Hirdetés
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Ukrán Csemegeszöllő fajták /adok veszek cserélek / új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- Húsmarhatartás a Kárpát-medencében új
- Műtrágya árak új
- Életképek a gazdálkodás mindennapjairól új
- Direktvetés, no-till. új
- Bérmunka tarifák szántóföldön! új
- Poénok új
Cikkajánló
Hirdetés
Magyar gazdák által termelt, kiváló minőségű tej
Az Alföldi Tej Kft. termékein a KMÉ-védjegy nemcsak presztízs, hanem garancia is...
Sajtóközlemény
825 hozzászólás
Itt még "magágykészítéssel", napra vetéssel, hengerezéssel is lehet találkozni, de valaki a búzát, valaki a repcét és valaki az árpát aratja!!
Válasz #323. hozzászólásra
Gyökeres mellett. Nem vágunk már. Pihi van.
Válasz #322. hozzászólásra
Merre vágtatok, mert itt még nem esik de sötét van!
Árpa letudva, vagyis amire rá tudtunk menni, meg az aratás is egy időre, kb 20 perc alatt 16 mili eső zúdult ránk. Alig bírtam kimenekülni a düllőről a kombájnnal
Válasz #319. hozzászólásra
Ma már alakult az MBP volt 64g, csak 10 több mint tegnap.A fajsúly nem volt mérve de szebbnek látszott !!
Válasz #319. hozzászólásra
búzák hogy néznek ki? mert a miénk az a pár fuzáriumos kalász ami kifehéredett, nem látni rajta semmit annyi hogy asszott szemek vannak benne de már ropog a fogam alatt az egészséges kalászokba meg most keményednek be a szemek, kiváncsi leszek rá már annak se sok kell, csak legyen jó idő
Válasz #317. hozzászólásra
árpából még csak azt az egy darabot vágtuk le, amiről tegnap írtam... azt 6-7 tonna közé vártuk még májusban, Mikor learattuk, a pótkocsik alapján 35 körülre saccoltuk. Aztán megmértük a hektólitersúlyt... kb. alatta van a 30-nak...
mondjuk itt a repce 85000-szállítás, az kb. 1000-1200 ft. Ez nem rossz ár már, viszont az alsó 1 tonnát lekötöttük még 76000-rel, azt annyiért kell odaadni.
Zápor miatt mecs nézés, majd holnap...!
Válasz #316. hozzászólásra
itt mondanák rá 8000-et legalább az ár jó.......árpa milyen lett?
Ma elkezdtük aratni a repcét.
Az első mérési adat alapján a repce prognózisunk 3-3,5 tonnáról 2 tonnára változott!
nálunk is megvannak a barna szemek, rengeteg ami nincs kitelve, stb, stb, stb. egyre kilátástalanabb a végkifejlet....
Válasz #309. hozzászólásra
Amég nincs betakarítva mind, addig nem nyilatkozok
Válasz #313. hozzászólásra
a kombájn mutatta a fogyasztást.... 1hektár 21liter(lexion580) 1hektár 18liter (lexion560), a nagy 3 liter híjján a dupláját ette mint szokott normális talajon
repce levágva.... lett vagy 5mázsa/ha, tiszta gomba az egész tele barna szemmel, a 8hektárról lelett aratva vagy 6.5 a röhadt árvíz miatt, lett volna vagy 25mázsás repce . a lexion 50 centit sülyedt meg 330 lóerő kellett neki hogy kihúzza........, ismerős 2szer gombaölőzte és ugyanolyan tele barna szemmel.
Na hali! Ma levágtam az árpát.Ilyen szar még sose volt .Nem volt nagyon dőlt ,zölden gyönyörűnek tűnt.Nem kaptam jeget,árvizet,belvizet sem,na majd most jóóóó lesz!Nem lett!CCa 32-33q kb/ha.Nem vagyok mammutvállalat,kicsibe nyomom,lehet,hogy éhen döglök????
Válasz #310. hozzászólásra
A fuzárim gombát nemcsak betárolás után 1 hónappal lehet kimutatni?
Tegnap lecsúszott az dülőútról a kombájn, 10 órakor, mikor mentek kifwelé. Fél 6-ra tudták kicsörlőzni. Az volt a baj, hogy az úton csak a víz látszott, az nem, hogy előtte nap ott 1 hidast ráncigáltak. Elől a fend a póttal elment, a kombájn meg így járt. Úgy néz ki, hogy nem lett baja.
Kapott 1 alapos mosást. Ezt az árpát befejezzük,aztán csak a sajátot szedjük.
Válasz #308. hozzászólásra
Elképzelhető,de ha mégis megveszik utánna meg nem fuzáriumosként, hanem minőségiként árulják.A terményboltokban 4300 alatt nincs termény az is zab a kukurica meg 5 felett, még jó hogy ültem a biciklin.!!
Válasz #307. hozzászólásra
ne szerénykedj Frank !!!!!!!!!
(dicsekedj el nekijek , hogy van ahun XX q-át is eléri a termés
Válasz #301. hozzászólásra
Hasznot a biztos hogy nem , de a fuzárium az mindenhol bennne van a pakliban
1enlőre nincs befejezve, tehát nem nyilatkoznék.
Válasz #303. hozzászólásra
Javitót vettetem, a fajtaoltalom miatt nem irok nevet,de tavaly az volt az év rekordja.
Válasz #303. hozzászólásra
Azért amiket mostanában láttam búzákat azok sem világbajnokok... Egy táblával találkoztam nem rég ami néz is ki valahogy, de az 3-4szer lett gombaölőzve. A többi agyig fuzáriumos. Itt a környéken már sokan gondolkoznak hogy valahogy ki kellene iktatni a forgóból.
Válasz #300. hozzászólásra
Itt még nem láttam talpast,de ami késik....
