Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR404.69 FtUSD392.62 FtCHF430.85 FtGBP485.44 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz .Richard. #8029. hozzászólásáraKettőt összeakasztasz egyenesbe húzod őket, másik kettőt meg utánuk majd az első kettővel visszatolatsz. Nekem a gyerek még nem fog tudni 3 telit összeakasztani egyedül, addig forgalomba se lesz ki eresztve.
Válasz Bárány #8028. hozzászólásáraHát anno a silozoval a kocsit utánna akasztani is lehetett manőverezni'de itt sima placcon is lehet geccsolni mire pont rá akassza valaki. Nem lehetett egyszerű. Talán rakottan meg is áll valahogy. Szoval hidak kereszteződések se legyenek......
Ennek is vége hála a jó istennek. 5.-ik éve hogy bánom nem árpa ment minden földbe. Lg Avenue a legnagyobb meglepetés, olyan vackot mutatott és az lett a legjobb 7.5 tonnával. Szalmája fél méter volt mégis adta, arról nem beszélve hogy 83 lett a hektója, a basmati ingenio 73-75 hektójával ellentétben.
Válasz Sz_Pisti #8021. hozzászólásáraHa már csak a pelyvaterítőt használod, azzal is tettél legalább kicsit h mindenhol legyen pici szervesanyag visszajuttatás, tudjon működni a talaj.
Ha megnézem a környezetemben azokat, akik minden évben eladnak mindent, amit csak lehet (árpa, búza repce), akkor azért néha elgondolkodom, mert a terméseik semmivel sem rosszabbak, pedig nincs szerves trágyájuk sem...
Nálunk 25Ft/kg+ Áfa-t adnak a szalmáért.
ők bálázzák és hordják be.
Ők 200-Ft+ Áfa-t adják a trágyát,de neked kell elhordani, felrakni felrakják.
Egy másik cég szintén 25-Ft ad kilónként.
Az mindegy hogy széna,szalma vagy lucerna. A lényeg hogy száraz legyen, de ebből pelletet csinálnak állatok almozására(főként csirke).
Én szombaton vettem 1Ha-t egy Szentistvánért
Lett rajta 390db kis bála,
De azt is csak azért mert a tulaj nem adja el egyik cégnek sem a szalmát inkább szecskázza.De ha szól neki valaki akkor azt a mennyiséget rendre vágják.
Válasz Sk Laci #8016. hozzászólásáraNeharagudj! Eléggé nyersen és bántóan fogalmaztam.
Ebben az esetben én sem adnám oda.
Megujuló energiaforrás ez egy vicc komolyan.Ugyan már mennyi energia van a szalmában,szinte semmi.
Én csak állattenyésztönek adnám oda,ha az illetö korrekt emberke.
Még1x bocsánat.
Válasz Sk Laci #8016. hozzászólásáraNalunk is a fűtőszalmázás a divat.
Mondjum tavaly kérte haver a helyi disznosnak. Akkor ugy nézett ki, hogy megegyeztek: ad szalmát, és kapja a ganét. A szepséghiba az volt, hogy a sajátja már szecskázva aratva volt. Az enyemet próbalta elkérni. Persze a ganét azt nem ajánlgatta, hogy azon az éven hozzam el én. Szóval mondtam neki: Nem!
Válasz Apáé #7984. hozzászólásáraNézzed: mifelénk állatatrtó nem igen akad, ha van, annak földjei is vannak. De viszont akik hajtják a szalmát, azok égetésre viszik "megújuló energiaforrásnak számít a szalma" és adnak pár eurót Ha-onként. Én biztosan nem adom oda, mert több tápanyagot levisz, mint amit kifizet érte. Mondhatod, hogy sajnálom a szalmát, de nem vagyok a saját pénztárcám ellensége.
Próbálok józan ésszel gondolkodni.
Válasz Hús Futár #8008. hozzászólásáraAz a reális,én ma báláztam saját terület 65q-ás búza 25db 155-ös bála lett rajta,tegnap előtt 86q-ás árpa 20heki 350db 155-ös bála lett,nagyon megvagyok elégedve,a saját tarlókkal,nem is nagyon tervezek venni mástól,csak a régiektől hozom el,lesz 2000db szalma a sajátról és boldog vagyok.
