Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR407.83 FtUSD393.55 FtCHF432.15 FtGBP488.04 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
A repce nálunk is 20q körül adott. Az első búzák 20q-tól indulnak, a legjobb eddig nem volt több 35q-nál. A jobb termések még várnak,de szerintem az átlag 45q környékén mozog majd.
Ma bele kóstoltunk egy szárazabb repce táblába elég jól nézett ki de csalódást okozott 21q/ha
Másnál hogy fest a helyzet?
Ja és az átvevőnél árat még mindig nem tudnak mondani.
Elöször az ablak ötlete merült fel,de még indig nincs kész.Itt a neten fedeztem fel a készüléket közbe kiderült hogy a habi forgalmazza.Vettünk egyet beszereltem .Ma ment elöször ugy tünik hogy müködik.Majd dög melegbe válik el hogy mit tud.Akinek van dicsérik jo.Csak viz kell bele,meg áram.
ezt régen az mgszh csinálta, most meg ennek a nébihnek kell küldeni. szinte minden növényre, nemtom 1-2 előzetes meg végleges becslés, ahogy fejlődnek.
e mellett meg a ksh-nak is küldözgetni kell mindenféle ökörséget, hát azokon be szoktam fonni a hajam, azoknál böszmébb táblázatokat kitalálni sem lehetne.
Régebben egy ismerősöm kapott valami jelentési cuccost ami kötelező lett volna neki(pont az egyiknél ott voltam, mikor hozta a postása), hát kötelezően ment a kukába, ennek már van vagy 4-5 éve is.
van egy ilyen előre nyomtatott tömb, azt kiadják, és azt kötelező tölteni, és leadni. búzát most kedden adtuk le, ez már az utolsó becslés. búzára értelemszerűen több becslés már nem lesz idén, ezért mondják ezt már "végleges" becslésnek.
egyébként minden terményre van ilyen, egy szép nagy vastag, összefűzött tömb, indigóval... 30 éve nem láttam már indigót, de ebbe még az van...
Hááát... ha a kukoricájuk nincs, akkor szokhatják. gabona szilázs is elég jó táplálék tud lenni. Általában aszályos nyárra számítva szokták inkább csinálni. De náluk lehet hogy bevett technológia.
Válasz #3398. hozzászólásra
Jaja láttam. Hogy szoktak e nem tudom, meglehet hogy olasz szokás, mert az olasz tehenészeti telepére vitték ha jól láttam.
hát igen, ilyen megeshet.
Pedig nekem powerflow astzal van ugye, ahol a hevedersor vagy 10centivel magasabban van mint a kaszasor. Síma asztalnál mégkönyebben belemegy minden ilyen dolog.
8331 hozzászólás
Válasz #3433. hozzászólásra
Na ja szépen elfeküdték a kicsi pofikájukat
Válasz #3431. hozzászólásra
Látom a MACDON adapterek kezdenek hódítani
Válasz #3429. hozzászólásra
http://metos.hu/katalog/gabonanedvesseg%202010.pdf
http://www.agrogazda.hu/termekek/laborfelszereles/beltartalmi_elemzok/mininfra_gt_elemzo_72
http://www.konzumtrade.hu/component/search/liszt.html?searchphrase=any&ordering=newest
Válasz #3433. hozzászólásra
Ezekszerint a tudásnak ára van??!!
Válasz #3429. hozzászólásra
Úgy készíts rá 3,5 milka csokit.....
Felénk a héten kezdik a repcét...árpát már levágták nem tom mennyit adott.
http://www.youtube.com/watch?v=ODIqGBi9fGc&feature=related Egy kis kedv csináló!!!
Zt tomi!!!
Lekaptátok már a Toborzót???
Üdv kollégák ! Volna egy kérésem gabona beltartalmi mérő műszer érdekelne (jó áron-lehetőleg új) köszönöm
Válasz #3426. hozzászólásra
A repce nálunk is 20q körül adott. Az első búzák 20q-tól indulnak, a legjobb eddig nem volt több 35q-nál. A jobb termések még várnak,de szerintem az átlag 45q környékén mozog majd.
Válasz #3426. hozzászólásra
,még 3-4 nap min. kb. 20% éretlen, félérett..... hát ez van addig várunk
Ma bele kóstoltunk egy szárazabb repce táblába elég jól nézett ki de csalódást okozott 21q/ha
Másnál hogy fest a helyzet?
Ja és az átvevőnél árat még mindig nem tudnak mondani.
Válasz #3423. hozzászólásra
Elöször az ablak ötlete merült fel,de még indig nincs kész.Itt a neten fedeztem fel a készüléket közbe kiderült hogy a habi forgalmazza.Vettünk egyet beszereltem .Ma ment elöször ugy tünik hogy müködik.Majd dög melegbe válik el hogy mit tud.Akinek van dicsérik jo.Csak viz kell bele,meg áram.
Válasz #3422. hozzászólásra
Igen hello.Párom az állattenyésztö én meg a növénytermesztö meg mindenes.Alakul a sertés ár felénkis.
Válasz #3421. hozzászólásra
fülke hűtő hogy vált be? Bár csinálod a nyitható ablakot, szóval gondolom...
Válasz #3421. hozzászólásra
Zsolti!
Most jöttem rá , h ki is vagy!
Múltkorábban voltunk Nálatok kekszért-stimm?
