Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR415.28 FtUSD400.96 FtCHF441.5 FtGBP501 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Sziasztok!
Ma elutaztunk Abádszalókra meg Tiszaderzsre innen Szolnokról.
Rengeteg kombájnokat láttam arrafelé, volt mikor sok lett a szalma, meg volt mikor nagyon kevés volt...
(John Deere, Claas, Deutz-Fahr, Massey Ferguson, Fortschritt)
Van aki már lesilózták a kukoricát...
Annyira csúnyák a kukoricák... szinte furulyáznak...
Válasz #3677. hozzászólásra
Tegnap mi átértünk a 25 mázsás búzákból a 60 mázsásakba hehe. Ezek kukorica után lettek vetve novemberbe két sor tárcsába hehe.
Most meg zuhog , a szénnééget kukit áztatja hehe.
Ma végre az is kiderült mi morgot a 2-es kombájnba, utóverő csapágy, szorító hüvely kettétörve hehe.
Alatta valami főszakik felhegesztették a tengőt hehehe.(lehet követjük példájukat)
Még mindig nemtudtam megindúlni sajáttal, holnap már egy 10hektárosba belelehetlesz állni.
Viszont leszedtem egy rokonom tritikáléját.
0,8 hektáron 55q jött le arany tisztán!
120centis szalmája volt kis tarlóval vágtam meg hektáronként ezmár 65-70mázsás anyag lenne, lényeg hogy 6-7 között arattam de nemnagyon tudtam volna gyorsabban menni szecskázóval, egyszerűen egy bő méter szalmát ledarálni nagyon nagy kraftot kér. A hűtővíz ígyis 88-92 fok között mocorgott tolás közben a vége felé amikor már gyomorban volt az anyag, előtte 85-88fokot mutatott. 3tonnás anyagban dombon megy fel maximum 90fokig, egyszerűen itt jön ki a különbség
40 AK fölötti földön, 3q műtrágyával, mindent idejében, szakszerűen megadva amit "kívánt", csak az eső nem érkezett, mikor a legjobban kellett volna...
gépet úgy belőttem, hogy gyakorlatilag nem leltem utána szétszórt szemet, viszont egy kis toklászmennyiség van a terményben. Nem vészes de van lebillentve a tetején. Nem akarok több szelet adni neki, ezt a keveset nemkéne elszórni azt gondolom.
Ma belekóstoltam é lecsaptam egy 5hektáros darabot, ez volt vágható. 13-13,5-ös vízeket mértem több mintából és 28q/ha lett az átlag. Ritka dombos nem elbokrosodott megsült anyag. Színe szép és nehéz is rendesen de kevés van mennyiségre.
Azért vannak még remények mert ettől jelentősen jobb kinézetű anyagok aratását várom!
Van amit már lehetne de a végén 1hektár régebben vízfolt volt és ott még puha. kotonstoppolni nemkéne majd szépen egyben, kb péntekre várom (az esőt is hehe:-) holnap nem aratunk még mert nem hiszem hogy jólesz, ami puha az puha
Ha lesz időm,mindenképpen csak nem tudom hogy leszek e net közelben,mert sajnos Balatonlellére kell utaznom egy 3 napos legénybúcsúra ami biztosan el vesz majd minden időmet a munkától!
Ezt milyen minőségű földön produkáltad,illetve mit kapott műtrágyában kifejezve?
Csak azért érdekelne mert mi is ezt a fajtát vetettük, de a sikér tartalma 25 körül van ahonnan vettem a mintát illetve ránézésre 40q megválasztja,de ez csak tipp holnap aratás utána kiderül végleg mit tudott!
Nálunk megkapta ősszel is a kaját illetve tavasszal is+lombtrágya,csak esőt nem kapott!
Üdv Mindenkinek! Ma arattuk a búzát, MV Toldi fajtájút. Netto 47q/ha adott, 28.5-31.8% sikér, 13.4-14.1% fehérje, 10.2-10.7% nedvesség mellett. Hallva néhány gazdatárs sajnálatos eredményeit, úgy gondolom - persze minden viszonylagos - komoly panaszra nem lehet okom,most már csak az árnak kellene kedvezőbben alakulnia...
GOSZ - Teljes erővel folyik az őszi búza aratása
A forrásaink alapján 1.080.000 ha vetésterületről megközelítően 4 millió tonna termést takaríthatunk be, de ez a mennyiség nagy mértékben függ az időjárástól. A búza átlag termése a tavalyi és a várt eredményeket nem éri el. Az eddig betakarított búza minősége viszont kiváló.