Válasz Apáé #8005. hozzászólásáraAkkor rossz embernek írtam a választ,elnézést ,csak itt már elszálltak egy kicsit az emberek ezzel a szalma mizériával ,engem nem szokott bosszantani ha valaki lezúzza,mert ugye nem mindenki van beállva a trágya szórásra de azért ne nézzék már hülyének az állattartót,mert a trágya nem megy ki a földre meg nem dolgozza be magát,és elvárná tőlem,hogy ezt mind én csináljam meg neki ,eleve én csinálok árút a szalmából bálázok rakodok szállítok,és a telepen felrakom neki a trágyát.
Válasz szeszko #8002. hozzászólásáraHa drágán veszem a szalmát akkor a következő évben drágább lesz a trágya, így értem,drága szalmából nem lehet olcsó trágyát előállítani.
Válasz Apáé #7998. hozzászólásáraHa ennyire felértékelitek a szalmát akkor majd biztos,tele szalmázza az állást,gondolatod szerint.És akkor még válaszolnék így kéretlenül is neked ,szerinted ilyen kérdéseket nem tudna feltenni az akinek kellene a szalma,Nem mindegy milyen kis retek kombínó vágja,vékony rendel ,térd magasságban,persze tudom ti hektárra adnátok és ad 5db gurigát és kérnétek érte 200q érett trágyát.
Válasz Apáé #7998. hozzászólásáraAnnyira nem értek hozzá, de szerintem négyszeres mennyiségben a legrosszabb gané is többet ér, mint egyszeres mennyiségben a szalma.
Karámból, istállóból kiszedett szarvasmarhatrágyáról van szó egyébként.
Válasz szeszko #7997. hozzászólásáraHát,de nem mind1,hogy az a trágya milyen.
Milyen minöségü,hogyan van tárolva,mennyire érett és mennyi benne a szalma stb.
Trágya meg trágya között hatalmas különbségek vannak. Olyat is látok aki szár és szalmás trágyát hord,de igazi ganét nem is látni közte,de aki leszarja annak mind1.
Válasz Apáé #7986. hozzászólásáraAnnyira azért nem minimális a tápértéke, mert az NPK-n túl egy nagy kupac szén is van benne. Szénre pedig nagy szüksége van a mikrobáknak a talajban, és sokszor a szén limitálja a növényeket is, nem az NPK.
Hol milyenek a búzák? Felénk eddig 45q-65q körül vágtak jó földeken, jó technológiával... Eddig bizakodó voltam, holnap kezdünk, most már izgulok. Annyi-amennyi, az árpa jó lett 8+-os, de ez nem jelent semmit a búza még ettől lehet halovány.
Válasz Nyomasek Bobo #7985. hozzászólásáraBiztos,hogy az a minimális tápértékkel biró szalma lehordás,leégetés az oka?
Nem lehet a rosszul megválasztott vagy tulzott mütrágya használata?
Válasz Apáé #7984. hozzászólásáraMíg volt ganészóróm, nem jött szalmáért senki. Most már ne is jöjjön.
Sajnos a 2000-2017-ig lehordott szalma hiánya szerintem meglatszik nàlam. 2000ig is le lett hordva, de akkor 3-4 évente kapott ganét...
Válasz Gazdász93 #7972. hozzászólásáraSzecskázzad le, és dolgozzad be. Nyugodtan mond meg neki, hogy mennyi mütrágyát kéne neked venni és milyen értékben, hogy pótoljad a szalmában levő táplálék értékét. Ha hajlandó kifizetni a mütrágya árát a mai kétszeres árnál a tavalyihoz képest, akkor elviheti.
Én se adom el a szalmát, hanem bedolgozom a földbe. Hiába kínálnak érte "aprópénzt".