Válasz #3420. hozzászólásra
Most töltöm a hosszab verziot ragd be azt is.
[video1]
Válasz #3417. hozzászólásra
ezt régen az mgszh csinálta, most meg ennek a nébihnek kell küldeni. szinte minden növényre, nemtom 1-2 előzetes meg végleges becslés, ahogy fejlődnek.
e mellett meg a ksh-nak is küldözgetni kell mindenféle ökörséget, hát azokon be szoktam fonni a hajam, azoknál böszmébb táblázatokat kitalálni sem lehetne.
Válasz #3416. hozzászólásra
Régebben egy ismerősöm kapott valami jelentési cuccost ami kötelező lett volna neki(pont az egyiknél ott voltam, mikor hozta a postása), hát kötelezően ment a kukába, ennek már van vagy 4-5 éve is.
Válasz #3414. hozzászólásra
foggggalmam sincs, hogy miszerint osztják, gondolom terület után, nemtom...
Válasz #3414. hozzászólásra
Nekem sem. kb mint púp a hátamra..
Válasz #3413. hozzászólásra
És ezt kik kapják ???
Nem, mint ha hiányozna nekem.........csak úgy kérdem !
Válasz #3409. hozzászólásra
van egy ilyen előre nyomtatott tömb, azt kiadják, és azt kötelező tölteni, és leadni. búzát most kedden adtuk le, ez már az utolsó becslés. búzára értelemszerűen több becslés már nem lesz idén, ezért mondják ezt már "végleges" becslésnek.
egyébként minden terményre van ilyen, egy szép nagy vastag, összefűzött tömb, indigóval... 30 éve nem láttam már indigót, de ebbe még az van...
Válasz #3405. hozzászólásra
Itt 250hektár átlag és jó cégnél 2,8tonna csak
Ez olyan lehet mint az egy éves, vagy inkább hónapos időjárás előrejelzés, vagy bejön, vagy nem....
Hát ha úgy, mint ahogy a piackutatók felhívnak........akkor............
Válasz #3407. hozzászólásra
egyszer már érdekelne, hogy hogyan történik ez a becslés
Válasz #3407. hozzászólásra
no
csak vááárják
és várják.........
Válasz #3406. hozzászólásra
Több búzát várnak, mint tavaly ???
Üsse kavics, legyen akkor 3000 q-ja, ha már több lesz........
Magyarország: őszi búza - termelés - 2012 végleges termésbecslés: 4,173 millió tonna (+1% vs 2011). (NÉBIH, 2012. 06. 18.)
Magyarország: durumbúza - termelés - 2012 végleges termésbecslés: 37,39 ezer tonna (-25% vs 2011). (NÉBIH, 2012. 06. 18.)
Magyarország: rozs - termelés - 2012 végleges termésbecslés: 88,60 ezer tonna (+17% vs 2011). (NÉBIH, 2012. 06. 18.)
Magyarország: triticale - termelés - 2012 végleges termésbecslés: 381,35 ezer tonna (+12% vs 2011). (NÉBIH, 2012. 06. 18.)
Magyarország: repce - termelés - 2012 végleges termésbecslés: 367,03 ezer tonna (-30% vs 2011). (NÉBIH, 2012. 06. 18.)
Válasz #3404. hozzászólásra
Nállunk lassan végeznek az árpával.Olyan 30-35 mázsát ad.
http://baon.hu/bacs-kiskun/kozelet/mar-aratjak-az-oszi-arpat-448165
Válasz #3399. hozzászólásra
Jaja oda vitték
Válasz #3387. hozzászólásra
No miről maradtam le csk nem volt némi csete paté
Hááát... ha a kukoricájuk nincs, akkor szokhatják. gabona szilázs is elég jó táplálék tud lenni. Általában aszályos nyárra számítva szokták inkább csinálni. De náluk lehet hogy bevett technológia.
Jaja láttam. Hogy szoktak e nem tudom, meglehet hogy olasz szokás, mert az olasz tehenészeti telepére vitték ha jól láttam.
Félegyháza Tiszaalpár között a teljesen jó gabonát szerintem lesilózták Szoktak ilyet csinálni??
20.-a utánra, de valószínűleg megint zöld szárú lesz a szalma,mint tavaly.:)
Akkor 20.-a körül már dübörgés
Válasz #3393. hozzászólásra
időben
Válasz #3393. hozzászólásra
2 hét kb, kettő és fél. Már nyakig vagyunk a kombájnban.
Üdv! Őszi árpát ki mikorra tervezi?
Válasz #3391. hozzászólásra
Hátha igy nyilik az oldal ! http://www.farmit.hu/sites/default/files/documents/agroforum/HertelendyP.pdf
http://A raktári károsítók elleni védekezésről Tegyétek át neki való témakörhöz !
üdv mindenkinek! érdeklődnék ki menyiért vágja a kukoricákat??? én 15-16 korül gondoltam rota disc-el! ti menyiért szeditek????
Válasz #3388. hozzászólásra
hát igen, ilyen megeshet.
Pedig nekem powerflow astzal van ugye, ahol a hevedersor vagy 10centivel magasabban van mint a kaszasor. Síma asztalnál mégkönyebben belemegy minden ilyen dolog.
de evett már meg őzikét is sajnos...
Válasz #3387. hozzászólásra
Én az előbbi kaszapengéshez hasonlókra gondoltam...