Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR410.17 FtUSD396.2 FtCHF435.92 FtGBP487.57 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #718. hozzászólásra
vidámságra nem sok okom van de én már a kukoricára gondolok az is így járhat,mert ha mostantól nem lenne eső akkor lehetne aratni a kukit rendes időben.
Hát nem tudom de sok ember elgondolkozik szerintem h hogy is tovább mert nem csak az idei év ilyen sza..r hanem már az elmúlt pár év is...és még mi következik??
Én két adagban szórtam ki a nitrogént márc végén 200kg 27% majd rá 2-3 hétre 100 kg 34%, és a tábla 2008-ban trágyázva is volt!!! Átlaga a táblának 26q volt, persze gombaölőzve és bogár ellen és nyomírtózva is volt!!! Még mit kellet volna tenni az 5 -6 tonna eléréséhez, talán Mozart zenét nyomatni neki hogy nyugodt legyen a buzácska????????
Nálunk kivette a víz is de ahol nem vette ki ott meg kicsi volt a kalász és szinte bele volt száradva szem..pedig megkapta a műtrágya mennyiséget ahogy kell.
Az átlagok nálunk is hasonlóak voltak!!! Azoknál gazdánál volt 4-5 tonna ahol az előző éven kertészet volt, és rengeteg műkaki hatóanyag maradt a földben!!!
Nálunk is befejeződik lassan már a zabot vágják...a búza siralmas átlagokkal dicsekedhet 10-35mázsa közötti átlagok születtek...a bálázás meg szünetel az esőzés miatt..holnap mennék még ha sikerülne
Felétek vitte a szél, itt 1/4-5 körül kezdett esni! haza jöttem amerre földjeim vannak ,kész itt a város körül, van még sok bér munka, csak lenne már jó idő!
Ma vonulás a városig, 15km, onnan még 25km, kevés vágás megint kiázás, melletem vág a gazdaság WTS-ekkel az egyiken dupla kerék , mégsem bírják szedni, mi lesz itt még?
Válasz #697. hozzászólásra
Üdv Sanyi!
Mi lett a Hőstermelővel?????
Nevesítetted?
Ez így van ilyenkor ez az aratás,ennyi csadapadék után,sok zöldséggel, már csak sz@rakodás.
Vágtam zabot,búzát, a tritikáléból meg kifaroltam,s minden csupa zöld, pedig látszott a permetező nyoma, de egy keveset összeszedtem nekik! mert ez nem aratás csak szedegetés, mentés...!
Válasz #695. hozzászólásra
Én is du indultam a sörárpában de alig lett 14% a vize.Rendkívül zöldséges és agyonérett volt,sok ott maradt és a lényeg nincs neki fajsúlya.
Csúfos vereség lett 31q/ha.
Válasz #689. hozzászólásra
Este legtöbbször teljesen kifújom, napközben levegőszűrőt cserélek, hjnalban zsírzok , utánna/HAZA MEGYEK/ tus, reggeli! Az avataromnál szabadnapjaimat sokszor benn töltöttem, a sajátom is érdemel annyit, inkább többet.....!
Válasz #688. hozzászólásra
Persze ez igy van...!!! De szerintem aki komolyan gondolja a tevékenységét az nem a krimóbol szedi ösze ugysem a prigádját.. És föleg egy lexiont vagy egy wts-t sem biznak rá ilyenekre legfeljeb egy 105-e 512-t!! Tehát egy komoly embert nem a szegröl kell és szoktak leakasztani.. Hanem éven által folyamatosan alkalmazák évesen normális gépeken és szivonalon!! Aki ezt a szintet és nivót megszokta az meg már nem is csinál különösebb ügyet hogy arat vagy szánt vagy épen vet mert mind fontos és a válalkozás és a tevékenység része..!! És tudok olyat is ahol a tulajdonos akora szigoruságot és fegyelmet tart hogy ez fel sem merülhet mint kérdés...
Szerintem nem a gépkezelés van felértékelve,hanem a megbízhatósága.Aratáskor nincs olyan,hogy holnap nem jövök.Nállunk van olyan kombájnos,ha nyugdíj osztás van,3 napig keresni se kell,úgyse lehet megtalálni.
Felénk egy normális cégnél kb nettó 800ft!! Egy alig normálisnál ez alig 650ft!! És kicsit sem normális cégnél meg ha/1000-1200FT Na amióta ez az utóbbi kitudódot alig lehet a gépkezelökel birni... Sokan ezt tulérteékelik föleg a gépkezelök!! De kérem én mivel másabb egy kombájnt kezelni mint egy nagyértékü gépel vetni pl??
A kötöttséget nem tudom megmondani. Elég mélyen műveljük a talajokat minden évben. Az igaz amit te is mondasz mert volt olyan szomszédos tábla is amiben 160-as fogásszélességgel jobban le volt terhelve ami a fogyasztásban is jelentősen megmutatkozott(+10l)
milyen kötöttségűek a földjeid???