A hőségnapok miatt a kukoricák és napraforgók állománya sokat romlott az elmúlt napokban. Az óriási aszály és az afrikai meleg több térségben tönkre tette vagy tönkre teheti a termést. A hőség és csapadékhiány az 1.260.000 hektáron termesztett kukoricavetéseket visszafordíthatatlanul károsítja. A termés nagy százaléka tönkre mehet, amely tagjainkat és az állattenyésztőket is tönkre teheti. A szárazság folytatódása a rosszabb adottságú területeken teljesen megsemmisítheti a termést.
Ez a kedvezőtlen folyamat az egész társadalomra kihatással lehet.
A napraforgó állományok jelenlegi állapota gyenge-közepes terméskilátásokat mutat. Ennél még rosszabb a helyzet, a későn vetett és gyenge termőhelyi adottságú területeken.
A kukorica és a napraforgó esetében károk felmérése folyamatban van.
Ezen sajtóközleményt a rendkívüli hőség hatására kialakult terméskilátások gyors romlása miatt adtuk ki.
Vancsura József
elnök
Gabonatermesztők Országos Szövetsége
Grain Producer's Association - Hungary
1075 Budapest, Károly krt. 5/A félemelet 4.
Telefon: (06-1) 332-2330; Fax: (06-1) 312-8486
e-mail: gabonatermesztok@gabonatermesztok.hu
honlap: www.gabonatermesztok.hu
Már csak az a kérdés, hogy BMW F650, vagy FORD F650. Mert nem mindegy
Mi is belevágtunk a búzába, de nem merem beírni, mert lincselés lenne a vége
Ennél egy picit gyengébb, mert ez a fajtasor miatt több kaját kapott. Saaten Union fajták vannak mellette (hibrid is!), és ez a kontroll, mert eddig ezt vetettük.
Most nekünk kell mondani mekkora a kár érte a gazdákat, mert nem volt rendesen eső!!! Riportokat kell készíteni és nyomatni kifelé a hírt hogy mi is van valójában, mekkora a terméskiesés!!
de akkor most mér hallgatnak?
tavaly őssztől egyfolytában ment az üvöltözés, hogy micsoda évet zárt az agrárium, meghogy mennyi nyereség és pénz, ezek a fszok most hol vannak?
most miért hallgatnak???
(csaknem a gabonás lobbi markában vannak ők is, aztán most ők kapják azt a lóvét, amit a Zelmúlnyolcévbe a másikak kaptak?)
Csönd van lehet látják ők is hogy még az a 3,6t sem lesz meg országosan hektáronként!! Az ismerősök kezdik csipkedni a búzákat és volt akinek csak 15q volt az átlaga/ha!! Az nagyon siralmas!!
8331 hozzászólás
az enyémet ma vágták le. 1 ha-n lett 35q...és csak egy kis "jó román" műtrágya lett rászórva
Sziasztok!
Ma elutaztunk Abádszalókra meg Tiszaderzsre innen Szolnokról.
Rengeteg kombájnokat láttam arrafelé, volt mikor sok lett a szalma, meg volt mikor nagyon kevés volt...
(John Deere, Claas, Deutz-Fahr, Massey Ferguson, Fortschritt)
Van aki már lesilózták a kukoricát...
Annyira csúnyák a kukoricák... szinte furulyáznak...
Válasz #3683. hozzászólásra
hali!
hol ennyi?
22:22-kor csuktam be az ürítőcsigát.
Válasz #3682. hozzászólásra
Tegnap 57-et mondtak.
búza árat tud valaki?
jó nektek hogy hogy ennyi lett a termésetek.
hektáronkétn 20 25q lett.a 106-os dominátor röhögve szedi.csak jött az eső
Válasz #3678. hozzászólásra
Potyognak jegeg is.
Kivácsi lennék nagygazda 40 tonás tridem pótjait hogyan húzták le a földről hehehe.
Mi is vágtunk ma...35-40 mázsa a buza....szalma az nem sok Kuki meg ha nem esik sürgősen akkor max brikettnek lessz jó
Válasz #3677. hozzászólásra
Tegnap mi átértünk a 25 mázsás búzákból a 60 mázsásakba hehe. Ezek kukorica után lettek vetve novemberbe két sor tárcsába hehe.
Most meg zuhog , a szénnééget kukit áztatja hehe.
Ma végre az is kiderült mi morgot a 2-es kombájnba, utóverő csapágy, szorító hüvely kettétörve hehe.
Alatta valami főszakik felhegesztették a tengőt hehehe.(lehet követjük példájukat)
Még mindig nemtudtam megindúlni sajáttal, holnap már egy 10hektárosba belelehetlesz állni.
Viszont leszedtem egy rokonom tritikáléját.
0,8 hektáron 55q jött le arany tisztán!
