Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR411.35 FtUSD399.52 FtCHF437.83 FtGBP488.76 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #368. hozzászólásra
Az ilyen embereket , cégeket az internetre ssze kell gyűjteni / legyen felvásárló, kereskedő , gyártó stb. / és szépen módszeresen ki kell őket szorítani a piacról.
Válasz #361. hozzászólásra
A borsó kombájnos kollégáktól kapok de amit művelnek, a felvásárlók, értékesítők az már mindennek a teteje!!Most hallotam EGY ÁLLAT TARTÓ NAGY GAZDA TŐBB ÉVE NEM FIZETKI AZ ELVÉGZETT MUNKÁT A kisgazdának, de autót már cserélt!!! TÖBBET!!!!!
Én ma árpát vágtam (meg egy szerencsétlen lúzer őzgidát, aki olyan hülye volt, hogy miután 50 m-en ment előttem végre kiugrott a tarlóra, de mikor elmentem mellette visszafutott és elbújt, míg nem láttam - Rest in Peace....)
viszont ez egész épkézláb lett, vetett területre vetítve is 40 q körül van, aratottra kb. 48-50. A tegnapi repce még gyalázatosabb, mint az előzetes becslés alapján, a SU Titan rárajtolt egy 15,7 q-ra, és egy kétórás ádáz küzdelemre egy mackóval... GYÖNGE, HARMATGYÖNGE...
Elkezdtük mi is a repcéket és elmondhatom,hogy az átlagok nem valami fényesek. Amiket 4 tonnának saccoltunk azok csak 3 tonnásak lettek és hallom egyre több helyröl, hogy elmaradnak a becsült termések mindenhol. A tavaszi sok csapadék és a hüvös idö mégsem hozta meg a várt eredményt.
Szóval az a hír járja erre a repcéknél, hogy 5-23 q-ig aratgatnak hekinkként és csak a learatott területre számolják az átlagot, mert sokan bíznak benne, hogy a maradékot is le lehet aratni....
Sok-sok termelő leszerződött 25-28 q-ra és nincs nekik csak 15-18 q-uk......
Majd mi!
Itt aztán nem lesz elakadás!
Bekapcsolok mindent!
Összekapcsolok mindent!
Olyan gumijaim vannak mint senki másnak!
Ezzel elnemsüllyedünk fénék! háháháháhhá
Aztán x órás húzkálás a repcébe lett a vége....... háháháháhá
Még a húzatókat is leszaggatták a csodadérrőőő....... há há há
Beindultak a tanyán a izomkombájnok.....
CX LEXI WTS STS..... MVH FVM ja ezek nem idevaló rövidítések hehehhehehehe
aztán még van a KILO MEGA! GIGA.......
25-ért arattam........30-at evett. Gyök 3-al mentem !!!!!
Voltak részek ahol 1-esben mentem csak. Az egész le volt dőlve totálra. A bordinfo 2-3 km/h-kat mutatott........
Itt kezd normalizálódni a helyzet,ma letoltunk 37 hektár árpát, az átlagfogyasztás 13L a Medion 15L a Mega de az nagyon döltett szedett és élment 30Km-re aratni ,nagy a szórás 2,8-5,5T átlagok de a súly sehol nem éri el a szabvánt.,
Sziasztok!
Kész a repcearatás! A hozam az aratott területen 30q/ha, csak az a gond ,hogy pont a területem 2/3-dát tudtam betakarítani mert a többi sajnos víz alatt van Jó ha nullázza magát, de nem biztos.
nálunk is kész vannak az árpák. mindenhol kevesebb a vártnál. nekem 40 helyett lett 30q. ment a raktárba, mert a 3000Ft is kevés érte. érdekes dolgok lesznek, mire befejeződik az aratás
825 hozzászólás
Válasz #368. hozzászólásra
Az ilyen embereket , cégeket az internetre ssze kell gyűjteni / legyen felvásárló, kereskedő , gyártó stb. / és szépen módszeresen ki kell őket szorítani a piacról.
Ma kezdjük el durum vágását,rece 1t-val maradt el a tavalyim átlagtól,pedig jobbnak látszott!20%-a kintmaradt a talaj miatt!