A 4755-höz jó a 6,2-es nehéz de azért nem lesz repűlő vele ha a kerekeket fel akarnád emelni...
Ez a 40centi mélység 2méter fogásszélesség kötött földön könnyen húzva kicsit sántít, de meg ne haraguggy!
persze a 45-ös kötöttségű talaj is már kötött papíron, de ég és föld egy 55-60-ashoz képest is már...
825 hozzászólás
Sajnos az előre jelzések nem azt mutatják,hogy kánikula várható
Vagy a ráforditott pénzt másra költi
Válasz #718. hozzászólásra
vidámságra nem sok okom van de én már a kukoricára gondolok az is így járhat,mert ha mostantól nem lenne eső akkor lehetne aratni a kukit rendes időben.
Válasz #717. hozzászólásra
Ezt a búzát mikor lehet majd levágni????? Nem irigyellek vazeeee!!!! Ha a seggeden csücsülsz akkor jártál volna a legjobban.
Vígasztaljon h egyben ell is veted
Válasz #719. hozzászólásra
Nekem 4Ha, de van itt másnak is ami vízben van.Tartok tőlle hogy ez tárcsás aratás lessz,
Hány hektárod van még kint?
Akkor van gyomorideged rendesen.
Válasz #714. hozzászólásra
Ilyen volt egy hete, és ehez mindennap esik, 10 perce is csak úgy szakadt.Már kise megyek megnézni.
Nekem 5,1 tonnára jött átlagban.
Ősszel 1q komplex, tavasszal 3q műtrágya+lombtrágya.
Nah meg egy gomba + rovar.
Válasz #711. hozzászólásra
Akkor az alá pedig földiepret kell tenni nem búzát, mert ott van árbevétel!!!
Válasz #712. hozzászólásra
A heti eső után van akinek megint áll a búzájába a víz a Tisza Körös találkozásánál, mikor lehet vágni nem tudni, ráadásul szép búza gaztalan.
Válasz #707. hozzászólásra
Itt a búza 20- 45 -50 ig, csak már nagyon jön fel bennük a gaz, ma vágtam zabot 2 ha elég jól adta, örült neki a tulaj!
Hát nem tudom de sok ember elgondolkozik szerintem h hogy is tovább mert nem csak az idei év ilyen sza..r hanem már az elmúlt pár év is...és még mi következik??
Fólia sátrat emelni főlé
Válasz #709. hozzászólásra
Én két adagban szórtam ki a nitrogént márc végén 200kg 27% majd rá 2-3 hétre 100 kg 34%, és a tábla 2008-ban trágyázva is volt!!! Átlaga a táblának 26q volt, persze gombaölőzve és bogár ellen és nyomírtózva is volt!!! Még mit kellet volna tenni az 5 -6 tonna eléréséhez, talán Mozart zenét nyomatni neki hogy nyugodt legyen a buzácska????????
Nálunk kivette a víz is de ahol nem vette ki ott meg kicsi volt a kalász és szinte bele volt száradva szem..pedig megkapta a műtrágya mennyiséget ahogy kell.
Válasz #707. hozzászólásra
Az átlagok nálunk is hasonlóak voltak!!! Azoknál gazdánál volt 4-5 tonna ahol az előző éven kertészet volt, és rengeteg műkaki hatóanyag maradt a földben!!!
Nálunk is befejeződik lassan már a zabot vágják...a búza siralmas átlagokkal dicsekedhet 10-35mázsa közötti átlagok születtek...a bálázás meg szünetel az esőzés miatt..holnap mennék még ha sikerülne
Nálunk aratás befejezve 1 hete, búza raktárban 2 nap bálázás maradt!!!
Válasz #704. hozzászólásra
8 nap alatt 2 fél nap aratás,s ahogy elnézem még négy nap biztos nem...!
Válasz #703. hozzászólásra
Én most Bsámsonon vagyok, ott az eleje éppen elkerült,de utána nem usztam meg.
Válasz #702. hozzászólásra
Felétek vitte a szél, itt 1/4-5 körül kezdett esni! haza jöttem amerre földjeim vannak ,kész itt a város körül, van még sok bér munka, csak lenne már jó idő!
Válasz #701. hozzászólásra
12-kor kezdtem neki 6 körül megjött az égi áldás.
Ma vonulás a városig, 15km, onnan még 25km, kevés vágás megint kiázás, melletem vág a gazdaság WTS-ekkel az egyiken dupla kerék , mégsem bírják szedni, mi lesz itt még?
Válasz #699. hozzászólásra
Ok czaniksanyi
Válasz #698. hozzászólásra
Igy ismer mindenki csupa kibetűvel meg egyben kimondva...,meg nem szeretem az álcát!
Válasz #697. hozzászólásra
Üdv Sanyi!
Mi lett a Hőstermelővel?????
Nevesítetted?
Ez így van ilyenkor ez az aratás,ennyi csadapadék után,sok zöldséggel, már csak sz@rakodás.