8331 hozzászólás
Válasz .Richard. #8029. hozzászólásáraKettőt összeakasztasz egyenesbe húzod őket, másik kettőt meg utánuk majd az első kettővel visszatolatsz. Nekem a gyerek még nem fog tudni 3 telit összeakasztani egyedül, addig forgalomba se lesz ki eresztve.![smile pimp](/oldforum/images/smiles/pimp.gif)
Válasz Bárány #8026. hozzászólásáraEgyenest Kínába.![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Válasz Bárány #8028. hozzászólásáraHát anno a silozoval a kocsit utánna akasztani is lehetett manőverezni'de itt sima placcon is lehet geccsolni mire pont rá akassza valaki. Nem lehetett egyszerű. Talán rakottan meg is áll valahogy. Szoval hidak kereszteződések se legyenek......
Válasz .Richard. #8027. hozzászólásáraEgyszer fogadásból összerakták, aztán sajnálják szétszedni.![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz Bárány #8026. hozzászólásáraKuplung teszt.
Válasz mtz1221 #8025. hozzászólásáraÉs vonattal hordjátok?![smile ohmy](/oldforum/images/smiles/ohmy.gif)
Ennek is vége hála a jó istennek. 5.-ik éve hogy bánom nem árpa ment minden földbe.
Lg Avenue a legnagyobb meglepetés, olyan vackot mutatott és az lett a legjobb 7.5 tonnával. Szalmája fél méter volt mégis adta, arról nem beszélve hogy 83 lett a hektója, a basmati ingenio 73-75 hektójával ellentétben.![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20210712205427_img_20150106_233328.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20210712205356_img_20150106_233322.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20210712205525_img_20150107_174113.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20210712205556_img_20150107_174222.jpg)
Válasz Nyomasek Bobo #8023. hozzászólásáraAz azért egy kicsit sok lenne![smile laugh](/oldforum/images/smiles/laugh.gif)
lemaradt a végéről egy betű
200-Ft+Áfa/q
Válasz HGabi #8019. hozzászólására200+áfa/kg?
Válasz Sz_Pisti #8021. hozzászólásáraHa már csak a pelyvaterítőt használod, azzal is tettél legalább kicsit h mindenhol legyen pici szervesanyag visszajuttatás, tudjon működni a talaj.
Ha megnézem a környezetemben azokat, akik minden évben eladnak mindent, amit csak lehet (árpa, búza repce), akkor azért néha elgondolkodom, mert a terméseik semmivel sem rosszabbak, pedig nincs szerves trágyájuk sem...
Válasz Apáé #8018. hozzászólásáraDehogy haragszom, nem vagyok sértődékeny tipus![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
Nálunk 25Ft/kg+ Áfa-t adnak a szalmáért.
ők bálázzák és hordják be.
Ők 200-Ft+ Áfa-t adják a trágyát,de neked kell elhordani, felrakni felrakják.
Egy másik cég szintén 25-Ft ad kilónként.
Az mindegy hogy széna,szalma vagy lucerna. A lényeg hogy száraz legyen, de ebből pelletet csinálnak állatok almozására(főként csirke).
Én szombaton vettem 1Ha-t egy Szentistvánért
Lett rajta 390db kis bála,
De azt is csak azért mert a tulaj nem adja el egyik cégnek sem a szalmát inkább szecskázza.De ha szól neki valaki akkor azt a mennyiséget rendre vágják.
Válasz Sk Laci #8016. hozzászólásáraNeharagudj! Eléggé nyersen és bántóan fogalmaztam.
Ebben az esetben én sem adnám oda.
Megujuló energiaforrás ez egy vicc komolyan.Ugyan már mennyi energia van a szalmában,szinte semmi.
Én csak állattenyésztönek adnám oda,ha az illetö korrekt emberke.
Még1x bocsánat.
Válasz Sk Laci #8016. hozzászólásáraNalunk is a fűtőszalmázás a divat.
Mondjum tavaly kérte haver a helyi disznosnak. Akkor ugy nézett ki, hogy megegyeztek: ad szalmát, és kapja a ganét. A szepséghiba az volt, hogy a sajátja már szecskázva aratva volt. Az enyemet próbalta elkérni. Persze a ganét azt nem ajánlgatta, hogy azon az éven hozzam el én. Szóval mondtam neki: Nem!