Válasz #371. hozzászólásra
Üdv, újjonan több millió.
Használtan nem sikerült kapni.
Válasz #371. hozzászólásra
A használt láncnak párja sztem milla körül van.
Válasz #370. hozzászólásra
Mibe kerül egy lánctalp?
Üdv, végre megindult a vágás.
Remélem Mindenkinél elindulnak végre a gépek, őröletes kínlódás ez így is.
Válasz #352. hozzászólásra
értem...de kb mikor lehetne kezdeni ha ilyen maradna az idő?
árról eléggé jókat hallok...ebben bízunk!
A borsó kombájnos kollégáktól kapok de amit művelnek, a felvásárlók, értékesítők az már mindennek a teteje!!Most hallotam EGY ÁLLAT TARTÓ NAGY GAZDA TŐBB ÉVE NEM FIZETKI AZ ELVÉGZETT MUNKÁT A kisgazdának, de autót már cserélt!!! TÖBBET!!!!!
Mi ilyet nem veszünk az
7
CENT
ség..........
Válasz #362. hozzászólásra
Ez a fajta tárcsázás az nekem is bejön!!Nem ugy mint az öreg steigerel...
Válasz #364. hozzászólásra
189cm/ 89 kg hosszú évek óta !!
Válasz #362. hozzászólásra
Látom Te se számolod a kalóriákat
A tegnapi vihar után, mnem volt aratás csak TÁRCSÁZÁS!![kep1][kep2]
A tegnapi vihar után, mnem volt aratás csak TÁRCSÁZÁS!!
Válasz #360. hozzászólásra
épp ma néztem, hogy a boltban meg 600-700 forint egy kg fagyasztott borsó
k.va annyukat
Válasz #359. hozzászólásra
Ja és fikszek az árak !!
Hálisten én sose termeltem konzervalapanyagnak való növényeket ,de ezek után biztos nem !!
Válasz #358. hozzászólásra
Hallottam ,hogy alacsonyak a termések .
Válasz #357. hozzászólásra
Nálunk nagy a baj a zöldborsóval !!!!
Válasz #356. hozzászólásra
van, 2 nap múlva vágom , igéretesnek látszik
Válasz #355. hozzászólásra
Hali! Ez napra után volt vetve !! a holnapi búza igéretesebnek látszik kiváncsi vagyok mertha ilyen szar akor van balhé!!
Vet borsó van ??
Válasz #354. hozzászólásra
Hali !
Csak kukorica után fuzáriumos , vagy más elővetemény után is?
Ma kezdtük a búza betakaritását 3.8t éphogy étkezési és fuzáriumos !!!! 2×gonbázot !!
Válasz #352. hozzászólásra
zöldtrágyának miért borsót?
Válasz #351. hozzászólásra
nincs, mert ami száraznak volt vetve, azt ...mula leszedte zöldborsónak, és inkább majd veszünk borsót zöldtrágyának...
Válasz #350. hozzászólásra
Üdv!
végülis tudtam árpát szerezni azért nem jelentkeztem!
egy kérdés viszont: Takarmányborsót mikor kezditek?
Válasz #349. hozzászólásra
Én ma árpát vágtam (meg egy szerencsétlen lúzer őzgidát, aki olyan hülye volt, hogy miután 50 m-en ment előttem végre kiugrott a tarlóra, de mikor elmentem mellette visszafutott és elbújt, míg nem láttam - Rest in Peace....)
viszont ez egész épkézláb lett, vetett területre vetítve is 40 q körül van, aratottra kb. 48-50. A tegnapi repce még gyalázatosabb, mint az előzetes becslés alapján, a SU Titan rárajtolt egy 15,7 q-ra, és egy kétórás ádáz küzdelemre egy mackóval... GYÖNGE, HARMATGYÖNGE...
Levágtuk a repcét mi 30at vártuk tőle de az átlag 25nél megakadt! Egy területen vágtunk 35öt az volt a plafon.
Elkezdtük mi is a repcéket és elmondhatom,hogy az átlagok nem valami fényesek. Amiket 4 tonnának saccoltunk azok csak 3 tonnásak lettek és hallom egyre több helyröl, hogy elmaradnak a becsült termések mindenhol. A tavaszi sok csapadék és a hüvös idö mégsem hozta meg a várt eredményt.