Válasz #696. hozzászólásra
Vágtam zabot,búzát, a tritikáléból meg kifaroltam,s minden csupa zöld, pedig látszott a permetező nyoma, de egy keveset összeszedtem nekik! mert ez nem aratás csak szedegetés, mentés...!
Válasz #695. hozzászólásra
Én is du indultam a sörárpában de alig lett 14% a vize.Rendkívül zöldséges és agyonérett volt,sok ott maradt és a lényeg nincs neki fajsúlya.
Csúfos vereség lett 31q/ha.
Déltöl aratás, nehezen alig porzik, ,s este megint eső!
Válasz #671. hozzászólásra
....
Válasz #686. hozzászólásra
1500/ha !!!!!!!!!
Képzeld mikor a lexi letúr 1 nap 35 hekit..................
Este legtöbbször teljesen kifújom, napközben levegőszűrőt cserélek, hjnalban zsírzok , utánna/HAZA MEGYEK/ tus, reggeli! Az avataromnál szabadnapjaimat sokszor benn töltöttem, a sajátom is érdemel annyit, inkább többet.....!
Igazad van!
Válasz #687. hozzászólásra
Nekem is azt mondta az egyik ismerős,12százalék,aha mondom én nem is kerestem kombájnost!De a javítás ,karbantartás az már nem oké!
Válasz #688. hozzászólásra
Persze ez igy van...!!! De szerintem aki komolyan gondolja a tevékenységét az nem a krimóbol szedi ösze ugysem a prigádját.. És föleg egy lexiont vagy egy wts-t sem biznak rá ilyenekre legfeljeb egy 105-e 512-t!! Tehát egy komoly embert nem a szegröl kell és szoktak leakasztani.. Hanem éven által folyamatosan alkalmazák évesen normális gépeken és szivonalon!! Aki ezt a szintet és nivót megszokta az meg már nem is csinál különösebb ügyet hogy arat vagy szánt vagy épen vet mert mind fontos és a válalkozás és a tevékenység része..!! És tudok olyat is ahol a tulajdonos akora szigoruságot és fegyelmet tart hogy ez fel sem merülhet mint kérdés...
Válasz #687. hozzászólásra
Szerintem nem a gépkezelés van felértékelve,hanem a megbízhatósága.Aratáskor nincs olyan,hogy holnap nem jövök.Nállunk van olyan kombájnos,ha nyugdíj osztás van,3 napig keresni se kell,úgyse lehet megtalálni.
Válasz #686. hozzászólásra
Felénk egy normális cégnél kb nettó 800ft!! Egy alig normálisnál ez alig 650ft!! És kicsit sem normális cégnél meg ha/1000-1200FT Na amióta ez az utóbbi kitudódot alig lehet a gépkezelökel birni... Sokan ezt tulérteékelik föleg a gépkezelök!! De kérem én mivel másabb egy kombájnt kezelni mint egy nagyértékü gépel vetni pl??
azt szeretném megkérdezni, mennyi egy kombájnos órabére körülbelül. Ft/óra
ha a gépet mi adjuk, de embert kell beleültetni...
azt szeretném megkérdezni, mennyi egy kombájnos órabére körülbelül. Ft/óra
ha a gépet mi adjuk, de embert kell beleültetni...
Válasz #677. hozzászólásra
Ha meg sok lesz a 6.2, levesztek 2-2 levelet a szélekről és kész is az 5.2m. Erre a JD6930 így dolgozik a 6.2-essel.
Válasz #681. hozzászólásra
Azt a qva...
Vajon hogyan jött neki ha-onként???
Válasz #681. hozzászólásra
Ne szóljunk egy szót sem, kevesebb a vízünk, jobb a termésünk, legalább is reméljük!
2 perc után izgalmas...........
Válasz #678. hozzászólásra
És így dolgozik:
Válasz #677. hozzászólásra
ja tudom már a nánási vagy!!annak a 4755 ek el kell vinni a 6.2 mert mi is azt huzzúk szégyen ha nem vinné a tied el..........
Válasz #676. hozzászólásra
Így van, ahogy mondod... kötöttségtől is függ, milyen tárcsa kell.
Felénk a 250Le-s Steyr úgy viszi a 7.3-as ih nehéztárcsát+gyűrűst, mint a huzat.
Válasz #676. hozzászólásra
A kötöttséget nem tudom megmondani. Elég mélyen műveljük a talajokat minden évben. Az igaz amit te is mondasz mert volt olyan szomszédos tábla is amiben 160-as fogásszélességgel jobban le volt terhelve ami a fogyasztásban is jelentősen megmutatkozott(+10l)
Válasz #675. hozzászólásra
milyen kötöttségűek a földjeid???
A 4755-höz jó a 6,2-es nehéz de azért nem lesz repűlő vele ha a kerekeket fel akarnád emelni...
Ez a 40centi mélység 2méter fogásszélesség kötött földön könnyen húzva kicsit sántít, de meg ne haraguggy!
persze a 45-ös kötöttségű talaj is már kötött papíron, de ég és föld egy 55-60-ashoz képest is már...