120centis szalmája volt kis tarlóval vágtam meg hektáronként ezmár 65-70mázsás anyag lenne, lényeg hogy 6-7 között arattam de nemnagyon tudtam volna gyorsabban menni szecskázóval, egyszerűen egy bő méter szalmát ledarálni nagyon nagy kraftot kér. A hűtővíz ígyis 88-92 fok között mocorgott tolás közben a vége felé amikor már gyomorban volt az anyag, előtte 85-88fokot mutatott. 3tonnás anyagban dombon megy fel maximum 90fokig, egyszerűen itt jön ki a különbség
óóóóócsak fúlna a kombájn egésznap, úgy adná
Szerintem az eső mellett a vetési mennyiség a lényeg...nálad mennyi volt(ma néztem az MV sort és a Csárdás a Toldit veri)Válasz #3675. hozzászólásra
Válasz #3668. hozzászólásra
40 AK fölötti földön, 3q műtrágyával, mindent idejében, szakszerűen megadva amit "kívánt", csak az eső nem érkezett, mikor a legjobban kellett volna...
Válasz #3672. hozzászólásra
és mennyit termett???
gépet úgy belőttem, hogy gyakorlatilag nem leltem utána szétszórt szemet, viszont egy kis toklászmennyiség van a terményben. Nem vészes de van lebillentve a tetején. Nem akarok több szelet adni neki, ezt a keveset nemkéne elszórni azt gondolom.
Saját"Brutus 30-29,7sikér 13,3 fehérje...Ez most milyen kategoria?Bár idén mindegy,mindeki keres mindent 12fehérje felett
Ma belekóstoltam é lecsaptam egy 5hektáros darabot, ez volt vágható. 13-13,5-ös vízeket mértem több mintából és 28q/ha lett az átlag. Ritka dombos nem elbokrosodott megsült anyag. Színe szép és nehéz is rendesen de kevés van mennyiségre.
Azért vannak még remények mert ettől jelentősen jobb kinézetű anyagok aratását várom!
Van amit már lehetne de a végén 1hektár régebben vízfolt volt és ott még puha. kotonstoppolni nemkéne majd szépen egyben, kb péntekre várom (az esőt is hehe:-) holnap nem aratunk még mert nem hiszem hogy jólesz, ami puha az puha
Válasz #3669. hozzászólásra
Ha lesz időm,mindenképpen csak nem tudom hogy leszek e net közelben,mert sajnos Balatonlellére kell utaznom egy 3 napos legénybúcsúra ami biztosan el vesz majd minden időmet a munkától!
Válasz #3668. hozzászólásra
Majd írd meg mennyit adott én is kíváncsi vagyok rá
Válasz #3657. hozzászólásra
Ezt milyen minőségű földön produkáltad,illetve mit kapott műtrágyában kifejezve?
Csak azért érdekelne mert mi is ezt a fajtát vetettük, de a sikér tartalma 25 körül van ahonnan vettem a mintát illetve ránézésre 40q megválasztja,de ez csak tipp holnap aratás utána kiderül végleg mit tudott!
Nálunk megkapta ősszel is a kaját illetve tavasszal is+lombtrágya,csak esőt nem kapott!
Válasz #3664. hozzászólásra
3,5 lesz szerintem...
Válasz #3664. hozzászólásra
Na arra én is!!
Válasz #3663. hozzászólásra
A 4t az szebben mutatna ezért az árért!!! Kettő az karcsú, vagy nem?????
Kiváncsi lennék hogy a 4tonnás átlag hogy fog összjönni országosan felénk olyan 2,5 3t lessz az átlag itt Gyöngyös melett.
Ma Mv csardas 2t /ha 36s 16f 54,e+komp
Válasz #3659. hozzászólásra
Mennyivel lett vetve és miket kapott?
Hú bammeg, az szép! Gratula!
Nem mindegy, hogy angol-magyar, vagy magyar-angol. Nagyon nem:)
Válasz #3658. hozzászólásra
aranycsapat angol-magyar ;)
Válasz #3651. hozzászólásra
Korzo
Mennyit adott a Lupus ?Nekünk csak az van és másik években sem "hagyott cserben minket"
Üdv Mindenkinek! Ma arattuk a búzát, MV Toldi fajtájút. Netto 47q/ha adott, 28.5-31.8% sikér, 13.4-14.1% fehérje, 10.2-10.7% nedvesség mellett. Hallva néhány gazdatárs sajnálatos eredményeit, úgy gondolom - persze minden viszonylagos - komoly panaszra nem lehet okom,most már csak az árnak kellene kedvezőbben alakulnia...
Válasz #3653. hozzászólásra
Részvétem, az nagyon karcsú!!! Szerintem tévednek azzal a 4 millió tonnával annyi nem lesz, mitől lenne is ??????????