Szóval az a hír járja erre a repcéknél, hogy 5-23 q-ig aratgatnak hekinkként és csak a learatott területre számolják az átlagot, mert sokan bíznak benne, hogy a maradékot is le lehet aratni....
Sok-sok termelő leszerződött 25-28 q-ra és nincs nekik csak 15-18 q-uk......
Válasz #336. hozzászólásra
Nálatok a törpét húzzák..........
......nálunk meg a medvét nyúzzák.....
Válasz #344. hozzászólásra
Vannak kémek távoli vidékeken....
Rohadt G.-k ezek mind........
Lefizetnek mindenkit........
Mexerzik a fődeket.......
Pusztuljon meg a phoshástó az is akit le lehet fizetni......
Válasz #343. hozzászólásra
Hát, közelebb vannak Hozzád, mint hozzám, de csak infóképp rákérdeztem
Válasz #342. hozzászólásra
Mitgondolsz figyelek én táááááááávoli skandináv cégeket.......
Amúgymeg remélem az utolsó aratásuk.............
Már a nevük is BICSAK nyitogató......
Válasz #341. hozzászólásra
A DAN SKandinávia Agrar már aratgat?
Aszondja a kombájnos....
Majd mi!
Itt aztán nem lesz elakadás!
Bekapcsolok mindent!
Összekapcsolok mindent!
Olyan gumijaim vannak mint senki másnak!
Ezzel elnemsüllyedünk fénék! háháháháhhá
Aztán x órás húzkálás a repcébe lett a vége....... háháháháhá
Még a húzatókat is leszaggatták a csodadérrőőő....... há há há
Beindultak a tanyán a izomkombájnok.....
CX LEXI WTS STS..... MVH FVM ja ezek nem idevaló rövidítések hehehhehehehe
aztán még van a KILO MEGA! GIGA.......
Válasz #337. hozzászólásra
Alkuba vagyok én is....csak sokat kéne engednem.......
Mellesleg azt mondják jövőre értéke lesz a használt kombájnnak, mert alig van a kereskedésekben !
Válasz #336. hozzászólásra
Válasz #335. hozzászólásra
Szerdán majdnem eladtam a Megát,de azonnal akarta vinni a kolléga ,csak sajnos én nem találtam helyette megfelelőt,2 héttel jött volna korábban
Válasz #335. hozzászólásra
Szabi ne add fel, ilyen a vizisport iszap birkózással keverve. Nálunk is "törpéznek"a fiúk.Van aki akkorát fog hogy van mit kihúzni.
Válasz #333. hozzászólásra
Itt is annyi.
(Normál esetben)
Válasz #331. hozzászólásra
És tudtommal a bordinform nem tud visszaszámolni kerékcsúszást
itt 15-17 a tarifa
Azta!
25-ért arattam........30-at evett. Gyök 3-al mentem !!!!!
Voltak részek ahol 1-esben mentem csak. Az egész le volt dőlve totálra. A bordinfo 2-3 km/h-kat mutatott........
Itt kezd normalizálódni a helyzet,ma letoltunk 37 hektár árpát, az átlagfogyasztás 13L a Medion 15L a Mega de az nagyon döltett szedett és élment 30Km-re aratni ,nagy a szórás 2,8-5,5T átlagok de a súly sehol nem éri el a szabvánt.,
Repcét kezdtem ma 2.5-3 t/ha körül van,borsót hétfőn akartam vágni 30mm esőt kapott most du.
Sziasztok!
Kész a repcearatás! A hozam az aratott területen 30q/ha, csak az a gond ,hogy pont a területem 2/3-dát tudtam betakarítani mert a többi sajnos víz alatt van Jó ha nullázza magát, de nem biztos.
Na, ki, mennyiért arat az idén??????
Válasz #319. hozzászólásra
nálunk is kész vannak az árpák. mindenhol kevesebb a vártnál. nekem 40 helyett lett 30q. ment a raktárba, mert a 3000Ft is kevés érte. érdekes dolgok lesznek, mire befejeződik az aratás