Kb...
Ha sikerül egy tuti jó buza fajtára rátalálnod akor szerintem az árpátol és a trititöl is jobb tud leni...Sajnos mind a ketö csalódás lesz az idén!!De azok a buzák amik birták ezt az iszonyatot azok etöl jobak tudtak leni...A triti is csalós hatalmas szalmán nagy kalászban kevés mag...
Válasz #299. hozzászólásra
Igen az tuti hogy lassú és üzemanyag zabáló munka megy most, és azt a "szórakozást" és ideg tépést, amit a terményért kell folytatni, nehéz megfizetni, de ha szerencsétlen gazdának nincs rajta 10 ezer forint haszna sem, akkor a szolgáltató is gondolkozóba kellene hogy essen ha emberséges, hogy legyen-e képe még nagy bőrt lehúzni a kollégáról... Nehéz ügy ez mostanában
Válasz #298. hozzászólásra
Ott is rosszul adja? Az utóbbi négy évben árpám volt, de tavaly az aszály után, a búza mellett döntöttem ,kiváncsi leszek mit hoz? AZ ÉHENHALÁSHOZ SOK A MEGÉLHETÉSHEZ MEG KEVÉS!?
Válasz #298. hozzászólásra
Ez jó duma!!Mi is ezt választotuk a sár dagasztás hejet!! Tehát hoszuhétvége..Ha igy halad a buza eleje meg az árpa vége simán öszeér!! Nálunk a talpas kombi a sláger!!!
Válasz #295. hozzászólásra
Sziasztok!!Eben az extrém idöjárásban még az sem sok!!Márimnt a szolgáltatónak!! Töbszöri elakadásal full gázolaj felhasználásal és persze vontató jármüvel!! Kérdés az is hogy egy kb 2-3 tonás termés még mit bir el!!
Válasz #294. hozzászólásra
Nagyja már kész, csak az alját kel kánikuláztatni még.
Válasz #296. hozzászólásra
Azt csak ide adták, akkora területért meg már megéri átjárni még ha 1-1.5 óra is az út
Válasz #295. hozzászólásra
Azt hittem szénási a reptér kaszálása miatt.
Válasz #293. hozzászólásra
Húúú őket nem tudom, arra felé nem nagyon járunk igazából. Én Orosházi vagyok és mivel magunknak vágunk mindent így itt sem tudok mindenkit hogy mennyiért csinálják.
Van aki itt 17+fa meg hallottam már 20+fa-t. Változó.
Válasz #290. hozzászólásra
Nyomod már Te is?
Válasz #291. hozzászólásra
Az elágazásnál féluton, szülőfalum meg Szénás között.
Válasz #290. hozzászólásra
Szalma szerint nem gyenge ,csak szem szerint, meg a rengeteg csapadék, talaj szerkezet.....
Válasz #288. hozzászólásra
Bocsi hogy kicsit értetlen vagyok, de nem ugrik be kire gondolsz. Sok féle árat nem tudok mondani, mert nem kérdeztük nagyon körbe.
Válasz #259. hozzászólásra
Azért nem süllyedeztek mert abban a gyenge árpában megszikkad a föld, itt se a lapos süllyed, hanem ahol sűrű a gabona.
Válasz #285. hozzászólásra
Melyik másik cég? Amúgy a 24 az már kicsit sok, de amilyen getymózást most csinálni kell ezzel a ledőlt árpákkal, nem csoda hogy néhol odadobtak az árnak. Ráadásul olyan keveset ad hogy 0-ra is érdekes kijönni vele
Válasz #286. hozzászólásra
A nagy maszek L mennyiért vág?
Válasz #282. hozzászólásra
Nincs . Pedig lehetett volna egy JOBB választás...
Válasz #284. hozzászólásra
Oda hordjuk. Igaz eddig nem sokat kellett fordulni faternak. Mondta nekünk is, hogy idén nem kell nekik búza, egy dekát sem vesznek...
Még mi sem tudjuk hova fogjuk eladni, pedig lassan azt is vágni kell.
Válasz #284. hozzászólásra
Megkérdeztem mennyiért vágnak 14+fa,a másik nagy cég pedig 24+fa!
Válasz #283. hozzászólásra
Még mindig Újvárosra hordjátok? Kérdeztem F L -t búzát nem vesznek Te mit hallotál?
Válasz #279. hozzászólásra
Ma már mi sem köteleztünk Mindig sikerült időben menekülőre fognom a dolgot, egész belejöttem hogy mikor kell rükvercbe kapcsolni és lelépni
Viszont mellettem a Tsz... Az egyik Mega orra állt a sárban, mire a Fendt kihúzta és leakasztott addigra mehetett a másik kettőért is mert azok is beragadtak, ezt nyomták 3 órán át.
Válasz #278. hozzászólásra
Miért,van kormány nálunk ,mert nem venni észre hogy bármit tennének a hülyeségen kívül?
Válasz #278. hozzászólásra
Paraszbarát kormány a háború előtt lehetett?! De lesz még valaha????????
Válasz #277. hozzászólásra
hát nem,fele be volt repedve már régen a töréskép szerint,és a dagonyázást nem bírta ,rakodógéppel kellett kiásni ,megemelni
Válasz #275. hozzászólásra
Meg-Ti ,mi meg majd leszünk,néha hajszálon múlt de ma megúsztam a kötelezést, de ami késik ...!
Válasz #274. hozzászólásra
Üdv a szeszélyes időjárású ,kiszolgáltatott , parasztbarát kormány nélküli ÚJ MAGYARORSZÁGBAN!
Válasz #276. hozzászólásra
Basszus az nem semmi.
Válasz #275. hozzászólásra
Mi elhagytuk a Mega balhátsó kerekét,könyöktengely törés