Válasz Apáé #7984. hozzászólásáraNézzed: mifelénk állatatrtó nem igen akad, ha van, annak földjei is vannak. De viszont akik hajtják a szalmát, azok égetésre viszik "megújuló energiaforrásnak számít a szalma" és adnak pár eurót Ha-onként. Én biztosan nem adom oda, mert több tápanyagot levisz, mint amit kifizet érte. Mondhatod, hogy sajnálom a szalmát, de nem vagyok a saját pénztárcám ellensége.
Próbálok józan ésszel gondolkodni.
Válasz Tom250 #8014. hozzászólására![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Addig könnyen írogatok amíg velem nem történik ilyen.
Válasz Diesel Tibor #7996. hozzászólásáraHa nem kapok infarktust az ijedtségtől![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Válasz Hús Futár #8012. hozzászólásáraIgen
,aztán mér csak a két félnek kell össze hozni a összeget,mind két fél megelégedésére,az üzlet megköttetett .![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Válasz Diesel Tibor #8011. hozzászólásáraEz így a jó akkor .
Válasz Hús Futár #8008. hozzászólásáraAz a reális,én ma báláztam saját terület 65q-ás búza 25db 155-ös bála lett rajta,tegnap előtt 86q-ás árpa 20heki 350db 155-ös bála lett,nagyon megvagyok elégedve,a saját tarlókkal,nem is nagyon tervezek venni mástól,csak a régiektől hozom el,lesz 2000db szalma a sajátról és boldog vagyok.![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Válasz Diesel Tibor #8009. hozzászólásáraNálunk a tehenészet kidepózza, és 20 ezer/óráért felrakja és kiszórja.
Válasz Apáé #8005. hozzászólásáraAkkor rossz embernek írtam a választ,elnézést ,csak itt már elszálltak egy kicsit az emberek ezzel a szalma mizériával ,engem nem szokott bosszantani ha valaki lezúzza,mert ugye nem mindenki van beállva a trágya szórásra de azért ne nézzék már hülyének az állattartót,mert a trágya nem megy ki a földre meg nem dolgozza be magát,és elvárná tőlem,hogy ezt mind én csináljam meg neki ,eleve én csinálok árút a szalmából bálázok rakodok szállítok,és a telepen felrakom neki a trágyát.![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Válasz Diesel Tibor #8007. hozzászólásáraFelénk bálára veszik a területet .
Válasz medikus #8004. hozzászólásáraEz már jó arány ,én 100q trágyát adok 1hekiért,de az 5gurigást felsem szedem![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Válasz medikus #8004. hozzászólásáraEz a tehenészet nagy bálákat köt, 450 kg a szalmabála súlya.
Válasz Diesel Tibor #8001. hozzászólásáraNem értelek teljesen.Én nem értékelem fel,söt ha valakinek kell itt a faluban oda adom ingyen.
Válasz szeszko #8000. hozzászólásáraNálunk 1 guriga 10q trágya!
Válasz szeszko #8002. hozzászólásáraHa drágán veszem a szalmát akkor a következő évben drágább lesz a trágya, így értem,drága szalmából nem lehet olcsó trágyát előállítani.![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Válasz Diesel Tibor #7999. hozzászólásáraEzt hogy érted?
Válasz Apáé #7998. hozzászólásáraHa ennyire felértékelitek a szalmát akkor majd biztos,tele szalmázza az állást,gondolatod szerint.És akkor még válaszolnék így kéretlenül is neked ,szerinted ilyen kérdéseket nem tudna feltenni az akinek kellene a szalma,Nem mindegy milyen kis retek kombínó vágja,vékony rendel ,térd magasságban,persze tudom ti hektárra adnátok és ad 5db gurigát és kérnétek érte 200q érett trágyát.![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Válasz Apáé #7998. hozzászólásáraAnnyira nem értek hozzá, de szerintem négyszeres mennyiségben a legrosszabb gané is többet ér, mint egyszeres mennyiségben a szalma.