Válasz #3652. hozzászólásra
Nem nekem, én új autót elvből nem veszek, inkább legyen több régi (c:
GOSZ - Teljes erővel folyik az őszi búza aratása
A forrásaink alapján 1.080.000 ha vetésterületről megközelítően 4 millió tonna termést takaríthatunk be, de ez a mennyiség nagy mértékben függ az időjárástól. A búza átlag termése a tavalyi és a várt eredményeket nem éri el. Az eddig betakarított búza minősége viszont kiváló.
A hőségnapok miatt a kukoricák és napraforgók állománya sokat romlott az elmúlt napokban. Az óriási aszály és az afrikai meleg több térségben tönkre tette vagy tönkre teheti a termést. A hőség és csapadékhiány az 1.260.000 hektáron termesztett kukoricavetéseket visszafordíthatatlanul károsítja. A termés nagy százaléka tönkre mehet, amely tagjainkat és az állattenyésztőket is tönkre teheti. A szárazság folytatódása a rosszabb adottságú területeken teljesen megsemmisítheti a termést.
Ez a kedvezőtlen folyamat az egész társadalomra kihatással lehet.
A napraforgó állományok jelenlegi állapota gyenge-közepes terméskilátásokat mutat. Ennél még rosszabb a helyzet, a későn vetett és gyenge termőhelyi adottságú területeken.
A kukorica és a napraforgó esetében károk felmérése folyamatban van.
Ezen sajtóközleményt a rendkívüli hőség hatására kialakult terméskilátások gyors romlása miatt adtuk ki.
Vancsura József
elnök
Gabonatermesztők Országos Szövetsége
Grain Producer's Association - Hungary
1075 Budapest, Károly krt. 5/A félemelet 4.
Telefon: (06-1) 332-2330; Fax: (06-1) 312-8486
e-mail: gabonatermesztok@gabonatermesztok.hu
honlap: www.gabonatermesztok.hu
Válasz #3642. hozzászólásra
Sanyi nálunk volt 1 tonnás is és nagyon kevés lépi túl a kettőt pedig minden adott volt neki a csapadékon kívül
Válasz #3651. hozzászólásra
új 95-ös szóba se jöhet már? vagy te is csak a régieket szereted?
Válasz #3640. hozzászólásra
Már csak az a kérdés, hogy BMW F650, vagy FORD F650. Mert nem mindegy
Mi is belevágtunk a búzába, de nem merem beírni, mert lincselés lenne a vége
Ennél egy picit gyengébb, mert ez a fajtasor miatt több kaját kapott. Saaten Union fajták vannak mellette (hibrid is!), és ez a kontroll, mert eddig ezt vetettük.
ÉP MI UiVálasz #3649. hozzászólásra
Szintén totál
Válasz #3648. hozzászólásra
Jó kérdés!!
Én nem fogok tarlót hántani az bizti, nálam megy a totálgyomírtó, azzal el lesz a föld az őszi szántásig!!
Válasz #3646. hozzászólásra
miből lesz műtrágya?
nálunk a héten kész lesznek még a tarlóhántások is
Válasz #3643. hozzászólásra
Most nekünk kell mondani mekkora a kár érte a gazdákat, mert nem volt rendesen eső!!! Riportokat kell készíteni és nyomatni kifelé a hírt hogy mi is van valójában, mekkora a terméskiesés!!
idén mi fogja rendbe rakni a jdp-t?
Az a lényeg, hogy a hírekben az legyen benne, hogy mennyi támogatás megy ki az ENTER-ekkel a gazdák felé....
de akkor most mér hallgatnak?
tavaly őssztől egyfolytában ment az üvöltözés, hogy micsoda évet zárt az agrárium, meghogy mennyi nyereség és pénz, ezek a fszok most hol vannak?
most miért hallgatnak???
(csaknem a gabonás lobbi markában vannak ők is, aztán most ők kapják azt a lóvét, amit a Zelmúlnyolcévbe a másikak kaptak?)
Válasz #3641. hozzászólásra
Csönd van lehet látják ők is hogy még az a 3,6t sem lesz meg országosan hektáronként!! Az ismerősök kezdik csipkedni a búzákat és volt akinek csak 15q volt az átlaga/ha!! Az nagyon siralmas!!
mi történt ma az aratási koordinációs bizottság ülésén?
vagy nem ma volt a második?
mér nem jelent meg semmi hír róla?
kvaéletbe, mi ez a nagy csönd?
Válasz #3639. hozzászólásra
Dani! Neked nem is egy, hanem kettő F650 lesz. Egy hétköznapra, egy meg az ünnepekre!
Válasz #3637. hozzászólásra
De jó hallani tőled hogy én nagyon értek a fődhöz!
Nekem akkó lesz F650?
Válasz #3637. hozzászólásra
Abból nem lesz micsu kocsi igazi, csak bruder!! Az a 2 tonna az gatya nagyon!!