan későn, azzal az új csodamasinával még éjjel is lehet ararni, mit csinálsz éjjel, miért nem dolgozol ???????????
Válasz #4209. hozzászólásra
Itt felénk régebben mindig szombatra érett be...
Válasz #4208. hozzászólásra
Délelött 10-kor
Magyarország déli részein(Bács, Tolna, Baranya, Csongrád megyékben) hogy látjátok, kb mikor kezdődik az idén az aratás ????
Árpa ?
Repce ?
Búza ?
Válasz #4205. hozzászólásra
Én előre kiegyeznék ennek a harmadával hektáronként és szerintem bárki más is az országban
Válasz #4200. hozzászólásra
Igen már megvan hol lőttem mellé
Válasz #4201. hozzászólásra
Úgy néz ki te nyertél
Válasz #4199. hozzászólásra
Mivel a nedvesség tartalom mellet. Az eltérő jogviszonyok is beleszólnak, államoktól függő változhat a szám de 27Kg körüli az elfogadott. Állítólag De ha fontról számolunk vissza akkor karcsú 29.
Válasz #4196. hozzászólásra
youtube video alatt "megosztás" ott "beágyazás" Ctrl C-vel kimásolod itt "új video" Ctrl V "elment" majd "beillesztés" utána elküldöd a hozzászólást
Válasz #4197. hozzászólásra
Ha jól számolgatunk akkor igen
Válasz #4200. hozzászólásra
Nekem újra számolva 10500 Kg/ha jött ki Most vagy nem stimmel valami vagy marha jók a srácok.
Azt írják valahol hogy
1 bushel szója = 60 font (77,2 kg/hl)
1 bushel = 36,23 liter
tehát
1 bushel szója = 28 kg
160,6 bushel/acres szója = 4496 kg/acres
ami kb.
10700 kg/ha.
Akkor csak nem számolok hülyeséget... csak vártam hogy valaki megerősítse
Válasz #4195. hozzászólásra
Vagy 10,8 tonna hehehehe.
Én valahol olyan adatot találtam, hogy egy bushel szója 27,5 kg-ra jött ki
Hoppá van az nyilván 65-70mázsa is /heki De már nem merem jobban körbelövöldözni.
Van kint 100bushel-es szójások klubbja.
Akkor abban benne vagyok a 3,8tonnás eddigi rekordommal?
Jók ezek a videók! Ez is jó
teljesítmény.Ti hogy másoljátok
be őket?Nekem csak a linkje sikerül.
Válasz #4191. hozzászólásrasa
13% nedvesség tartalom mellet 4,3t körül tehát olyan 50-55 mázsa/ heki ????
http://www.youtube.com/watch?v=Z9PhEmen7Hw
Válasz #4192. hozzászólásra
Közben rájöttem ám hogy nem jó...
Válasz #4191. hozzászólásra
30521 kg/ha... lehetséges?
és akkor 160,6bushel/acre mennyi kg/ha????
csakmert ez egy szója rekord szám
Válasz #4184. hozzászólásra
243 heki ? 3 ekkora vasnak nemsok. Normális flex asztal-lehetőleg jó kasza , még ládás vassal 6/m-es adapter 8km/h lazán a tempó. legalábbis én ennyire toltam neki mikor volt szerencsém hozzá. Így könnyen kiszámolható egy 9 órás műszak . Itt a teljesítmény és az adapterek is nagyobbak. De frankó
Válasz #4187. hozzászólásra
De nem, tényleg 242 hektárra jön ki, akkor jó... Nah az már teljesítmény.
Válasz #4186. hozzászólásra
Bár ezt valami átváltó adta ki de kételkedek benne...