Karámból, istállóból kiszedett szarvasmarhatrágyáról van szó egyébként.
Válasz szeszko #7997. hozzászólásáraAzt azért tudni kell,hogy drága szalmából drága trágya lesz.![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Válasz szeszko #7997. hozzászólásáraHát,de nem mind1,hogy az a trágya milyen.
Milyen minöségü,hogyan van tárolva,mennyire érett és mennyi benne a szalma stb.
Trágya meg trágya között hatalmas különbségek vannak. Olyat is látok aki szár és szalmás trágyát hord,de igazi ganét nem is látni közte,de aki leszarja annak mind1.
Válasz Gazdász93 #7972. hozzászólásáraNálunk négyszer annyi ganét adnak a szalmáért cserébe.
Válasz Tom250 #7993. hozzászólásáraFeledé kalicka...autóban a legbiztonságosabb.![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Válasz gazda001 #7973. hozzászólásáraÉs akkor 100q trágyában mennyi a ható anyag?ha 50q szalmában ennyi ,amit nagyon kétlek.![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Válasz Apáé #7986. hozzászólásáraAnnyira azért nem minimális a tápértéke, mert az NPK-n túl egy nagy kupac szén is van benne. Szénre pedig nagy szüksége van a mikrobáknak a talajban, és sokszor a szén limitálja a növényeket is, nem az NPK.
Válasz F-A-R-M-E-R \ #7977. hozzászólásáraBelecsapott a autóba? Az nem lehetett semmi, én is mindig ettől parázok![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Válasz keriac #7991. hozzászólására7 tonna koruli atlag lett nalunk tobb folden. Legrosszabb 5t legjobb 8t. De tobbsegben 7 korul voltak.
Hol milyenek a búzák? Felénk eddig 45q-65q körül vágtak jó földeken, jó technológiával... Eddig bizakodó voltam, holnap kezdünk, most már izgulok. Annyi-amennyi, az árpa jó lett 8+-os, de ez nem jelent semmit a búza még ettől lehet halovány.
Válasz Nyomasek Bobo #7989. hozzászólásáraHa nullás komplex megy ősszel, akkor 135kg...
Válasz Apáé #7986. hozzászólására150-170kg nitrogén megy 1 évre, ami elbírja...
Válasz Apáé #7986. hozzászólására25-30cm termő réteg van erre.
Aki mélyebben szánt, megszívja.
Válasz Apáé #7986. hozzászólásáraLehet...
Csakhogy 2.5q 27essel lesz 35q buzám , árpám kb...
Válasz Nyomasek Bobo #7985. hozzászólásáraBiztos,hogy az a minimális tápértékkel biró szalma lehordás,leégetés az oka?
Nem lehet a rosszul megválasztott vagy tulzott mütrágya használata?
Válasz Apáé #7984. hozzászólásáraMíg volt ganészóróm, nem jött szalmáért senki. Most már ne is jöjjön.
Sajnos a 2000-2017-ig lehordott szalma hiánya szerintem meglatszik nàlam. 2000ig is le lett hordva, de akkor 3-4 évente kapott ganét...
Válasz Sk Laci #7983. hozzászólásáraVannak ilyen emberek akik még a szalmát is sajnálják...
Söt,söt
Válasz Gazdász93 #7972. hozzászólásáraSzecskázzad le, és dolgozzad be. Nyugodtan mond meg neki, hogy mennyi mütrágyát kéne neked venni és milyen értékben, hogy pótoljad a szalmában levő táplálék értékét. Ha hajlandó kifizetni a mütrágya árát a mai kétszeres árnál a tavalyihoz képest, akkor elviheti.
Én se adom el a szalmát, hanem bedolgozom a földbe. Hiába kínálnak érte "aprópénzt".
Válasz Gazdász93 #7980. hozzászólásáraHa van szóród, meg ő állja a rakodást, akkor megéri. A szalmát meg felrakod te, és elviszi ő.